info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Peloponnészoszi-félsziget utazás

Itt volt az ókori Spárta, Korinthosz, Argosz és Megalopolisz

Görögország Peloponnészoszi-félsziget last minute utazás olcsó akciós nyaralás

Ezen az oldalon 8 szálloda közül választhat.

Szűrők

Minden amit tudni érdemes

Információk
Látnivalók
Kultúra
Szótár
A Peloponnészoszi-félsziget a görög szárazföld legdélebbi része. Területe 21 549 km2. Belső területei leginkább hegyvidékek, amelynek legmagasabb pontja a Taigetosz-hegységben található, 2404 méteres magasságban.

A Peloponnészosz maga is 4 félszigettel rendelkezik, amelyek déli irányba nyúlnak el tőle. Ezek a következők: Messzénia, a Mani-félsziget, a Malea-fok és az Argolisz. A félsziget nyugati oldalán a Jón-tenger, keleti oldalán az Égei-tenger terül el, délen pedig a Földközi-tenger főmedencéjét láthatjuk.
Városok: Árkádia, Argosz, Lakónia, Epidavros, Korinthia, Korinthos, Mükéne, Spárta, Nafplio, Tirünsz, Trípoli, Argos, Patra.
Közlekedése rendkívül jó: autóval, busszal és vonattal is könnyedén meg lehet közelíteni.

A félsziget neve a görög mitológiából ered: egy Pelopsz nevű hősről nevezték el, aki a legenda szerint meghódította a szigetet. Így tehát a Peloponnészosz jelentése: Pelopsz szigete. Ez azonban már egy újabb név, hiszen a középkorban még Moreának hívták, rengeteg eperfája miatt.
A Peloponnészosz már a történelem előtti időktől kezdve lakott terület volt. A mükénéi civilizáció központja, Mükéne is itt terült el.
A Peloponnészosz szó jelentése „Pelopsz-szigete“, aki a dél erős uralkodója volt. Ez a föld valaha a híres mükénéi civilizáció és a spártaiak otthona volt, akik meg voltak győződve arról, hogy a városuknak nincs szüksége védőfalra, mert képzett katonáik védőpajzsaikkal hősiesen megvédik azt. Peloponnészosz partja eléggé tagolt, belső területe pedig hegyvidék. Éghajlata igen száraz, nagyon hosszú nyárral és rengeteg napsütéssel. Itt termesztik Görögországban a legtöbb gyümölcsöt és zöldséget, mellyel nem csak az országot látják el, de még exportra is terem elegendő. Az itteni étel garantáltan ízleni fog Önöknek - nemcsak a helyi tavernákban, de a hotelekben is-, mivel mindenütt a helyi minőségi és friss alapanyagokat használják.
Ezen a terjedelmes félszigeten két területet választottunk az Önök nyaralására: az ismert és igen kedvelt Tolot, Nafplio város közelében és Kalamata város öblét.

Tolo valaha kis halászfalu volt, nyaranta lakossága azonban többszörösére duzzad. Itt valóban mindenki mindent megtalál ahhoz, hogy kellemes napokat töltsön a tengerparton, aztán pedig esténként beüljön egy-egy hangulatos tavernába vagy bárba.
Drepano falvát Tolótól csupán 3 km választja el. A falu joggal büszke strandjára, a Plaka Beachre, illetve narancs- és mandarin ültetvényeire.

Csak nehezen találni megfelelő szavakat Nafplio város szépségének leírására. Egyszerűen látni kell! Nafplio valaha Görögország első fővárosa volt, és manapság jogosan sorolják az ország legszebb városai közé.

Szerintünk viszont Peloponnészosz legattraktívabb része délen található, Kalamata városa körül a Messzénia- és a Mani-félszigeten. Kalamata egy 8 km hosszú stranddal és nyüzsgő tengerparti sétánnyal büszkélkedik, melyet tavernák és tengerparti bárok szegélyeznek. A vendégek kényelmére és szórakoztatására itt különös figyelmet fordítanak.

Átmeneti otthonuknak ebben a térségben Petalidi települését és a hosszú homokos stranddal büszkélkedő Finikounda festői falvát választottuk. Kiváló kiindulópontok, ahonnan bátran elindulhatnak felfedezni ezt az izgalmas környéket.

Nagyon őszintén ajánljuk Önöknek Peloponnészosz meglátogatását. Garantáljuk, hogy nem fognak csalódni.

A Peloponnészoszi-félsziget a Balkán-félsziget déli csúcsán, a tengerbe nyúlva terül el, szebbnél-szebb tengerparti szakaszokkal tarkított területe teszi ki a kontinentális Görögország déli részét.

A félsziget keleti partjain terül el Argolida. A régió földalatti patakjai és ciszternái által táplált termékeny síkságainak köszönhetően már a történelem előtti időkben is tökéletes helyszín volt a civilizáció kialakulásához, a Mükénéi korszakban pedig Görögország szívének számított. Argolida egyaránt ideális választás a párnapos kirándulást tervezők és a hosszabb nyaralást itt töltők számára is. Nem csupán a külföldi turisták, de az athéni polgárok is gyakran töltenek itt egy-egy hétvégét, hogy aztán feltöltődve térjenek vissza a hétköznapokba.
 

Argolida nevezetességei

Argolida a Peloponnészoszi-félsziget egyik legnépszerűbb úti célja, köszönhetően Athénhoz való közelségének, a rendszeresen közlekedő menetrend szerinti buszjáratoknak, és természetesen annak a ténynek, hogy minden megtalálható itt, amit egy nyaralását tervező ember el tud képzelni.

A régióban egymást érik a bizánc-kori és késő-bizánci emlékművek, kolostorok és templomok. Vonzó lehetőség az ide látogatók számára a 10-15. századokból fennmaradt kolostorok megtekintése, például az Agios Dimitrios Karakalas kolostor Tiryntha-ban vagy az Agioi Anargyroi Ermoioni-ban, de sokan keresik fel a Midea beli Agios Theodosios-t is, ami a 12. századi Szűz Nagyboldogasszony templomához közel található.

A látnivalók sorát gazdagítja a mükénéi korszakból hátramaradt emlékművek és romok sokasága. Argolida területén található a Világörökség részét képező Mükénéi Akropolisz és Palota, az Oroszlánok Hídja, a Mükénéi Sírok és a további emlékhelyek, amelyek egykor Agamemnón, Oresztész és a többi Homérosz által megénekelt hős lakhelyéül szolgáltak.

Az ókorból fennmaradt látványosságok mellett természetesen nem szabad megfeledkezni a vidék érintetlen szépségű élővilágáról sem. A gyönyörű homokos tengerpartok (Karathona, Tolo, Iria, Saladi, Epidaurus) és a kirándulásra csábító hegyvidék, az olajfa-ligetek, erdők, rétek, apró hegyi falvak és csupasz hegycsúcsok sokasága az, ami miatt Argolidát mindenkinek fel kell keresnie legalább egyszer az életben.  

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.