Dominika nyaralás olcsó akciós utazás last minute üdülés

Ezen az oldalon 12 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa
Dominikai utazás last minute áron, olcsó akciós nyaralás Cayo Levantado, Samaná, Puerto Plata, Sosúa, Costa Dorada, Playa Dorada, Rio San Juan, Las Terrenas a és a többi üdülőhelyen.

Dominika utazás Punta Cana

Az Újvilág első katedrálisaitól a leghíresebb zarándoktemplomokig – a sziget szent helyei felfedezésre csábítják a kultúra kedvelőit. Az egyik ilyen Santo Domingo, a sziget első városa. A számos látnivaló ellenére a Dominikai Köztársaságban a legnagyobb kulturális szerepet a merengue játsza. Évről évre egyre többen érkeznek júliusban Santo Domingóba a Merengue Fesztiválra. A karibi temperamentum forró ritmusai és a lakosok barátságossága testesítik meg ezt a nem elhanyagolható kultúrkincset. A februári színpompás karnevál is a merengue és bachata ritmusaitól vibrál. A helyiek barátságos vendégszeretete azonban független a karneváltól és a tánctól. Karibi életörömük és nyitottságuk mindig őszinte és szívélyes mosollyal fogadja a turistákat. A pálmákkal övezett, finomhomokos strandon sétánk alkalmával Robinson Crusoe jut eszünkbe.
Punta Cana strandja kétségkívül a Karib-tenger legszebb strandszakaszai közé tartozik. A kb. 50 km hosszú, finom, szinte vakítóan fehérhomokos part látványától eláll a lélegzetük. Az idilli természetben, a pálmafákkal és trópusi növényekkel övezett, keleti parton biztosan kellemesen fognak nyaralni és kikapcsolódni.
Punta Cana ideális a szörfözés és vitorlázás szerelmeseinek is, mivel szinte mindig lágy szellő fúj. Egy kirándulás során pedig ellátogathatnak a bájos Altos de Chavon művészfaluba.

Dominika utazás Santo Domingo

Santo Domingo -t nemhiába nevezik „Amerika Bölcsőjé”-nek, hiszen az Új Világ legrégebbi városa. Óvárosát az UNESCO a világörökség részének nyilvánította, mert teljes épségében megőrizte egykori kolónia jellegét és egyéni építészeti stílusát. A kulturális örökségen kívül a karibiasan vibráló életvitel is elvarázsol mindenkit. Kisvasúttal és gyalogosan járjuk be az óvárost. Elvegyülünk az ódon hangulatú Calle las Damas utcácska forgatagában, majd egy hamisítatlan dominikai piacon.

Dominika utazás

Dominika Kuba után a második legnagyobb kiterjedésű sziget a Nagy Antillákon. Felfedezését Kolumbusz Kristófnak köszönhetjük. A Karib-tenger szívében található térség az utazók és nászutasok egyik legkedveltebb célpontja, mert a lenyűgöző szépségű fehér homokos tengerpart, a pezsgő karibi zene, a jó hangulat, a helyiek vendégszeretete mind hozzájárul egy dominikai utazás megismételhetetlen varázsához. Dominika nászút célpontnak is tökéletes! Punta Cana a maga végtelen hosszúnak tűnő, 40 km-es finom fehér homokos tengerpartjával, jellegzetes pálmafáival különleges élményt tartogat az odalátogatóknak. A Karib-tenger legszebb partszakaszai közé tartozó környezetben minden igényt kielégítő dominikai hotelek állnak a vendégek rendelkezésére.
A Dominikai Köztársaság keleti partszakaszát a turizmusban leegyszerűsítve Punta Cana-nak szokták nevezni, holott az egy a többi ottani nyaraló település (pl. Bávaro, Cabeza del Toro, Arena Gorda) között. Punta Cana a Karib-térség egyik legnagyobb és leggyorsabban növekvő nyaraló desztináció. 64 szálloda kínálkozik a keleti part 40 kilométer hosszú, fehér homokos strandjai mentén.

Úti célok a Dominikai Köztársaságban

A Dominikai Köztársaság nevét hallva a végtelen hosszú, vakítóan fehér homokos strandok, a türkizkék tenger és a karibi szellőben bólogató pálmafák képe jut eszünkbe elsőre, s kétség nem fér hozzá, az ország meseszép tengerpartokkal büszkélkedhet. A nagy Hispaniola-sziget keleti részén elterülő, hazánk felénél kicsit nagyobb karibi ország azonban számtalan más egzotikus látnivalónak - a Karib-térség legmagasabb hegyeinek, legmélyebb tavának és földrajzilag legváltozatosabb tájainak is otthona. Mélybe zuhogó vízesések, sebes folyók, trópusi erdők tarkítják vidékeit, koloniális épületei pedig a spanyol hódítók kézhegyeit őrzik.

