Törökország last minute utazás, olcsó akciós nyaralás üdülés.

Törökország , Török Riviéra, kínálja a legolcsóbb utak széles választékát, ha akciós áron utazna külföldre! Gondoljon csak bele: ha a törökök 150 évig voltak nálunk, akkor mi igazán meglátogathatjuk őket egy vagy két hétre, nem igaz? A viccet félretéve: egy törökországi utazás, nyaralás mindenki számára nagy élmény.Kelet és Nyugat között, Európa és a Közel-Kelet határán terül el ez az ezerarcú világ – Törökország. Csak két és fél órányi repülő út választ el a helytől, ahol minden lépésnél meglep és elvarázsol a festői táj, a történelmi emlékek, a helyi szokások és az itt élő emberek. A természet és a táj szorosan összekapcsolódik a történelemmel és a kultúrával. Anatóliában találhatók azok a települések, melyek 9000 éves múltra tekintenek vissza. Az ország mai határait az I. világháború után, 1923-ban a lausanne-i béke megkötését követően nyerte el, mely egyben a köztársaság kikiáltását is jelentette. A különböző kultúrák és vallások, melyek hosszú időn keresztül hatással voltak az országra, felbecsülhetetlen mennyiségű építészeti, kulturális és történelmi emlékeket hagytak hátra. Az időszámításunk kezdetén történelmi jelentőséggel bíró városok, mint Trója, Pergamon, Efezus, Didim, Perge vagy Aspendos, megőrizték épületeiket és műemlékeiket. Törökországban, ebben a kontrasztokkal teli világban a mecsetek szomszédságában az ortodox templomok éppúgy megtalálhatók, mint a római amfiteátrum árnyékában a hettita települések.

Last minute utak Törökország legszebb tenger-partjaira

Törökország legalább 15 olyan helyet ajánl nyaralás célpontjául, ami mindenki számára egy gondtalan üdülés lehetőségét kínálja olcsó, akciós last minute áron: Törökország - Antalya, Törökország - Alanya, Törökország - Belek, Törökország - Bodrum, Törökország - Didim, Törökország - Side, Törökország - Kusadasi, Törökország - Kemer. Törökországi nyaralás üdülés helyett vagy mellett szeretne inkább egy török körutazás illetve körút programon részt venni?
A török riviéra, vagy más néven a türkiz part (Turquoise Coast) népszerű elnevezése Törökország délnyugati partvidékének; körülbelül Çeşmétől Alanyáig húzódik, magában foglalva Antalya, Muğla, valamint Aydın és İzmir tartományok egy részét. Ez a tengerparti sáv üdülőközpontjaival, természeti és kulturális látnivalóival, ókori romjaival igen kedvelt turistacélpont. A török riviérát általában kellemes időjárás jellemzi, a turistaszezon sokfelé már március-áprilisban elkezdődik, és egészen október-novemberig tart. Nagyrészt homokos-aprókavicsos tengerpartja a Földközi- és az égei-tenger partján húzódik, a területen számos természeti kincs, vízesés, barlang, erdő és ókori (görög és római) romváros található.

Szerintünk a top 3 tengerpart Törökországban

Icmeler Beach, - Marmaris utazás

A hosszú, homokos tengerpartja és csábító kék vize miatt igen közkedvelt Icmeler Beach okkal került fel listánkra. A tenger vizének hőmérséklete a nyári hónapokban a 27°C-ot is eléri, a csodás napsütés és a szikrázóan kék víz együtt pedig valami hihetetlen panorámával gyönyörködtet bennünket. Megéri felkeresni, és eltölteni pár órát puha, homokos partján.

Marmaris Beach, Marmaris-utazás

Ha Marmaris-on nyaralunk, egész nap lehetőségünk nyílik felkeresni a tengerpartot. Marmaris Beach mediterrán napsütése, valamint csodás partja miatt igen közkedvelt a nyaralók és a pihenni vágyók körében. A nyüzsgő üdülőhely központjához közel fekvő tengerpart ideális az esti sétákra.

