info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Aruba

Aruba a Karib térség kis gyöngyszeme

Aruba last minute olcsó akciós utazás nyaralás üdülés

Aruba utazás

Aruba Hollandia karib szigete

Aruba utazás
Aruba Karib-sziget Hollandia alkotmányos része, mint autonóm terület várja Önt, lakosai kb 105 ezer fő. Aruba kiesik a karibi hurrikános övezetből, nincsenek kemény trópusi viharok. A klíma száraz és szeles (passzátszelek). Szinte állandóan fúj a szél, a nap pedig erősen süt a felhőkön át is. Magas a páratartalom. Az időjárás nem túl szeszélyes. Nincs igazán esős évszak, tehát iránya Aruba!
Aruba last minute olcsó akciós utazás nyaralás üdülés. Karib-szigetek gyöngyszeme.
Arubának csodás strandjai vannak, a szelek miatt jók a körülmények a szörfösök, vitorlázók számára, konszolidáltak a körülmények (az éghajlatiak is), jó a közbiztonság, tisztaság van. A vízi sportokon, strandoláson, esti sétálásokon kívül magán a szigeten nincs sok látnivaló. Scuba búvárkodás dolgában a világ legjobbjai között van Aruba vízi terepe.
Karibi a klíma, egész évben napsütés van, a tenger hőmérséklete szinte mindig 25 fok körüli. A nappali hőmérséklet egész évben 28 fok körül van, soha nincs elviselhetetlen hőség. Október és február között van a leggyakrabban eső, inkább jellegzetes, nem túl hosszan tartó trópusi zápor formájában. Aruba a Kis Antillákhoz tartozik. Venezuelától 25 kilométerre északra fekszik a sziget. A főváros neve Oranjestad.
Aruba a napsütéstől szikrázó finom, fehérhomokos tengerpartokat kedvelők mennyországa, hiszen gyönyörű strandjai, valamint a türkizkék tenger az egész szigetet körbeölelik. A sziget többnyire lapos felületű, folyói, nagyobb hegységei nincsenek. Legmagasabb pontja a Jamanota, 188 m-es magasságával.
A legnépszerűbb idény az ország életében a januártól-márciusig tartó karneváli időszak, amikor az utcákat ellepik a színpompás jelmezben felvonuló helyiek - ilyenkor mindenhol a ritmusos latin zene lüktetése hallható.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.