Zöldfoki-szigetek Sal akciós utazás, olcsó last minute nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 8 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa
Zöld-foki-szigetek utazás utak last minute olcsó, akciós áron.
NO STRESS hallhatjuk lépten-nyomon ebben a földi paradicsomban. És ez valóban így van.
Itt mindenki megpróbál stressz nélkül élni.
A Zöld-foki szigetek az Atlanti-óceán gyöngyszeme, Afrikától mintegy 450 km-re, nyugatra fekszik. Egzotikus, érintetlen, turisták által alig felfedezett terület, ahol mindig meleg és napsütéses klíma és kristálytiszta, néhol smaragdzöld, néhol azúrkék tenger fogadja az ide látogatót. Menetrend szerinti repülőút után eljuthat az Atlanti-óceán egy csodálatos pontjára, ahol télen is meleg van. Zöld foki szigetek akciós last minute utazás oldalunkon gyűjtöttük össze az Zöld-foki-szigetek utakat ár szerinti növekvő sorrendben. Az adott utazásról és a szállodáról bővebb információkat az utazás lapján találja meg, kattintson a tovább gombra.

Zöldfoki szigetek olcsó akciós utazás

A Zöld-foki Köztársaság egy demokratikus szigetállam, az afrikai kontinens közelében, a Zöld-foktól néhány kilométerre az Atlanti-óceánban. Az egykor lakatlan szigeteket 1460-ban fedezték fel, még Kolombusz Kristóf is járt a szigeten. Később a rabszolga-kereskedelem egyik állomása volt. Az egykori portugál gyarmat 1975-ben nyerte el függetlenségét. A szigetcsoport 10 nagyobb szigete közül 9 lakott, az öt kisebb szigete lakatlan. Szinte ismeretlen úti cél a pihenni vágyóknak.
Az egzotikus utazások iránt nyitott, illetve a télből nyárba menekülés lehetséges irányait kereső magyar turisták körében a Zöld-foki-szigetek talányos desztináció, jószerével semmit nem tudnak róla. Mint annyi mindenben, ebben is le vagyunk maradva a nyugat-európaiaktól. A franciák, az olaszok, a britek, a hollandok, a németek, és persze a portugálok körében manapság már közismert úticélról van szó.
a Zöld-foki szigetekre nem bulizni, vásárolgatni, divatbemutatózni mennek az emberek, hanem nyugodtan pihenni, sportolgatni, napozni, érdekes természetet látni. Ami a tengeri fürdést illeti, a szigeteken mindent eldönt az, hogy piros, sárga vagy zöld zászlót raknak ki. Nem csupán a szelek jelenthetik a fürdés, a tengeri sportolás akadályát, hanem a tenger állapota, hullámzása. Szélcsendben is kitehetik a piros zászlót, amikor tilos a fürdőzés. A sárga zászlónál a rutinosabb úszóknak tanácsos csak taktikázni a hullámvonalakon keresztüli manőverezésekkel. A sárga zászlós időszakban tehát lehet a vízbe menni, de strapás lehet. Általában az a jellemző, hogy a strandokon napoznak, sétálgatnak az emberek, de nagyon kevesen vállalkoznak pár percnél hosszabban időzni a hullámos tengerben. A kérdőjelek arra valók, hogy az úti kritikus írjon róluk, de hangsúlyoznunk kell, hogy a Zöld-foki-szigetek-i látogatás bőségesen ad alternatívát arra, hogy ne a tengeri fürdőzés körülményeitől vagy a széljárásoktól függjön az utazás sikere. Jelentős kárpótlást jelenthet például az, hogy kilométereken keresztül lehet sétálni a tengerparton, zavartalanul, néptelen szakaszokon át. Nagyon megnyugtató, kellemes időtöltés. Nagyon szépek a strandok!
Sal egy nagy, lapos sziget, szikár, száraz, homokos területekkel, kevés vegetációval és nagyon szeles (egyike a széljárta, úgynevezett barlavento szigeteknek). Novembertől júniusig erős, észak-keleti passzátszelek fújnak. Az ország szigetei közül Sal a legturistásabb, és ennek előnyei és hátrányai is vannak. Előny a szolgáltatások nagyobb választéka, a hátrány pedig az, hogy nem annyira romantikus, idilli, elszigetelt, egyedi. Az utazásra való felkészülésben nem kellően körül tekintő (az úti kritikát nem ismerő) magyarok egy része némileg csalódottan észrevételezi, hogy a táj kopár, siváran sivatagos, már-már "holdbélies". Pálmafákra nem érdemes számítani, mert nincsenek. 
