H-P 10:00-14:00 + 36 1 785 8492
info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 + 36 1 785 8492

Menorca utazás

A rejtett öblök szigete

Spanyolország Menorca Baleár-szigetek utazás, olcsó akciós nyaralás üdülés, last minute utak.

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Szűrők
Menorca a Baleári-szigetek második legnagyobb tagja. Területe 694 km2. Neve a Minorica szóból ered, ami arra utal, hogy ez a kisebb sziget Mallorca mellett. Menorcát az UNESCO bioszférikus rezervátumnak minősítette. A sziget természeti értékeit igyekeznek megóvni, ugyanis Menorcán több mint 900 virágos növény- többek között 24 orchidea- honos, és a vándorló madarak is szeretnek itt megpihenni, így nincs is olyan tömegturizmus, mint Mallorcán például. Rengeteg rejtett öböl található a szigeten, amelyek garantálják a nyugodt pihenést, de az aktív tevékenységekre vágyók akár kerékpárra is pattanhatnak és körbejárhatják a szigetet, megcsodálva a kilátókat és egyéb nevezetességeket. Ajánljuk a sziget két jelentősebb városát Ciutadella és Mahón meglátogatását, foglaljon utazást még ma!
Menorca fővárosa, a második legnagyobb város a szigeten. A majonéz története bizonytalan, de többek szerint egy herceg szakácsa találta fel 1756-ban, miután a herceg győzött Mahón városánál, és a győzelem emlékére elnevezte mahonnaise-nek, ami később egy nyomtatási hiba miatt mayonnaise-re módosult. Ha erre járunk, mindenképpen szerezzünk be pár üveggel! Továbbá Mahónban minden évben megtartják a nemzetközi operahetet és az orgonafesztivált.
Menorca nyugati részén található, a 18. századig a sziget fővárosa volt. Ciutadella még a mai napig őrzi középkori báját, így utcáin sétálva úgy érezhetjük magunkat, mintha visszamentünk volna pár száz évet az időben. Ciutadellában fontos eseménynek számítanak a Capella Davidica koncertek és a nyári zenefesztivál.
A Menorcán található hét világítótornyok egyike a Favàritx, mely sokak szerint az egyik legkülönlegesebb. A sziget északkeleti részén található, és fantasztikus a kilátás innen a nyílt vízre.
 • Trail Menorca Camí de Cavalls
  21.2021. May
  Trail Menorca Camí de Cavalls2021. May 21. 08:002021. May 23. 20:00
  Menorca, Spanyolország (Európa)
  A Trail Menorca Camí de Cavalls egy olyan esemény, amely ötvözi mind a turisztikai, mind a sport szempontokat. Egyrészt non-stop sportverseny, másrészt szabadidős esemény; ez egyben személyes kihívás is, amely mindenki számára nyitva áll, és amelynek egyetlen célja, hogy részt vegyen és végigmenjen az útvonalon, akár futva, akár sétálva. Az eseményen több útvonal is választható, a merészebbek részt vehetnek a majdnem 200 kilométeres szakaszon is.
 • San Lluís Fesztivál Menorca
  23.2021. August
  San Lluís Fesztivál Menorca2021. August 23. 08:002021. August 29. 20:00
  San Lluís, Spanyolország (Európa)
  Ha augusztus utolsó hétvégéjén nyaral Menorca szigetén, akkor ne hagyja ki San Luist, fedezze fel a helyi fesztiváli hangulatot! Vegyen részt Colcada dels caixers (lófajta) lovak által megnyitott rendezvényen! Az esemény rengeteg versenyzőt és látogatót vonz ide, hisz a lovak testközelből láthatók a verseny közben is. A show biztosan lenyűgözi Önt is! A fesztivál előtt és után pedig pihenhet a gyönyörű menorcai öblökben.
 • Sport Túra Menorca
  22.2021. October
  Sport Túra Menorca2021. October 22. 08:002021. October 24. 20:00
  Menorca, Spanyolország (Európa)
  A menorcai Kerékpáros Szövetséget még 2001-ben alapították, helyi központja Mahón kikötőjében található. Jelenleg a szervezetnek több mint 50 tagja van. A szervezet egész évben szervez kerékpáros túrákat és kihívásokat, így egy egészen jó kis közösség alakult ki. Csatlakozzon Ön is egy kellemes kerékpáros versenyhez!
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.