info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Costa Blanca utazás

Utazás a Fehér Partra

Costa Blanca last minute utazás olcsó nyaralás Spanyolországban akciós üdülés

Ezen az oldalon 2 szálloda közül választhat.

Szűrők
Costa Blanca nevét szép fehérhomokos tengerpartjairól kapta, mely Costa Brava és Costa del Sol között található, középúton. A régió legjelentősebb városa Alicante, mely jó választás a repülőgépből-fotózás szerelmeseinek, ugyanis a Wizzair gépe elég alacsonyan szeli át a tájat, így már érkezés előtt elámulhatunk a környék változatos látképén, ugyanis a tengerpart közelében a sík területeket magas, kopár hegyek övezik, valamint Benidorm Miami Beachre emlékeztető toronyépületei már a felhők alól is messziről láthatóak.
Az éghajlatra pedig egész évben nem lehet panasz: tavasztől őszig felhőtlen napsütés – 30 fok vagy afölötti, télen pedig kellemes 15 fok körüli hőmérséklet várja a látogatókat. Eső alig esik, havat nem nagyon látnak az itteni lakosok. Így például Mallorcával vagy más üdülőövezetekkel ellentétben Alicante éttermei, bárjai egész évben üzemelnek, tehát egy téli pár napos kikapcsolódásra – városlátogatásra is alkalmas, a szokásos egy hetes nyári üdülés mellett. A távolság miatt sem kell aggódni: direkt járattal az utazási idő mindössze 2 és fél óra. Utazóközönség tekintetében többségben vannak az angolok és németek, az idősebb korosztály főleg a nyári szezonon kívül utazik ide. Július-augusztus hónapokban van az abszolút főszezon, ilyenkor Benidorm tengerpartján egy zsebkendőt is nehéz elhelyezni, nem beszélve a tömött szűk utcákról a városban, amik pezsegnek a sok turistától. Nyáron főleg a fiatalok és a gyerekes családok lepik el a szállodákat. Személy szerint nekem ebben a régióban Alicante tetszett a legjobban, mivel változatos látnivalókat, programlehetőségeket kínál, és itt lehet a legjobban érezni és felvenni a spanyol életritmust, sokkal autentikusabb életérzést ad, mint La Manga vagy Benidorm.
Costa Blanca közbiztonsága jobb, mint az európai átlag, de spanyol viszonylatban rosszabb. Nem kell megijedni, mert nincsenek rablások, inkább a zsebtolvajok szorgoskodnak a legzsúfoltabb nyaralóhelyeken,úgy is mint: Benidorm, Torrevieja, Calpe. Este, éjszaka nem veszélyes az utcákon járni. A kisebb települések, mint Denia, Jávea és Moraira gyakorlatilag mentesek a bünesetektől. Kellemetlenek a zugárusok, a nyomulásukkal.
Valenciához viszonylag közel eső partszakasz a Costa Blanca, azaz Fehér Part, amelyet méltán neveznek Spanyolország egyik legszebb tengerpartjának. Fehér homok, hófehér házak, egzotikus növények, őshonos pálmafák, egzotikus gyümölcsök, azúrkék víz és a WHO szerint a világ legtisztább levegője, legjobb klímája jellemzi. A Costa Blanca kristálytiszta levegőjének az oka az ipari létesítmények teljes hiánya a térségben. Egész évben enyhe az idő, télen is 17 fok körül van az átlaghőmérséklet. Sokan sokat írtak már erről a partszakaszról és több gyönyörű hely is van ezen a környéken (Xabia Javea, Dénia, Altea, Elche, Villajoyosa Alicante Granadella) de én előnyben részesítem azokat a helyeket, amiket az útikönyvek nem, vagy alig említenek meg. Turisták természetesen mindenhol vannak, de a kevésbé populáris helyeknek a tapasztalatom szerint teljesen más az atmoszférájuk. Így esett a választásunk hétvégére Morairára. Alapvetően imádom a tengert és bármely évszakban pusztán a közelsége a sós illata úgy hat rám, mint egy akkumulátor. Nem vagyok az a tipikusan parton