Hová utazna?
Indulási hely
1 db
2 fő
0 fő
Indulási hely kiválasztása
Kérem várjon...
Legkorábbi indulás
Kérem várjon...
Legkésőbbi indulás
Időtartam
Kérem várjon...
Szobák és utasok elosztása
Első szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Második szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Harmadik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Negyedik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Ötödik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Új szoba hozzáadása

Bodrum utazás

0 Ft/főTELJES ÁR illetékkel
Az Égei-tenger partvidékének legszebb városa

Bodrum utazás, Törökország last minute utak olcsó akciós nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Látnivalók
Szótár
Törökország Bodrum last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés. Bodrum az Égei-tenger partvidékének legszebb városa. Pálmasorok szegélyezte sétányok, gyönyörű villák és remek szórakozóhelyek csalogatják ide az embereket. A tengerparton mindenféle vízi sportot kipróbálhatunk.
A legtöbben a tengerpart kedvéért utaznak el Törökországba. A Bodrumi félszigeten lévő strandok mindegyike nagyon szép és turista csalogató. Az utazóknak az alábbi strandok felkeresését javasoljuk. (persze sok egyéb kiváló adottságú partszakaszról lehetne még ajánlást írni)

Bodrum Yahsi Beach: Az Ortakent város közelében található, a Yahsi Beach elsősorban családok számára ideális. Közvetlenül a kristálytiszta vizű tengerparton található strandon a napernyők és nyugágyak mellett vízi sport központokat és számos éttermet lehet találni, amelyek török ​​specialitásokat kínálnak.

Bodrum Bitez strand: A Bitez strand mindössze 7 kilométerre van Bodrum városától, illatos citrus ligetek között. Ingyenes strandszékek és napernyők valamint szőtt függőágyak várják a homokos strandra érkezőket. Bőséges az éttermek és bárok választéka és a vízi sportok szerelmesei is élvezhetik a jet-skizést vagy a szörfözést a kristálytiszta vízben.

Bodrum Cleopatra's Beach: Ha Bitez-be jársz, feltétlenül el kell menni Cleopatra barlangjához egy kis festői öbölbe. A legenda szerint a közeli strand homokját Antonius szállította Egyiptomból erre a partszakaszra. Maga az öböl inkább köves-sziklás. Kiváló adottságokkal a felszíni búvárkodáshoz és az érdekes part felfedezéséhez.

Bodrum Camel Beach: Bodrum városközpontjától kb. félórás autóútra található ez a szép homokos strand, melynek vize kristálytiszta. A belvárosból iránytaxikkal lehet elérni és a legfőbb attrakció a helyben kipróbálható tevegelés, egyébként kiválóan lehet pihenni és strandolni.
Az ókori Halikarnasszosz-ból napjainkra a „török St. Tropez”, vagyis Bodrum nyüzsgő városa született és az utóbbi években Törökország egyik legkedveltebb üdülőterületévé fejlődött. A város híres a kikötő körüli élénk éjszakai életéről, ahol számtalan étterem, bár és szórakozóhely várja a vendégeit, többek között a hatalmas szabadtéri diszkó, a „Halikarnas” is. A víz hőmérséklete április és november között 20 fok felett van, ami ideális feltétele egy felejthetetlen tengerparti nyaralásnak. A félszigeten számtalan türkizszínű öböl csábít fürdőzésre. Gümbet partjainál számos vízi sport kipróbálásra nyílik lehetőség. Érdemes ellátogatni a Turgutreis-ban a szombatonként megrendezésre kerülő heti piacra is. Természetesen a kultúra kedvelői is megtalálják itt számításaikat. Érdemes megnézni a keresztes lovagok által emelt Szt. Péter várat, a rómaiak által látogatott termálvizű forrásokat Cesne környékén. Itt található az ókori Smyrna és Epheszosz valamint a természeti csoda, Pamukkale is. A romantikus öblök, az éjszakai pezsgés és a kultúra kombinációja egy mesébe illő nyaralás ígéretét hordozza magában.

