info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Egyiptom vízum

Egyiptomba utazik? Önnek vízumra lesz szüksége. Jó hír, hogy ezt gyorsan és könnyen elintézheti, ráadásul akár helyben, a leszállást követően bármelyik egyiptomi reptéren. Tudjon meg többet, hogy felkészülten utazhasson és a legjobb áron jusson hozzá az egyiptomi vízumhoz.
 1. Ellenőrizze minden utas útlevelének érvényességét!

  A legfontosabb tudnivaló utazás előtt, hogy az Egyiptomba utazó utasoknak a hazaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lenni az útlevelüknek.
  Amennyiben előbb jár le az útlevelünk, újat kell csináltatni. Ha ezt későn vesszük észre, általában az sem gond, mert ma már lehetőség van 24 órán belüli útlevél-készítésre. Persze ezt nem javasoljuk, mert ez nagyon drága, ezért amennyiben lehet, számoljunk az általános 20 napos határidővel, ami alatt egy útlevél normál eljárás keretében elkészül.

  Az útlevél készítésének módjáról és idei díjairól útlevél készítés és útlevél igénylés oldalunkon olvashat.
  Külföldi állampolgárságú utasok a beutazási szabályokkal kapcsolatban érdeklődjenek az adott konzulátuson, illetve nagykövetségen. Kérdezzék meg, hogy kell-e útlevél vízum stb.  A befogadó ország beutazási feltételeiről egyénileg kell tájékozódnia az Utasnak. Ennek elmulasztásából adódó esetleges problémák alóli felelősséget az utazási iroda kizárja.
 2. Tervezze meg, hogy milyen egyiptomi vízum szükséges Önnek!

  Érdemes tudni, hogy más szabályok vonatkoznak a Sínai-félszigetre utazókra, mint az Egyiptom más részére utazó utasokra. Ennek megfelelően létezik az általános egyiptomi vízum és a sínai vízum. A Sínai-félszigeten található többek között Dahab és Sharm el-Sheikh (kivéve a Ras Mohammed Nemzeti Park és a Színes-Kanyon), illetve Taba. Hurghada nem a Sínai-félsziget területén található.
  ÚJDONSÁG: Az egyiptomi vízumot online is meg tudja venni ezen az oldalon: https://visa2egypt.gov.eg
  Fontos, hogy itt csak bankkártyával tud fizetni, viszont az az óriási nagy előnye, hogy már előre birtokában lehet a vízumnak.
  Nem egy matricát fog kapni, hanem egy pdf. dokumentumot, amit majd ki kell nyomtatnia.

  Segítség, ahhoz, hogy online egyiptomi vízumot hogyan lehet igényelni
  Létrehoztunk egy oldalt, ahol részletesen leírjuk, hogy hogyan lehet egyiptomi vízumot online igényelnie: Online egyiptomi vízum

  Egyiptomi vízum Az általános egyiptomi vízum 30 napig, Egyiptom egész területére érvényes.
  Tehát, ha Hurghadába megyünk, akkor mindenképp erre van szükségünk. Sharm el-Sheikh, Dahab és Taba esetében dönthetünk a másik típusú vízum mellett.

  Kiválthatjuk itthon az Egyiptomi Arab Köztársaság Nagykövetségen, előre kifizethetjük az utazási irodánál - de erre semmi szükség, hiszen a megérkezést követően bármelyik egyiptomi reptéren beszerezhetjük.
  A vízum egyébként egy matrica, amely a jobb oldali képen látható. 

  A kinti reptéren a vízum ára: 25 USD/fő

  Tippünk
  : érdemes pontosan annyi dollárt vinni magunkkal, amennyibe az összes utazó vízuma kerül, mivel a reptéren nagyon rosszul váltják a pénzt. Tehát ha euróval szeretnénk fizetni, akkor általában rosszabbul járunk, mint ha egyszerűen dollárt vinnénk.

