info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Bankkártyás fizetés

Utazás árának bankkártyás kifizetéseDive Hard Tours a Six Payment által biztosított biztonságos bankkártyás fizetési megoldást nyújtja vásárlóinak. A biztonságot az adatok szétválasztása alapozza meg. A Dive Hard Tours a megrendeléssel kapcsolatos információkat kapja meg a vásárlótól, a Six Payment Online Fizetési Rendszer pedig kizárólag a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat a 256 bites TLS titkosítással ellátott fizetőoldalon. A fizetőoldal adattartalmáról a Dive Hard Tours nem értesül, azokat csak a Six Payment Online Fizetési Rendszer érheti el. A tranzakció eredményéről a fizetést követően a Dive Hard Tours oldala tájékoztatja. A kártyás fizetéshez az Ön internet böngésző programjának támogatnia kell a TLS titkosítást.

A utazás ellenértéke, a kifizetett összeg azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján. TEHÁT NEM LEVONÁSRA!

Kérjük, olvassa el az alábbi részletes tájékoztatónkat!
 1. Mit érdemes tudni a bankkártyás fizetési rendszerről?

  A Six Payment Online Fizetési Rendszert a Six Payment fejleszti és üzemelteti.
  A Six Payment az elektronikus és okoseszköz alapú kereskedelem területén rendelkezik kiterjedt szolgáltatásportfolióval.
  A szolgáltatást igénybe vevő vásárlók online vásárlások esetében választhatják a Six Payment egyszerű és biztonságos fizetési megoldását. Ekkor a megszokott módon, a Six Payment felületén intézhetik fizetésüket.

  A fizetés folyamata megegyezik a bankok hasonló  szolgáltatása keretében kínált fizetési eljárással. A szolgáltatás alatt a felhasználó, így a kártyabirtokos biztonságát szem előtt tartva a Six Payment tranzakciókat folyamatosan figyeli, s nem várt események megelőzésében nyújt segítséget.

  Elfogadott kártyatípusok: Mastercard és Visa.

  További információért kérjük, látogasson el a https://www.six-payment-services.com/hu/home.html honlapra!
 2. Melyek a tranzakció lépései?

  Az utazásra jelentkezés után emailben megkapott   „Fizetés”  gombra  kattintás után Ön  átkerül  a  fizetési  oldalára,  ahol  a bankkártya adatai megadásával elindítja a tranzakciót. A kártya adatokról az utazási iroda nem értesül.
   A sikeres tranzakció feldolgozása elindul a banki feldolgozó rendszerekben és a zárolásról kap egy automata emailt.
  A bankkártyájáról ekkor még a pénz nem kerül levonásra, csupán zárolás történik.
  A tranzakció eredményéről Ön e-mail útján is értesítést kap, valamint visszairányítjuk a divehardtours.com oldalra.
  Az utazási iroda elteszi lefoglalja Önnek a kiválasztott utazás, és ezzel egyidejűleg jóváhagyja a terhelést a kártyáján.
 3. Mire figyeljen bankkártyás fizetéskor?

