info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Katar

Felhőkarcolók, gyönyörű tengerpart

Katar utazás last minute utak olcsó akció nyaralás üdülés

A világ egyik leggazdagabb országa

Utazás a Katar-félszigetre

A világ egyik leggazdagabb országa
دولة قطر
Ha a zord hideg őszi-téli időjárástól egy kicsit melegebb és kellemesebb éghajlatra vágyik, Katar tökéletes úti cél, ugyanis a javasolt utazási idő november és március közé esik. Látogassa meg a gazdag Doha városát, az elképesztő felhőkarcolókat, vagy csak élvezze a tökéletes időt a tengerparti sétányon! Ha esetleg átutazóban járna az országban, mindenképpen szánjon rá egy kis időt, és kombinálja utazását egy kis városnézéssel!
Katar utazás last minute utak olcsó akció nyaralás üdülés.
Katar hivatalosan Katari Állam, egy közel-keleti arab emírség a Perzsa-öbölbe nyúló Katari-félszigeten. Területe Magyarországénak kb. a kilencede. A világon Katarban a legmagasabb az egy főre jutó hazai össztermék.

Katar minden szempontból biztonságosnak tekinthető ország, ahol a közbiztonság az európai átlagot meghaladóan is jó, és külföldieket atrocitás sem a helyi lakosság, sem a helyi szervek részéről hosszú idő óta nem ért. Ugyanakkor, tekintettel a térség több országában nyugati érdekek és személyek, létesítmények ellen végrehajtott terrortámadásokra, szükségesnek tartjuk, hogy a Katarba utazó magyar állampolgárok itteni tartózkodásuk alatt tanúsítsanak megfelelő személyes biztonsági éberséget, különösen – a külföldiek által látogatott – nyilvános helyeken, beleértve a bevásárló központokat, a kereskedelmi épületeket, a szabadtéri piacokat és éttermeket. Lehetőség szerint, utazásuk előtt és alatt is, kísérjék figyelemmel a helyi és regionális eseményeket, illetve a fentieknek megfelelően egyénileg mérlegeljék a nagy tömeget vonzó nyilvános vagy nyílt szervezésű eseményeken és rendezvényeken történő részvételük esetleges kockázatait.

A Katar Állam által szervezett különböző nemzetközi konferenciák védelmét a szervezők a helyi szervekkel együtt közösen biztosítják.
Katar egészségügyi tanácsok
Katar Államban az egészségügyi ellátás az általános európai színvonalon működik. Az orvosok túlnyomó része angolul is beszél, mindazon által az utasbiztosítás, amely kiterjed szükség esetén a hazaszállításra is, elengedhetetlen feltétele a belépésnek. Érdemes figyelmet fordítani a magunkkal hozott gyógyszerek hűtött, zárt, fénytől óvott tárolására.

Katar beutazás, vízum
Vízum turista célú beutazás esetén
A 2017 nyarán bevezetett új előírások szerint Katarba érkezéskor(visa on arrival) 180 napon belüli, egyszeri beutazásra jogosító, 90 napig érvényes vízum kapható illeték (befizetendő vízumdíj) mentesen. A vízum nem meghosszabbítható és kiadásának feltétele, hogy a beutazó magyar állampolgár Katar Állam elhagyásának napjától számított hat hónapos érvényességű útlevéllel rendelkezzen, belépéskor fel tudja mutatni visszaigazolt tovább- vagy visszautazásra szóló repülőjegyét, továbbá szállásfoglalást valamint elégséges készpénzt vagy fedezettel rendelkező hitelkártyát.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.