lebzselő, napozgató típus, inkább szeretek messzire beúszni, majd sétálni nagyokat a homokban azt is kifejezetten hajnalban vagy későn este. amikor alig vannak a parton. Morairának különleges hangulata van a fehér házaktól, a mediterrán fenyőktől, kabóca hangjától a sok gyönyörű hófehér hajótól, és amit a legjobban szeretek a különböző színekben játszó vízfelülettől. Fantasztikus kis éttermek, bárok, kávézók vannak a parton gyönyörű kilátással a tengerre. Napközben a hajók bejönnek egészen közel a partig, így könnyebben tudnak fürödni az emberek. Este pedig engem teljesen elvarázsol a látvány. ahogy az egész hajóhad egyszerre elindul a kikötő vagy a nyílt víz felé. Olyan méltóságteljesen, nyugodtan siklanak a vízen, mint akik tudják és uralják az egész Univerzum rendjét.
A 334 ezer lakosú nagyváros a Costa Blanca fővárosa, Valenciától 160, Murciától 80 km-re fekszik. Jó közlekedési összeköttetéseinek köszönhetően remek bázisként szolgálhat a Costa Blanca strandjainak, látnivalóinak, nyaralóhelyeinek bejárásához. Alicante Benidormhoz hasonlóan kristálytiszta tengervízzel, finom, fehérhomokos tengerparttal, és pezsgő éjszakai élettel rendelkezik. Pálmafás promenádjai, szép terei és parkjai nagyon idillikus várossá teszik. Remek éttermekben különleges fogások kóstolhatók. Ugyan több a lakosa, mint Benidormnak, de mégis kevésbé felkapott turistacélpont, valamivel nyugodtabb Benidormnál. A város tele van kultúrával, és történelemmel, a fürdésen, és napozáson kívül rengeteg látványosságot kínál: több remek múzeumot, régi barokk épületeket, szép műemlékeket, és mindent, amit egy tengerparti nagyvárost nyújthat. A városközpontban a Postiguet strandon lehet fürödni, a 22-es busszal pedig elérhető a San Juan strand is. A kikötőtől hajókirándulás keretében a kis Tabarca-szigetre is el lehet jutni, mely a régió egyetlen lakott szigete. Santa Polából is mennek hajók. Ár 2016-ban oda-vissza Alicantéból 19 EUR, Santa Polából 15 EUR. Menetrend Alicantéból ITT, Santa Polából ITT. Az óvárosból a legtöbb érdekes látnivaló gyalog elérhető. Alicante leghíresebb nevezetessége a 166 méter magas sziklán található Castillo de Santa Barbara, Spanyolország egyik legnagyobb középkori vára. A várhoz sziklába vájt lifttel is feljuthatnunk (az Avenue de Juan Bautista Lafora-tól), de lehet gyalogolni a Plaza de Carmentől is. Innen gyönyörű a kilátás a városra és a kikötőre. A belépés ingyenes, a liftért fizetni kell. A vártól délnyugatra található festői Barrio de la Santa Cruz városrész dombon fekvő kis, színes házakkal, virágos, szűk utcákkal varázsolja el az ott sétálókat. Nagyon jó éttermek, és tapasbárok is vannak az óvárosban. A kikötőtől induló Explanada de España sétányt pálmafák szegélyezik, érdemes sétálni rajta.
Benidorm állandó lakosainak száma 65 ezer fő, de egy nyári napon a Spanyolország egyik legnépszerűbb üdülőhelyén tartózkodók száma meghaladja a félmilliót. Benidorm 5 kilométeres partszakaszán lévő három homokos strandja, a Levante, Poniente és a Mal Pas mind kék zászlós, tehát kifogástalanul tiszta, és maximálisan jól felszerelt. A csendesebb, családok által kedvelt strand a Poniente, míg a Levante inkább zsúfoltabb. Aki először lát Benidormról képet, azt hiheti hogy Miamit látja, vagy egy másik amerikai nagyvárost: a parton lévő felhőkarcolók és toronyházak Európában egyedülálló hangulatot árasztanak. Benidormban van a világon a legtöbb egy lakosra jutó toronyház. A város legmagasabb épülete a 210 méter magas Gran Hotel Bali, amely