Bodrum, az hófehérre festett mészkő homlokzatok és az Égei-tenger azúrkék öbleinek álomszép látványától elsőre inkább gondolnánk Görög- mint Törökországra, pedig az ilyen káprázatosan szép mediterrán hangulatú utcaképek a török Bodrum városára is nagyon jellemzőek.
Az ókori Halikarnasszosz városából fejlődött ki napjainkra a „török St.Tropez”-nek is nevezett híres üdülőhely, melynek óvárosában a gyakori földrengések miatt legfeljebb kétszintes házakat emeltek a múltban. Bodrum hófehér színű épületeinek falain tarka virágok futnak fel és nagyon sokszor használják a kék színt. A csodálatosan szép kikötő remek háttér a fotózáshoz, környékén pedig több színvonalas étterem és esti szórakozóhely várja az utazókat. Ezen az üdülőhelyen gyakran pihennek ismert művészek vagy közéleti személyek, amiért sokszor a francia St. Tropez-hoz hasonlítják Bodrumot.

Aki akár egyszer is az Égei-tenger törökországi partján nyaralt, tudná a legjobban elmesélni, hogy micsoda természeti szépségekkel vár az utazókra a Bodrumi félsziget mintegy 170 kilométer hosszúságú partszakasza: vadregényes sziklás szakaszok, meseszép öblök és fehérhomokos strandok, yacht kikötők és elegáns luxusszállodák váltják egymást. A legszebb strandok Bodrum városán kívül találhatóak, és gyermekükkel utazó családoknak is nagyon alkalmasak, hiszen a kellemes hőmérsékletű vízhez lassan mélyülő víz párosul, ahol nyugodtan kitombolhatják magukat a gyerekek is. Több helyen találunk ún. beach clubokat és vízi sport lehetőségeket is.
 • Nemzetközi Bodrum Modern Tánc Fesztivál
  06.2020. May
  Nemzetközi Bodrum Modern Tánc Fesztivál2020. May 06. 13:002020. May 10. 23:00
  Bodrum, Törökország (Ázsia)
  A modern (kortárs) tánc rendkívül népszerű táncfajtává vált, ahol a táncosok száma növekszik a világ számos városában. A képzett táncosok egyik legnagyobb kihívása a táncversenyek és a különböző korosztályokat kiszolgáló tanfolyamok hiánya volt, különösen a táncszövetségek által szervezett rendezvények hiánya.
 • Nemzetközi Latin Táncfesztivál
  16.2020. May
  Nemzetközi Latin Táncfesztivál2020. May 16. 13:002020. May 19. 23:00
  Bodrum, Törökország (Ázsia)
  Ez a latin táncfesztivál a bodrumi modern táncfesztivál egyik mellék eseménye. Az igazi latin-amerikai táncok többségének hazája Afrika. Jellemző rájuk, hogy kiemelt hangsúlyt kap a mozgásban a testrészek izolációja, ellentétben az európai táncokkal, ahol a mozgás a test központjából indul ki.
 • Atatürk Emléknap és az Ifjúság és Sport Ünnepe
  19.2020. May
  Atatürk Emléknap és az Ifjúság és Sport Ünnepe2020. May 19. 06:002020. May 19. 23:30
  Bodrum, Törökország (Ázsia)
  Amikor a török nemzet az I. Világháború után nehéz körülmények között küzdött szabadságáért, színre lépett a nagy vezető, Mustafa Kemal Atatürk, és Samsunba bevonulva megnyitotta az utat a szabadság előtt. Ezért Atatürk 1919. május 16-19 közötti, Isztambulban kezdődött utazása a felszabadulás szimbóluma. 1919. május 19- a török történelem egyik fordulópontja. Amellett, hogy Atatürk ezen a napon lépett Samsunba, ekkor ünneplik az Ifjúság és Sport Ünnepét is.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.