Bodrum utazás, Törökország last minute utak olcsó akciós nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa
Törökország Bodrum last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés. Bodrum az Égei-tenger partvidékének legszebb városa. Pálmasorok szegélyezte sétányok, gyönyörű villák és remek szórakozóhelyek csalogatják ide az embereket. A tengerparton mindenféle vízi sportot kipróbálhatunk.
Az ókori Halikarnasszosz-ból napjainkra a „török St. Tropez”, vagyis Bodrum nyüzsgő városa született és az utóbbi években Törökország egyik legkedveltebb üdülőterületévé fejlődött. A város híres a kikötő körüli élénk éjszakai életéről, ahol számtalan étterem, bár és szórakozóhely várja a vendégeit, többek között a hatalmas szabadtéri diszkó, a „Halikarnas” is. A víz hőmérséklete április és november között 20 fok felett van, ami ideális feltétele egy felejthetetlen tengerparti nyaralásnak. A félszigeten számtalan türkizszínű öböl csábít fürdőzésre. Gümbet partjainál számos vízi sport kipróbálásra nyílik lehetőség. Érdemes ellátogatni a Turgutreis-ban a szombatonként megrendezésre kerülő heti piacra is. Természetesen a kultúra kedvelői is megtalálják itt számításaikat. Érdemes megnézni a keresztes lovagok által emelt Szt. Péter várat, a rómaiak által látogatott termálvizű forrásokat Cesne környékén. Itt található az ókori Smyrna és Epheszosz valamint a természeti csoda, Pamukkale is. A romantikus öblök, az éjszakai pezsgés és a kultúra kombinációja egy mesébe illő nyaralás ígéretét hordozza magában.
Bodrum, az hófehérre festett mészkő homlokzatok és az Égei-tenger azúrkék öbleinek álomszép látványától elsőre inkább gondolnánk Görög- mint Törökországra, pedig az ilyen káprázatosan szép mediterrán hangulatú utcaképek a török Bodrum városára is nagyon jellemzőek.
Az ókori Halikarnasszosz városából fejlődött ki napjainkra a „török St.Tropez”-nek is nevezett híres üdülőhely, melynek óvárosában a gyakori földrengések miatt legfeljebb kétszintes házakat emeltek a múltban. Bodrum hófehér színű épületeinek falain tarka virágok futnak fel és nagyon sokszor használják a kék színt. A csodálatosan szép kikötő remek háttér a fotózáshoz, környékén pedig több színvonalas étterem és esti szórakozóhely várja az utazókat. Ezen az üdülőhelyen gyakran pihennek ismert művészek vagy közéleti személyek, amiért sokszor a francia St. Tropez-hoz hasonlítják Bodrumot.
Aki akár egyszer is az Égei-tenger törökországi partján nyaralt, tudná a legjobban elmesélni, hogy micsoda természeti szépségekkel vár az utazókra a Bodrumi félsziget mintegy 170 kilométer hosszúságú partszakasza: vadregényes sziklás szakaszok, meseszép öblök és fehérhomokos strandok, yacht kikötők és elegáns luxusszállodák váltják egymást. A legszebb strandok Bodrum városán kívül találhatóak, és gyermekükkel utazó családoknak is nagyon alkalmasak, hiszen a kellemes hőmérsékletű vízhez lassan mélyülő víz párosul, ahol nyugodtan kitombolhatják magukat a gyerekek is. Több helyen találunk ún. beach clubokat és vízi sport lehetőségeket is.

Bodrum strandjai

A legtöbben a tengerpart kedvéért utaznak el Törökországba. A Bodrumi félszigeten lévő strandok mindegyike nagyon szép és turista csalogató. Az utazóknak az alábbi strandok felkeresését javasoljuk. (persze sok egyéb kiváló adottságú partszakaszról lehetne még ajánlást írni)
Bodrum Yahsi Beach: Az Ortakent város közelében található, a Yahsi Beach elsősorban családok számára ideális. Közvetlenül a kristálytiszta vizű tengerparton található strandon a napernyők és nyugágyak mellett vízi sport központokat és számos éttermet lehet találni, amelyek török ​​specialitásokat kínálnak.
Bodrum Bitez strand: A Bitez strand mindössze 7 kilométerre van Bodrum városától, illatos citrus ligetek között. Ingyenes strandszékek és napernyők valamint szőtt függőágyak várják a homokos strandra érkezőket. Bőséges az éttermek és bárok választéka és a vízi sportok szerelmesei is élvezhetik a jet-skizést vagy a szörfözést a kristálytiszta vízben.
Bodrum Cleopatra's Beach: Ha Bitez-be jársz, feltétlenül el kell menni Cleopatra barlangjához egy kis festői öbölbe. A legenda szerint a közeli strand homokját Antonius szállította Egyiptomból erre a partszakaszra. Maga az öböl inkább köves-sziklás. Kiváló adottságokkal a felszíni búvárkodáshoz és az érdekes part felfedezéséhez.
Bodrum Camel Beach: Bodrum városközpontjától kb. félórás autóútra található ez a szép homokos strand, melynek vize kristálytiszta. A belvárosból iránytaxikkal lehet elérni és a legfőbb attrakció a helyben kipróbálható tevegelés, egyébként kiválóan lehet pihenni és strandolni.
Törökország Fakultatív
A bodrumi fakultatív programok árai és a programok leírása tájékoztató jellegűek. Pontos információért kérjük, forduljanak helyi idegenvezetőhöz, ahogy nála lehet befizetni az utakat is. A bodrumi fakultatív kirándulások kizárólag utasaink számára elérhetők. Fedezzék fel Bodrum városát és a környéket, érdemes!   EphesosEgész napos kirándulás Ephesosba, amely az egyik legszebb állapotú antik város Törökország területén, és egyben a 3. legnagyobb város volt a Római Birodalom területén. A látogatást az ókori hét csoda egyikének, az Artemisz áldozótemplom maradványainak megtekintésével kezdik meg. Az egyik legrégebbi és legpompásabb emlék a térségben, valamikor az i.e. VIII. században építették az eredeti változatát. Kr.e. 356-ban egy éjszaka leforgása alatt csaknem teljesen elpusztult, miután Hérostratos felgyújtotta, aki ezzel a tettével valószínűleg be akarta írni magát a történelem „nagykönyvébe”. A híres templomból csupán egy oszlop és néhány fragmentum maradt. Látni fogják az amfiteátrumot is, ahol...
Törökország Város
Bodrum a török Égei Riviéra egyik legnépszerűbb turistacélpontja. Évről évre számtalan vendéget csalogat vissza gyönyörű környezetével és mediterrán hangulatával. Az Égei RiviéraTörökország nyugati része, az Égei–tenger partja mentén elterülő 79.000 négyzetkilométernyi terület az egyik legnépszerűbb idegenforgalmi úti cél. Az Égei Riviéra az a hely, ahol mindenki talál az érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot. Hatalmas, eredeti állapotukban megmaradt, öblökkel szabdalt tengerpartjai, melyeket olíva ligetek és fenyvesek öveznek; több mint 5000 éves történelme és kultúrája; kellemes klímája; valamint a helyiek kedves vendégszeretete a tökéletes kikapcsolódás záloga. Itt született Hérodotosz, a nagy történetíró, és Homérosz, a Trója ostromát is megéneklő költő; de rövid ideig itt élt, majd itt halt meg Szűz Mária is. Híres szülöttei mellett olyan történelmi városokkal is büszkélkedhet, mint Trója, Ephesos, Pergamon, Aphrodisias, Izmir, és itt található a világ hét csodája közül kettő: Artemisz templ...
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.