egyben Európa legmagasabb szállodája. A Gran Hotel Bali volt Spanyolország legmagasabb épülete, amíg 2006. novemberében a madridi Torre Espacio, majd több másik madridi felhőkarcoló túl nem szárnyalta. Panorámaliftjének használatával csodálatos látvány tárulhat a nem tériszonyosok szeme elé. Egy másik kiemelkedően magas épület a 2014. márciusában átadott 200 méter magas Edificio Intempo, Aki Benidormban száll meg, ha tud, kérjen minél magasabban elhelyezkedő szobát Mindezek mellett, Benidormnak nagyon hangulatos, és szép óvárosa is van, szűk, macskaköves utcákkal. Sok kis üzlet, remek éttermek és bárok fedezhetők fel. A Levante és Poniente strandok között található Balcon del Mediterraneo, sziklán lévő kilátóhely gyönyörű kilátás kínál a városra, és annak strandjaira. Csendes, romantikus hely. Benidorm a Costa Blanca partyfővárosa is. Éjszakai élete leírhatatlan: rengeteg diszkó, pub, karaoke-bár, kocsma várja azokat, akik nyaralásuk alatt éjszaka nem aludni, hanem szórakozni szeretnének. A leírtakból következően Benidorm a fiatalok, és bulizást, társaságot, nyüzsgést kedvelők számára ajánlható, de ez Benidorm esetében nem jelenti azt hogy az idősebbeknek ne nyújtana kellő kikapcsolódást, ők még az éjszakai mulatók között is találhatnak nekik megfelelőt. A város családok körében is népszerű úticélnak számít, nem jellemző annyira rá, mint néhány más spanyolországi bulis helyre, hogy a szórakozó fiatalok elviselhetetlenek lennének, ez főleg a sok rendőrnek köszönhető. Így tehát azt mondhatjuk, hogy Benidorm azon kevés helyek közé tartozik, melyek fiataloknak, időseknek, és családoknak is ajánlható - ugyanakkor a nyári hónapokban elég zsúfolt. A fürdésen, bulizáson, kiránduláson kívül rengeteg kikapcsolódási- és programlehetőség van Benidormban kisebb- és nagyobb gyerekeknek, és felnőtteknek is: a Mundomar, egy világszínvonalú, felejthetetlen kikapcsolódást kínáló delfinárium, ahol delfinekkel, fókákkal, pingvinekkel, papagájokkal, szurikátákkal, és egyéb tengeri- és szárazföldi állatokkal lehet találkozni. Felejthetetlenek a deflin-, fóka-, és papagájshowk, valamint a madárröptetések.
Belépő 2016-ban 30 EUR (online vásárolva 24 EUR), 4-12 éveseknek és 65 éven felülieknek 24 EUR (online 20 EUR) Közvetlenül a Mundomar mellett helyezkedik el az Aqualandia nevű nagyon jónak számító aquapark, ahol gyerekcsúszdák is vannak, és nagyobb, izgalmasabb, félelmetesebb csúszdák is nagyobbaknak. Belépőjegy 2016-ban 37 EUR (online vásárolva 31 EUR), 4-12 éveseknek és 65 év felettieknek 28 EUR (online 24 EUR). Vehető délutáni jegy 15 órától, ennek ára 24 EUR, online 23 EUR, 4-12 éveseknek és 65 év felettieknek 20 EUR, online 19 EUR. A Terra Mítica vidámpark is a kikapcsolódási lehetőségek sorát gyarapítja, kis- és nagyobb gyerekeknek is ideális attrakciók vannak a területén. A vidámparkba 2015-ben 38 Euró a belépőjegy (4-12 éveseknek 28 Euró). A Terra Natura egy hatalmas vadaspark, mely mellett az Aqua Natura, egy, az Aqualandiánál kisebb aquapark fekszik. Belépő a Terra Naturába és az Aqua Naturába is 29 EUR, gyerekeknek és 65 év felettieknek 23,50 EUR. Vehető kombinált jegy is a két parkba, 37,50, ill. 30 EUR-ért. Benidormból az 1-es busszal érhetők el, a városon kívül vannak. Kisgyerek a 4kwatro játszótéren is játszhatnak. A Benidorm Palace a táncelőadások iránt érdeklődő felnőttek számára kínál tartalmas kikapcsolódást, az előadások keretében fellépnek bűvészek, énekesek, komédiások is, ez egy amolyan helyi Moulin Rouge.

