Kanári-szigetek utazás last minute olcsó akciós áron nyaralás üdülés.

A Kanári-szigeteknek , úgymint Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria és Lanzarote különleges klímája van. Egzotikus éghajlatának köszönhetően, a szigetcsoport egész évben kiváló üdülőhely az idelátogatóknak.
A Kanári-szigetek gyönyörű tengerpartjaival, fekvésével és látnivalóival évről évre nyaralók ezreit vonzza. Legyen ez egy last minute nyaralás vagy egy előre megtervezett utazás, a Kanári-szigetek utazás garantáltan feltölti Önt a szabadsága alatt! Hosszú homokos strandok, sok napsütés, flamenco, bikák és finom vörösbor – ezek tették Spanyolországot az egyik legkedveltebb turista célponttá.
Az Afrika nyugati partjainál található Kanári-szigetek állandó enyhe időjárásuk miatt ideális célpontok egész évben. Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote és Tenerife tartozik a legkedveltebb szigetek közé. Minden sziget a maga sajátos módján lenyűgöző, és bár a szigetek domborzata egymástól nagyon eltérő, a közös vulkanikus eredet mégis nyomon követhető.
Aki nyaralása során pedig a gasztronómiai élményeket keresi, az itt egészen biztosan jó helyen jár! A Kanári-szigetek egyik legnagyobb nevezetessége a messzeföldön híres spanyol konyha és az ételek. Egy utazás során ezt ki kell próbálnia! Családdal, barátokkal, kettesben vagy egyedül – a Kanári-szigetek mindenkit megigéznek. Foglalja le Kanári-szigetek last minute nyaralást. A Kanári-szigetek várja Önt!
Az évek során a Kanári-szigetek lakosságánál olyan egyedi személyiség alakult ki, amelynek köszönhetően az emberek a maguk különleges és derűs módján állnak hozzá az élet dolgaihoz. Ez az építészetben is megmutatkozik, és megfigyelhető a számtalan vidéki falucskában, a fehér házakból álló falvakban és a városok régi negyedeiben – mindezek magukon hordozzák a Kanári-szigetek lakóinak személyiségjegyeit. Gyalogszerrel fedezhetők fel legjobban a nagy kulturális jelentőségű jellegzetes épületek és a varázslatos helyek, amelyek szavak nélkül mesélik el a szigetek és a lakóik történelmét. Ha pedig időszerű lenne egy kis pihenés, nincs jobb annál, mint útközben betérni egy vendéglőbe, és megkóstolni a helyi borokat vagy a hagyományos ételeket ebben a gyönyörű környezetben.
A La Gomera délkeleti részén fekvő Taguluchéra kétségtelenül a falu felé vezető országútról, az El Santo kilátóból nyílik a legszebb panoráma. Innen a szemlélő elé tárul a gyönyörű völgy az elszórtan álló fehér házikókkal, köröttük fenséges pálmaerdővel – a Kanári-szigetek egyik legjelentősebb pálmaerdejével, amelyet az Európai Unió is közösségi kincsnek nyilvánított. A falun belül pedig festői rusztikus környezetet találni, ahol ember és természet szemlátomást egymás szövetségese.
Tengerre néző falu
Tagaluche egészen aprónak tűnik a függőleges kőfalak tövében megbújva. A szurdok, amelynek mélyén fekszik, kilátást enged a tengerre. A terepviszonyokhoz alkalmazkodott gazdálkodók teraszos műveléssel adnak végső formát az egyébként is lenyűgöző tájnak. A környék forrásai gondoskodnak a termékeny talajról. A többnyire felújított, cseréptetős falusi házak között kövezett utcák kanyarognak, hol dombnak fel, hol dombnak le. A legjobb, ha egyszerűen az orrunk után megyünk.
Egész évben lehet a tengerparton napozni
A Kanári-szigetekre érkező látogatók legelső dolga általában az, hogy kimennek a tengerpartra. Az örök tavaszt idéző különleges éghajlat, és az egész évben 19 ºC és 25 ºC közötti hőmérsékletű, napsütéses hosszú napok már a megérkezés pillanatában arra csábítanak mindenkit, hogy fürdőruhát vegyen. A Kanári-szigeteken szerencsére 500-nál is több különböző típusú és színű strand hívogatja a vendégeket szórakozási lehetőségek sokaságával.
A végtelenbe nyúló fehér homok és a türkizkék víz határán hosszú sétákra indulhat, a szemet gyönyörködtető tájjal körülvett, rejtett öblökben háborítatlanul napfürdőzhet, a különböző szolgáltatásokat kínáló, vízi mentők által felügyelt családi strandokon pedig nyugodtan pihenhet. Élénk forgalmú, városias részeket is találhat, üzletek, bárok, éttermek széles választékával, és néha még zenés bulikat is rendeznek a homokos parton, ahol DJ-k szórakoztatják a közönséget. Válassza ki az elképzeléseinek legjobban megfelelő kikapcsolódási lehetőséget, és feledkezzen el minden másról.
Kanári-szigetek térkép
Kanári-szigetek térkép Gran Canaria és Tenerife térképe last minute utazás előtt pillantson a térképekre.Olcsó akciós nyaralás Gran Canaria , Tenerife Kanári-szigetek.
