H-P 10:00-14:00 + 36 1 785 8492
info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 + 36 1 785 8492

Dél-Korea

Dél-Korea a csodák világa

Dél-Korea utazás last minute utak olcsó akciós nyaralás üdülés

A múlt és a jelen harmonikus együttélése

Irány a nyüzsgő Dél-Korea!

A múlt és a jelen harmonikus együttélése
한반도
Korea alatt érthetjük magát a Koreai-félszigetet, vagy a félszigeten fekvő valamelyik országot is. Észak-Korea egy különösen titkos ország, működéséről, igazi mindennapjairól nem sokat tud  a világ. Dél-Korea ennek a teljes ellentéte: modern, rohamosan fejlődő ország, Szöul fővárosa népszerű a turisták körében. Dél-Koreában teljesen természetes, hogy mindenhol van internetelérés ingyen, vagy nem drágán.
A Koreai-félsziget Kelet-Ázsiában található, területén Észak-Korea és Dél-Korea helyezkedik el. Dél-Korea alig nagyobb hazánktól, népessége viszont 51 millió fő. Fővárosa Szöul, melynek népessége körülbelül 9,7 millió fő. A modern ország garantáltan tartogat meglepetéseket az ide utazók számára!

Dél-Korea beutazási feltételek

Magyar állampolgárok magánútlevéllel utazhatnak be az országba, melynek a beutazástól még 3 hónapig érvényesnek kell lennie.
2012. január 1-től minden, az országba beutazó külföldi állampolgárról fénykép készül és ujjlenyomatmintát vesznek (ez alól csak a 17 év alattiak és diplomata útlevéllel utazók mentesülnek), ennek elutasítása esetén megtagadhatják a belépést.
Vízum beszerzése turista célú beutazás esetén nem szükséges 90 napot meg nem haladó, turista célú tartózkodás céljából, feltéve, ha a beutazás célja nem jövedelemszerző tevékenység folytatása.
 

Dél-Korea közúti közlekedés

Gépkocsival való közlekedés esetén - a hazainál jóval nagyobb forgalomra és a hazaitól eltérő közlekedési szokásokra való tekintettel - javasoljuk a fokozottabb körültekintést és elővigyázatosságot. A közlekedési táblák feliratai, közlekedési információk (pl. elterelések, lezárások) általában koreai nyelven vannak feltüntetve.
Rövidtávra utazók, turisták kétféleképpen bérelhetnek autót: sofőrrel, vagy magyar és nemzetközi jogosítvány felmutatásával.
Az utazás, a tömegközlekedés – beleértve a vízi és légi közlekedést is – magas színvonalú, megbízható és jól szervezett. A fővárost nagysebességű vasút (KTX) köti össze az ország déli részének nagyvárosaival (Busan, Gwangju, Mokpo).
 

Dél-Korea időeltolódás

Dél-Koreában nincs óraátállítás (nyári időszámítás), ezért időre-időre változik a két ország közötti időeltolódás (a nyári időszámítás idején +7, egyébként +8 óra az eltolódás).
 

Dél-Korea időjárás

Dél-Korea kontinentális éghajlatú, a négy évszak jellemző, hasonlóan hazánkhoz. A szibériai légáramlat következtében a tél (december-február) rendkívül hideg és száraz, a nyár (június-augusztus) pedig nedves és csapadékos, a Kelet-Ázsiai Monszun, az ún. „Changma” hatása miatt. Tájfunok az esős időszakban előfordulhatnak.
 • Gázipari Világkonferencia
  21.2021. June
  Gázipari Világkonferencia2021. June 21. 08:002021. June 25. 20:00
  Dél-Korea, Dél-Korea (Ázsia)
  A Konferencia a legfontosabb eseménye a gáziparnak, ahol 3 évente ipari és politikai vezetők, szakemberek és kiállítók ezrei gyűlnek össze. A Konferencia célja a földgáz fenntartható jövőben betöltött szerepének előmozdítása.
 • Klinikai Kémia és Laboratóriumi Orvoslási Konferencia
  26.2022. June
  Klinikai Kémia és Laboratóriumi Orvoslási Konferencia2022. June 26. 10:002022. June 30. 17:00
  Szöul, Dél-Korea (Ázsia)
  A Klinikai Kémia és Laboratóriumi Orvoslási Konferenciát már 1954 óta rendezik meg, és azóta töretlen célja s klinikai kémiával és a laboratóriumi orvoslással kapcsolatos orvosi ismeretek globalizációja és folyamatos továbbképzés jól strukturált rendszeren keresztül. Az „Értékalapú laboratóriumi orvoslás” című téma keretében az konferencia rendkívül dinamikus és ösztönző tudományos programot kínál, és remek alkalom arra, hogy összegyűjtsék a klinikai kémia és a klinika területén felmerülő, felmerülő kérdéseket és csúcstechnikákat.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.