  • A kártyabirtokosok számára az internetes fizetés, csakúgy, mint a hagyományos POS terminálon történő fizetés díjmentes.
  • A kártyatársaságok a kártyabirtokosok érdekeit védik, ezért amennyiben kártyával vásárol és a kereskedő nem teljesít, úgy a kibocsátó bankjánál megadott reklamáció keretében érvényesítheti panaszát, melynek jogossága esetén Ön visszakapja a pénzt.
  • A kártyabirtokosok azonosítását szolgálja a kártya aláírási paneljében található 3 jegyű ellenőrző kód – amit CVC2-nek vagy CVV2-nek is szoktak nevezni – (a 3 jegyű ellenőrző kód megtalálható a kártyaszám, illetve annak utolsó négy számjegye után). Ezt a kódot kérjük, ugyanolyan gondossággal kezelje, mint a PIN kódot!
  • Növeli a biztonságot, ha SMS-szolgáltatást igényel bankjától, melynek eredményeképpen a számlán történt változásokról azonnal értesítést kap.
  • Kérjük, készpénzfelvételnél, illetve vásárlásnál használt négyjegyű PIN kódját soha ne adja meg internetes fizetés esetén, illetve ügyeljen arra, hogy a kártyaszámát és a kártya lejárati dátumát ne adja ki illetékteleneknek!
  • A vásárlást, fizetést követően mindig jelentkezzen ki a web oldalról! Különösen fontos ez olyan számítógép esetén, amit más is használ. Az adatai védelme érdekében javasoljuk, hogy saját gépről vásároljon, kerülje a nyilvános internetes kávézókat, hotspotokat!
  • Kéjük, e-mailben történő adategyeztetéskor fokozottan figyeljen, ugyanis Nyugat- Európában és az Egyesült Államokban egyre gyakoribb, hogy illetéktelenek e-mailben próbálnak adatot kicsalni.
  • Amennyiben adatai frissítését kérik Öntől – akár olyan kereskedők is, ahol korábban már vásárolt – legyen elővigyázatos, hiszen akár a kereskedő nevében is eljárhatnak illetéktelenek. Ilyen esetekben kérjük, vegye fel a kapcsolatot a kereskedővel az addig megszokott módon, hogy ellenőrizze a feladót.
  • További gyanúra adhat az is okot, ha túl kedvező ajánlattal, nyereményjátékkal vagy soha meg nem rendelt termék lemondásával kapcsolatban kap levelet.
  • A kártyatársaságok sem e-mailben, sem telefonon nem keresik meg közvetlenül a kártyabirtokosokat! Amennyiben kártyatársaságok nevében olyan e-mailt vagy telefonhívást kap, melyben arról tájékoztatják, hogy bankkártyájának adatait illetéktelenek szerezték meg kérjük, ne adja meg az adatait, illetve haladéktalanul értesítse kártyakibocsátóját.
  • A webes vásárlás egyik előnye, hogy könnyedén összehasonlíthatja a hasonló termékek árait, így egyszerűen és gyorsan választhatja ki az Önnek legkedvezőbb ajánlatot.
  • Megrendelés előtt – különösen az első megrendelés alkalmával – kérjük, ellenőrizze a webáruházzal kapcsolatos információkat (mióta működik, mennyire tartják megbízhatónak a céget, a jogszabályok alapján előírt kötelező előírt általános elérhetőségek szerepelnek-e a honlapon, pl. cím, telefonszám).
  • Az internetes cégek annak érdekében, hogy védjék vásárlóikat számos biztonsági funkciót építenek be webáruházaikba. A honlapon szereplő nagy kártyacégek biztonsági logói (pl. MasterCard SecureCode) vagy egyéb titkosítások pl. SSL-kódok mindegyike arra utal, hogy az internetes kereskedő megtette a szükséges lépéseket a biztonságos netes vásárlás érdekében.
  • A kommunikáció titkosítását mutatja az URL címben a „https” és az oldal jobb alsó sarkában szereplő lakat ikon is vagy a bal alsó sarokban található kulcs ikon, melyekre kattintva megjelennek a biztonsági tanúsítványok.
  • Minden vásárlás alkalmával mentse el vagy nyomtassa ki megrendelését, annak fizetési visszaigazolását, a fizetéskor megadott adatokat, a megrendelt áru termékismertetőjét.
  • A webáruház szerződési feltételeit ajánlott elolvasni megrendeléskor, hiszen amennyiben minőségi problémák merülnének fel a megrendelt termék vagy szolgáltatás esetén hasznos, ha tudja, mennyi időn belül nyújthat be reklamációt, milyen feltételek mellett vonhatja vissza megrendelését, illetve mikor és hogyan kaphatja vissza a pénzét.
 4. Eurós elszámolású utak bankkártyás kifizetés

  Eurós elszámolású utazásnál a  megadott bank aznapi árfolyamán fogjuk beszámítani a forintot.
  Amennyiben bankkártyával fizet eurós elszámolású utazást ott nincs előleg meg hátralék, ott csak egyben lehetséges az utazás kifizetése a foglaláskor.
  Miért? Tehetnék fel a kérdést. A bankkártyás fizetésnél a mögötte lévő bankszámlánk az forintos elszámolású. Bankkártyával csak forint fizethető, mivel a bankkártya elfogadó társaság forintban utalja át irodánknak az összeget. Ugyanúgy, mintha mondjuk egy magyarországi boltban fizetne egy POS terminálon. (mindegy, hogy az Ön bankkártyája eurós vagy dolláros alapú az összeg mindig forintban lesz megadva az éppen aktuális árfolyamon.)

  Egy példa hogy miért nincs előleg és hátralék fizetésre lehetőség egy eurós elszámolású utazásnál:
  Tegyük fel, hogy 100 euró lesz a hátraléka, amit majd csak 6 hónap múlva kell kifizetnie. Mi nem tudhatjuk azt, hogy 6 hónap múlva milyen lesz a forint- euró árfolyam. Nekünk a megrendeléskor a bank felé létre kell hoznunk egy linket és oda csak forint összeget írhatunk be, természetesen az aznapi árfolyammal. (nem tudjuk hogy napok, hónapok múlva mi lesz az árfolyam.).
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.