info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Izland

Különleges vízesések, gleccserek

Last minute utazás Izland. Reykjavík és környéke maga a csoda. Olcsó, akciós utazás Izland.

Izland, a természeti csodák helyszíne

Fedezze fel a szigetországot!

Izland, a természeti csodák helyszíne
Ísland
Izland gleccsereiről, vízeséseiről híres, és tájain járva mintha nem is a Földön volnánk. Azonnal elvarázsolja az Utasokat az érintetlen természet csodája. Izlandon az időjárás egyik meghatározó eleme a szél, ezért gyakoriak az erős szelek, így érdemes réteges ruházattal készülnünk, ha a szigetre látogatunk. Számunkra különös élmény, amikor heteken át nincs éjszaka, vagy éppen csak néhány órán keresztül látunk napfényt. Ősszel és tél elején pedig gyakran megfigyelhetjük az égen a sarki fényt.
Kis körutás ezen az Isten háta mögötti holdbéli tájon. Ilyet sehol nem látni, mint ezen a szigeten.

Izland az Észak-Atlanti-óceánban található. Az északi sarkkör a főszigettől kicsit északra lévő Grímsey-en áthalad (a szigeten található az ország legészakibb települése is). Grönlanddal ellentétben Izlandot Európa, és nem Észak-Amerika részeként kezeljük. Kulturális, gazdasági és nyelvi szempontból is Skandináviához tartozik. A Föld tizennyolcadik, Európa második legnagyobb szigete.

Vulkáni sziget, amely a Közép-Atlanti-hátság vízfelszín fölé emelkedő része.

Északi fekvése ellenére a sziget éghajlata a Golf-áramlat szélesebb rendszerébe tartozó Irminger-áramlat mérséklő hatása miatt kevésbé zord. Az egész ország az óceáni éghajlat hideg övezetébe tartozik. A viszonylat meleg áramlat a déli és nyugati partvidéken teljes jégmentességet biztosít, míg az északi és keleti partokat ritkán, de elérheti a sodródó sarki jég a tél végén. Például míg 1919 és 1964 között gyakorlatilag nem jelent meg a tengeri eredetű jég, 1965-ben és 1968-ban az jelentős tömegben érkezett az északi partokra. Ez általában az egész szigeten további lehűlést okoz és mérsékli a csapadék-hajlamot. A sziget déli és északi partjának átlaghőmérséklete közötti különbség csak másfél fokos.

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.