Tunéziai utazás last minute áron Djerba szigetére, olcsó üdülés akciós nyaralás.

Ezen az oldalon 18 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa
Djerba last minute utazás, olcsó akciós nyaralás üdülés.
Djerba akciós utak sorát kínálja a tél kivételével. Ez azért jó hír, mert ki ne szeretne olcsó utak között válogatni, amikor arról van szó, hogy a napfény szigetére utazzunk. Az utazás kedvező ára mellett számos más érv is szól Djerba mellett: Tunézia legnagyobb szigete olyan, mint egy virágoskert, amit kristálytiszta víz vesz körül, és ahol a szállodák egytől egyig keleti kényelmet nyújtanak. Nézze ki a last minute nyaralások egyikét, és irány Djerba!

Tunéziai utazás last minute áron Djerba szigetére, olcsó üdülés akciós nyaralás.

Djerba szigetéről általában a Tunéziáról szóló könyvek végén írnak. Nemcsak azért, mert egészen lenn, a líbiai határnál fekszik. Az idillikus sziget politikáját, városi életét és népességét tekintve is elkülönült. Jerbával kapcsolatos első ismereteink meglehetősen mitikusak.
Miután Ulysses elhagyta Tróját, egy szigetre érkezett, ahol az emberek lótuszon éltek. Senki sem tudja, mi lehetett a lótuszital. Egyesek szerint cordia myxa, mások szerint vadalmabor vagy laghmi, pálmabor. Jerba, Mallorca, Menorca és Málta mind azonosítja magát ezzel a lótusz szigettel, mi több, Jerbán még arról is meg vannak győződve, hogy ez volt a legendás Ogygia, ahol Calypso fogva tartotta Ulyssest.

Az írott történelme a rómaiakkal kezdődik, akik föníciai alapokon felépítették Girbát, Haribust, Meninxet és Tipasát. Jerba csekély mértékben hozzájárult a klasszikus korszakhoz: két uralkodó született itt, Gallus és Valerianus, ők ketten együtt mintegy 9 évig uralkodtak (251-260). A vandálok, a bizánciak és hilaliak nemigen tudtak mit lerombolni ezen a szigeten, de a lapos, homokos part remek kikötője idevonzotta a tengeri hatalmakat. 1134-ben II. Robert foglalta el. Hódítók egész sora követte egymást: Roger de Loria 1284, Raymond Montaner 1331, a marokkói merinitek 1335, Pedro Navarro 1510, V. Károly 1535. A küzdelmek 1560-ban voltak a leghevesebbek: a pápa francia, spanyol és nápolyi csapatai összefogtak a máltai lovagrenddel, hogy szétverjék Jerbán a kalózfészket, melyet Dragut hozott létre. Az első, májusi csatát csak 5-6000 keresztény élte túl. Borj el-Kebirbe menekültek. Július 31-én Dragut elfogta és lemészároltatta őket. 1831-ben a franciakkal szemben tanúsítottak némi ellenállást, de a világháborúk elkerülték.

Közben a jerbaiak olajfákat és pálmákat neveltek, szőnyeget szőttek és halásztak. Mivel csak egymás között házasodtak, külsejük eléggé jellegzetes. Ezzel is magyarázható, hogy ma is különbözőnek találják magukat. Vallási életük is más. A VII. században még üdvözölték a muzulmánokat, majd az iszlám egy liberális szektájához kapcsolódtak. Mértékletesek, egyenlőségre törekvők, barátságosak, és hiszik, hogy a tudat szabja meg a cselekedeteket. Napjaik történelmét nem a vallás, hanem a természet alakítja. A vízhiány miatt régóta tömeges a kivándorlás. A sziget legnagyobb hossza és szélessége 29 kilométer. A strandolásra kellemes partszakasz 128 kilométer hosszú. Elsősorban szőnyegeket exportálnak, de halat, szivacsot, fazekasárut és szappant is. A szigeten 213 mecset van, mely mind különbözik egymástól, a sziget látnivalóit egy nap alatt végig lehet nénzi.