Blue Lagoon Beach, Ölüdeniz-utazás

A talán legidillibb strand egész Törökországban nem más, mint a Blue Lagoon Beach, azaz a „Kék Lagúna” Ölüdenizben. A lenyűgöző félsziget természetes szépsége miatt igen közkedvelt. Ha szeretnénk madártávlatból is megcsodálni a félsziget és a tengerpart egyedülálló szépségét, akkor vegyünk részt egy siklóernyőzésen. Az a hely, ahol Ázsia megvetette a lábát Európában, különböző kultúrák olvasztótégelye, egyben híd a két kontinens között. Az ország gyors ütemben modernizálódik - olykor annyira gyorsan, hogy úgy érezzük, mintha a folyamat a szemünk láttára játszódna le. Világias, Nyugat-orientált, élénk szabadpiaci gazdasággal. Konyhaművészetéről csak legekben lehet beszélni, tengerpartjai álomszépek, városai közül sokat látványos, régi mecsetek és várak tarkítanak. Ráadásul Törökország továbbra is a Földközi-tenger vidékének legolcsóbb úticélja.

Törökország Török Riviéra

Az ezeréves kultúrával rendelkező, mesés szépségű ország sok meglepetést tartogat az odalátogatóknak: letűnt kultúrák felfedezésre váró nyomai, a mesés szépségű tájak, a helyiek vendégszeretete, az ízletes ételek és nem utolsó sorban a 8000 kilométer hosszú, gyönyörű tengerpart várja a turistákat! Török Riviéra az Anatóliai földnyelv dél-nyugati végén elhelyezkedő, mediterrán éghajlatú és hangulatú partvidék. Páratlan természeti szépségei mellett ideális nyaralásra, strandolásra és kiváló lehetőségeket kínál a vízisportok szerelmeseinek is. Az utóbbi években a gyerekekkel utazók is egyre nagyobb számban látogatják, hiszen a gyermekbarát klubszállodák, valamint hellenisztikus és római kori kultúrtörténeti emlékei a család minden tagja számára emlékezetessé teszik a nyaralást ebben a látnivalókban gazdag turistaparadicsomban. Ne feledjük, hogy az ókori világ hét csodája közül kettő - az Efezoszi Artemisz templom és a Halikarnasszoszi Mauzóleum - is ebben az országban található. A török üdülőfalvak hangulatosak és a közbiztonság kifejezetten jó, az árak megfizethetőek. Az idegenforgalom még fejlődik, a szakképzett munkaerő esetleges hiányát a helyiek kedvessége szinte mindig pótolja. A török szállodák kategóriája általában megegyezik az európai kategorizálással, de a karbantartás folyamatosságának esetenkénti hiánya illetve az utazóközönség összetétele miatt ritkán előfordulhat, hogy az utasok komfortérzete kis mértékben átmenetileg csökken, ez azonban nem befolyásolja az üdülés minőségét. Abban az esetben, ha egy szálloda nem fizettet felárat a tengerre néző szobákért, irodánk nem tudja előre garantálni a helyszínen kiosztott szobák fekvését, illetve tájolását. A légkondicionálás egyes szállodákban néha időszakos.

