info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Hurghada utazás

Ahol télen is jól érzeheti magát a csodálatos Vörös-tengerben

Egyiptom Hurghada last minute utazás, olcsó akciós nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 135 szálloda közül választhat.

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Látnivalók
Kultúra
Szótár
Hurghada kínálja általában a legolcsóbb egyiptomi utazás lehetőségét. Azonban a hurghadai nyaralás során el fogunk ámulni, hogy akciós áron is milyen fantasztikus kiszolgálást kapunk. Ezen nincs is mit csodálkozni.
Egyiptomban szinte mindenki a turizmusból él. Hurghada mellett további érvek is szólnak:
innen könnyedén elérhető Kairó, a Giftun-sziget, Karnak, Luxor vagy a Királyok-völgye. Válasszon ki hát egy egyiptomi last minute utazást, és töltsön el gondtalanul egy vagy két hetet az egyiptomi Hurghadán! Egyiptom utazás last minute akciós utak, utazások, olcsó nyaralás üdülés közül ezen az oldalon válogathat.
Hurghada Makadi-Bay és az El Gouna városrészekben lévő szállodáinkat, utazásainkat külön oldalon találja meg: Makadi Bay utazások, El Gouna
Hogyan írják helyesen Hurghada város nevét? Számtalan lehetőséggel találkozunk a neten Hurghada városnak a nevének leírásakor. Véleményünk szerint A Hurghada a helyes, mivel ez angol írásmód. Arabul a város neve Al Ghardaqah.
Hurghada alkalmas arra, hogy a turista valamit érzékeljen az egyiptomi hétköznapi valóságból is. Sharm El-Sheik sterilebben turistás. Ott sok minden kifejezetten a turistáknak épült ki. Hurghada tehát hitelesebben egyiptomi hely. Még az is bizonyítja hitelességét, hogy nagy a kosz. Hiszen ez éppenséggel jellemző az egyiptomi városokra. Ha Hurghadában vágyunk valami szépre is, akkor menjünk ki a kikötőbe (Marina), ahol egy nagyon hangulatos sétányon andaloghatunk napközben, este pedig a színvonalas bárok egyikében bulizhatunk, shisházhatunk. Tényleg tiszta, és hangulatos. Giftunra is innen indulnak a hajók. Hurghada vonatkozásában nem érdemes bármiféle kulturális turisztikai élménybe reménykedni. Itt a hetvenes évek óta van turizmus. A tenger gyönyörű. A búvárkodást nem szabad kihagyni!

Aki Hurghadába úgy megy, hogy Egyiptom egyéb részeit nem látogatja meg, és korábban sem tette, az véletlenül se gondolja, hogy az itteni árusok, a lézengő fiatalemberek jellemzően egyiptomiak. Ezek a turistákból élnek és mentalitásuknak nincs sok köze az átlagos egyiptomihoz.