A sziget kitűnő nyaralási lehetőség, hiszen évente átlagosan 344 napsütéses nap van, a tengervíz átlagosan 20 fokos, a szállodákban kirándulásokat is szerveznek. Az utak egész jó minőségűek, autót, motort és biciklit lehet bérelni a szigeten, de tevével vagy lóval is mehetünk kirándulni, a szállodák előtt bérelhetünk azt is.

A sziget tengerparti szállodáit a Sidi Mahrez és a La Seguia partszakaszok mentén találjuk. A tengerparti szállodákhoz legközelebb Midoun falu jellegű településén találkozunk helybéliekkel. Az Aghir utca mentén áll a Nagymecset. Midounból jó utak vezetnek El-Kantarához. A fő közlekedési útvonalak alapjait még a rómaiak idejében rakták le. 1515-ben Dragut ezen az úton menekült, hogy elkerülje Andrea Doria tengeri blokádját.

El-Kantara partvidékén fekszik a kis falu, Guellala, ahol a kemencék megállás nélkül füstölnek a magasra halmozott kész agyagedények mellett. El Riadhoz-nál áll a híres Ghriba, mely már a középkorban is nagy hírnévnek örvendett, jelenleg nemzetközi zarándokhely. A jelenleg látható változat 1920-ban készült el. Az árkádok alatt a zarándokok szálláshelye látható, a szemközti faajtókon az egyedülálló belsőbe jutunk.

Hara Kebira, azaz a Nagy gettó, ahol Jerba zsidó közössége él. Ők maguk azt vallják, hogy i.e. 590-ben, a babilóniai fogság után érkeztek ide..

