Kefalonia utazás last minute olcsó akciós utak, nyaralás, üdülés

Ezen az oldalon 12 szálloda közül választhat.

Kefalónia utazás városai
Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa

Kefalonia a Jón-tenger legizgalmasabb és legvadregényesebb szigete. Kirándulások, tengerparti napozások, fürdőzések alkalmával meggyőződhetünk róla, hogy a természet milyen csodálatosan érintetlen még itt. Kefalonia arculatának meghatározója az Enos-hegység, mely mint a tenger, úgy hullámzik végig a szigeten. Itt nő a világon egyedülálló Kefalóniai fenyő, és itt élnek a kistestű vadlovak. A szigeten rengeteg látnivalót találunk.

A Jón-szigetek (Korfu, Lefkada, Kefalonia, Zakynthos) legnagyobb tagja Kefalonia, különleges természeti szépségével, kristálytiszta, türkizkék vizével, homokos strandjaival, barlangtavaival, cseppkőbarlangjával, zöldellő dombjaival és hegyeivel méltán azok kedvence, akik a tömegek által nem látogatott üdülőhelyeket részesítik előnyben. Fővárosa Argostoli, mozgalmas éjszakai életű város, ahol számtalan étterem, taverna, üzlet található. Kisebb üdülőhelyei nyugalmas nyaralást biztosítanak, üzletek, éttermek, vizi sportok gondoskodnak az idelátogatók kellemes üdüléséről. A szigeten forgatták Nicolas Cage főszereplésével a Corelli kapitány mandolinja című filmet.
Kefalonia szigete a Patras öbölnél található. Területe 737 négyzetkilométer, ez a legnagyobb tagja a Jón szigetcsoportnak. A sziget igen kedvelt turista célpont, bevételi forrása is főként ebből adódik. Leglátogatottabb helye Argostoli, mely a délnyugati parton található.
Kefalonia a mai napig úgy él a köztudatban, mint az Odüsszeiából ismert Same szigete, mely Odüsszeusz tulajdonában volt. Találtak olyan leleteket, amik arra utalnak, hogy valóban Korinthoshoz tartozott a sziget, de i.e. IV. században az attikai tengeri szövetséghez kapcsolták. Később római uralom alá került a térség, mint az összes többi Jón tengeri sziget, majd a birodalom bukása után a bizánciak fennhatósága alá került a sziget. Később a velenceiek birtokába került és ott is maradt sokáig.

A napóleoni háborúk során francia gyarmattá vált a térség, majd a britek követték őket. A sziget nevezetessége, hogy Lord Byron itt írta a Don Juant, ez a tény mai napig erősen vonzza a látogatókat. A XIX. század második felében a szigetlakók kifejezett kérésére Görögországhoz csatolták a szigetet.

A sziget természeti különlegességei egyedülállók. A sziget különleges látnivalója a Melissani nevű földalatti barlang, melyben egy kis tó is van. A legnépszerűbb strandok az Assos közelében lévő Myrtos kavicsstrand, valamint a Lixouri közelében található strandok.

Kefalónia

Kefalonia, az érintetlen természet csodája Magyarországon elsőként irodánk indított közvetlen charter járatot Kefaloniára, a Jón-tenger legnagyobb szigetére! A hely rögtön rabul ejti az idelátogatót, amint a Jón-tenger legizgalmasabb és legvadregényesebb szigetére ér, amely a „futószalag” turizmustól szinte még érintetlen. Kirándulások, tengerparti napozások, fürdőzések alkalmával meggyőződhetünk róla, hogy a természet milyen csodásan érintetlen még itt. Nem véletlen, hogy pár évvel ezelőtt itt forgatták a világ összes mozijában játszott romantikus filmet, a Corelli kapitány mandolinját, melyet Nicolas Cage és Penelope Cruz neve fémjelez. A sziget festőien szép tájait és partjait a filmben is megcsodálhatjuk. Kefalonia arculatának meghatározója az Enos hegység, mely mint a tenger, úgy hullámzik végig a szigeten. Ritka jegenyefenyő erdőkkel borított vonulata sok védett növénynek és állatfajnak ad otthont. A sziget termékeny síkságai zamatos gyümölcsökkel és zöldségekkel, szőlővel örvendeztetik meg az itt élőket. Itt készül a híres Robola bor is. A hegyoldalakon méhkaptárakba hordják a méhek a különlegesnek számító kakukkfűmézet. Helyi specialitás a fekete mazsola, amelyet az angol királyi család innen szállíttat az udvari cukrászoknak. Kefalonia egyedülállóan szép homokos strandjaival lett méltán kedvelt az idelátogatók körében,amelyek eldugott öblökben rejtőznek, vagy hosszan elnyúlnak, lustálkodásra csábítva. A híres strandokat római, velencei és bizánci romok tagolják.

Last minute utazás Kefalonia

Szinte minden méteren láthatunk valami szépet, és érdekeset, amit fotózhatunk. Persze ezt csak az tudja meg, aki nemcsak a strandon tölti az idejét. Érdekesség: a szigeten nincs turista áradat! Kefalónia legnagyobb városa, egyben fővárosa Argostoli: a sziget legnagyobb kikötője is itt található, ami akár óceánjárókat is tud fogadni. Rajta kívül fontos kikötővárosok még Poros, Lixouri, Sami és Fiskardo települései. A főváros, Argostoli Zakynthos-t, Fiskardo Lefkadát, Poros a görög szárazföldön Killinit, Sami pedig Ithakát köti össze a szigettel - néhány átfedés az állomások tekintetében a forgalmasabb nyári szezonban előfordulhat.

