Éppen most frissülnek az áraink. Várjon pár percet vagy kérjen ajánlatot az info@divehardtours.com e-mail címen!

Fuerteventura Kanári-szigetek last minute utazások olcsó akciós nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 32 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa

Fuerteventura Kanári-szigetek last minute utazások olcsó akciós nyaralás üdülés.

Fuerteventura spanyol sziget az Atlanti-óceánban, a Kanári-szigetek második legnagyobb tagja 1660 km²-ével. Azért kapta az Öreg sziget becenevet, mert valaha volt hegységei mára erősen lekoptak – legmagasabb pontja mindössze 724 m-re emelkedik a tenger színe fölé. A nevet indokolja az is, hogy a sziget székhelye, Puerto del Rosario a szigetcsoport legrégibb spanyol települése. A hosszú, ámde igen keskeny sziget 70 km hosszú partját különösen finom homok borítja. Kedvelt turistacélpont.

Fuerteventura, a Kanári-szigetek „Hawai”-a az összesen 150 km hosszú, hófehér homokos strandjaival, számtalan törökfürdőjével, a vizi sportoknak ideális körülményeivel, meleg klímájával, barátságos és vendégszerető népével a kikapcsolódni, pihenni és napsugárral feltöltődni vágyók paradicsoma.

A sziget a legöregebb a maga 20 millió évével, a leghosszabb (mintegy 100 km), a legközelebb fekvő Afrika partjaihoz (95 km), a második legnagyobb területű (1662 km2) és a második legkeletebbre fekvő a szigetcsoportban. A napsütéses napok száma több, mint 300, éghajlata, eltérően a többi szigettől, enyhén sivatagi, 24 fokos átlaghőmérséklettel.

Két nagy üdülőövezet van a szigeten, Corralejo a sziget északi, Jandia – Morro Jable pedig a déli pontján, ahol kényelmes hotelek, európai színvonalú infrastruktúra és remek éttermek várják a vendégeket. Érdemes megkóstolni a helyi halételeket és a több világversenyt megnyerő helyi sajtokat.