Ne rajtuk keresztül alakítsuk ki a véleményünket általánosságban az egyiptomi emberről. Bármilyen szolgáltatás megvásárlásakor világosan, jól artikulálva pontosítsuk, hogy milyen pénznemben érvényes a megállapodás: amerikai dollár, angol font, euró vagy egyiptomi font! Ha igénybe vesszük valakinek a segítségét az utcán, akkor számítani kell szinte automatikusan arra, hogy valamiképpen anyagilag is elkötelezzük magunkat. Lehet, hogy nem adunk az illetőnek direkt pénzt, de ő kaphat jutalékot attól, akihez elvezeti a turistát. Végül mindig valami lehúzás történik, persze nem durván. (Pesten az éjszakai lokálokban keményebb lehúzások történnek ám.) Ne lepődjünk meg, ha az árusok, utcai lebzselők azt találják mondani, hogy ilyen-olyan barátjuk, rokonuk Magyarországon élt, vagy él. Ugyanezt a dumát lökik bármilyen más nemzetiségűnek is. Így próbálnak rokonszenvet kelteni, hogy aztán jobban összejöjjön a bolt.
A hurghadai hotelek strandjain a napágyak és napernyők használata mindenhol ingyenes. Minden hotelben van hajszárító, és egyedileg lehet állítani a légkondit. A családi szobák egy légteresek. Általában függönnyel lehet elválasztani. Egy-két helyen van két légterű. A szállodákban nagyon hideg van. Iszonyatosan lehűtik a belső tereket, az éttermeket, a lobbyt. Érdemes pulcsit, kardigánt vinni. Az éttermekben nem lehet cigizni. Este sok a szúnyog is. Érdemes vinni szúnyogriasztót. Szinte kivétel nélkül mindenhol korallos a part. Ezért ajánlatos valami műanyag strandszandált vinni. Internetezési lehetőség mindenhol van. Általában 10 USD/óra. Szinte mindenhol, elhelyezhető 1-2 pótágy a szobában. A vízipipa mindenhol fizetős. Minden hotelben biztonsági ajtón lehet csak bejutni. Terroristaellenes intézkedés.
Hurghada új belvárosa Sakkala vagy másként Sakala. A helyiek gyakran Sakkala helyett Sekkalát mondanak vagy írnak erre a városrészre. Itt található meg a szórakozóhelyek többsége és az elmaradhatatlan bazárnegyed. Szállodák sora szegélyezi a partszakaszt, többek között itt található a La Pacha, Minamark, Sea Gull, és a Roma Hotel. A szűk kis mellékutcákba is érdemes betérnünk, hiszen az árusok itt lényegesen olcsóbban árulják portékáikat, mint a főúton. Sakkala, Sakala tulajdonképpen egy kétszer kétsávos út két oldalán elhelyezkedő utca. Ha Dahar felé (északi irány) haladunk, akkor az úttól jobbra eső részen a szállodákon túl már a gyönyörű Vörös-tenger partja található. Dél felé a Sheraton úton jutunk el a Hurghada legszebb sétányára a Village Road -ra. Ezt a részt Touristic Center -nek hívják. Itt található a Little Buddha, a Hard Rock Cafe, a Grand Hotel, Grand Resort, Sindbad Hotel, Grand Siva Hotel, El Samaka Hotel és még számtalan szálloda és szórakozóhely.
Hurghada régi városrészét nevezik Daharnak. Többek Old Townnak is hívják ezt a helyet, mivel kb 20-25 éve csak ez a rész volt meg az akkori kis halászfaluból kinőtt Hurghadából. Egy tipikusan arab városrésznek kell elképzelnünk Dahart. Rengeteg kávézó, bazár található itt. Az utcák útvesztőiben hamar el lehet tévedni, de az a csodálatos hangulat, amit ez a városrész áraszt elfelejteti velünk az aggodalmat, hogy merre is van a haza felé vezető út. Menjünk be sok üzletbe, alkudozzunk, élvezzük a kelet varázsát. A hamisítatlan kávézóban bátran rendeljünk Beduin teát vagy kávét és egy Shisát. Töltsük el időnket itt nagy nyugalomban, adjuk át magunkat a hely szellemének, mert itt minden úgy fog történni, ahogy Allah akarja.
Kellemes hajókázás a legnagyobb lakatlan korallszigetre, ahol kiváló lehetőség nyílik az egyéni búvárkodásra és alámerülésre „kezdő búvárok” részére is. Sütkérezés és napozás után könnyű ebéd a hajón, majd egy olyan kis öböl felkeresése, ahol érintetlen korallzátonyokat tanulmányozhatnak az utasok. Itt lehetőség nyílik a fürdésre is.
Klassz program. Nagy élményt nyújt, főként olyanoknak, akik még nem voltak ilyen jellegű "karibi feelinges" helyen, kiránduláson, meg főként búvárkodáson. A sziget körüli tengervíz, a homok finomsága és a kirándulás során kétszer is szervezett búvárkodás, a delfinnézés miatt nem érdemes kihagyni ezt a programot. A résztvevők többsége szerint ez egy felejthetetlen élmény. A búvárkodást még nagyobb élménynek minősítik, mint a Giftun-szigetet. Minden korosztály számára ajánlható. Aki már sokszor, sok helyen búvárkodott, és már járt mesés szép tropikus szigeteken, annak a túra nem jelenthez igazán nagy szenzációt. Az ilyen turistának is érdemes azért ezt a szép programot beiktatni.
Sivatagi oázislátogatás jeepekkel, tevegelési lehetőséggel, barbecue vacsorával Hurghada környékén. A kirándulás alkalmat ad arra, hogy az utasok megismerkedhessenek egy beduin falu életével.