Zöld foki szigetek üdülőhelye Santa Maria
Sal szigetének fővárosa Espargos, de az üdülőhelye viszont Santa Maria és ott található egy piac, ahol szuveníreket árulnak. Legyünk elsőre tisztában azzal, hogy jószerével minden portéka Szenegálból való, és az árusok nagy része is onnan jön át. A szigeten minden kicsit is turistás helyen ott vannak a szenegáliak a fafaragványaikkal (ébenfa, törzsi maszkok stb.).

Sal Pedra de Lume

A Zöld-foki-szigetek egyik legnépszerűbb szigete Sal. A vulkáni eredetű sziget egy különleges geológiai látványossága és ipartörténeti műemléke egy sólepárló üzem. A sziget fővárosától csupán 5 kilométerre keletre található kialudt vulkán peremén belül a híres Pedra de Lume. Ez eredetileg egy sós vízű tó volt, amelyet a 18. századtól sólepárlásra használtak.
A sekély medencékbe terelt hihetetlenül magas töménységű sós víz elpárolgásával nyert sót a szigeteken és a kontinensen értékesítették. A vulkán peremén keresztül vezető alagúton juthatunk a tó partjára. Mára már turistalátványosság a terület, a tavakban meg is mártózhatunk. Érdemes egy strandpapucsot magunkkal vinni, hogy az éles sókristályok fel ne sértsék a talpunkat.
A víz sókoncentrátuma alig marad el a Holt-tengerétől, így itt is minden erőlködés nélkül lebeghetünk a felszínén. A sós tavak madárvilága is nagyon érdekes, így a természetbúvárok nagyon jól érezhetik magukat ezen a különleges hangulatú helyen
Zöld-foki-szigetek Zöld-foki szigetek kite, windsurf
Zöld-foki-szigetek kite és szörfÉrdemes tudni néhány dolgot, mielőtt belevágunk az utazásba a Zöld foki szigetekre, ha és amennyiben kite -olnie illetve szörfözni is szeretnénk.Először is kijelenthetjük, hogy a Zöld-foki-szigetek kíváló hely a szörfözésre, hiszen 2007-ben itt rendezték meg a világbajnokságot: 2007 PWA (Professional Windsurfers Association) World Cup Surf ZoneKite Surf Winsurf szörf Zöld-foki-szigetekA legnagyobb helyi szörf bázis az egész Zöld foki szigeteken, így Sal szigeten is a Surf Zone , ahol az oktatástól a kite és szörf felszerelés bérbeadásáig mindennel foglalkoznak. 3 helyen találjuk meg őket: Santa Maira öbölben, a másik bázis a nyugati parton a Punta Preta hullámnál a Surf Zone Riu. Nem régen új szörfbázis nyitottak Boa Vista szigetén. A bázison beszélt nyelvek: német, portugál, francia, olasz és spanyol. Honlapjuk: www.surfcaboverde.com/A felszerelések egészen újak és jó minőségűek, így megspórolhatjuk a saját felszerelésünk hurcolásának fáradtságát és nem u...
Zöld-foki-szigetek búvárkodás
Zöld-foki-szigetek búvárkodás búvár merülőhelyekFelhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét, hogy a Zöld-foki-szigetekre vonatkozó leírások tájékoztató jellegűek, pontos információért kérjük, forduljanak a helyi képviselőnkhöz! Zöld-foki szigetek Sal szigetén található búvárbázisok: ORCA Dive Club , Honlapja: (3*w) orca-diveclub-caboverde.com/english/divecenter.php Scubateam Cabo Verde , Honlapja: (3*w) scubateamcaboverde.com/ Pro Atlantic Dive Center, Honlapja: (3*w) cabo-verde.de Scubacaribe Riu Funana, Honlapja: (3*w) scubacaribe.com Sal Diving Company, Honlapja: (3*w) saldivingcompany.com/ Cabo Verde Diving , Honlapja (3*) caboverdediving.net Blueway Dive Center , Honlapja (3*w) blueway.itEzen az oldalunkon bemutatjuk a Zöld-foki-szigetekre utazó búvárkodás szerelmeseinek azokat a búvár merülőhelyeket, amelyeket ismerünk. Példaként a Pro Atlantic búvárbázis árait itt olvashatja BúvárkodásSal Szigeténél lévő merülőhelyekBuracona, CaveEgyik legcsodálatotosabb...
