Hová utazna?
Indulási hely
1 db
2 fő
0 fő
Indulási hely kiválasztása
Kérem várjon...
Legkorábbi indulás
Kérem várjon...
Legkésőbbi indulás
Időtartam
Kérem várjon...
Szobák és utasok elosztása
Első szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Második szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Harmadik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Negyedik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Ötödik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Új szoba hozzáadása

Örményország

640 000 Ft/főTELJES ÁR illetékkel

Örményország utazás üdülés last minute akciós körutak utak.

Örményország kulturális szempontból tekinthető európai országnak, azonban Azerbajdzsán, Grúzia, Irán és Törökország között fekszik. A kis ország háromszor kisebb mint Magyarország, lakossága pedig 2,9 millió. A hegyekkel tarkított tájakba garantáltan beleszeret minden ide érkező. Örményország fővárosa Jereván, amely egyben a legnagyobb városa is. A források szerint Örményország volt az első, ahol az emberek felvették a keresztény vallást, és itt ért földet Noé bárkája is a vízözön után.

Főbb látnivalók: Haghpat- és Sanahin-apátságok, a Zvartnotsz-romtemplom, a hatalmas sziklába vájt Geghard -kolostor, Örmény Apostoli Egyház központja, Ecsmiadzin, amelynek katedrálisa az egyik legősibb példája a keresztény építészetnek.

Beutazási feltételek Örményország

Magyar állampolgárok magánútlevéllel utazhatnak be az országba. Az útlevélben esetlegesen található korábbi azeri vízum, vagy beléptető pecsét önmagában nem zárja ki a beléptetést Örményország területére, de semmiképpen nem segíti elő a zökkenőmentes beutazást. A hegyi karabah-i térségbe a beutazás nem javasolt.
Vízum beszerzése nem szükséges.
 

Örményország vám

Valuta korlátozás nélkül bevihető, az örmény fizetőeszköz, a dramm kivitelét azonban korlátozzák. Művészeti, történelmi értékkel bíró tárgyak kivitele a Kulturális Minisztérium engedélyéhez kötött.
 

Örményország időjárás

Örményország klímája átlagosan néhány fokkal melegebb és szárazabb a magyarországinál, de a változatos domborzat miatt az ország napi időjárásában jelentős eltérések mutatkozhatnak. A nyár általában forró, a tél enyhe. Az évszakok a földrajzi Európához képest kb. 1-1,5 hónapos késéssel köszöntenek be.
 

Közlekedés Örményország

Örményországban a magyar jogosítványt vagy nemzetközi jogosítványt a beutazástól számított egy éven keresztül elfogadják az örmény hatóságok. Ennél hosszabb tartózkodás esetén helyi jogosítványt kell igényelni. A magyar jogosítvány használatához szükséges annak angol nyelvű fordítása. A fővárosnak viszonylag jól kiépített tömegközlekedési hálózata van: metró, busz, troli, iránytaxi.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.