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt életre szóló élmény a delfin show. A kb. 50 perces műsor keretében megcsodálhatja ezeknek a különleges állatoknak a látványos bemutatóját.
Különleges programot ajánlunk azon kedves vendégeinknek figyelmébe, akik életre szóló élményben szeretnének részesülni. Ússzon együtt a delfinekkel!!!
A Makadi részen van egy delfinárium, delfin show-val, van lehetőség a delfinekkel együtt úszni ( 5, 10 vagy 15 percben, díjazás ellenében) . Sajnos azt valami miatt nem találták ki, hogy a kettőt összehozzák, azaz a két program két külön napszakban zajlik.
 • Film Fesztivál El Gouna Hurghada
  23.2020. October
  Film Fesztivál El Gouna Hurghada2020. October 23. 17:002020. October 31. 23:55
  Hurghada, Egyiptom (Afrika)
  Egyiptom, Hurghada Film Festival 2019. szeptember 19-27 között került megrendezésre. El Gouna Filmfesztivál: Naguib Sawiris mérnök, színésznő és producer Bushra Rozza, nemzetközi rendezvényszervező Amr Mansi és Kamal Zadeh producer kezdeményezés.A fesztivál első kiadása, a GFF második kiadása immár hatalmas sikert aratott 2018. szeptember 20-28-án. Utazás Hurghada
 • Beer & Wing Est Hard Rock Cafe Hurghada
  16.2021. March
  Beer & Wing Est Hard Rock Cafe Hurghada2021. March 16. 23:302021. March 30. 23:00
  Hurghada, Egyiptom (Afrika)
  Beer & Wing, magyarul sör és csirkeszárny estek a Hard Rock Caféban! Egyen és igyon annyit amennyit csak bír fix áron! Ráadásul futball nélkül sem maradunk, az Európai futball-bajnokságokat is nézhetjük. Sörrel és csirkefalatokkal a foci is izgalmasabb!
 • Egypt Sensual Fesztivál Makadi Bay
  22.2021. March
  Egypt Sensual Fesztivál Makadi Bay2021. March 22. 07:002021. March 29. 23:00
  Makadi Bay, Egyiptom (Afrika)
  2021-ben már másodjára kerül megrendezésre a fesztivál, amely hivatalosan a Bachata Sensual nevet viseli. A szervezők alig várják, hogy megoszthassák a résztvevőkkel a workshopokat, és elkápráztassák őket a jobbnál jobb fellépőkkel. 7 nap tánc, szórakozás, medenceparti!
 • Kitesurf Tábor Bjorn Dunkerbeck Világbajnokkal
  25.2021. March
  Kitesurf Tábor Bjorn Dunkerbeck Világbajnokkal2021. March 25. 08:002021. April 01. 23:00
  Hurghada, Egyiptom (Afrika)
  A kitesurf extrém sportért rajongók most egy igazán különleges eseményen vehetnek részt! Találkozzon Bjorn Dunkerbeck világbajnok sportolóval és tanuljon a legjobbtól! 3 napos szörfképzés során megismerkedhet a sárkányszörffel közelebbről is, legyen akár kezdő, akár már profi szörfös.
 • Sandbox fesztivál
  03.2021. June
  Sandbox fesztivál2021. June 03. 08:002021. June 05. 23:55
  Hurghada El Gouna, Egyiptom (Afrika)
  A Sandbox fesztivál egy elektronikus zenei fesztivál, amelyet az egyiptomi tengerparti üdülőhelyen tartanak El Gounában. A Hurghada északi részén fekvő fesztivál lenyűgöző helyszíne a gyönyörű Vörös-tenger partján egyedülálló fesztiválélményt kínál.Zenei módon a felállás egyesíti a megalapozott DJ-ket, producereket és élő előadókat az elektronikus zene élénk undergroundjától, számos kisebb, feltörekvő helyi cselekedettel.
 • Cross Egypt Challenge
  17.2021. September
  Cross Egypt Challenge2021. September 17. 10:002021. September 26. 19:00
  Hurghada, Egyiptom (Afrika)
  Cross Egypt Challenge egy motorosoknak és robogósoknak szánt verseny, amely Egyiptom legnehezebb ösvényein és útjain keresztül vezet. A challenge célja népszerűsíteni Egyiptom turizmusát. 2020-ban már a 10. évfordulóját ünnepelte volna a kihívás, ezért a szervezők különleges útvonallal kedveskedtek volna a résztvevőknek. Sajnos a járvány miatt elmaradt 2020-as rendezvényt 2021-ben pótolják be.
 • El Gouna Szörfvitorlázás Oktatás
  12.2021. November
  El Gouna Szörfvitorlázás Oktatás2021. November 12. 08:002021. November 18. 20:00
  Hurghada, Egyiptom (Afrika)
  A szörfvitorlázás egy izgalmas sportág, amelynek fő eszköze a szörfdeszka és a rigg, melyhez tartozik a bum, az árbóc és a vitorla. Mindig is arra vágyott, hogy profin tudjon szörfözni vagy szörfvitorlázni? El Gounában megtanulhat! 7 napos esemény, mely során megtanulhatjuk a kitesurf, más néven sárkányszörf rejtelmeit. A kitesurf a vizisí és a sárkányeregetés kombinációja. A szörfözéshez így nem feltétlen szükségesek a nagy hullámok, hiszen az ernyővel a kisebb szeleket is energiává tudják alakítani. Az eseményen saját felszereléssel is részt vehetünk, de akár a helyszínen is bérelhetünk. Teljesen szélcsendes időben természetesen ezt a sportot sem lehet űzni, így a szervezők alternatív programokkal is készülnek, mint például pancsolással vagy snorkelezéssel.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.