Az igazi karibi hangulatról a colmados-okból (jellegzetes, helyi sarki bárok) kiszűrődő, szűnni nem akaró merengue, és a táncos lábú dominikaiak számtalan ünnepsége és karneválja gondoskodik. A Dominikai Köztársaságban minden adott tehát a kalandos és szórakoztató nyaraláshoz, és az élményeket a pazar All Inclusive szállodák kényeztetése koronázza meg!
 
Punta Cana a sziget tengerpartjainak királynője. A keleti parton több mint 100 km hosszan egymás után húzódó strandok szinte hófehér, finom homokja és a hihetetlen kékségű tenger a valóságban is olyan, mint a képeslapokon. Az egyik legnépszerűbb partszakasz a Playa Bavaro. A jobbnál jobb tengerparti üdülőszállodák többnyire All Inclusive ellátással és teljes körű szolgáltatásokkal kényeztetik a vendégeket. A partvidék a szörfösöknek és a vízisportok rajongóinak is igazi paradicsoma. A Playa Bavarótól kb. 2,5 órás autóútra lévő főváros, Santo Domingo az Új Világ legrégebbi városa, a gyönyörű Zona Colonial épületei, az isteni ételek és varázslatos hangulat miatt mindenképp megér egy látogatást.
 
A dominikai utazáshoz a legideálisabb időszak a január és április közötti szárazabb főszezonban van, de áprilistól júniusig is kellemes az idő az utazásra, ilyenkor azonban több felhőre és délutánonként esőzésekre lehet számítani. A hurrikán szezon júniustól decemberig tart.

