info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Örményország

Lélegzetelállító hegyek, változatos táj

Örményország utazás üdülés last minute akciós körutak utak.

Hófödte csúcsok mindenfelé

Örményország, a kicsiny ország

Hófödte csúcsok mindenfelé
Հայաստանի Հանրապետություն
Örményország egyszerűen elképesztő: míg Bakuban a modern felhőkarcolók között időzhetünk, ami szinte Dubaihoz hasonlítanak, addig kulturális látnivalói és világörökségei a múltba repítenek minket. Örményországot napjainkban csak Irán és Grúzia irányából lehet megközelíteni. Örményország valójában Magyarországnál háromszor kisebb, azonban mérete ne tévesszen meg senkit, látnivalókból nincs hiány!
Örményország kulturális szempontból tekinthető európai országnak, azonban Azerbajdzsán, Grúzia, Irán és Törökország között fekszik. A kis ország háromszor kisebb mint Magyarország, lakossága pedig 2,9 millió. A hegyekkel tarkított tájakba garantáltan beleszeret minden ide érkező. Örményország fővárosa Jereván, amely egyben a legnagyobb városa is. A források szerint Örményország volt az első, ahol az emberek felvették a keresztény vallást, és itt ért földet Noé bárkája is a vízözön után.

Főbb látnivalók: Haghpat- és Sanahin-apátságok, a Zvartnotsz-romtemplom, a hatalmas sziklába vájt Geghard -kolostor, Örmény Apostoli Egyház központja, Ecsmiadzin, amelynek katedrálisa az egyik legősibb példája a keresztény építészetnek.

Beutazási feltételek Örményország

Magyar állampolgárok magánútlevéllel utazhatnak be az országba. Az útlevélben esetlegesen található korábbi azeri vízum, vagy beléptető pecsét önmagában nem zárja ki a beléptetést Örményország területére, de semmiképpen nem segíti elő a zökkenőmentes beutazást. A hegyi karabah-i térségbe a beutazás nem javasolt.
Vízum beszerzése nem szükséges.
 

Örményország vám

Valuta korlátozás nélkül bevihető, az örmény fizetőeszköz, a dramm kivitelét azonban korlátozzák. Művészeti, történelmi értékkel bíró tárgyak kivitele a Kulturális Minisztérium engedélyéhez kötött.
 

Örményország időjárás

Örményország klímája átlagosan néhány fokkal melegebb és szárazabb a magyarországinál, de a változatos domborzat miatt az ország napi időjárásában jelentős eltérések mutatkozhatnak. A nyár általában forró, a tél enyhe. Az évszakok a földrajzi Európához képest kb. 1-1,5 hónapos késéssel köszöntenek be.
 

Közlekedés Örményország

Örményországban a magyar jogosítványt vagy nemzetközi jogosítványt a beutazástól számított egy éven keresztül elfogadják az örmény hatóságok. Ennél hosszabb tartózkodás esetén helyi jogosítványt kell igényelni. A magyar jogosítvány használatához szükséges annak angol nyelvű fordítása. A fővárosnak viszonylag jól kiépített tömegközlekedési hálózata van: metró, busz, troli, iránytaxi.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.