A szigeten minden évben megrendezik az Ulysses Fesztivált júniusban, továbbá novemberben és decemberben az olajszüret idején rendeznek ünnepséget, amin az összes lakója a szigetnek részt vesz.
Tunézia Djerba aquapark
Tegye izgalmassá a családi nyaralást azzal, hogy Djerbán eltöltenek egy napot a helyi aquaparkban. A gyerekeknek garantált a szórakozást, miközben a felnőttek kikapcsolódhatnak, - de persze ők is csúszhatnak egyet!  Aqua Park Djerba Le PirateRengeteg attrakcióval várja a kisebb és nagyobb gyerekeket is az Aqua Park Djerba! Felnőtteket érdekelheti, hogy bizonyos estéken medencés buli várja az utazókat. Cím : Sunconnect Djerba Aqua Resprt, Djerba, Tunisia 4180.További információ:https://en.aquapark-djerba.com. A feltüntetett információk tájékoztató jellegűek.  
Tunézia Djerba fakultatív
Djerba fakultatív programok utasaink részére Matmata és Douz kirándulás A kirándulás alatt megtekinthetik a matmatai berber barlanglakásokat, Douz-ban pedig a Szahara csodálatos világával ismerkedhetnek, ahol már igazi homoksivataggal találkozhatnak. Korán reggel indulás Djerbáról, majd az első megálló Matmata-ban, berber troglodyta lakás látogatása, holdbéli táj fotózás. A Csillagok háborúja bizonyos jeleneit itt forgatták. Tamezretben egy berber végvár megtekintése, fotószünet, Douzban lehetőség van tevegelésre (külön fizetendő – kb. 25 TND/fő), ebéd Douzban (az ebédet az ár tartalmazza, az italok külön fizetendők). Ebéd után fotószünet Toujine hegyi berber falunál, majd újabb megálló, egy sivatagi erőd, Ksar megtekintése Metameurben. Este visszaérkezés a szállodába. Irányár: kb. 120 TNDKirándulás Djerba szigetén Reggeli indulás a szállodából, az első megálló a római útnál lesz, itt rövid fotószünet, utána a Guelallában lévő népművészeti múzeumot tekintjük meg, majd egy tipikus faz...
Tunézia Djerba hasznos
Djerbára érkezve olyan érzésünk támadhat, mintha egy egészen más világba csöppentünk volna. A napfényes sziget Homérosz szerint annyira csodálatos hely, hogy az ember soha nem akar elválni tőle. A fehér homokú strandok, az egzotikus mór építészet és a tipikus fehérre meszelt falú házak, a nem mindennapi illatok és a vakító fények életre szóló élményt adnak a turistáknak. Évezredek során föníciaiak, görögök, rómaiak, zsidók, keresztények, arabok és európaiak hagytak örökre nyomot e földön, így a különböző kultúrák által kikevert mai Djerba Tunézia kihagyhatatlan, varázslatos színfoltjává vált.Felhívjuk az Utasaink figyelmét, hogy egyes szállodák esetében a megérkezéskor az alábbiakat kell fizetni.Az érintett szállodák leírásánál ezt feltüntettük:3* Hotel: 14 TND/fő/ott tartózkodás (Az adó összege azonos a 7,10,11,14 éjszakás turnus esetén)4* Hotel: 21 TND/fő/ ott tartózkodás (Az adó összege azonos a 7,10,11,14 éjszakás turnus esetén)5* Hotel : 21 TND/fő/ ott tartózkodás (Az adó összege azono...
Tunézia Kinek ajánljuk?
Kinek ajánljuk sz utazást Djerba szigetére ? A szigetért rajongani fognak családosok, mert: - Djerba kifejezetten a turisták szórakoztatása miatt nőtt ilyen nagyra: az éttermek európai jellegű ételeket kínálnak, és a szállodák partja szinte mindenhol finom homokkal borított.- míg a kicsiket elszórakoztatják az animátorok, a szülők szusszanhatnak egyet, és szánhatnak végre csak egymásra egy kis időt,,- a szállodákban kérhető all inclusive ellátás pedig még az étkezéseket is megoldja: így az anyuka is együtt tud nyaralni a családdal.  A vízi sportokat kedvelőknek is ajánljuk Djerbát, mivel: - modern kikötőjében számos vitorlást találunk, amelyet akár ki is kölcsönözhetünk- kevés élmény van, amely a tengerben úszás nyugalmához és szabadságához hasonlítható;- a szörfözést és a vízisít a legtöbb hotelhez tartozó partszakaszon kipróbálhatjuk
Tunézia Térkép
Tunézia Djerba térképe[TERKEP]Tunéziai utazáshoz szükségünk lehet a tunéziai Djerba térképre. Djerba főbb városait találjuk meg ezen a térképen. Tunéziai utazás last minute olcsó akciós utak, nyaralás.
Tunézia Városok
Tunézia, Djerba szigetének városai Djerba földrajzi adatok Djerba, Észak-Afrika legnagyobb szigete Tunézia déli partszakasza mentén húzódik. Az 500 km2-es szigeten kiemelkedően sok a napsütéses órák száma, így joggal érdemelte ki a „napfény szigete” elnevezést.A barátságos szigeten megközelítően 120 ezer lakos él, fővárosa a 40 ezres lélekszámú Houmt Souk. Djerba szinte teljesen sík, a szárazfölddel még a rómaiak által épített, 1953-ban felújított töltés köti össze.A sziget valamennyi részén kiváló strandolási lehetőségek, kristálytiszta víz várja a turistákat.A terület hivatalosan Tunéziához tartozik, ám Djerba kultúrájában, vallásában, építészetében és szokásaiban teljesen más, mint az ország szárazföldi részei.Évezredek során számos nép hagyott örökre nyomot a szigeten, amely Tunézia kihagyhatatlan, varázslatos színfoltja.  Djerba történelme Már Homérosz Odüsszeiájában találkozhatunk Djerba szigetével, a hajósok a legenda szerint annyira beleszerettek, hogy többé nem i...
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.