Törökország Isztambul

Isztambulról általában mindenkinek a Kék Mecset, Hagia Szophia vagy a Topkapi Palota jut az eszébe. Azonban az Aranyszarv-öböl partján elterülő város jóval több különlegességet rejteget számunkra, mint elsőre gondolnánk. A keleti és nyugati kultúra olvasztótengelyeként igazán különleges utazásban lehet részünk. Nézzünk pár alternatívát a fent említett látványosságok mellé.
Isztambul Fűszerbazár
Miközben a mesés keleti hangulatot a felhőkarcolókra hajazó épületek lágyan megtörik, igazi időutazást nyújt Isztambul egyik legősibb bazárja. Közvetlen a Yeni Cami (Új Mecset) mellett elterülő 1660-as években átadott fűszerektől roskadozó L alakú utcácskából álló fedett bazár a mai napig képes elvarázsolni az ide érkezőket.
A középkori kufárkodás hangulata már a múlté, de az állandó lüktetés a tömeg együttes vibrálása napjainkig különös hangulatot kölcsönöz a bazárnak. A színek, fények és az illatok vidám játékot űznek velünk, miközben a lábunk szabadjára ered s a végtelen csatangolás a fűszeres standok között kezdetét veszi. Az iráni kaviártól kezdve a világ legdrágább és legkülönlegesebb fűszeréiig minden megtalálható a kis boltok varázslatos világában. Az alkudozás művészete a mai napig a kufárok mesterségének egyik alappillére, amit a látogató könnyű szerrel gyakorolhat. Sőt már-már kötelező elemként el is várják tőle. Az Egyiptomi Bazárként is emlegetett piac (régebben rengeteg árút az afrikai országból szállítottak a bazárba, innen az elnevezés) hétfő hajnaltól egészen szombat estéig várja a mazsola, dió, szárított gyümölcsök, teák és a fűszerek iránt érdeklődő vásárlókat, nézelődőket.
A napi imádságok idején pár bolt ideiglenesen lehúzza a rolóit, de a szomszédos Yeni Cami közelsége révén hamar visszaérnek a tulajdonosok. A vidám hangulat miatt érdemes Isztambul eme szegletébe ellátogatni. Az árusok roppant kedvesek s engedik a portékákat lencsevégre kapni. A „török viagrával” és a „szultán szerelmi bájitalával” tessék óvatosan bánni!
Isztambul Elsüllyedt Palota
Ritkán adatik meg az ember életében, hogy filmekben látott álom helyszínekre látogasson. Isztambul egyik legegyedibb attrakciója az Elsüllyedt Palota. 10 török líra leszurkolása után egyenes út vezet a „csodák palotájába” pedig nem annak szánták. I. Justinianus császár által épített víztározó egyike azoknak a praktikus épületeknek, amik a várost ért támadás esetén hosszú ideig ellenállóvá teszik Isztambult (akkor Konstantinápolyt) az ostromló hadak ellen. Fantasztikusan kidolgozott oszlopok között sétálgatva hamar rájövünk, hogy a víztáróhoz szükséges anyagok jó részét más épületek elbontásával nyerték, igen költséghatékony módon.
A mindenhonnan csöpögő víz, a hangulatosan megvilágított tározó a vibrációk és a tükröződések különleges egyvelege, a már-már abszurdnak vélt szituáció, hogy egy víztározó belsejében korinthoszi oszlopok között vízben úszkáló halak kíváncsi tekintete szegeződik ránk, teszi oly fenomenálissá a Bazilika Ciszternát. A nagyközönség 1987 óta látogathatja az 1963-as James Bond filmből már megismert isztambuli helyszínt.
Tipp: Hivatalosan fényképezni nem lehet, de senki nem szól érte. Viszont állvány nélkül szinte lehetetlenség, így a 800-as ISO mellett egy kicsi fotósállvány elengedhetetlen.
Isztambul Karaköy negyed
Lenyűgöző látványt nyújt a naplemente lágy fényeinél a Galata-híd. Felbolydult méhkasra emlékeztet, melyen a gyalogosok százai kerülgetik a híd peremén elmélyülten horgászókat.
Igaz, nehéz olyan időpontot találni a nap folyamán mikor a pecások ne lógatnák a Boszporusz zavaros vízébe csalijaikat. A friss fogásokból egyszerű, ám roppant finom szendvicset készítenek a híd Eminönü felöli oldalán. Kár lenne kihagyni, ha éppen arra vezet az utunk. A mai formájában látható hidat 1994 decemberében adták át, így mára az ötödik a sorban, ami ezen a helyen köti össze az Aranyszarv-öböl két partját. Az építtető STFA cég mérnökei a nagyobb teherszállító hajókra is gondoltak a tervezés során, így a híd középen felnyitható a tengerjárók előtt. A város fölé magasodó Galata-torony kiváló tájékozódási pont. A dombtetőre épített monstrum első elődjéből már a VI. században is vigyázó szemek tekintettek Konstantinápolyra és környékére. A maihoz hasonló formáját a XIV. században nyerte el a genovai építészek által. A Galata név valószínűleg a „calata” olasz kifejezésből származik, ami annyit tesz: a kikötőhöz vezető lejtő. A kígyózó sorok elbizonytalanítottak az épület előtt, ezért torony lábánál elterülő hamisíthatatlan keleties hangulatú teázó egyikére esett a választás. Sajnos a csodás panorámában így nem részesültem, ellenben a megspórolt 12 török lírán más jellegű élményeket „vásároltam”.

