Madagaszkár utazás last minute olcsó akciós áron, nyaralás, üdülés

Már a neve is egzotikusan cseng Madagaszkár és szinte érzi a más trópusi szigeteken jártas utazó, hogy Madagaszkár földjén valami igazán különleges várja. Az Indiai-óceánban, Afrika délkeleti partjainál fekvő varázslatos Madagaszkár a világ negyedik legnagyobb szigete, állat-és növényvilága rendkívüli. Ritka állatai között 70 fajta gyűrűsfarkú maki, más néven katta (lemúr), de a világ legkisebb és legnagyobb kaméleonja is megtalálható, páratlan növényeit többek között 930 orchidea faj gazdagítja. Változatos tájak jellemzik: keleten buja, zöld trópusi őserdőkkel borított hegyek, a sziget közepén teraszos rizsföldek, nyugaton sziklás és füves síkságok, majomkenyérfák teszik változatossá vidéket, a part mentén pedig képeslapra kívánkozó, fehér homokos, csodálatos partszakaszok ölelik körül. Madagaszkár varázsát elsősorban a csodálatos természeti látnivalók és a romlatlan társadalom adja. Az őszinte, kedves és vendégszerető lakosságnak, a kevéssé fejlett gazdaságnak és a tömegturizmus hiányának köszönhetően egy vadregényes és érintetlen sziget várja azokat az utazókat, akik fogékonyak belső értékeire is. Madagaszkáron két évszak jellemző: a november-március közötti forró és esős évszak és az április-október közötti enyhébb, szárazabb évszak. Az átlaghőmérsékletek és a csapadék mennyisége nagyon eltér az ország különböző régióiban. Vannak egész évben látogatható területek, mint a dél-nyugati országrész, de a keleti partvidéket csak május és október között érdemes felkeresni az olykor ciklonokat is hozó esős évszak elkerülése miatt. Antananarivóba Budapestről egy (vagy több) átszállással lehet eljutni, a repülési idő kb. 14 óra (átszállási idő nélkül). A nagy távolságok miatt általában az országon belül is szükséges legalább egyszer belföldi járatot igénybe venni.
Madagaszkár utazás infók
Madagaszkár vízumMagyar állampolgár számára a beutazáshoz vízum szükséges és az útlevélnek a kiutazás napjától számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A turista célból 90 napnál rövidebb idejű beutazás esetén a repülőtéren vagy kikötőben is felvehető a vízum, díja körülbelül 31 EUR, amely az aznapi árfolyam szerinti USD-ben is fizethető.A vízum itthonról Madagaszkár budapesti konzulátusán igényelhető, a vízumkérelem elbírálásának ideje 2 munkanap. A vízumdíj a beutazás számától függően változó lehet (egyszeri beutazásra jogosító 70 EUR, többszöri beutazásra jogosító 140 EUR).Elérhető külképviselet/ekMadagaszkáron nincs magyar nagykövetség, konzuli hivatal és tiszteletbeli konzul. Az országba utazóknak a konzuli segítség nyújtása rendkívüli nehézségekbe ütközik, és hosszabb időt vesz igénybe. A Külügyminisztérium javasolja, hogy szükség esetén vegyék föl a kapcsolatot az Európai Unió valamely tagállamainak az országban lévő diplomáciai képviseletével. Madagaszkár biztonságAjá...
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.