info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Kanári-szigetek

Egész évben csodás nyaralás

Kanári-szigetek utazás last minute olcsó akciós áron nyaralás üdülés.

Kanári-szigetek - az Örök Tavasz szigetei

Egzotikus éghajlat, különleges tengerpartok

Kanári-szigetek - az Örök Tavasz szigetei
Canarias
"A Kanári-szigeteken mindig jó idő van! Éghajlatának köszönhetően télen is kiváló üdülőhely, de nyáron sincs olyan nagy forróság. Több szigetből áll, így mindenki megtalálhatja a magához legjobban illő helyet. Fuerteventura a békésen pihenők kedvence, Gran Canaria és Lanzarote természeti látnivalói kihagyhatlanok, Tenerife pedig a legnépszerűbb sziget. Már többször jártunk a Kanári-szigeteken, de bármikor visszamennénk! Keressen minket személyzet szabott ajánlatokért, saját tapasztalat alapján megtaláljuk Önnek a legjobb utat."
Hendrik Viktória, kolléganőnk

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
A Kanári-szigeteknek, úgymint Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria és Lanzarote különleges klímája van. Egzotikus éghajlatának köszönhetően, a szigetcsoport egész évben kiváló üdülőhely az idelátogatóknak.
A Kanári-szigetek gyönyörű tengerpartjaival, fekvésével és látnivalóival évről évre nyaralók ezreit vonzza. Legyen ez egy last minute nyaralás vagy egy előre megtervezett utazás, a Kanári-szigetek utazás garantáltan feltölti Önt a szabadsága alatt! Hosszú homokos strandok, sok napsütés, flamenco, bikák és finom vörösbor – ezek tették Spanyolországot az egyik legkedveltebb turista célponttá.
Az Afrika nyugati partjainál található Kanári-szigetek állandó enyhe időjárásuk miatt ideális célpontok egész évben. Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote és Tenerife tartozik a legkedveltebb szigetek közé. Minden sziget a maga sajátos módján lenyűgöző, és bár a szigetek domborzata egymástól nagyon eltérő, a közös vulkanikus eredet mégis nyomon követhető.
Aki nyaralása során pedig a gasztronómiai élményeket keresi, az itt egészen biztosan jó helyen jár! A Kanári-szigetek egyik legnagyobb nevezetessége a messzeföldön híres spanyol konyha és az ételek. Egy utazás során ezt ki kell próbálnia! Családdal, barátokkal, kettesben vagy egyedül – a Kanári-szigetek mindenkit megigéznek. Foglalja le Kanári-szigetek last minute nyaralást. A Kanári-szigetek várja Önt!
Az évek során a Kanári-szigetek lakosságánál olyan egyedi személyiség alakult ki, amelynek köszönhetően az emberek a maguk különleges és derűs módján állnak hozzá az élet dolgaihoz. Ez az építészetben is megmutatkozik, és megfigyelhető a számtalan vidéki falucskában, a fehér házakból álló falvakban és a városok régi negyedeiben – mindezek magukon hordozzák a Kanári-szigetek lakóinak személyiségjegyeit. Gyalogszerrel fedezhetők fel legjobban a nagy kulturális jelentőségű jellegzetes épületek és a varázslatos helyek, amelyek szavak nélkül mesélik el a szigetek és a lakóik történelmét. Ha pedig időszerű lenne egy kis pihenés, nincs jobb annál, mint útközben betérni egy vendéglőbe, és megkóstolni a helyi borokat vagy a hagyományos ételeket ebben a gyönyörű környezetben.
A La Gomera délkeleti részén fekvő Taguluchéra kétségtelenül a falu felé vezető országútról, az El Santo kilátóból nyílik a legszebb panoráma. Innen a szemlélő elé tárul a gyönyörű völgy az elszórtan álló fehér házikókkal, köröttük fenséges pálmaerdővel – a Kanári-szigetek egyik legjelentősebb pálmaerdejével, amelyet az Európai Unió is közösségi kincsnek nyilvánított. A falun belül pedig festői rusztikus környezetet találni, ahol ember és természet szemlátomást egymás szövetségese.
Tengerre néző falu
Tagaluche egészen aprónak tűnik a függőleges kőfalak tövében megbújva. A szurdok, amelynek mélyén fekszik, kilátást enged a tengerre. A terepviszonyokhoz alkalmazkodott gazdálkodók teraszos műveléssel adnak végső formát az egyébként is lenyűgöző tájnak. A környék forrásai gondoskodnak a termékeny talajról. A többnyire felújított, cseréptetős falusi házak között kövezett utcák kanyarognak, hol dombnak fel, hol dombnak le. A legjobb, ha egyszerűen az orrunk után megyünk.
A Kanári-szigetekre érkező látogatók legelső dolga általában az, hogy kimennek a tengerpartra. Az örök tavaszt idéző különleges éghajlat, és az egész évben 19 ºC és 25 ºC közötti hőmérsékletű, napsütéses hosszú napok már a megérkezés pillanatában arra csábítanak mindenkit, hogy fürdőruhát vegyen. A Kanári-szigeteken szerencsére 500-nál is több különböző típusú és színű strand hívogatja a vendégeket szórakozási lehetőségek sokaságával.

