info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Japán

A világ legbiztonságosabb országa

Japán last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés körutazás

A sokarcú Japán

Fedezze fel Ön is!

A sokarcú Japán
日本国
A japánok rengeteg jó és hasznos dolgot állítanak elő a világ számára, és a turizmus is csak úgy szárnyal. Amikor Japánba érkezünk, egy teljesen más világba csöppenünk: érdekes kultúra, kedves és udvarias emberek, illetve alapos tisztaság jellemzi az országot. Merüljön el Ön is a rengeteg látnivalóban, élvezze a cseresznyevirágzás által nyújtott gyönyörű látványt, tapasztalja meg a Japán modernitást!

Minden amit tudni érdemes

Információk
Kultúra
Szótár
Japán last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés körutazás.
Japán változatos szórakozási lehetőségeket nyújt mind klasszikus, mind modern értelemben. A nemzet gazdag művészeti örökségét a szentélyek és templomok kincstáraiban, a nemesség és a jómódú kereskedők magángyűjteményeiben őrizték több évszázadon keresztül, ma viszont bárki megtekintheti őket különböző állami- és magánmúzeumokban.
Az évszakonként megújuló, változó természet hozzájárult ahhoz, hogy a japánoknak sajátságos esztétikai érzéke alakuljon ki. A japán kézművességet a részletek pontos kidolgozása és a kifinomult szépség jellemzi. A festészettől a legmodernebb alkotásokig mindent megtalálni. Legyen szó az egykori harcosok páncéljairól és kardjairól, a híres “ukiyoe” képekről – melyek nagy hatással voltak a francia impresszionistákra -, a békés buddhista képekről, valamint a hagyományos népművészeti termékekről, mint lakkozott tárgyak, kerámia, textilanyagok.

Ezért nem csoda, hogy Japán bővelkedik a múzeumokban. A japán múzeumok ranglistáján a nemzeti múzeumok állnak az élen. Az első ilyen jellegű múzeumot 1871-ben építették Tokióban, az Ueno Parkban. Terjedelmes gyűjteménye átfogó képet nyújt a hagyományos japán művészetekről, de ezen kívül történelmi, tudományos és természeti vívmányokról is találhatóak tárgyak.

A szintén tokiói Modern Művészetek Nemzeti Múzeuma a modern szépművészet remekműveit prezentálja kronológiai sorrendben. A Kiotói Nemzeti Múzeumot eredetileg a környező templomok festményeinek, szobrainak és egyéb kincseinek kiállítása céljából alapították, de mára ennél sokkal színesebbé és bővebbé vált a látogatók elé tárt terület.

A Nara Nemzeti Múzeum főleg a buddhista szoborgyűjteményéről híres. További csemege a művészetkedvelők számára az Idemitsu Múzeum, ahol kínai és japán kalligráfiát, festményeket és kerámiatárgyakat tekinthetnek meg.

A Suntory Múzeum a hagyományos, mindennapi élethez szükséges antik műtárgyak kollekciójáról híresült el.

A Yamatane Múzeum modern és kortárs japán festményeket állít ki, a Japán Népművészeti Múzeum pedig gyönyörű kézműves termékekkel, textilekkel és kerámiatárgyakkal büszkélkedhet.

A hagyományos szépművészeti múzeumokon kívül más jellegű múzeumokat is fel lehet fedezni. Ilyen az Edo-Tokió Múzeum, amely nagyméretű modellek használatával mutatja be Tokió történelmét és életstílusait. Az 1933-ban épült Tokió Metropolitan Teien Múzeumnak már az épülete is egy hiteles modern művészeti alkotás.
Japán négy nagyobb és körülbelül négyezer kisebb szigetből áll. Legfontosabb szigetei északról délre: Hokkaido, Honshu, Shikoku és Kyushu. Japán az egyik legfejlettebb állam és az egyik legnagyobb gazdasági hatalom. A Felkelő Nap Országa különleges utazást ígér: csodálatos természeti és kulturális értékekkel rendelkezik, az életvitel, a japán hagyománytisztelet magával ragadja az utazókat. Kiváló kikapcsolódást és élményt nyújt bárki számára, akár történelemről, művészetekről beszélünk, vagy városnézésről és sportról. A nagyvárosokban a sok látnivaló mellett pezsgő éjszakai élet várja az ide látogatókat. A nyári-őszi időszakra esik a legtöbb "matsuri" (macuri) vagyis hagyományos ünnep, ezen helyi fesztiválok miatt is érdemes ide utazni!

Japánba érkezve még a sokat látott utazó is meglepődik: egy minden porcikájában különleges országba csöppen. Varázslatos kultúráját, az európai szemnek oly egzotikus világát a külvilágtól való sok évszázados elszigeteltségnek köszönheti. Japánban utazva a múlt és jelen szemet gyönyörködtető kontrasztjai ejtenek ámulatba lépten-nyomon: jól megférnek egymás mellett a hipermodern nagyvárosok, a buddhista és sintoista emlékek és az érintetlen szépségű vidékek. Japánt négy nagy és közel hétezer kis sziget alkotja. Minden évszak tartogat valami különlegességet: télen az északi sípályák, nyáron Okinawa strandjai, tavasszal a virágzó cseresznyefák, ősszel a japán juhar csodás, vörös színe nyűgöz le. A pontosság, a biztonság, az őszinte kedvesség és a makulátlan tisztaság teszik még szerethetőbbé ezt a gyönyörű országot. Repülési idő Tokióba kb.12,5 óra, átszállás nélkül.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.