Hová utazna?
Indulási hely
1 db
2 fő
0 fő
Indulási hely kiválasztása
Kérem várjon...
Legkorábbi indulás
Kérem várjon...
Legkésőbbi indulás
Időtartam
Kérem várjon...
Szobák és utasok elosztása
Első szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Második szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Harmadik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Negyedik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Ötödik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Új szoba hozzáadása

Üzbegisztán

514 000 Ft/főTELJES ÁR illetékkel
Üzbegisztáni nyaralások

Üzbegisztán utazás last minute üdülés akciós utak körutak.

Üzbegisztán egy közép-ázsiai ország, amely még a nagy Szovjetunió összeomlása után is lábra állt a maga módján! Amikor mi, európaiak a csodálattól elhűlve tekintünk fel egy négyezres csúcsra, akkor az üzbég pásztor csak megnógatja öszvérét és arrébb ballag a “kara kül” (fekete felhőcske) juhaival és felnéz a távolban a “Mennyei hegyek” (Tien-San) és a Pamir hófödte ormaira, mert arrafelé az igazi hegyek 7000 méter felett kezdődnek. Azonban csodás sztyeppéi és a Kizil-Kum sivatag is lenyűgöző látvány. Üzbegisztán földjére lépve 2000 év történelmének pazar képeskönyve nyílik ki, hogy feltárja e titokzatos közép-ázsiai ország szépségeit. Fővárosa Taskent.

Beutazási feltételek Üzbegisztán

Magyar állampolgárok magánútlevéllel léphetnek be az országba.
2019. február 1- től a magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak be az Üzbegisztáni Köztársaságba és tartózkodhatnak ott, amennyiben a tartózkodásuk nem haladja meg a 30 napot. Egyéb esetekben vízum beszerzése szükséges.
Fontos, hogy az utas tudja a meghívó fél (üzbég jogi-, vagy magánszemély, intézmény, szálloda, utazási iroda, stb.) címét, mert a belépéskor a repülőgépen, vonaton, vagy a határon kitöltendő migrációs űrlaphoz erre szükség van. A kártyát a repülővel érkezők a repülőgép fedélzetén kapják meg, a vonattal érkezők a vagon utaskísérőjétől kérhetik, a közúti határon belépők pedig a határállomáson juthatnak hozzá. A nyomtatvány ingyen hozzáférhető bármely határállomáson az útlevélkezelő pult előtt, latin vagy cirill betűkkel kell kitölteni.
 

Üzbegisztán vám

2018. január elsején a taskenti repülőtéren is bevezették a „zöldfolyosó” rendszert, annak érdekében, hogy egyszerűsítsék az országba történő beléptetést. Ezzel egyidejűleg a vámszabályok módosultak, 2.000 USD összeg értékhatárig a konvertibilis valuta készpénzként szabadon behozható az országba, csak az ezt meghaladó összeget kell vámáru-nyilatkozatban feltüntetni.
 

Üzbegisztán közlekedés

A gépjármű közlekedési morál és biztonság jelentősen eltér az Európában megszokottól. Az Üzbegisztánba gépkocsival látogatók saját érdekükben legyenek figyelemmel a helyi közlekedési „szokásokra". Gépjárművezetés esetén az alkohol fogyasztása nem megengedett.
 

Üzbegisztán időjárás

Kontinentális, nagy hőingadozással. Az időjárás enyhe és kellemes, áprilisban a sivatag növényei virágzanak.
 

Üzbegisztán egészségügy

Az üzbegisztáni közegészségügy színvonala változó. A városokban jó, vidéken igen eltérő. Külön felhívjuk a figyelmet a piacokon, standokon vásárolt élelmiszerek tisztaságának kérdésére: a szárított gyümölcsök konzerválása sok esetben kéntartalmú vegyszerrel történik, így ezek fogyasztás előtt alapos mosást igényelnek. Az ország területén gyakoriak az áramkimaradások, így a hűtést igénylő élelmiszerek fogyasztása nem ajánlott. A vezetékes vizet kizárólag tisztálkodásra használják, fogyasztásra pedig lehetőleg palackozott vizet vásároljanak. Az Üzbegisztánba látogatók járványveszélynek nincsenek kitéve.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.