info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Hurghada búvárkodás

A búvárprogramokra a kinti idegenvezetőnél lehet jelentkezni.
Irodánk itthon nem vesz fel rendeléseket, a kinti búvárbázisok elérhetőségeit nem tudja megadni.

Két jó hírünk is van.
Az egyik, hogy a Hurghada partjainál elterülő Vörös-tengert a világ egyik legszebb tengereként tartják számon. A másik jó hír pedig, hogy kezdő búvárok és a kíváncsiskodók számára legideálisabb a hurghadai partszakasz.

A tenger vize ugyanis olyan átlátszó, hogy már a felszínről már egy búvármaszk és légzőcső segítségével is fantasztikus látvány tárul a vállalkozó kedvűek szeme elé: számtalan színes korall a legelképesztőbb színű és formájú halakkal.

Jelen oldalunk tájékoztatás miatt jött létre, az egyes búvárbázisok gyakorlata a fentitől eltérhet.
 1. Mi lesz a program?

  A hajó naponta fut ki. Hogy hová, melyik merülőhelyre azt a kapitány dönti el az utasok kívánságának és az időjárásnak a figyelembe vételével. A fenti időpontok csak a tájékoztatást szolgálják, mert ne felejtsük el, hogy nekünk európaiknak óránk van, az egyiptomiaknak meg idejük.
  08:00 a hurghadai szállodához mennek Önért taxival.
  08:20 megérkezés a kikötőbe, felszállás a hajóra.
  09:00 kifut a hajó az első csodálatos korallzátonyhoz.
  09:10 az úton külön eligazítás a próbamerülőknek és a búvároknak.
  10:00 az első merülés és a sznorkelezés kezdete.
  11:00 pihenés, napozás, kávézás , üdítőzés.
  12:00 svédasztalos ebéd. Ebéd után a hajó átmegy a másik korallzátonyhoz.
  13:00 ebéd utáni szieszta: napozás, sznorizás, ugrálás a hajóról. Egyszóval: pihi.
  14:00 második merülés, illetve sznorizás.
  15:00 a hajó a kikötő felé veszi az irányt.
  16:00 indulás a kikötőből a szállodába taxival.
 2. Sznorkelezés

  Könnyed mód a Vörös-tenger élővilágának megismerésére.
  A sznorkelés azt jelenti, hogy a hajón adnak Önnek búvármaszkot, légzőcsövet (ezt hívjuk szorkelingnek) és uszonyt, és a víz felszínén úszva nézegetheti a Vörös-tenger csodálatos élővilágát.

  Számtalan szebbnél szebb koralt és halat fog megismerni a felszín közelében. Szinte úsznia sem kell, mivel a tenger magas sótartalma miatt a víz tetején tud maradni. A hajó mindig egy korall zátony közelében köt ki, ahol a sznorkelezésre ideális lehetőség nyílik. A bátrabb és a gyakorlottabb úszok számára itt a lehetőség a szabadtüdős merülések végzéséhez.
 3. Bemutató merülés

  A próbamerülés azok számára nyújt csodás élményt, akik még nem profi búvárok, viszont akiket már nem elégít ki a felszínen való úszkálás. A próbamerüléshez, más néven intróhoz, nem kell képzett búvárnak lennie.
  Mialatt a hajó elindul a kikötőből reggel, és megérkezik az első merülőhelyre, a búvároktatók elmagyarázzák Önnek a legalapvetőbb dolgokat, amit tudnia kell a merülésről. Teljes búvárfelszerelést adnak Önre a merüléshez. Ezután az oktatóval beugranak a víz, aki szép lassan bevezeti Önt a Vörös-tenger mélyebb világába. Ám azért nem mennek majd túl mélyre, legfeljebb néhány méterre. Az oktató fogja a kezét egész merülés alatt, kezeli Ön helyett is a búvárfelszerelést. Eközben Önnek csak egy dolga lesz a víz alatt: élvezni a súlytalanságot, és gyönyörködni ebben a hatalmas akváriumban.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.