info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Argentína

Utazzon a tangó hazájába, a pampák földjére!

Argentína üdülés akciós last minute utazás olcsó körutazás.

A világ 8. legnagyobb országa

Ismerje meg Argentínát!

A világ 8. legnagyobb országa
República Argentina
Argentína nevét említve mindenkinek más jut eszébe először: a pampák gauchói, az isteni marhasteakek, Maradona és Messi futballjátéka, vagy a tüzes és drámai tangó. Argentína fővárosára, Buenos Airesre már a repülőtéri taxi ablakából rácsodálkozunk: az európai hangulatú utcák, a tarkabarka színek, a kávézók forgataga, és az utcán tangózó párok látványa magával ragadó.
Argentína a világ 8. legnagyobb országa, ennek ellenére mindössze 40 millióan lakják, a népesség jelentős része a főváros Buenos Aires és vonzáskörzetében él. Óriási mérete miatt Argentínát nem elég csak egyszer meglátogatni! Az elképesztő természeti látnivalók, mint például az Iguassu-vízesés, Bariloche tóvidéke, Patagónia gleccserei és a Tűzföld, vagy az Andok méltóságteljes vonulata egy utazás alkalmával fel sem dolgozhatók az ország hatalmas kiterjedése miatt. Argentína hivatalos nyelve a spanyol. A Buenos Aires - Budapest közötti repülési idő körülbelül 14 óra (átszállási idő nélkül).

Beutazási feltételek, vízum

A magyar állampolgárok magánútlevéllel léphetnek be az országba. Érvényességét tekintve nincs elvárt intervallum, de ajánlott, hogy a kiutazás időpontját legalább három hónappal haladja meg.
Vízum beszerzése nem szükséges. A vízummentes tartózkodás maximális ideje 90 nap, ami meghosszabbítható az idegenrendészeti szerv (Dirección Nacional de Migraciones) helyi irodáiban. A nemzetközi repülőtereken kivétel nélkül rögzítik a be- és kilépők ujjlenyomatát és fényképét.

Közegészség, egészségügyi helyzet

Az argentin egészségügyi helyzet európai mércével is jónak mondható. A közkórházakban az alapellátás biztosított, Buenos Airesben külföldieknek is ingyenes.
Az Argentína északi, Bolíviával, Paraguay-jal és Brazíliával határos tartományaiba (Misiones, Formosa, Chaco, Corrientes, Jujuy, Salta) – különösen a turisták által közkedvelt Iguazú-vízeséshez - utazóknak ajánlott a sárgaláz elleni védőoltás megszerzése, legalább 10 nappal a tervezett látogatás előtt. Az argentin nyári hónapokban (decembertől március elejéig) Argentína északi tartományaiban veszélyt jelenthet a Dengue-láz, a Zika-vírus és a Chikungunya-láz. Az országban fokozták a szúnyogirtást, ennek ellenére a szúnyog csípésétől óvakodni kell. A védekezés szúnyogriasztóval és megfelelő öltözékkel történhet.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.