Kanári-szigetek utazás érdekességek
Honnan ered a Kanári-szigetek neve?A Kanári-szigetek elnevezésről általában egy kis sárga madár jut eszünkbe. Azonban a név Islas Canarias szóból származik, amelynek a latin jelentése Insula Canaria azaz Kutyák Szigete. Egyesek úgy vélik, hogy az itt található kutyák valójában a barátfókák fajához tartoztak, mivel a szó szerinti latin fordítása a névnek Tengeri kutyák. Jelenleg a barátfókák súlyosan veszélyeztetettek, a három faj közül a Kanári-szigeteken élő barátfókák kihaltak. A legenda szerint a név eredete onnan származik, hogy a sziget őslakói valaha imádták kutyákat, néha mumifikálták őket és szent állatként tisztelték, így amikor a rómaiak először jártak a szigeten, ők adták a szigetnek a canarii nevet, amelynek szó szerinti jelentése Kutyások. 2 fővárosa van a Kanári-szigeteknekSanta Cruz de Tenerife és a Las Palmas de Gran Canaria, a két legnagyobb szigeten találhatóak és együtt osztoznak a szigetcsoport fővárosa státuszon (4 évente). Santa Cruz de Tenerife ad otthont a második legnépszer...
Kanári-szigetek utazás hasznos
A Kanári-szigetek Észak-Afrika partjainál fekszik, a legközelebbi sziget, Fuerteventura mindösszesen 100 kilométerre található Marokkótól. A szigetek Spanyolországhoz tartoznak, így az európai uniós jogszabályok érvényesek. Kanári-szigetek utazás - Hivatalos pénznem, fizetőeszközök:Euró. Bankkártyát szinte mindenhol elfogadnak (Mastercard, Visa egyaránt használatos), általában 5 euró felett lehet kártyával fizetni. Kanári-szigetek utazás - Időzóna(-1) óra Magyarországhoz képest Kanári-szigetek utazás - Országhívó+34 (0034). Kanári-szigeteki telefonszámra a 00 34, Magyarországra a 00 36 előhívóval lehet telefonálni Kanári-szigetek utazás Elektromos hálózat220 V Kanári-szigetek utazás - OltásokNem szükséges oltás, az egészségügyi és higiénés feltételek azonosak más európai országéval. Kanári-szigetek utazás Utazáshoz szükséges okmányokÉrvényes személyi igazolvány (kártya formátumú) vagy útlevél Kanári-szigetek utazás - IvóvízKözvetlen fogyasztásra nem javasolt ...
Kanári-szigetek utazás időjárás
Télen a napimádók kedvenc célpontja a Kanári-szigetek, tekintettel arra, hogy a maximum hőmérséklet ilyenkor eléri a 21 Celsius fokot is, és napi 6 órát melegíti a tengerparti homokot a Nap. A téli hónapokban átlag 21 nap csapadékmentes. A tavasz csak kissé melegebb, mint a tél a szigeteken, köszönhetően az óceáni éghajlatnak. A maximum hőmérséklet napi átlaga 24 Celsius fokra emelkedik Május hónapban. Szárazabb a tavaszi szezon, mint a téli, hiszen havonta 26-29 napig nem hull csapadék a felhőkből, a napsütéses órák száma pedig 7-9 óra naponta. A nyári hónapokban a Kanári-szigetek forró, száraz és napfényes. A nappali átlaghőmérséklet 29 Celsius fok, havonta 30 nap csapadékmentes, a napsütéses órák száma pedig 11 óra minden egyes nap. Nem csoda, hogy miért oly népszerűek ezek az atlanti-óceáni szigetek Afrika partjainál az európaiak körében. Az ősz némi enyhülést hoz a nyári hőség után, a maga 24 Celsius fokos átlaghőmérsékletével. November már egy kicsit esősebb, habár még így is 24 nap csapadékmentes, a n...
Kanári-szigetek utazás közlekedés
Közlekedés Taxi Meglepően olcsón lehet taxival közlekedni, ez köszönhető az alacsony benzináraknak. (körülbelül 80cent/liter). A tarifák rögzítettek azonban ajánlott előre tisztázni a viteldíjat, hogy ne érjen minket kellemetlen meglepetés. BuszokA kisebb szigeteken korlátozottak a tömegközlekedési lehetőségek, nincs kiépített autóbusz hálózat. A nagyobb települések között ritkán, de járnak.  A nagyobb szigeteken viszonylag jól szervezett. Nem drága és viszonylag gyakran közlekednek. HajóA Kanári-szigetek közötti összeköttetést a Trasmediterranea hajótársaság biztosítja. Minden sziget nagyobb kikötőjéből indulnak hajók. RepülőNemcsak hajóval juthatunk át egyik szigetről a másikra, hanem repülővel is. Két helyi légitársaság is üzemeltet járatokat. Binter Canarias és az Islas Canarias. A leghosszabb repülési idő kb. 1 óra áraik pedig sokszor olcsóbbak mint a hajó. AutóbérlésÉrdemes az interneten előre lefoglalni az autót, főleg főszezonban. Ez a legpraktikusabb módja a kö...
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.