info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

El Gouna utazás

Hurghada El Gouna, paradicsom a sivatagban a Vörös-tengernél

Egyiptom Hurghada El Gouna last minute utazás, olcsó akciós nyaralás üdülés.

Ezen az oldalon 16 szálloda közül választhat.

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Látnivalók
Kultúra
Szótár
A mesterségesen alkotott szigetcsoportot smargdzöld tenger öleli körül. A megszokott magas szállodaépületek helyett otthonos, színes kis házikók találhatóak, amelyeket hidak és átjárók kötnek össze. Éppen ebben rejlik El Gouna egyedisége. Az üdülőhely „állam az államban”. El Gouna önállóságra van berendezkedve, kitűnő  és a legkisebb részletekig átgondolt infrastruktúrával. A mesterséges csatornákban térítésmentes sétahajók, az utakon pedig térítésmentes minibuszok közlekednek. A nyaralóközpont saját golfklubbal, kitűnő és korszerű klinikával, lovaglásra és tevegelésre alkalmas oázissal, búvárközpontokkal, piaci csarnokokkal, sőt egy kisebb  repülőtérrel (helyi járatú repülőgéppel) is rendelkezik. Különösen érdekes a Zeytoun strandsziget, melyet a Sultan Bey szálloda üzemeltet. Itt köt ki az egyik térítésmentesen igénybe vehető sétahajó azokkal a turistákkal, akik a tengertől távolabbi (ez a távolság  persze igencsak viszonylagos) szigeteken laknak. A strand, valamint a napernyők, nyugágyak ugyancsak térítésmentesek.
A fentieken kívül El Gounában akvárium is várja a látogatókat, ahol megtekinthető a Vörös-tenger teljes flórája és faunája. Továbbá egy kis történeti múzeum tárja elénk az Egyiptomi múzeumok leghíresebb kiállítási tárgyainak másolatát.
Sokak szerint El Gouna sokkal kellemesebb hely, mint Hurghada. El Gouna rendezettebb, tisztább és a kereskedők sem olyan vadul nyomulósak. Nagy előny, hogy sok vörös-tengerparti szállodával ellentétben, itt a hotelből kimozdulva gyalogos távolságra lehet programozni (városközpont, kikötő környezete stb.).
Kellemes a strand és közel 2 km hosszan terül el. A hotel előtti Zeytouna Beach hosszan terül el és a lagúnák dominálnak. El Gouna térségében csak a Mövenpicknek van tényleges tengerparti privátstrandja.
Sorrend: először át kell menni a lagúnán, aztán jön a tenger éles kavicsokkal, koralltörmelékekkel. Aztán hosszú gyaloglás a sekély vízben odáig, ahol már úszni is lehet. De ugyanott vannak korallos részek is. Summa summarum: komplikált partvidék. Kár, hogy nincs a strandon átöltözéshez szolgáló alkalmatosság. A napozóágyak is gyakran elkelnek már délelőtt fél kilenc előtt. Az El Gouna-i parti és tengeri térség különösen népszerű a kite, azaz sárkányszörf szerelmeseinek körében
A szigetcsoport szupermarketek és szórakozóhelyek központjaként is megállja a helyét. Az El-Karf szigeten, El Gouna központjában bevásárlócentrumok, éttermek és bárok sorakoznak, Kafr-el-Gounan a Vörös-tenger egyik leghíresebb éjszakai klubja várja a látogatókat – a szabadtéri „El Arena” diszkóba esténként még Hurghadából is érkeznek. Ugyancsak itt található a Marina (kikötő), mely minidg zsúfolásig tele van luxusyachtokkal.
El Gouna turista településen van, közvetlenül az Abu Tig Marina jachtkikötőnél. Szép, kellemes hely.
  • Szörfvitorlázás Oktatás El Gouna
    12.2021. November
    Szörfvitorlázás Oktatás El Gouna2021. November 12. 08:002021. November 18. 20:00
    El Gouna, Egyiptom (Afrika)
    7 napos esemény, mely során megtanulhatjuk a kitesurf, más néven sárkányszörf rejtelmeit. A kitesurf a vizisí és a sárkányeregetés kombinációja. A szörfözéshez így nem feltétlen szükségesek a nagy hullámok, hiszen az ernyővel a kisebb szeleket is energiává tudják alakítani. Az eseményen saját felszereléssel is részt vehetünk, de akár a helyszínen is bérelhetünk. Teljesen szélcsendes időben természetesen ezt a sportot sem lehet űzni, így a szervezők alternatív programokkal is készülnek, mint például pancsolással vagy snorkelezéssel.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.