info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Jamaika

Jamaikai Jamaica utazás last minute olcsó akciós nyaralás üdülés.

Jamaika, Jamaica éghajlata trópusi, forró és csapadékos. A sziget hegyes-völgyes belsejében az éghajlat némileg hűvösebb, mint a sík parti területeken. Évszakos hőmérsékletváltozások tulajdonképpen nincsenek. A nappali átlaghőmérséklet 31 °C, az éjszakai pedig 21 °C körül alakul. Az esős évszak júniusban kezdődik és novemberig tart, a legcsapadékosabb hónap szeptember, viszont futó záporok, zivatarok egész évben előfordulhatnak. Az esős évszakban 1-2 °C-kal melegebb van. Jamaica déli partjának egyes szakaszain az esőt hozó szeleket felfogják a hegyek. Ezek a vidékek aránylag szárazak.

Jamaika utazás

Jamaica egy állam, ami egy azonos nevű szigeten fekszik a Nagy-Antillákon a Karib-tengerben. A Karib-térség legnagyobb angol nyelvű szigetéről, ugyanakkor nagyságát tekintve a térség harmadik legnagyobb szigetéről van szó. A trópusi pálmákkal körbevett fantasztikus strandok és a mindenütt jelenlévő reggae jamaicai nyaralásának felülmúlhatatlanul kellemes légkört kölcsönöz. Ezenkívül ez a karibi sziget nagy változatosságot kínál: területének több mint egynegyede sűrű erdőkkel borított, hegyei karsztbarlangokat rejtenek, számos folyó és vízesés, valamint korallzátonyokkal szegélyezett strand tarkítja. Az éghajlat Jamaicán trópusi és kellemes egész évben,mivel az átlaghőmérséklet 25 °C. A legmelegebb időszak nyáron van, májustól szeptemberig. A téli időszakban (decembertől márciusig) észrevehetően hidegebb van. Például, a Blue Mountain hegyen (Kék hegy), ahol a világ egyik legjobb kávéját termesztik, az elért maximális hőmérséklet 13 ° C. Egy jamaicai nyaralás tervezésének legfontosabb tényezője az  esős évszak, ami májusban vagy júniusban kezdődik és kiterjed egészen novemberig vagy decemberig, miközben a legkiadósabb esőzések szeptemberben és októberben vannak. Habár az eső Jamaicán az év során bármikor előfordulhat, többnyire rövid intenzív záporok formájában érkezik és gyakran napsütés követi.
Jamaica a Karib-térség azon részén fekszik, ahol gyakoriak a hurrikánok. A hurrikán szezon hivatalosan június 1-től november végéig tart; augusztusban és szeptemberben a legnagyobb a hurrikánok előfordulásának lehetősége.

Jamaika nyaralás

Nyaralását eltöltheti Jamaicán egész évben annak ellenére, hogy figyelembe kell vennie az évszakok közötti különbségeket. Az időjárást tekintve nem a hőmérséklet a megfontosabb tényező: a tél Jamaicán általában meleg a nap folyamán, és enyhe vagy hideg éjszaka, a nyári hónapokban azonban egyenesen forró. Az esős évszak májustól novemberig tart, a csúcsértékeket májusban, júniusban, októberben és novemberben éri el. Általában csak rövid ideig esik (általában késő délután),így majdnem az egész nyaralás ideje alatt élvezheti a napsütést az esős évszakban is.
A főszezon december elejétől április közepéig tart. A szezon csúcspontján, karácsonykor és húsvétkor több szálloda speciális szállásdíjat vezet be.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.