info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Omán

Különleges hangulat, gyönyörű partok

Oman utazás last minute akció olcsó nyaralás akciós üdülés

A tömjénfák földjén

Omán, a sivatagok és csodás partok hazája

A tömjénfák földjén
سلطنة عُمان
"Ománt 2019-ben fedeztem fel. Egyből magával ragadott az ország autentikus közel-keleti hangulata és hihetetlen békéje. Jártunk mecsetekben, a sivatagban,egy halászfaluban és Sumharam romvárosában. Láttuk Muszkat fő látványosságait. Ettünk frissen szedett banánt és szárított szardíniát. A látnivalók mellett jutott idő a tengerparti pihenésre is a gyönyörű, fehérhomokos tengerparton Salalah luxusszállodáiban. Keressen minket ománi utak kapcsán, hogy megtaláljuk a legideálisabbat az Ön számára!"
Hendrik Péter, kollégánk

Minden amit tudni érdemes

Információk
Látnivalók
Kultúra
Omán titokzatos szultánságában a drámai szépségű természeti látnivalók, a mesés tengerpartok és az egyedi vízi világ mellett az arab világ gyökereihez kerülhet közelebb az utazó. Ománban járva kevesebb csillogás vesz körül, mint Dubaiban, azonban a gyönyörű tájak és az 5000 éves történelem féltve őrzött építészeti emlékei önmagukért beszélnek. Omán híres csodaszép, fehér homokú strandjairól, elkülönült öblökkel szabdalt, gazdag vízi világú partjairól, melyeket négy tenger: a Perzsa- és az Ománi öböl, valamint az Arab-tenger és az Indiai óceán is mossa. Festői wadik (sivatagi folyóvölgyek), oázisok, homokdűnék, tavak, erdőségek, ősi erődök teszik változatossá az elsőre talán egyhangú sivatagnak vélt tájat. Omán különleges hangulatú, zárt világa az békebeli arábiai hangulatba enged bepillantást. Mindazoknak ajánljuk e páratlan úti célt, akik a mesés kelet varázsára és „érintetlen” szépségére kíváncsiak.
Omán Magyarországnál háromszor nagyobb területén az időjárás nyáron rendkívül forró, és a tengerparton magas páratartalommal párosul. Az éves csapadékmennyiség nagyon alacsony, bizonyos időszakokban teljesen elmarad. Nyáron, a sivatagos területeken 50°C feletti hőmérsékletet is mérnek. A tengerpartokon páradúsabb levegő és enyhébb hőmérséklet a jellemző. Az utazásra legkellemesebb időszak az októbertől márciusig tartó tél, 25-30 C nappali átlaghőmérséklettel. Omán fővárosába Muscatba egy átszállással lehet eljutni, a repülési idő kb. 7 óra (átszállási idő nélkül).

Aki az arab országokban előforduló terrorcselekmények miatti aggodalom miatt ejtené Ománt az utazási terveiből, az tájékozatlan, ugyanis az arab világ két "legterrormentesebb" országa: Omán és Katar. Ráadásul Ománban egészen ritkán fordulnak elő erőszakos bűncselekmények.

Nem szokványos úti cél. Felfedezői élményt nyújt, mert az országot még nem látta sok turista. Egy kis, zárt világ, s ez az igazi varázsa. Ugyanakkor van már olyan mértékben kiépített idegenforgalmi infrastruktúrája, hogy azért ne legyen komoly gond egyéni igényeknek megfelelő szálláshelyet, közlekedési módot, programválasztékot találni. Úgy is fogalmazhatunk, hogy addig kell Ománt meglátogatni, amíg a turizmus további növekedése nem rontja el a most megtapasztalható békésségét, szelídségét, érintetlenségét. Nagyon szép, tiszta, rendezett ország elvarázsolt helyekkel. Az a legizgalmasabb, hogy mennyi mindenben és mennyire izgalmasan, érdekesen keveredik a hagyomány és a modernség. Megmaradt a hiteles, békebeli arábiai hangulata, anélkül, hogy a látogató nyomasztó elmaradottságot érezne. Mert ugyanakkor az olajkincsének köszönhetően elég gazdag és fejlett. Rokonszenves, hogy a modernség nem hivalkodó, nincs megalománia, nincsenek gigantikus plázák, pöffeszkedő felhőkarcolók. Igaz nincs is annyi pénzük, mint több térségbeli olajállamnak. A fővárosban, Muscatban a nagy tekintélyű szultán tiltja a felhőkarcolók építését. Az arab építészet dominál.