Zöld-foki-szigetek fakultatív
Felhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét, hogy áraink és a programok leírása tájékoztató jellegűek, pontos információért kérjük, forduljanak a helyi idegenvezetőhöz. A fakultatív programok kizárólag saját utasaink számára állnak rendelkezésre. Zöldfoki-szigetek Sal szigettúraFél napos kirándulás Sal szigetén. A sziget az ott található só lelőhelyekről kapta a nevét, amely évszázadokon át a sziget fő bevételi forrása volt. Belseje sík és kietlen, két legfontosabb települése a főváros, Espargos és a turizmus központja, Santa Maria. Utóbbi a sziget déli csücskén, közvetlenül a hófehér homokos tengerparton található.A kirándulás Santa Maria kikötőjéből indul, és elsőként Baía da Murdeiraba vezet, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a az öbölre és a Monte Leão-ra. Ezután Palmeirába, egy kis halászfaluba látogatnak, ahol megtekintik a helyi halászok aznapi zsákmányát. A fővárosba, Espargosba érnek, majd Salinas de Pedra de Lume sópárló medencéihez látogatnak, ahol egy igazán különleges élményben lehet részü...
Zöld-foki-szigetek időjárás
Zöld-foki-szigetek időjárása, vízhőmérsékletTalán utazás előtt érdemes megnéznünk , hogy milyen az időjárás a Zöldfoki-szigeteken. AZ alábbi linket, ha beilleszti a böngészőjébe, akkor meg tudja nézni a mai időjárás jelentést a Zöld-foki-szigeteken:http://hungarian.wunderground.com/global/stations/08594.html?bannertypeclick=big2Éves átlagban a levegő hőmérséklete a Zöld-foki-szigetekenÁtlagos óceán vízhőmérsékletÁtlagos napsütéses órák száma
Zöld-foki-szigetek térkép
Zöld-foki-szigetek, Sal szigete, Santa Maria, Boa VistaSal-szigetén, pontosabban Santa Maria városában találhatóak meg a szállodák, annak tengerpartján, a saját készítésű térképünkön meg tudja nézni, hogy hol helyezkedik el adott szálloda. Santa Maria nem nagy hely , kicsik a távolságok, még a legtávolabbi szállodától is egy könnyed sétával be tudunk sétálni a belvárosba. Zöld-foki szigetek az Atlanti-óceánban Boa Vista térképe Sal szigete térképe Sal szigete. Mi Santa Maria városába utaztatunk illetve Boa Vista szigetére. Last minute utazás előtt érdemes megtekintenie, hogy a nyaralás üdülés gondtalan legyen.
Zöld-foki-szigetek utazás infó
Zöld-foki-szigetek utazás last minute olcsó akciós utak információk az utazásrólA Zöld-foki szigetek az Atlanti-óceán gyöngyszeme, Afrikától mintegy 450 km-re, nyugatra fekszik. Egzotikus, érintetlen, turisták által alig felfedezett terület, ahol mindig meleg és napsütéses klíma és kristálytiszta, néhol smaragdzöld, néhol azúrkék tenger fogadja az ide látogatót. A szigeteket körülölelő Atlanti-óceán különleges világa kék bálnákkal, palackorrú delfinekkel és teknősökkel igazi kuriózum, szélfútta fehér homokos strandjai lenyűgözik a nyaralni vágyókat. Látogasson el velünk ide, ahol télen is nyár fogadja, fedezze fel velünk a búvárok és szörfösök paradicsomát!Az érintetlen területek, szigettúrák a vulkáni eredetű hegyvidékeken, a sóbányák, sós tavak, a homokos strandok, a búvárkodás, a szomorú dalok (fado), a lüktető latin ritmusok, a hangulatos halászfalvak és a hamisítatlan zöld-foki-szigeteki hangulat miatt. Fontos!A Zöld-foki-szigetek kormánya új idegenforgalmi adót vezet be. Idegenforgalmi adó ...
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.