Egyiptom Marsa Alam last minute utazás, olcsó akciós nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 62 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa
Marsa Alam és Al-Quseir kínálja általában a legolcsóbb egyiptomi utazás lehetőségét.
Azonban a marsa alami utazás nyaralás során el fogunk ámulni, hogy akciós áron is milyen fantasztikus kiszolgálást kapunk. Marsa Alam eredetileg halászfalu volt, amely az utóbbi időben keresett turistaközponttá nőtte ki magát. Egyiptom keleti részén terül el, a Vörös-tenger nyugati partján. A helyet a nyugalom és a relaxáció uralja. Viszonylag távol esik a zajos turistaközpontoktól, tehát ideális hely a pihenésre, főleg az idősebb generáció, valamint a kisgyermekes családok számára.
Marsa Alam térsége népszerű a búvárok (scuba) körében, mert a tengervíz élővilága, a korallszirtek szuperek. Érdemes kevéske pénzért igénybe venni egy profi búvár segítségét, aki megmutatja a legjobb és legszebb sznorkelezési vagy scuba terepeket. Sokak szerint a korallok szebbek itt, mint Sharm el Sheikh-nél. Marsa Alam térsége Hurghadához képest kissé szelesebb és esősebb.
Marsa Alam A zömével 4-5 csillagos szállodák egyértelműen az európai vendégek igényeire vannak szabva a gasztronómiai vonaltól kezdve egészen a szállodák berendezésig. Kivétel nélkül az összes szálloda több medencével, sőt többségük vízi kalandparkkal is rendelkezik. Az átlagos európai vendég számára csupán az lehet kellemetlen, hogy ingyenes internetezési lehetőséget nem mindegyik szálloda biztosít. Ez azonban előny is lehet a felhőtlen kikapcsolódásra vágyók számára. A pihenés egyébként garantált: a szállodák egymástól több kilométeres távolságra helyezkednek el, így gyakorlatilag a külvilágtól teljesen elzárva kapcsolódhat ki az ember üdülése során a Vörös-tenger és a sivatag gyűrűjében. Aki autentikus egyiptomi ételekre és hangulatos kis üzletekre vagy hamisítatlan helyi bazársorra vágyna, annak érdemes a közeli Port Ghalib kikötőjébe ellátogatnia. Busszal vagy taxival szállodától függően 20-30 perc alatt megközelíthető. A taxi egyébként olcsó és közkedvelt utazási eszköz az átszámítva csupán literenként 35-40 forintba kerülő benzinnek köszönhetően. Marsa Alam sokáig egy békés kis halászfalu volt Hurghadától mintegy 300 km-re délre, a Vörös-tenger partján. 2003-ban megnyitották nemzetközi repülőterét, és innentől kezdve egy, a mai napig is gyorsan fejlődő üdülőövezet kezdett kialakulni, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend az utazók körében. Szinte érintetlen vízi világa miatt a jövőben Egyiptom egyik legfelkapottabb és legkeresettebb úti célja lesz a búvárok és a pihenni vágyók számára. A jövőben Hurghadához és Sharm El Sheikh-hez hasonló látogatottságra, népszerűségre tehet szert. Annak ellenére, hogy a települést eddig főként búvárok látogatták több napos hajós programokkal, az elmúlt években sorra nőnek ki a hotelek a sivatagból. Az érintetlen természet vonzza a nyugodt pihenésre vágyó utasokat és természetesen a búvárkodás szerelmeseit. Az ideális jó hőmérsékletnek köszönhetően az üdülőhely egész évben látogatható. Marsa Alam és El Quiser városa még kevésbé kiépített, így turistaközponttal nem rendelkezik, mindenhol csend és nyugalom uralkodik. Ezek a települések megőrizték falusias, beduin jellegüket. Mindezek ellentéte azonban a tengerparti rész és a kikötő, Port Galib, ahonnan rendszeres hajókirándulások indulnak. Itt rengeteg kávézó, étterem és szálloda található, bevásárlóközpont, szórakozási és sportolási lehetőségek széles tárháza is épül. A tengerpart végig homokos, de nemárt óvatosnak lenni, ugyanis a vízbe lépve korallos, így cipővel érdemes a vízbe lépni. Számos korallsziget is található itt. Az egyik legnépszerűbb merülőhely a Samadai-zátony, amelyet a Delfinek Hazájának is neveznek. A szerencsésebbek találkozhatnak dugonggal is, ezzel a manapság ritka, a tengeri tehenek rendjéhez tartozó, kedves állattal. A tenger hőmérséklete egész évben 22 fok vagy feletti, így télen is alkalmas fürdésre, merülésre.