Costa Blanca utazás Albir

A Benidorm és Altea között található Albir ideális azoknak, akik szeretnék kiélvezni a Costa Blanca szépségét, a melengető napsütést, jó felszereltségű, tiszta strandon szeretnének fürdeni egy városban, ahol minden van, de mégsem vágynak Benidormhoz hasonló nagy városok zsúfolt strandjaira, egy annál csendesebb, nyugodtabb helyen szeretnének nyaralni. Albir 590 méter hosszú strandja kék zászlós, azaz a lehető legtisztább homokú, és vizű, és a legjobb minőségű szolgáltatásokkal rendelkező.
Albir és Benidorm között a 10-es busz közlekedik, 15 percenként, az út 20 percet vesz igénybe, így lehetőség van egy kevésbé zsúfolt helyen való nyaralásra, ugyanakkor könnyen elérhető Benidorm egy bulizás, vagy vidámparkozás erejéig.
 

Costa Blanca utazás Altea

A gyönyörű Altea Benidormtól csak 10 km-re van, de távol a tömegturizmustól. A csodaszép város, modern kikötője ellenére, megtartotta régi atmoszféráját. Gyönyörű, fehér óvárosa, fantasztikus temploma, labirintusszerű utcái, és fehér házai hamisíthatatlan hangulatot adnak Alteának. Az Alteát körülvevő hegyek is hozzátesznek a város szépségéhez. Altea fő nevezetessége a La Mare de Déu del Consol templom, ami gyönyörű kék kupolájáról már messziről felismerhető. Belső terét is érdemes megnézni. A régió kulturális fővárosában a művészetre fogékonyak sok apró galériát is felfedezhetnek. Altea sok szép, régi épülete, és temploma is el fogja varázsolni az ide utazókat. Altea, Albir és Benidorm között 10-es busszal is lehet közlekedni, de Alteát a TRAM is összeköti Benidormmal.
 

Costa Blanca utazás Calpe

Calpe (vagy katalánul: Calp) Benidormtól 22 km-re, Alteától 12 km-re északra elhelyezkedő nyaralóhely. A Penyal d'Ifac természeti park sziklájának lábánál fekszik. Már Valenciától sincs túl messze, 122 km-re helyezkedik el az izgalmas kikötővárostól. Szépséges természeti környezetben, remek strandokon lehet Calpéban fürödni. Calpe északi részén sziklás, délen hatalmas, kiváló, tiszta finomhomokos strandok vannak. A strandok olyan hosszúak, hogy még a csúcsszezon közepén is mindig lehet helyet találni. Calpe barátságos, színes, csendes, pihenésre alkalmas hely. Óvárosa máig megtartotta egy tengerparti spanyol halászfalu tradícióit, hangulatát és kinézetét, és emellett kínál modern turisztikai szolgáltatásokat. Tengerparti részén ugyanakkor már nagy szállodák magasodnak, egy kicsit már túlépített a város, és nyaranta elég zsúfolt szokott lenni. Az Ifach szikla 332 méter magas csúcsára fantasztikus túraútvonalak vezetnek, a felső részén még egy alagúton is átmehetünk. Felérve fantasztikus a kilátás. Az alagút után, fel a csúcsig már veszélyes, és gyerekekkel nem ajánlott a séta (2016-os állapot szerint le is van már zárva az út onnan), de már addig is kitűnő a panoráma.
 