  Ha mégis itthon szeretné a nagykövetségen beszerezni a vízumot, akkor keresse meg a nagykövetséget a pontos ügymenetért és az aktuálisan érvényes díjszabásért:

  Egyiptomi Arab Köztársaság Nagykövetsége
  cím: 1124 Budapest, Istenhegyi út 7/b.
  telefon: +36 1 225 21 50 ,
  e-mail: egyptembassybudapest@yahoo.com
  Sínai vízumA sínai vízum 15 napig és kizárólag a Sínai-félsziget Vörös-tenger akabai partszakaszára érvényes.

  Ez nem egy matrica, hanem egy egyszerű pecsét, amelyen többek között az érkezés dátuma és az érkezés módja szerepel. A mi esetünkben ez egy kis repülő ikon lesz, mint ahogy az itt a lenti vízum fotón látható.

  Ára: ingyenes.

  Tippünk
  : Ingyenessé miatt néha a határőrök értetlenkednek, hogy ilyen vízum nem létezik - de teljesen faarccal ragaszkodjunk hozzá, hogy igen, mi bizony "sinai visa"-t kérünk, és meg is fogjuk kapni.

  Mire figyeljünk a sínai vízum esetében?
  • Fontos tudnivaló azonban, hogy ha olyan fakultatív kirándulást tervezünk, aminek keretében elhagynánk a Sínai-félszigetet, akkor ez nem jó vízum számunkra.
  • Bár nem egyértelmű, de ha hajókirándulást vagy búvárkodást tervezünk Sharm el-Sheikhben, akkor ez szintén nem ideális vízum a számunkra, ugyanis a Ras Mohammed Nemzeti Park területileg már nem a Sínai-félszigethez tartozik. Ugyanez a helyzet a Színes-Kanyonba induló fakultatív kirándulásokkal is.
 3. Váltsa ki az egyiptomi vízumot!

  Egyiptomi beutazáshoz statisztikai lapA landolás után egyből meg tudja venni az egyiptomi vízumot, a "Bank" feliratú ablaknál.

  Amennyiben az általános egyiptomi vízumot kéri, akkor itt egyből fizetnie is kell.

  Amennyiben itthon előre megvette a vízumot és voucher van Önnél, akkor a Bank helyett ezt a helyi képviselőnél fogja megkapni, szintén egyből a reptéren. Ez esetben kint természetesen nem kell újra fizetni érte.

  Ezután a vámhoz már úgy menjen, hogy előtte kitölt egy bejelentkező lapot, más néven statisztikai lapot. Ezt a formanyomtatványt egyes légitársaságok már a fedélzeten odaadják, ám ha mégsem kapná meg a repülőn, akkor a vám előtti pultokon biztos megtalálható. A statisztikai lapot mindig ki kell tölteni a vámvizsgálat előtt, mindegy, hogy melyik vízumot kérjük.

  Fontos tudnivaló: Statisztikai lapot majd a kiutazáskor is ki kell tölteni.
  A tabai reptéren sínai vízumot válthatunk.

  Azok az utasok, akik itthon vették meg illetve fizették ki előre a vízumot és erről vouchert kaptak, ők a megérkezéskor a vám előtt vehetik majd át, ezt hívjuk mi telepített vízumnak.

  Függetlenül attól, hogy rendelkeznek vízummal vagy sem, a már említett statisztikai lapot mindig ki kell tölteni és oda kell adni a vámosnak.
  A tabai repülőtéren különös szabály van érvényben: onnan nem lehet hazajönni, ha nem ott szállt le az utas, nem ott lépett be az országba. Bővebben ezen az oldalunk olvashat: Taba vízum