Törökország Antalya utazás

Az Anatóliai félsziget déli részén, a Földközi-tenger partján fekszik Törökország legnagyobb nyaralóközpontja, a régió legnagyobb városa. Lakossága 700 ezer főre tehető, de a nyári időszakban ez többszörösére nőhet. Itt mindent megtalál az ideutazó... Rengeteg történelmi látnivaló mellett, számos szórakozási és sportolási lehetőség áll a nyaralók rendelkezésére. A Török Riviéra legnagyobb városa, melyet vízesései és építészeti műemlékei is ismertté tesznek. A város egyik híres, az ókorból származó látványossága a Hadrianus kapu, mely Kr. e. 130-ban épült. A települést a Taurus lenyűgöző hegyvonulatai ölelik körül. A város peremén fekvő magasabb szállodák ablakaiból gyönyörű kilátás nyílik a mélykék tengerre. Az óváros oszmán házai között, a bazárban és a kikötőben barangolva izgalmas napot tölthetünk el. Innen kb. 12 km-re keleti irányban találjuk Törökország egyik legszebb homokos tengerpartját, Lara Beach-et. A várostól nyugatra Konyaalti gondozott, kristálytiszta vizű kavicsos strandja vonzza a napsütés szerelemeseit. Északra, a hegyek felé indulva, Törökország igazi arcával találkozhatunk: a Düden és Kursunlu nevű vízesésekkel és lenyűgöző természeti tájjal. Érdemes egy kirándulást tenni az ókori településekre, Aspendosba és Pergébe, vagy a várostól kb. 50 km-re található síparadicsomba, Sakhkentbe, ahol akár április közepéig is lehet síelni.

Törökország Alanya utazás

Törökország egyik leglátogatottabb és legnépszerűbb üdülőhelye. Történelme a római korba nyúlik vissza, amikor hírhedt kalózerőd volt. Az alsó városból egy út vezet végig az öböl körül, ahol megcsodálhatjuk a híres Vörös Tornyot és a város csónakkikötőjét, a régi szeldzsuk erődből pedig csodás kilátás nyílik a Taurus hegységre. A turisták körében nagyon népszerű a hetipiac forgataga. Mozgalmas éjszaki életének köszönhetően biztosan senki nem fog itt unatkozni.

Törökország Kemer utazás

Kemer gyönyörű környezetben, a Taurus hegység lábánál fekszik, ebből következően sziklás, nagyobb kavicsos a tengerpartja. Rengetes étterem, üzlet és egy hangulatos jachtkikötő várja az idelátogatókat. A helyszínen lehetőség van autóbérlésre, de sok a taxi is, és jó az autóbusz közlekedés. Antalya kb.1 órányira van autóval.

Törökország Belek utazás

Az utóbbi években vált ismertté az a gyönyörű partszakasz. Több kilométernyi, homokos és kristálytiszta partszakasz, kiváló, igazi luxus szolgáltatásokkal bíró szállodák, látványos építészeti megoldások teszik érdekessé és teljessé nyaralásukat.