Álmos falucskából néhány év alatt Egyiptom egyik népszerű üdülőhelyévé lépett elő Marsa Alam, amely elsősorban a búvárkodás kedvelőinek és a csendesebb vakációt kedvelőknek lehet ideális úti cél. A gyors fejlődést annak köszönheti, hogy 2003-ben megnyílt Marsa Alam nemzetközi repülőtere, amely fogadni képes az európai turisták rohamát. A gyors fejlődés dacára Marsa Alam környéke bővelkedik érintetlen természeti kincsekben. Az idelátogatók többségét először a meseszép tengerpart, a kristálytiszta víz és az állandóan kellemes hőmérséklet varázsolja el. A felkészültebb utazók azt is jól tudják, hogy a Vörös-tenger ezen része olyan látnivalókat tartogat számukra, amit kevés más helyen tapasztalhatnak. A térségben található hatalmas korallzátonyok ideális helyszínt biztosítanak a búvárkodás szerelmeseinek, akár egy karnyújtásnyira a nyugalmas partszakasztól.
A Marsa Alam tengerpartjának közelében igénybe vehető merülési helyszínek évtizedek óta a tapasztalt búvárok legkedveltebb területei közé tartoznak a Vörös-tengerben. A nem ritkán delfinek táraságában végrehajtott merülések, a feledhetetlen szépséggel megáldott korallszirtek és a kristálytiszta tengervíz élővilága Marsa Alam kétségtelenül legjelentősebb vonzerejét jelentik a mai napig. Az egyiptomi nyaralás Marsa Alam üdülővárosba érkező résztvevői közül, az esetleg kevesebb tapasztalattal rendelkező búvárok is megtalálhatják számításukat, mindenekelőtt a partközeli korallzátonyok tengeri élővilágban való hosszas gyönyörködés lehetősége révén.

Egyiptom Időjárás
Marsa Alam időjárás, utazás előtti előrejelzésA Marsa Alam utazás előtt érdemes megnéznünk, hogy hány fokos a levegő hőmérséklete, és milyen meleg a Vörös-tenger vize. Levegő hőmérséklete Marsa Alam térségében: Egyiptom időjárása melegnek mondható, kivétel az igazi nyár 3 hónapja (június-július-augusztus), amikor nagyon magas a hőmérséklet főleg európaiaknak. A hőmérséklet - a nyári hónapokat kivéve - a következő értékek között mozog: 17-26°C nappal, 12-17°C éjszakánként. A három igazi nyári hónap alatt felmehet akár 42-45°C közé Kairóban és 48°C körül Dél Egyiptomban (Luxor-Asszuán). Vörös-tenger vízhőmérséklete: A Vörös-tenger partján a víz hőmérséklete az év bármely részén alkalmas fürdésre, búvárkodásra. Kivétel december-január, amikor egy kicsit hűvös lehet a víz. Ekkor általában vastagabb ruhában búvárkodunk. A Földközi-tengernél a víz csak nyáron alkalmas úszásra, máskor meglehetősen hideg.Marsa Alam időjárása, vízhőmérsékletek egész évben Marsa Alam időjárás a mai naponA Ma...
Egyiptom Marsa Alam búvárkodás
Marsa Alam búvárkodás, búvár A búvárprogramokra a kinti idegenvezetőnél lehet jelentkezni.Irodánk itthon nem vesz fel rendeléseket, a kinti búvárbázisok elérhetőségeit nem tudja megadni.Marsa Alam partjainál elterülő Vörös-tengert a világ egyik legszebb tengereként tartják számon, és jó hír a kezdő búvárok vagy egyszerűen csak a kíváncsiskodók számára: ez a partszakasz az ő számukra a legideálisabb. Marsa Alam partjainál a Vörös-tenger vize ugyanis olyan átlátszó, hogy már a felszínről már egy búvármaszk és légzőcső segítségével is fantasztikus látvány tárul a vállalkozó kedvűek szeme elé: számtalan színes korall a legelképesztőbb színű és formájú halakkal. Komolyabb búvárbázisok Marsa Alamban Three Corners Sea Beach ResortAkik ebbe a szállodába mennek, illetve a közeli szállodák egyikébe, nekik ajánljuk a Sea World Búvárbázist. 2007 júliusában nyílt meg ez a bázis, amely egy olasz vezetés alatt ál. A honlapjuk: http://seaworld-diving.it. The Palace Port GhalibMinőségi búvárbázis...
