Tunézia Sousse last minute utazás, olcsó akciós nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 71 szálloda közül választhat.

1*2*3*4*5*ÖnellátóReggeliFélpanzióTeljes panzióAll inclusive
Sousse Tunézia harmadik legnagyobb városa, sok történelmi emlékkel, hangulatos óvárossal és csodás tengerparttal. Ami az utazó szemében azonban talán a legfontosabb: mindez last minute utak keretében kifejezetten olcsón elérhető.
Keresse akciós ajánlatainkat, és élvezze Sousse partján a napfényt akár már a jövő héten!
Tunéziai utazás last minute áron Sousse városába, olcsó üdülés akciós nyaralás.
Sousse otthona a finom tengerparti homoknak, a part mentén található gyümölcs- és oliva ligeteknek, a kellemes mediterrán éghajlatnak. A forró száraz nyár, enyhe csapadékos tél, a turizmusra berendezkedett lakosság miatt, kellemes nyaralóhely.

Sousse a filmekben

Sousse óváros légköre megfogta a hollywoodi filmforgatókat, mely ideális környezetet teremtett az 1981-ben ezen a helyen forgatott Indiana Jones filmnek, ahol Sousse, mint Kairo szerepét töltötte be. Figyelemre méltó a város fehérre festett házai a kék ablakokkal és díszítésével, mely nem jellemző Kairóra.

Sousse értékei

Sousse Tunézia harmadik legnagyobb városa Tunisz és Sfax után. Sousse minden kétség nélkül a legnagyobb település ezen a vidéken.
-A 2500 km2 területen található oliva ligetek már az ókor óta a fő gazdasági húzóerő.
-A forgalmas kikötő, mely a városközpont kapuja nyüzsgő, vidám hangulatú.
-A medinában található történelmi szövet megerősíti és tovább élteti a várost a saját ritmusában harmónikus összhatásban a modern várossal, mely tipikus mediterrán bájjal rendelkezik.
-A város tengerparti üdülőrésze északon található, az El Kantaou-i kikötővel szoros kapcsolatban, ez a legváltozatosabb turista paradicsom a Földközi-tenger partján, Monastir-i Nemzetközi Repülőtértől mindössze 20 km található.
Mint tengerparti város, Sousse előnye, hogy a mérsékelt és enyhe éghajlata nagyban hozzájárul ahhoz, hogy egész évben kielégítse a tengerparti nyaralás minden lehetőségét.

Látnivalók

A Medina 1988 óta az UNESCO Világörökség része. A városközpont (Medina) szűk kis utcácskái és bazárai az Ezeregyéjszaka meséibe repíti a látogatót. Főbb látványosságai közé tartozik a várfallal körbevett Ribat Erőd, Régészeti Múzeum, a Kasbah Vlágítótorony és a római kori Katakombák. Annak ellenére, hogy a városban sokféle építészeti stílus keveredik egymással, Sousse karaktere megőrizte az arab városok kinézetét, melyet az iszlám hódításnak köszönhet. A mai szemlélő számára a legjobb példa erre, a város tenger felőli oldalának megerősítése, amit az arab fennhatóság idején építettek. A Ribat, egy lélegzetelállítóan szárnyaló épületegyüttes, ami egy minaretnek és megfigyelőtoronynak a szerepét tölti be, építészetileg egyedülálló megoldás, mely a világ minden tájáról vonzza a látogatókat.Napjainkban Sousse népessége több, mint 540 000 fő, mégis megtartotta a középkorra jellemző keskeny, labirintusszerű utcáit, a Kasbah és Medina, a Ribat erődítménye a hosszan elnyúló városfal a Földközi-tenger partján. A város külső negyedeit modern, hosszú egyenes utcák és többnyire egymástól távol eső épületek jellemzik.Sousse kitűnő nyaralóhely, teli pazar szállodával, csodás tengerpart várja a fürdőzni vágyókat, számos vízi sport lehetőség található, ezen kívül mozgalmas, pezsgő éjszakai élet és romantikus sétákra nyílik lehetőség.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.