Törökország Bodrum utazás

Ez a történelmi jelentőségű kikötő egy középkori erődítmény által van védve, melyet még a johannita rend képviselői építettek. A városközponton végighaladó sétány lehetővé teszi, hogy útközben beüljünk egy kávézóba, bárba, étterembe. A sűrű mikrobuszhálózatra való tekintettel (ezt dolmusnak nevezik), az éjjeli Bodrum az a hely, ahol a félsziget szórakozni vágyó lakosai találkoznak.

Törökország Side utazás

Antalyától körülbelül nyolcvan kilométerre található ősi halászfalu. Gyönyörű homokos partjának és gyorsan melegedő, viszont lassan mélyülő, sekély vizének köszönhetően egyre népszerűbb nyaralóhely. Ez az oka annak is, hogy a gyermekes családok is előszeretettel választják nyaralóhelyüknek Sidét. Természetesen nem szabad megfeledkeznünk a klasszikus romok vonzereje sem, amely a város jelképévé vált. Nyüzsgő főutcáján műhelyek, bárok, vendéglők sora várja az idelátogatókat.

Törökország

Az a hely, ahol Ázsia megvetette a lábát Európában, különböző kultúrák olvasztótégelye, egyben híd a két kontinens között. Az ország gyors ütemben modernizálódik - olykor annyira gyorsan, hogy úgy érezzük, mintha a folyamat a szemünk láttára játszódna le. Világias, Nyugat-orientált, élénk szabadpiaci gazdasággal. Konyhaművészetéről csak legekben lehet beszélni, tengerpartjai álomszépek, városai közül sokat látványos, régi mecsetek és várak tarkítanak. Ráadásul Törökország továbbra is a Földközi-tenger vidékének legolcsóbb úticélja. Az ezeréves kultúrával rendelkező, mesés szépségű ország sok meglepetést tartogat az odalátogatóknak: letűnt kultúrák felfedezésre váró nyomai, a mesés szépségű tájak, a helyiek vendégszeretete, az ízletes ételek és nem utolsó sorban a 8000 kilométer hosszú, gyönyörű tengerpart várja a turistákat! Török Riviéra az Anatóliai földnyelv dél-nyugati végén elhelyezkedő, mediterrán éghajlatú és hangulatú partvidék. Páratlan természeti szépségei mellett ideális nyaralásra, strandolásra és kiváló lehetőségeket kínál a vízisportok szerelmeseinek is. Az utóbbi években a gyerekekkel utazók is egyre nagyobb számban látogatják, hiszen a gyermekbarát klubszállodák, valamint hellenisztikus és római kori kultúrtörténeti emlékei a család minden tagja számára emlékezetessé teszik a nyaralást ebben a látnivalókban gazdag turistaparadicsomban. Ne feledjük, hogy az ókori világ hét csodája közül kettő - az Efezoszi Artemisz templom és a Halikarnasszoszi Mauzóleum - is ebben az országban található. A török üdülőfalvak hangulatosak és a közbiztonság kifejezetten jó, az árak megfizethetőek. Az idegenforgalom még fejlődik, a szakképzett munkaerő esetleges hiányát a helyiek kedvessége szinte mindig pótolja. A török szállodák kategóriája általában megegyezik az európai kategorizálással, de a karbantartás folyamatosságának esetenkénti hiánya illetve az utazóközönség összetétele miatt ritkán előfordulhat, hogy az utasok komfortérzete kis mértékben átmenetileg csökken, ez azonban nem befolyásolja az üdülés minőségét. Abban az esetben, ha egy szálloda nem fizettet felárat a tengerre néző szobákért, irodánk nem tudja előre garantálni a helyszínen kiosztott szobák fekvését, illetve tájolását. A légkondicionálás egyes szállodákban néha időszakos.  

Miért utazzunk Törökországba?