A végtelenbe nyúló fehér homok és a türkizkék víz határán hosszú sétákra indulhat, a szemet gyönyörködtető tájjal körülvett, rejtett öblökben háborítatlanul napfürdőzhet, a különböző szolgáltatásokat kínáló, vízi mentők által felügyelt családi strandokon pedig nyugodtan pihenhet. Élénk forgalmú, városias részeket is találhat, üzletek, bárok, éttermek széles választékával, és néha még zenés bulikat is rendeznek a homokos parton, ahol DJ-k szórakoztatják a közönséget. Válassza ki az elképzeléseinek legjobban megfelelő kikapcsolódási lehetőséget, és feledkezzen el minden másról.
 • Gran Canaria Fesztivál
  29.2021. January
  Gran Canaria Fesztivál2021. January 29. 07:002021. March 21. 23:00
  Las Palmas, Kanári-szigetek (Európa)
  Mint minden évben, idén is megrendezik Gran Canaria-n Las Palmasban a Gran Canaria fesztivált. Ha ekkor utazik, akkor ezt az eseményt feltétlen nézze meg
 • Beastial Verseny Fuerteventura
  28.2021. May
  Beastial Verseny Fuerteventura2021. May 28. 06:002021. May 29. 21:00
  Fuerteventura, Kanári-szigetek (Európa)
  A festői üdülőfalu Las Playitas Tuineje településhez tartozik. A falu egy meredek domboldalon fekszik, szűk utcái, egy kis halászkikötő, néhány étterem és a fehérhomokos part garantáltan elvarázsolja az ide látogatókat. A kihívást jelentő út rengeteg akadályt állít a versenyző elé a sivatagon és hegyeken át a Playitas Resort partjáig. A Bestial Verseny Las Playitasban, Fuerteventurán kerül megrendezésre.
 • Úrnapja- Corpus Christi, La Orotava Tenerife
  10.2021. June
  Úrnapja- Corpus Christi, La Orotava Tenerife2021. June 10. 07:002021. June 10. 23:50
  Tenerife, Kanári-szigetek (Európa)
  Úrnapja ünnepén Tenerifén több ezer látogató vonul végig La Orotava utcáin. Az ünnep során az utcák és terek a forgalomtól el vannak zárva, a helyüket átveszik a színes szőnyegek, melyek többféle virágból és színes homokból készülnek. A hozzávalók a közeli hegyekből származnak. A nagy érdeklődés miatt érdemes minél hamarabb szállást foglalni a közelben. A vallásos parádé után egy remek zenés- táncos hagyományos esemény veszi kezdetét, ahol a helyiek népi ruhár viselnek.
 • Fiesta de La Rama Gran Canaria
  04.2021. August
  Fiesta de La Rama Gran Canaria2021. August 04. 06:002021. August 04. 23:00
  Gran Canaria, Kanári-szigetek (Európa)
  A hagyomány szerint ilyenkor több ezer ember táncol az utcákon zenére, és ágakkal integetnek. Ez emlékezteti őket a kanári-szigeteki ősi rítusra, amikor régen így imádkoztak az istenekhez esőért. Erre minden év augusztus 4-én kerül sor. Másnap a zarándoklat tovább folytatódik.
 • Nagyboldogasszony Napja Fuerteventura
  15.2021. August
  Nagyboldogasszony Napja Fuerteventura2021. August 15. 08:002021. August 15. 23:30
  Fuerteventura, Kanári-szigetek (Európa)
  Mária Mennybemenetelének ünnepe nagyon fontos nap a katolikus vallásban. Ez a Boldogságos Szűz, Jézus Krisztus anyjának egy fő ünnepe.A tömegközlekedés vasárnapi menetrend szerint működik, a bankok és a kormányhivatalok általában zárva tartanak, bizonyos üzletekkel együtt, főként az olyan szupermarketek, amelyek a fő turisztikai üdülőhelyeken kívül találhatók.
 • Fuerteventura Borkóstoló Túra
  14.2021. October
  Fuerteventura Borkóstoló Túra2021. October 14. 09:002021. October 14. 21:00
  Fuerteventura, Kanári-szigetek (Európa)
  Látogasson el egy aloe vera múzeumba, fedezze fel egy egyedülálló lagúnát és természetesen a finomabbnál finomabb borokat. A program egész napos. Corrajeloból indul. Élvezze a Timanfaya Nemzeti Park drámai tájait és fedezze fel Lanzarote borvidékeit egy Fuerteventura-i kiránduláson.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.