  Azok az utasok, akik Tabáról ellátogatnak a szomszédos Izraelbe, nekik a visszaérkezéskor 75 egyiptomi fontba kerülő úgynevezett belépési illetéket kell fizetni, amikor Egyiptomba visszajönnek. Ezt nem rögtön a határon fizettetik meg a hatóságok, hanem a határtól számított második szállodával szembeni ellenőrző pontnál. A jobb oldalon látható a bizonylat, amit akkor kapunk, ha megfizettük a belépési illetéket. Ezt a bizonylatot tanácsos megőriznünk a nyaralásunk teljes időtartama alatt, mivel ha újból át kell mennünk ezen az ellenőrzőponton , akkor ezt kérni fogják tőlünk és , ha nincs nálunk, akkor újból megfizettetik velünk. Az Izraelből való kilépési illeték 94,5 NIS. Ezt az összeget még az izraeli határon kell kifizetni.
 4. Gyakori kérdések

  A legfontosabb: ne pánikoljon, csak kövesse a következő lépéseket:

  Azonnal lépjen kapcsolatba a Kairói Magyar Nagykövetséggel telefonon és kérje az összeköttetést a konzullal. Ezt hivatali időn túl is megteheti a nagykövetség sürgősségi telefonszámán.

  A magyar útlevél elvesztésének vagy ellopásának tényét késedelem nélkül jelentse be a legközelebbi rendőrségen, ahol ezt jegyzőkönyvbe foglalják. Ez a jegyzőkönyv fontos a hazatérési útiokmány kiállításához.

  A konzul telefonos tájékoztatása alapján keresse fel nagykövetségünket a kért okmányokkal együtt: fénykép, elvesztett útlevelének másolata, vagy bármely, a magyar hatóságok által kibocsátott fényképes igazolvány, esetleg személyazonosságát igazolni hajlandó magyar útitárs.

  A újonnan kiállított hazatérési útiokmánnyal fel kell keresni az Egyiptomi Belügyminisztérium "Passport and Immigration" osztályát, ahol az elveszett vagy eltűnt útlevélben eredetileg szereplő egyiptomi vízum alapján bevezetik az új okmányba pótlólag az egyiptomi vízumot. Enélkül nem lehet kiutazni Egyiptomból!
  Az egyiptomi vízum meghosszabbítása kizárólagosan az egyiptomi hatóságok döntési joga, ebben a nagykövetségünknek nincs befolyásoló szerepe. A vízum lejárati dátumát általában 2 hét, anyagi bírságtól mentes türelmi idő követi. Ha ezen időszakon belül sem sikerült a vízum érvényességének meghosszabbítása, akkor javasolt az Egyiptomból való kiutazás. Magyar állampolgárok törekedjenek mindig érvényes vízum birtokában tartózkodni Egyiptomban.
  Bátorítsa egyiptomi ismerősét, hogy ő maga tájékozódjon a magyarországi beutazás feltételeiről, hiszen ő igényel magyar vízumot és nem a magyar állampolgár. Ezt ismerőse megteheti például a Külügyminisztérium angol nyelvű honlapján a www.mfa.gov.hu címen vagy a VODAFONE Visa Appointment Center tájékoztatása alapján, amely az Egyiptomból a 0900 70678-as telefonszámon elérhető.
  Az egyiptomi munkavállalás előzetes engedélyhez kötött. A turistavízummal Egyiptomba érkezett látogatók részére nem állítanak ki munkavállalást engedélyező tartózkodási engedélyt! A munkaadó feladata előzetesen a magyar munkavállaló beutazás előtt a munkaengedély megszerzése, melynek birtokában kérvényezhető az egyiptomi tartózkodási engedély kiállítása.
  2009. május 31-től a diplomata útlevéllel rendelkezők vízummentesen utazhatnak be Egyiptomba. A vízummentesség kizárólag a diplomata útlevéllel utazókra vonatkozik, ezért azok a magyar állampolgárok, akik szolgálati útlevéllel, valamint akik nem turisztikai célból kívánnak Egyiptomba utazni, ide értve a hivatalos, üzleti, műszaki-tudományos, kulturális, sport, tanulmányi és egyéb eltérő célú utazásokat és kiküldetéseket is, ők az országba történő belépéshez szükséges vízumot kizárólag előzetesen, az egyiptomi nagykövetségen szerezhetik be. 
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.