Ez a kontrasztok országa, ahol az európai modernitás keveredik a Közel-Kelet egzotikus kultúrájával. A passzív kikapcsolódást kedvelők nagyszerű tengerpartokon napozhatnak. A kalandvágyók ejtőernyőzhetnek, jeep szafarizhatnak, raftingolhatnak, vagy búvárkodhatnak a Földközi-tengerben. A történelem iránt érdeklődők számára Törökország maga a paradicsom! Számos ismert történelmi város található Törökországban (Trója, Milet, Epheszosz). A világ 7 csodájának két darabja, a Halikarnoszi Mauzóleum és Artemisz Temploma is itt található, de nagyszerű természeti csodákkal is találkozhatunk az ország területén, mint például Pamukkale és Kappadókia. Igazán különleges kirándulási úticél lehet az elbűvölő Isztambul. Törökország tehát nem csupán egy gazdag történelem, egy táj, hanem egy keleti fűszerekkel teli konyha, színes bazárok, hangos zenével hívogató szórakozóhelyek és vendégszerető lakosokkal.  
Törökország Búvárkodás
Bár Törökország nem az a tipikus búvárparadicsom, kezdő búvároknak nagy élmény lehet az itteni merülés, és ha csak maszkkal úszkálunk a víz felszínén, akkor is csodát láthatunk. Sőt, arra is van lehetőségünk, hogy búvárvizsga nélkül merüljünk egy tapasztalt oktató segítségével. Hogy miként lehetséges ez? Az oktató tart nekünk egy negyed órás gyorstalpalót, ahol megmutatja az alapvető búvárjeleket, elmondja, hogy mit láthatunk majd a víz alatt, és megismerkedhetünk a felszereléssel is. A víz alatt természetesen ő kezeli a felszerelésünket, így nekünk csak annyi a dolgunk, hogy felfedezzük Némó világát. Képzett búvárok számára hasznos információ, hogy a törökországi búvárkodás szabályai általában eltérnek más országokéhoz képest. Törökország partjainál tilos engedély nélkül búvárkodni. Törökország hatóságai nagyon komolyan veszik, ha valaki nem búvárklubbal merül, így mindenképp keressünk egy búvárbázist, ha merülni szeretnénk. Mondjuk máshogy nem is igazán lesz palackunk. Viszont a parton szinte e...
Törökország Fakultatív
Fedezze fel Törökországot fakultatív programok keretében! Az egyes városoknál olvashatják a fakultatív utak tájékoztató listáját, itt egy általános információ található. Keressen minket kérdés esetén, örömmel segítünk utasainknak!  Fontos információk a kinti fakultatív programokon való részvételről Amennyiben Ön más irodánál fizetett be az utazására, akkor: ne forduljon hozzánk olyan kéréssel, hogy csak a fakultatív programokon szeretne részt venni, mert ez nem lehetséges. a helyi telepített idegenvezető csak a mi utasainknak nyújtja szolgáltatásait. információért se forduljon hozzánk, inkább keresse fel segítségért azt az irodát, akinél az utazását befizette. Amennyiben nálunk fizette be utazását, akkor az alábbiakat kérjük olvassa el: A törökországi fakultatív programokra a kinti telepített idegenvezetőnél lehet jelentkezni. A helyszínen történő befizetése esetén a szervező iroda közvetlenül kínálja értékesítésre a szolgáltatásait. A jelentkező (érdek...
Törökország Gyermekbarát szállodák
A legjobb gyermekbarát törökországi szállodák listáját keresi? Személyes tapasztalatok alapján adunk tanácsot, ugyanis évről évre végigjárjunk rengeteg, a kínálatunkban szereplő török hotelt. Így friss és naprakész benyomások alapján adunk hiteles tanácsokat. Ahogy minden más úticélunk esetében is.A gyerkőcök szempontjából a legjobb szállodák Belek városában vannak. Igaz, hogy Belekben nincs klasszikus értelemben vett belváros, viszont a hotelek valóban olyan színvonalat képviselnek, annyira monumentálisak és olyan sokrétűek a szolgáltatásaik, hogy az egy hét csak elrepül. Ha több belvárosra vágyunk, akkor válasszuk Sidét , ahol egy parányi óváros kétezer éves utcácskáin sétálgatunk, megtekinthetünk egy 15 ezer férőhelyes amfiteátrumot, amelyet még Marcus Aurelius épített, és kellemesen eltölthetjük az időt a tengerparti éttermek valamelyikében. Alanyá ban találjuk a legjobb árú szállodákat, de fel kell készülnünk egy másfél-két órás buszozásra a reptérről jövet. Kalkuláljuk ezt bele, vigyünk plusz egy...
