info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Madagaszkár

A nyolcadik kontinens

Madagaszkár utazás last minute olcsó akciós áron, nyaralás, üdülés

Madagaszkár egzotikus utazás

Különleges állatvilág, majomkenyérfák

Madagaszkár egzotikus utazás
Repoblikan'i Madagasikara
Madagaszkárt a helyiek és a természet teszi igazán különlegessé. Nem véletlenül hívják a nyolcadik kontinensnek Madagaszkárt: érdekes állatok mindenfelé, makik ugrálnak a fákon, egzotikus madarak adnak ki érdekesebbnél érdekesebb hangokat, a baoab fák égbe nyúló izgalmas látványa garantáltan elvarázsol minden ide érkezőt. Aki pedig kulturális élményekre vágyik, az pedig egyenesen a helyiektől ismerheti meg, hiszen nincs tömegturizmus.
Már a neve is egzotikusan cseng Madagaszkár és szinte érzi a más trópusi szigeteken jártas utazó, hogy Madagaszkár földjén valami igazán különleges várja. Az Indiai-óceánban, Afrika délkeleti partjainál fekvő varázslatos Madagaszkár a világ negyedik legnagyobb szigete, állat-és növényvilága rendkívüli. Ritka állatai között 70 fajta gyűrűsfarkú maki, más néven katta (lemúr), de a világ legkisebb és legnagyobb kaméleonja is megtalálható, páratlan növényeit többek között 930 orchidea faj gazdagítja.
Madagaszkárt változatos tájak jellemzik: keleten buja, zöld trópusi őserdőkkel borított hegyek, a sziget közepén teraszos rizsföldek, nyugaton sziklás és füves síkságok, majomkenyérfák teszik változatossá vidéket, a part mentén pedig képeslapra kívánkozó, fehér homokos, csodálatos partszakaszok ölelik körül. Madagaszkár varázsát elsősorban a csodálatos természeti látnivalók és a romlatlan társadalom adja. Az őszinte, kedves és vendégszerető lakosságnak, a kevéssé fejlett gazdaságnak és a tömegturizmus hiányának köszönhetően egy vadregényes és érintetlen sziget várja azokat az utazókat, akik fogékonyak belső értékeire is.

Madagaszkáron két évszak jellemző: a november-március közötti forró és esős évszak és az április-október közötti enyhébb, szárazabb évszak. Az átlaghőmérsékletek és a csapadék mennyisége nagyon eltér az ország különböző régióiban. Vannak egész évben látogatható területek, mint a dél-nyugati országrész, de a keleti partvidéket csak május és október között érdemes felkeresni az olykor ciklonokat is hozó esős évszak elkerülése miatt. Antananarivóba Budapestről egy (vagy több) átszállással lehet eljutni, a repülési idő kb. 14 óra (átszállási idő nélkül). A nagy távolságok miatt általában az országon belül is szükséges legalább egyszer belföldi járatot igénybe venni.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.