info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Dél-Korea

Dél-Korea a csodák világa

Dél-Korea utazás last minute utak olcsó akciós nyaralás üdülés

A múlt és a jelen harmonikus együttélése

Irány a nyüzsgő Dél-Korea!

A múlt és a jelen harmonikus együttélése
한반도
Korea alatt érthetjük magát a Koreai-félszigetet, vagy a félszigeten fekvő valamelyik országot is. Észak-Korea egy különösen titkos ország, működéséről, igazi mindennapjairól nem sokat tud  a világ. Dél-Korea ennek a teljes ellentéte: modern, rohamosan fejlődő ország, Szöul fővárosa népszerű a turisták körében. Dél-Koreában teljesen természetes, hogy mindenhol van internetelérés ingyen, vagy nem drágán.
A Koreai-félsziget Kelet-Ázsiában található, területén Észak-Korea és Dél-Korea helyezkedik el. Dél-Korea alig nagyobb hazánktól, népessége viszont 51 millió fő. Fővárosa Szöul, melynek népessége körülbelül 9,7 millió fő. A modern ország garantáltan tartogat meglepetéseket az ide utazók számára!

Dél-Korea beutazási feltételek

Magyar állampolgárok magánútlevéllel utazhatnak be az országba, melynek a beutazástól még 3 hónapig érvényesnek kell lennie.
2012. január 1-től minden, az országba beutazó külföldi állampolgárról fénykép készül és ujjlenyomatmintát vesznek (ez alól csak a 17 év alattiak és diplomata útlevéllel utazók mentesülnek), ennek elutasítása esetén megtagadhatják a belépést.
Vízum beszerzése turista célú beutazás esetén nem szükséges 90 napot meg nem haladó, turista célú tartózkodás céljából, feltéve, ha a beutazás célja nem jövedelemszerző tevékenység folytatása.
 

Dél-Korea közúti közlekedés

Gépkocsival való közlekedés esetén - a hazainál jóval nagyobb forgalomra és a hazaitól eltérő közlekedési szokásokra való tekintettel - javasoljuk a fokozottabb körültekintést és elővigyázatosságot. A közlekedési táblák feliratai, közlekedési információk (pl. elterelések, lezárások) általában koreai nyelven vannak feltüntetve.
Rövidtávra utazók, turisták kétféleképpen bérelhetnek autót: sofőrrel, vagy magyar és nemzetközi jogosítvány felmutatásával.
Az utazás, a tömegközlekedés – beleértve a vízi és légi közlekedést is – magas színvonalú, megbízható és jól szervezett. A fővárost nagysebességű vasút (KTX) köti össze az ország déli részének nagyvárosaival (Busan, Gwangju, Mokpo).
 

Dél-Korea időeltolódás

Dél-Koreában nincs óraátállítás (nyári időszámítás), ezért időre-időre változik a két ország közötti időeltolódás (a nyári időszámítás idején +7, egyébként +8 óra az eltolódás).
 

Dél-Korea időjárás

Dél-Korea kontinentális éghajlatú, a négy évszak jellemző, hasonlóan hazánkhoz. A szibériai légáramlat következtében a tél (december-február) rendkívül hideg és száraz, a nyár (június-augusztus) pedig nedves és csapadékos, a Kelet-Ázsiai Monszun, az ún. „Changma” hatása miatt. Tájfunok az esős időszakban előfordulhatnak.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.