Kefalonia az eddig kevésbé felfedezett jón sziget - amely egyúttal az 5. legnagyobb görög sziget - az elkövetkező évek görög slágere lesz. Miért is?

- érintetlen természeti szépség: öblökkel tagolt és magas hegyekkel szegélyezett tengerpart

- a megálmodottak szerinti idillikus szépségű strandok (kiváló felszereltséggel) elsőrangú homokminőséggel!

- a szigetvilág legmagasabb hegye (Aenos) nemzeti parkkal körülvéve; festői hegyi falvak, templomok.

- 2 különleges barlang: cseppkőbarlang és az egyedülálló Melissani tavasbarlang

- hangulatos, szolgáltatásokkal teli üdülővárosok és halászkikötők (Lassi, Skala, Fiskardo) igazi „taverna" hangulattal.

- az ókori mitológiából ismert sziget, Ithaka közelsége.

Kefalonia ajánlott üdülőhelyek

Kefalonia - Lassi

Álomstranddal és lugasos, barátságos főutcával rendelkező, igényes üdülőhely, amely kiválóan harmonizál a környező festői tájjal (azaz nem túlságosan beépített). 4 csodás strandja közül nehéz választani. Kefalónia fővárosa csak 2 km, reptér 6 km.

Kefalonia - Skala

Kefalonia legkedveltebb üdülővárosa, ahol a 3 km hosszú és széles homokos strandon kívül minden megtalálható élénk központ tavernákkal, üzletekkel; parkok és zöldövezetek egyaránt! Reptértől 46 km. Ide repülős és buszos üdülőprogramot is kínálunk.

Kefalonia - Katelios
Idillikusan szép környezetben fekvő, szolid léptékű, de 100 %-ig görögös üdülőhely! 800 m hosszú homokfövenyének központ felőli részét tavernák szegélyezik. A látványt a körbefutó magas hegytaréj még tovább fokozza. Reptér 38 km-re.

Görögország Kefaloni utazás hasznos
Kefalónia utazás - Hasznos tudnivalók Kefalónia utazás - diplomáciai képviseletA szigeten nincs magyar képviselet, probléma esetén az idegenvezetőhöz lehet fordulni. 2018. január 1-től a görög kormány idegenforgalmi adót vezet be az üdülőhelyeken az alábbiak szerint:1 vagy 2 csillagos szálloda esetén: 0,50 € / szoba / nap3 csillagos szálloda esetén: 1,50 € / szoba / nap4 csillagos szálloda esetén: 3,00 € / szoba / nap5 csillagos szálloda esetén: 4,00 € / szoba / napA stúdiók, apartmanok kategória besorolásától függően: 0,25 € - 1,00 € / szoba / nap. Időeltolódás+1 óra PénznemEuro Kefalónia utazás pénzváltásBankokban 8-13 között, vasárnap zárva vannak Kefalónia utazás - telefonhívásKefalónia 0030, Magyarországra: 0036 Feszültség: 220 V Kefalónia utazás - nyelvGörög, de az itt élők többsége  beszél angolul vagy németül, főleg a fiatalabb generáció. Kefalónia utazás - toalett használataNagyon fontos, hogy papírt NE dobjunk a wc-be, mert eld...
Görögország Kefalónia fakultatív
Kefalónia Corelli kapitány szigete, egyike a még kevésbé felfedezett görög szigeteknek. Kefalónia izgalmas fakultatív kirándulásokkal várja Önt! Az alábbi programok csak utasaink számára elérhetők, és tájékoztató jellegűek, az egyik partnerünk kínálatát mutatják. Az aktuális fakultatív programlistát és a pontos árakat minden esetben az idegenvezető adja oda utasainknak érkezés után, ezekre befizetni is nála van lehetőség. Szigettúra busszalEz a buszkirándulás remek lehetőség a sziget bejárására. Útközben csodálatos tengerpartok, várak, szőlőskertek és olívaligetek mellett haladunk el a hegyi utakon. Argostoli öblét megkerülve a Myrtos-öböl panorámájához tartunk, miközben a Jón-szigetek egyik legszebb útszakaszán megyünk végig. Odaérkezve gyönyörű kilátásban lehet részünk a világ egyik legszebb tengerparti panorámájánál, a Myrtos-öböl felett. Ezután felkeressük az idilli Assos városát, ahol az assosi öblöt körülölelik a szebbnél szebb, velencei stílusú épületek. Elláto...
Görögország Kefalónia látnivalók
Fedezze fel a hihetetlen, Kr. e. 50 000-ig visszavezethető történelemmel rendelkező görög szigetet, Kefalóniát! Csodálatos természeti látnivalók várják Önt!  Árgosztoli fővárosKefalónia fővárosa Árgosztoli, amely vadregényes szépségével minden utazót lenyűgöz. A várost 1953-ben egy földrengés szinte teljesen elpusztította, amely aztán adományokból épült újjá. Árgosztoliban járva mindenképpen térjünk be a Helytörténeti Múzeumba, amely a helyreállítást mutatja be fényképeken, valamint a Régészeti Múzeumba, amely a sziget történelmébe enged bepillantást. Igazán jó fotókat készíthetünk az 1813-ben épült Drápánosz-hídról.  Kásztro, az egykori fővárosEgészen 1757-ig Kásztro volt Kefalónia fővárosa, amelynek számos történelmi látnivaló állít emléket. Barangoljunk a város utcáin, és fedezzük fel Ájiosz Jeorjiosz erődjét, a Moni Ájiu Ándreá templomot, amely a legenda szerint Szent András apostol lábát őrzi.  Enosz-hegy Az 1630 méter magassága felszökő csúcs a kirándulók kedvelt célpontja. Különl...
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.