Az időjárás nyáron rendkívül forró, ráadásul a tenger közelében a levegő páratartalma is magas. Az éves csapadékmennyiség a fővárosban 100 mm, a hegyvidéken van hely, ahol eléri a 640 mm-t. A hegyek általában esősebbek, mint a sűrűbben lakott parti síkság, de vannak évek, amikor teljesen elmarad a csapadék. Nyáron az ország sivatagos részein nem ritka az 50 °C feletti hőmérséklet. Ezeken a területeken a téli hónapokban is 30 °C feletti hőmérsékletek dominálnak, viszont Omán magasabban fekvő részein nyáron mérhető 30 °C körüli hőmérséklet. Az ország 2500-3000 méter feletti területein télen előfordulhat 0 °C alatti hőmérséklet, ritkán kisebb havazás.  
 • Maszkat Interior Dizájn Kiállítás
  15.2021. March
  Maszkat Interior Dizájn Kiállítás2021. March 15. 08:002021. March 17. 18:00
  Maszkat, Omán (Ázsia)
  A látogatók szempontjából a 2019. évben nagy sikert aratott a kiállítás, és több mint 10.000 szakembert és érdeklődőt vonzott. Omán folyamatos fejlődése az építőiparban és az ingatlanszektorban számos kereskedelmi, lakossági és idegenforgalmi projekt elindítását eredményezte, így megnőtt a belső és kültéri kialakítás, a dekoráció, a bútorok, a csempék, és a világítási termék iránti igény. A kiállítás fő célja, hogy megjelenítse a legújabb és exkluzív technológiákat, az anyagok használatát és az innovatív belsőépítészeti megoldásokat. Az IDF segítette a növekvő kereslet kielégítését azáltal, hogy az iparág egyik vezető vállalatát egy tető alatt egyesítette. A kiállítás folyamatosan növekszik 15-20 százalékkal minden évben.
 • Maszkat Fürdőszoba és Konyha Kiállítás
  15.2021. March
  Maszkat Fürdőszoba és Konyha Kiállítás2021. March 15. 08:002021. March 17. 18:00
  Maszkat, Omán (Ázsia)
  A konyha és fürdőszoba Show keretében a vendégek megismerkedhetnek a művészi termékekkel és kiegészítőkkel, a különböző fürdőszobai és konyhai bútorokkal, lakberendezési tárgyakkal, festékekkel és egyéb bevonatokkal, csempékkel, kövekkel, világítási technikákkal és egyéb dizájnnal. Innen rengeteg ötletet meríthet otthona felújításához!
 • ODEC Konferencia és Kiállítás
  22.2021. March
  ODEC Konferencia és Kiállítás2021. March 22. 08:002021. March 24. 19:00
  Maszkat, Omán (Ázsia)
  A konferencia és kiállítás célja, hogy bemutassák a legmodernebb technológiákat és megoldásaikat a régió finomítási és petrolkémiai iparának legfontosabb szereplői számára. A rendezvény színpadán pedig különböző előadásokat hallgathatunk meg az ágazat piaci trendjeiről, fejleményeiről, projektjeiről, technológiáiról és innovációról, mely Omán területét érinti.
 • Maszkat Bányászati Kiállítás és Konferencia
  05.2021. April
  Maszkat Bányászati Kiállítás és Konferencia2021. April 05. 08:002021. April 07. 20:00
  Maszkat, Omán (Ázsia)
  A miniszterek, a bányászati cégek, a befektetők és a szolgáltatók a Közel-Keletről, Ázsiából, Afrikából, Európából és Észak-Amerikából utaznak ide, a partnerség, a hálózatépítés és az üzleti megfelelés érdekében. A Bányászati Kiállítás és Konferencia (Közép-Kelet és Közép-Ázsia) egy lehetőség a bányászati, kőbányászati és építőanyag-iparágak vezetői számára, hogy az országok résztvevői összegyűlhessenek.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.