Costa Blanca utazás Elche

Elche (vagy Elx) a régió harmadik legnagyobb, és egyik leglátogatottabb városa. A mórok által alapított városban, és környékén több, mint 200 ezer pálmafa található, amelyek nagyon egzotikus légkört kölcsönöznek Elchének. Ez Európa legnagyobb, és a világ egyik legnagyobb pálmafa ligete. Elképesztő élmény ennyi pálmafa közt sétálni a városban, mely ilyen téren teljesen egyedülálló Európában, és emiatt az UNESCO Világörökség része. A pálmafákat a 10. század végén, Elche muszlim uralma idején ültették. Elchébe Alicantéból RENFE elővárosi vonattal lehet eljutni a C1 vonalon, vagy busszal.
 

Costa Blanca utazás Guadalest

A Benidormtól 24 km-re nyugatra fekvő Guadalest, hivatalos nevén El Castell de Guadalest 236 lakosú kisváros, de évente 2 millió látogatót vonz. Ez Spanyolország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, Guadalest is egy csodálatos kirándulási célpont a Costa Blancán nyaralva. A falunak szinte több látnivalója, mint lakosa van. Például a 11. századi muszlim vár, a börtön, az Alcalá sziklatorony, a 18. századi barokk templom, vagy a kínzóeszközök múzeuma. A település mintha a sziklákkal együtt jött volna létre, olyan tökéletesen egészítik ki egymást a régi és új épületek, és az ősi természeti képződmények. Guadalest csodálatosan szép, mint ahogy a kilátás Guadalest szikláiról is az. A falu elérhető LLorente busszal Benidormból, a 16-os vonalon.
 

Costa Blanca utazás Villajoyosa / La Vila Joiosa

Villajoyosa, az "ékesített város" 32 kilométerre található Alicante városától, és 10 km-re Benidormtól. A régi halászfalu házai vidám, élénk színekre vannak meszelve, amely nagyon egyedivé teszi a városképet. A festésnek korábban az volt a szerepe, hogy a halászok könnyebben hazataláljanak. Villajoyosa több, régi történelmi épülettel is rendelkezik: római kori hidakkal, gótikus templommal, és egy 16. századi őrtoronnyal. Villajoyosa a csokoládéról is híres: a Csokoládémúzeumot biztos nem fogják az kihagyni az édesszájúak, az élettel teli halpiac pedig a gasztronómiai élményeket keresők kedvence lehet. Villajoyosa busszal Benidormból 35-40, Alicantéból 45 perc alatt elérhető.
Az Algar vízesés nem is egy, hanem több, sziklákról lezúduló vízesés, természetes fürdőhelyekkel. Csodás látvány, gyönyörű természeti környezetben, bárokkal, éttermekkel. A vízesések különböző szintjei között kis fahidakon lehet közlekedni. Egy forró nyári napon az arra fogékonyak számára hatalmas élmény a vízesés melletti sziklákból a jéghideg vízbe ugrani. A víz tényleg hideg, télen-nyáron 18 fokos, ezért ajánlott megfelelő fürdőruhát vinni, ha nem csak a természet gyönyörű ajándékában szeretnénk gyönyörködni, de meg is mártóznánk. A vízesések bejárása néhol meredek gyaloglást igényel. Érdemes nyitásra érkezni, hogy elkerüljük a nagy tömeget. Az Algar vízesés 15 km-re Benidormtól, 3 km-re Callosa d'en Sarriàtól helyezkedik el. Alicantéból 1 óra, Benidormból 25 perc autózással érhető el. Busszal Callosa d'en Sarriáig lehet menni, Benidormtól 30-35 perc, Alicantétől 1 óra 55 perc a buszút. Callosa d'en Sarriától pedig gyalog, vagy taxival érhető el a vízesés. Belépőjegy a vízeséshez 2016-ban 4 EUR, diákoknak és nyugdíjasoknak 3 EUR, 4-10 éves gyerekeknek 2 EUR. A nyitva tartási időpontok itt megtekinthetők. A vízesés megnézése után megnézhető a Cactus d'Algar kaktuszpark, valamint a DinoPark Algar, amely gyermekek mellett a felnőtteknek is érdekes lehet.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.