A Dominikai Köztársaság több városa is könnyen megközelíthető menetrend szerinti járatokkal, átszállással. Punta Canára Budapestről egy vagy két átszállással lehet eljutni. A repülési idő kb.12 óra (átszállási idő nélkül).
Dominikai Köztársaság Dominika érdekességek
A Dominikai Köztársaság tipikusan az az ország, ami még megfizethető, de olyan, mintha a Bounty-reklámban lennénk: hófehér homok, türkiz tenger és a víz fölé belógó pálmafák. Miközben ezt a földi paradicsomot látjuk és érezzük, egy kókuszdióból szürcsölhetjük a reggeli frissítőnket. De lássuk a legfontosabb érdekességeket a Dominikai Köztársaságtól!A Karib-tengeri térség ma igen kedvelt az utazók körében, hiszen a hideg télből a csodálatos nyárba tudnak utazni. Pálmafák, fehér homok és rengeteg kedves ember várja az oda látogatókat. A családok körében Dominikai Köztársaság az egyik legnépszerűbb hely, melyre már az ott lévő szállodák is felkapták a fejüket, így már ott is szép számmal találkozhatunk csúszdás szállodákkal. Nem csak gyerekként, de felnőttként is igen jó kikapcsolódás, hiszen részben az adrenalin löket, ami egy hatalmas töltetet ad részben, a szórakozási lehetőség is rengeteg élményt nyújt Dominikai Köztársaság földrajzi elhelyezkedésA Dominikai Köztársaság a Karib-térségben helyezked...
Dominikai Köztársaság Dominika időjárás
Dominika időjárásAz emberek többsége főleg télen utazik Dominikára. Nyáron melegnek meleg van, de gyakran esik az eső, télen lényegesen kevesebb az esős napok száma és a levegő hőmérséklete tökéletes. Mikor esik a legkevesebb eső? Január, február, március és április hónapban
Dominikai Köztársaság Dominika látnivalók
A Dominikai Köztársaság a tengerparton túl is nyújt látnivalókat, bár ide nyilván nem a múzeumok és egyéb történelmi nevezetességek miatt utazunk. Puero Platan van egy hétfőtől szombatig 9-től 18 óráig nyitva tartó borostyánmúzeum és egy rumgyár, ahol az ország legnevesebb rumja, a Brugal készül.  A fővárosban található Amerika első katedrálisa és az impozáns, kereszt alakú Kolumbusz Múzeum. Santiago városában pedig az E Leon Jimenez Szivargyár at nézhetünk meg. A La Isabela települést tartják az első, európaiak által alapított településnek Amerikában. Fedezzük fel az ezerszínű trópusi környezetet! Sanoa szigetére, a Samana-félszigetre és a Los Haitises Nemzeti Parkba fakultatív kirándulás keretében is mehetünk, ezek a programok igazán megérik. Bahia de las Aguilas kötelező célpont a szörf szerelmeseinek. A tengert mindenképp nézzük meg magunknak búvár maszkon keresztül is: a kezdők sznorkelezzenek vagy próbamerüljenek, a gyakorlottak pedig akár több napra elegendő látnivalót...
Dominikai Köztársaság Dominika térkép
Dominikai Köztársaság térképeDominikai last minute utazás nyaralás előtt tekintse meg a térképet. A térkép csupán eligazítást ad, hogy melyik város, település hol található. A dominikai utazás előtt mindenképpen érdemes a szálloda elhelyezkedését és a repteret megnéznie a netet. Fontos tudni, hogy létezik Dominika és Dominikai Köztársaság is. Irodánk Dominikának nevezi a Dominikai Köztársaságot, mert a magyar köztudatban így terjedt el.
Dominikai Köztársaság Dominika utazás infók
Dominikai utazás információkLast minute utazás előtt tekintse meg ezeket a hasznos információkat. A nyaralás és üdülés alatt ezek a tanácsok hasznára válhatnak. Ha választani lehetne a Föld legvonzóbb országai között, a Dominikai Köztársaság minden bizonnyal előkelő helyen végezne. Kolumbusz Kristóf Indiát kereste és egy -földi édenkertre- talált, melyet a következő szavakkal illetett:Ez a Föld legjobb, legtermékenyebb, legkellemesebb, legkiegyensúlyozottabb tája, a leggyönyörűbb föld, amelyet emberi szem valaha látott . A jelzők önmagukért beszélnek.Dominika, a hófehér homokú öblök országa , ahol kristálytiszta türkizkék tenger, gazdag növényzet, modern, minden igényt kielégítő szállodák, és trópusi klíma várja a napfény és a vízi sportok szerelmeseit. Amennyiben romantikus és gondtalan üdülésre vágyik, a Karib-tenger mély kékségében Dominika minden álmát valóra váltja! Beutazási szabályok, útlevél, turista kártya A Dominikai Köztársaságba nem kell vízum a magyar utazók számá...
Dominikai Köztársaság Dominika útiszótár
A Dominikai Köztársaság hivatalos nyelve a spanyol. Eleve igazán vendégszeretők a helyiek, de amikor a saját nyelvükön szólunk hozzájuk, különösen nagy szeretettel fordulnak felénk. Próbáljuk ki, ezzel a néhány kifejezéssel már igazi barátságokat tudunk kialakítani. Egy különleges úgynevezett dominikai akcentust használnak a helyiek, ami eléggé neheze érthető még a spanyoloknak is, de azért próbáljuk meg a spanyolt beszélni. Spanyol - magyar útiszótár Szia=hola.Jó reggelt=buenos dias.Jó estét=buenos noches.Viszlát=hasta la vista/adios.Hogy hívnak?=Como te llamas?.A nevem…=Me llamo… .Honnan jöttél?=De donde eres?.Hogy vagy?=Como estas?.Igen=sí.Nem=no.Oké=vale.Nagyon köszönöm=muchas gracias.Szívesen=de nada.Kérem=por favor.Kérem a számlát=Me trae la cuenta, por favor.A spanyolon kívül sokan tökéletesen beszélnek angolul, illetve a némettel és a franciával is egészen jól el fogunk boldogulni. ...
Dominikai Köztársaság Dominka fakultatív
Dominika fakultatív kirándulások magyar nyelven Felhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét, hogy áraink és a programok leírása tájékoztató jellegűek, pontos információért kérjük, forduljanak a helyi idegenvezetőhöz! Programjaink kizárólag a nálunk befizetett utasok számára elérhetők. Az alábbi lista kirándulásai a 2019/2020-as szezonban az AirFrance járatokkal közlekedő utakra érvényesek, ezeknél magyar nyelvű asszisztencia és az alábbi magyar nyelvű fakultatív programok elérhetők.  Saona kirándulás magyar nyelven Egész napos, 139 USD / főKora reggel utazás Bayahibe elbűvölő kis halászfalujába. Az út alatt rengeteg érdekes és izgalmas információt tudunk meg az ország történelméről, éghajlatáról és a helyiek életéről, amit az idegenvezetőnk előadási stílusa és ismeretanyaga még szórakoztatóbbá tesz. Megérkezve Bayahibe kikötőjébe, gyors frissítőt kapunk (kávé, teasütemény, üdítő), majd ezt követően felszállunk egy Trimaran hajóra. A hajó út Saona szigetére egy órás ( a hajónak van fedett része is). A...
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.