Törökország Időjárás
A Török Riviérára készül? Akkor érdemes tudnia, hogy most a lehető legjobb az idő egész évben. Törökországban ugyanis június elejétől szeptember végéig tart az igazán jó idő, augusztusban van a legnagyobb meleg. Saját tapasztalat alapján mondjuk, hiszen 2009 óta járunk Törökországba, ismerjük a terepet! Törökországi időjárásTörökország időjárás szempontjából a mediterrán övhöz tartozik. Főbb jellemzői az enyhe tél, forró nyár, kevés csapadék. Természetesen az ország domborzati viszonyai ezt jelentősen befolyásolják. Csapadék elsősorban télen esik, decemberben és januárban. A nyári hónapok szárazak, és igen magas hőmérsékletűek. A tengerpartokon a nyári hőséget nagymértékben enyhíti a tenger felől fújó könnyű szellő. Törökország strandidőTörökországi utazás során mehetünk az antalyai régióba vagy a bodrumi régióba , mindkét térségben érvényes az időjárás ra, hogy októbertől már elkezd hűlni a levegő, és még május elején sincs igazán strandidő. Emiatt a legjobb, ha júniustól szeptember végéig ut...
Törökország Térkép
Törökország kínálja a legolcsóbb utak széles választékát, ha akciós áron utazna külföldre! Gondoljon csak bele: ha a törökök 150 évig voltak nálunk, akkor mi igazán meglátogathatjuk őket egy vagy két hétre, nem igaz? A viccet félretéve: egy törökországi nyaralás mindenki számára nagy élmény. Fedezze fel a Török Riviérát térképen! 
Törökország Török - magyar útiszótár
Török - magyar útiszótár Törökországban nyaralva könnyen ránk ragad néhány alapvető török kifejezés, de ha már az első pillanattól kezdve szeretnénk a helyiekkel beszélgetni, akkor tanuljunk meg előre néhány szót. Könnyebben barátkozunk, az alku során pedig eleve fél árról indulunk.Merhaba = Szia.Güle güle = Viszlát.Naszilszin? = Hogy vagy?Iyiyim, teºekkür ederim = Jól vagyok, köszönöm.És te? = Ja sen?Evet = Igen.Hayir = Nem.Lüften = Kérem.Tesekkür ederim = Köszönöm.Birsey debil = Szívesen.Pardon = Elnézést.Bu ne kadar = Mennyibe kerül? Bu pahali = Ez drága.Begendim = Ez tetszik. Begenmedim = Ez nem tetszik.Inglizce bilijor muszunuz = Beszélsz angolul?Anlamyiorum = Nem értem.Bir dakika = Egy pillanat.Egy sört kérek = bira lütfen.Víz = szu.1 = bir2 = iki3 = uc4 = dort5 = bes6 = alti7 = yedi8 = sekiz9 = dokuz10 = on
Törökország Török Riviéra
A Török Riviéra népszerű elnevezése Törökország délnyugati partvidékének, körülbelül Cesmétől Alanyáig húzódik, magában foglalva Antalya, Mugla, valamint Aydin és Izmir tartományok egy részét. Ez a tengerparti sáv üdülőközpontjaival, természeti és kulturális látnivalóival, ókori romjaival igen kedvelt turistacélpont. Török Riviéra általános információkA Török Riviérát általában kellemes időjárás jellemzi, a turistaszezon sokfelé már március-áprilisban elkezdődik, és egészen október-novemberig tart. Nagyrészt homokos-aprókavicsos tengerpartja a Földközi- és az Égei-tenger partján húzódik, a területen számos természeti kincs, vízesés, barlang, erdő és ókori romváros található. A partvonal mentén halad az úgynevezett blue cruise, amely napjainkban népszerű a turisták körében. Török Riviéra történelmeA Török Riviéra már évszázadokkal ezelőtt is kedvelt volt, Marcus Antonius például a legenda szerint a terület egy részét Kleopátrának ajándékozta szerelme zálogául. Ezen a területen született a világ...
