info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Menorca utazás

A rejtett öblök szigete

Spanyolország Menorca Baleár-szigetek utazás, olcsó akciós nyaralás üdülés, last minute utak.

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Szűrők
Menorca a Baleári-szigetek második legnagyobb tagja. Területe 694 km2. Neve a Minorica szóból ered, ami arra utal, hogy ez a kisebb sziget Mallorca mellett. Menorcát az UNESCO bioszférikus rezervátumnak minősítette. A sziget természeti értékeit igyekeznek megóvni, ugyanis Menorcán több mint 900 virágos növény- többek között 24 orchidea- honos, és a vándorló madarak is szeretnek itt megpihenni, így nincs is olyan tömegturizmus, mint Mallorcán például. Rengeteg rejtett öböl található a szigeten, amelyek garantálják a nyugodt pihenést, de az aktív tevékenységekre vágyók akár kerékpárra is pattanhatnak és körbejárhatják a szigetet, megcsodálva a kilátókat és egyéb nevezetességeket. Ajánljuk a sziget két jelentősebb városát Ciutadella és Mahón meglátogatását, foglaljon utazást még ma!
Menorca fővárosa, a második legnagyobb város a szigeten. A majonéz története bizonytalan, de többek szerint egy herceg szakácsa találta fel 1756-ban, miután a herceg győzött Mahón városánál, és a győzelem emlékére elnevezte mahonnaise-nek, ami később egy nyomtatási hiba miatt mayonnaise-re módosult. Ha erre járunk, mindenképpen szerezzünk be pár üveggel! Továbbá Mahónban minden évben megtartják a nemzetközi operahetet és az orgonafesztivált.
Menorca nyugati részén található, a 18. századig a sziget fővárosa volt. Ciutadella még a mai napig őrzi középkori báját, így utcáin sétálva úgy érezhetjük magunkat, mintha visszamentünk volna pár száz évet az időben. Ciutadellában fontos eseménynek számítanak a Capella Davidica koncertek és a nyári zenefesztivál.
A Menorcán található hét világítótornyok egyike a Favàritx, mely sokak szerint az egyik legkülönlegesebb. A sziget északkeleti részén található, és fantasztikus a kilátás innen a nyílt vízre.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.