A szigeten 10 természetvédelmi terület őshonos vagy már csak itt megtalálható élőlények sokaságával várja a felfedezni vágyókat, melyek közül kiemelkedik az Isla de Lobos szigetecske, Corralejo sivatagi flórája és Betancuria hegyvidéke a szélmalmokkal. Lehetőség van hajókirándulásokra, bálnalesre, búvárkodásra is, de a szörf szerelmesei remek hullámokat, a kite- és windszörfösök pedig állandó szeleket találnak. Fuerteventurán évente több szörf, windsurf és kitesurf világfutamot rendeznek. A finom, hófehér homokos strandokat remekül kiegészíti az Acua Water Park, mely különleges csúszdáival felejthetetlen szórakozást kínál. Lehetőség van a szomszédos sziget, Lanzarote felfedezésére is egynapos kirándulás keretében.
Fuerteventura a Kanári-szigetek két másik népszerű célpontjához, Teneriféhez, és Gran Canariához hasonlítva kevésbé kiépült, azoknál kevesebb látnivalót és programlehetőséget nyújtó sziget. Ugyanakkor azoknál csendesebb, kevésbé turistás. És talán a legszebb strandokkal rendelkező hely. Az alábbiakban bevezető, majd hasznos közlekedési információk után, bemutatjuk a sziget nyaralóhelyeit, és legjobb látnivalóit.
Fuerteventura a Kanári-szigetek 8 szigete közül, Tenerife után, a második legnagyobb, és az Afrika partjaihoz legközelebb eső (97 km-re van a Fekete Kontinenstől). Területe 1660 km2 - több, mint 3 Budapestnyi. Lakossága ugyanakkor méretéhez képest nagyon alacsony, mindössze 94 ezer fős, köztük sok idős, akik itt "tengetik" nyugdíjas éveiket. Fuerteventura 20 millió éves, ezzel a legősibb szigetnek számít a szigetcsoportban.
Az örök tavasz szigetének hívják: a leghidegebb hónapokban, december és április között is 21-23 °C körül vannak a napi átlagos legmagasabb hőmérsékletek, és napsütésben ekkor sincs hiány (összehasonlításképp ez Budapesten május végére - június első felére jellemző hőmérséklet). A legmelegebb, augusztusi hónapra pedig a magyarországi hőségnél is átlagban 2 °C-al magasabb hőmérséklet jellemző. Fuerteventura jelentése "erős szelek", tehát erre is fel kell készülni. Az erős szél hidegebb időben kellemetlen is lehet, ugyanakkor ez a szörfösöknek nagyon jó hír, a sziget egy valóságos szörfparadicsom. Golfozni, és búvárkodni is remekül lehet itt. Fuerteventura elég kopár, valaha erdők voltak itt, de a hajóépítők a fákat kivágták. De azért látni szép pálmafákat mindenhol.
Fuertventurára jellemző hogy ugyan ide is sok turista látogat, de nem annyira kiépült, mint pl. Tenerife, annál sokkal "falusiasabb". A kopár táj ellenére több része érintetlen paradicsomnak mondható. A Kanári-szigetek közül azonban itt találhatók a leghosszabb homokos strandok, valamint homokdűnék is láthatók. És bizonyosan Európa legszebb strandjai közé tartoznak az itteni arany- fehér- és feketehomokos partok, melyek valóban igazán paradicsomiak, a fehér homok mellett a kék és a zöld számos árnyalata látszik. A sziget városai, építészete is varázslatos. Program- és szórakozási lehetőségekben, kirándulási célpontokban, látnivalókban ugyanakkor Fuerteventura közel sem nyújt annyit, mint Tenerife vagy Gran Canaria. De Fuertventurán háborítatlanul, csodálatos kulisszák között üdülhetünk, töltődhetünk fel, a legszebb strandokon, természetközelben. Nagyon jól lehet tehát a szigeten pihenni. Bulizni már kevésbé, esetleg valamennyire Corralejóban.
Az alábbiakban, Fuertventura közlekedésének információi után, bemutatjuk a sziget üdülőhelyeit, látványosságait, kirándulási lehetőségeit. Az oldalon szállások keresésére is lehetőség van, jó áron, nagy választékban.
Spanyolország Fuerteventura fakultatív
Fedezze fel a Kanári-szigetek egyik legszebb szigetét, Fuerteventurát magyar nyelvű fakultatív kirándulások keretében! Hatalmas helyi tapasztalattal rendelkező idegenvezetőnk a sziget minden apró titkába beavatja utasainkat. Az alábbi programok csak utasaink számára elérhetők, és tájékoztató jellegűek, az egyik partnerünk kínálatát mutatják. Az aktuális fakultatív programlistát és a pontos árakat minden esetben az idegenvezető adja oda utasainknak érkezés után, ezekre befizetni is nála van lehetőség. [BANNER-27] Fuerteventura szigettúra magyar nyelvenA kirándulás első megállója egy bio aloe vera farm, ahol betekintést nyer a gazdálkodás folyamatába, megismerheti az aloe vera és az oliva feldolgozásának menetét. Ezt követően folytatjuk utunkat Pájara városáig, ahol egy múltidéző sétát teszünk a belvárosban, valamint meglátogatjuk Nuestra Señora de Regla templomát. Kissé kanyargós hegyi utakon haladunk tovább Vega de Rio Palmas felé, a következő megálló Betancuria, Fuerteventura első fővárosa. A Casa M...
Spanyolország Fuerteventura járatinformációk
Tájokozódjon oldalunkról a budapesti és bécsi indulásokról Fuerteventura szigetére! Az alábbi információk a honlapunkon található utakra vonatkoznak, ám nem mindegyikre, ugyanis ezek a legnagyobb Kanári-szigetek partnerünk által közöl információk, és tájékoztató jellegűek. Konkrét tájékoztatást e-mailben küldünk. Kérdés esetén keressen irodánkat, örömmel állunk rendelkezésére! [BANNER-27] Fuerteventura Lauda Motion járattal bécsi indulással Kézipoggyász Kizárólag azok az utasok vihetnek fel a fedélzetre a kis kézipoggyász (40x20x25 cm) mellett a 10 kg-os (55x45x20 cm) poggyászt, akik elsőbbségi beszállási szolgáltatást váltottak. Ha nem rendelkezik elsőbbségi (priority) beszállással, akkor kizárólag egy kisebb kézitáskát vihet fel a fedélzetre, a nagyobb poggyászt fel kell adnia a check in pultnál, melynek díja a foglalás pillanatában 20€, a repülőtéren pedig 25€. Csecsemők viteldíja Csecsemők viteldíja: 50 € / oda-vissza Csecsemők 23 hónapos korig a csecsemők ré...
Spanyolország Fuerteventura utazás információk
Fuerteventura, a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek második legnagyobb tagja fekszik legközelebb Afrikához, így nem meglepő, hogy a szigetcsoport eme darabkája a legszárazabb, legsivatagosabb, de vad szépsége pontosan e „mostoha” körülményeknek köszönhető.[BANNER-27] Fuerteventura utazási információk Beutazási feltételek:  magyar állampolgárok számára a hazautazástól legalább 3 hónapig érvényes plasztik személyi igazolvány. Más állampolgárságú állampolgárok egyénileg tájékozódhatnak a vonatkozó nagykövetségnél a beutazás feltételeiről. Amennyiben nyaralása alatt okmányai elvesznek vagy ellopják őket, azonnal jelentse személyesen a helyi rendőrkapitányságon és a Tiszteletbeli Konzulátus megadott telefonszámán. Időjárás : Fuerteventura időjárása eltér a többi sziget időjárásától. Akárcsak a szigetcsoport többi tagja esetében, itt sem tapasztalható nagy hőingadozás az év során, de a nyár hűvösebb, a tél melegebb, mint a többi szigeten, ugyanakkor minden partszakaszán erős a széljárás. ...
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.