Törökország Utazási infók
Törökországban a legmagasabb luxus várja a nyaralókat. Csábító homokos tengerpartok, gyönyörű türkizkék tenger, hosszú napsütéses nyár, egyedülálló antik emlékek és a megismételhetetlen természeti csodák. A magyar utazókat különösen imádják a törökök, ugyanis ők úgy tanulják az iskolában, hogy mi rokon nép vagyunk. Élvezze a napfényt és a keleti kényelmet, irány Törökország! [VIDEO]videos/torokorszag-antalya-konya-kappadokia-goreme-igazi-mesevilag-kappadokia-tavasz.mp4[/VIDEO] Beutazási feltételek magyar állampolgárok számára Magyar állampolgárok útlevéllel, de vízum nélkül utazhatnak Törökországba.  A z útlevélnek a hazaérkezéstől számított legalább 180 napig érvényesnek kell lennie. Amennyiben az útlevelük érvényessége a beutazás napján nem éri el a 180 napot, emiatt nem engedik majd a belépését az országba, így gondoskodjanak a megfelelő érvényességű útlevél meglétéről! Magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgárok turista céllal Törökországban, az első belépéstől számítva 180 napon...
Törökország Városok
Törökország last minute utazás, török tengerparti városok Török Riviéra városai KemerKemer strandjait nagy szemű kavics borítja, kivételes mikroklímáját a parthoz közel elhelyezkedő hatalmas hegyek adják. A kirándulni vágyóknak, illetve a zöldet kedvelő, kicsit enyhébb éghajlatot szerető utasainknak ajánlanánk. AntalyaAntalya a Riviéra fővárosa, itt található a reptér is. A nagyvárost kedvelők figyelmébe ajánlanánk. Maga a városi rész sziklás part mentén terül el. A Kusulu vízesés a város egyik látványossága mind a szárazföld, mind pedig a tenger felől. Belek felé haladva érjük el a part menti luxusszállodák sorát, itt a tengerpart homokos vagy aprókavicsos. BelekBelek városa nem tekint vissza nagy történelmi múltra, azonban talán ezt kompenzálják hatalmas golfpályái. Itt található a török Nemzeti Golfclub is, melyre a szállodák nagy többsége tud helyet foglalni. Tengerpartja homokos illetve aprókavicsos. Innen már érdemes biciklitúrákra is elmenni, bizonyos szállodák szervez...
Törökország Vízum és útlevél
Magyar állampolgároknak nem szükséges vízum Törökországba, ha egyszerűen nyaralni mennek. Útlevél azonban szükséges, amelynek érvényesnek kell lennie a hazaérkezéstől számított legalább 150 napig. Magyar állampolgároknak nem kell vízumA 2014/5881. számú Miniszteri Bizottság döntése értelmében, mely 2014.02.07-én 28906 számú Hivatalos Közlönyben jelent meg, 2014. február 9-ével életbe lépett a magán útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok Törökországba történő vízummentes belépése. A vízum nélküli beutazás szabályai a következők szerint történik. Magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgárok turista céllal Törökországban, az első belépéstől számítva 180 napon belül maximum 90 napig tartózkodhatnak vízummentesen. Munkavállalói , tanulmányi , tudományos kutatói és egyéb céllal történő utazások esetében továbbra is Külképviseleteinken előre kell igényelni a belépéshez szükséges feltételekhez kötött vízumot, tehát ezekben az esetekben a vízumkötelezettség fennáll. Külföldi állampolg...
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.