Egyiptom Marsa Alam fakultatív
Marsa Alam fakultatív programokA marsa alami fakultatív programokra a kinti idegenvezetőnél lehet jelentkezni. A fakultatív programokat az egyiptomi beutaztató iroda szervezi, ezért irodánk csupán tájékoztatót tud nyújtani a programokról, de azokra semmilyen ráhatása és felelőssége nincs. 1) Marsa Alam fakultatív programok euróban elszámolt utak esetén Ha a Port Ghalib Resort 4*, a Siva Port Ghalib 4,5* vagy a The Palace Port Ghalib 5* szállodákba, valamint az eurós elszámolású hoteleinkbe jelentkezik egy utazásra, akkor az alábbi marsa alami fakultatív kirándulások közül válogathat.  Luxor 1 nap busszal nílusi hajókázással: Töltsön el egy csodálatos napot a karnaki templomban, járja be Hatsepszut templomát, ámuljon a Memnóni kolosszusok mérete láttán és járja be a Királyok völgyét. Ár: kb. 89 €. Super Safari: A végtelen sivatag és a beduinok egyszerű hétköznapjai mindenkit elvarázsolnak. Induljon a sivatag mélyére egy jeeppel ahol meglátogatunk egy beduin falut, quadozhatunk és tevege...
Egyiptom Marsa Alam Port Ghalib
Marsa Alam Port GhalibMarsa Alam nemzetközi repülőterénél a Vörös-tenger partján egy hatalmas projektbe fogtak. A kikötői öböl köré egy komoly beruházás kezdődött. Lesz itt egy 21. századi kikötő, szállodák, bankok és sok egyéb olyan épület, ami a nyugodt , kellemes pihenést fogja biztosítani az oda látogató turistáknak.A sivatag közepére még egy 19 lyukú golfpályát is terveztek, ami nem semmi teljesítmény figyelembe véve, hogy jelenleg csak sziklás és vízhiányos helyet láthatunk ott. A beruházás 2 milliárd dollárba fog kerülni az előzetes számítások szerint és mintegy 3,2 millió négyzetmétert fognak beépíteni. Ez azt jeleni, hogy a jövőben 600 privát villát és 23 hotelt fognak itt felépíteni. A beruházást a The Mohamed Abdulmohsin Al Kharafi Group végzi.
Egyiptom Marsa Alam repülőtér
Marsa Alam repülőtér FONTOS, akik Marsa Alamra fizetnek be utazásra:1.) Eurós elszámolásutaknál:Direkt járat Budapestről és vissza. 2.) Forintos elszámolású utaknál:Az egyik úton leszáll a repülőgép Hurghadán. Repülőtér elérhetőségeiTelefonszáma: +20 (065) 3700020A repülőtér IATA kódja: RMFAz olcsó légitársaságok ezt a repülőteret belföldi, nemzetközi és transzkontinentális járatokra használják.Marsa Alam RMF repülőtérre a következő légitársaságokkal utazhat:Air Berlin, Arkefly, Condor, Jetairfly, Thomas Cook Airlines Belgium, Thomsonfly, Transavia és másokkal. Marsa Alam repülőterének a weboldala : http://www.marsa-alam-airport.com/  
Egyiptom Marsa Alam térkép
Marsa Alam és környékéről térkép Marsa Alam last minute utazás megkezdése előtt érdemes rápillantani erre a térképre, hogy gondtalan legyen az olcsó akciós nyaralás, üdülés
Egyiptom Marsa Alam utazás infók
Marsa Alam utazás last minute olcsó nyaralás, pár szó Marsa Alam városáról Marsa Alam sokáig egy békés kis halászfalu volt Hurghadától mintegy 300 km-re, délre, a Vörös-tenger partján. 2001-ben megnyitották nemzetközi repülőterét, és innentől kezdve egy máig gyorsan fejlődő üdülő övezet kezdett kialakulni, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend.Szinte érintetlen vízi világa miatt a jövőben Egyiptom egyik legfelkapottabb és legkeresettebb úti célja lesz a búvárok és a pihenni vágyók körében. A jövőben Hurghadához és Sharm El Sheikhez hasonló látogatottságra, népszerűségre tehet szert.Annak ellenére, hogy a települést eddig főként búvárok látogatták több napos hajós programokkal, az elmúlt években sorra nőnek ki a hotelek a sivatagból. Az érintetlen természet vonzza a nyugodt pihenésre vágyó Utasokat és természetesen a búvárkodás szerelmeseit. A jó hőmérsékletnek köszönhetően az üdülőhely egész évben látogatható. Marsa Alam és El Quiser városa még kevésbé kiépített, így turista központta...
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.