Mallorca utazás last minute olcsó, akciós utazás, utazások nyaralás.

Ezen az oldalon 14 szálloda közül választhat.

Mallorca utazás városai
Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa
Mallorca utazás last minute olcsó, akciós utazás, utazások nyaralás. Mallorca Spanyolország legnagyobb szigete, a pezsgő Mallorca most akciós áron is elérhető! Böngéssze át a mallorcai utak mindegyikét, hogy megtalálja álmai nyaralását! Mallorca minden, amit az utazó kívánhat, aki szereti egyesíteni az aktív pihenést a tengerparton heverészéssel. Egy mallorcai út keretében ugyanis nem csak sziklát mászhatunk, barlangokat fedezhetünk el vagy búvárkodhatunk, hanem szinte egész évben élvezhetjük a szikrázó napfényt. Irány Mallorca , ha a legjobb ár az, amit keres, akkor egy last minute utazás keretében!
Mallorca Spanyolország legnagyobb szigete, a Baleár-szigetek legnagyobb tagja, Menorca "szomszédja". Fővárosa Palma de Mallorca. A sziget területe 3640 km2, amely több magyarországi megye területét is meghaladja. Mallorca tengerpartjának hossza több, mint 550 km, legmagasabb pontja pedig az 1445 méteres Puig Major, amely azonban nem megmászható, így a legmagasabb elérhető csúcsnak az 1364 méter magas Puig de Massanella számít. Kevés más szigettel összehasonlítható szépségének, illetve annak köszönhetően, hogy télen is kellemes hőmérséklet van, rendkívül kedvelt turistacélpont, sokan a tömegturizmus szinonimájának tekintik. A sziget a napozáson, fürdésen, és a sziget szépségében való gyönyörködésen kívül még rengeteg dolgot kínál, úgy mint gyalogtúrák lenyűgöző szépségű helyekre, biciklizés, golf, természetjárás, mélytengeri merülés, sziklamászás, kiváló éjszakai élet, változatos szórakozási lehetőségek.

Mallorca rendkívül egyedi és szép állat- és növényvilággal rendelkezik, ezért a kirándulás, és a búvárkodás különösen nagy élményt nyújt. Spanyolország legnagyobb szigetét már igen régóta lakják, régészeti leleteket tártak fel már a Paleotikum (a korszak Kr. e. 6000-4000-ig tartott) idejéből is. Kr. e. 123-ban Mallorca római uralom alá került, majd a Vandálok, és a Bizánci Birodalom fennhatósága alá tartozott a sziget. A mór uralom, és Aragónia uralma után független is volt, Mallorcai Királyság néven, Spanyolországhoz pedig a 18. század elején került. Az alábbiakban bemutatjuk Mallorca rengeteg üdülő-települése közül a legnagyobbakat, legnépszerűbbeket, és legszebbeket, majd természeti-, és építészeti szépségei, és nevezetességei közül a legismertebbeket.

Spanyolország, Mallorca utazás

Magaluf, vagy Magalluf vitathatatlanul Mallorca party-fővárosának számít. Egy nagy stranddal (Platja de Magaluf), és egy kisebbel (Cala Vinyes) rendelkezik. A fiatalok éjszaka számos szórakozási lehetőség közül választhatnak, bárok, és klubok tucatjai fedezhetők fel, melyek közül sokakat Európa legjobb szórakozóhelyeinek tartanak. A legnagyobb magalufi klub a BCM. A legtöbb szórakozóhely a Punta Balena dombon, és a főutcán van. Nappali szórakozási lehetőségekben (go-kart, aquapark, (vízi)sportolási lehetőségek, lovaglás) sincs itt hiány. Mindenképp megemlítendő a magalufi Kalóz-show, amelyet sokan magalufi nyaralásuk csúcspontjának tartanak. 1980-as nyitása óta mintegy 3 millió látogatót szórakoztatott a gyermekek, és felnőttek számára is nagy élményt szerző, kiváló családi kikapcsolódást nyújtó előadás. A kalóz-show Magaluf egy nagy színházában van, amelyben egy életnagyságú kalózhajó van. A fedélzeten helyet foglalva megkezdődik az interaktív show. Morgan kapitány kalandjait tehetséges artisták, táncosok, és akrobaták mesélik el. Szerda, és péntek esténként a felnőttek számára "vágatlan változatot" is előadnak, ahol csúnya szavak is elhangzanak, és a szereplők is alulöltözöttebbek.

Mallorca Palmanova utazás

Mallorca egyik első tömegturizmus-célpontja, 15 km-re nyugatra található Palma de Mallorcától. A település az 1960-as években épült, a csodálatos, fehérhomokos, kristálytiszta vizű tengerpart köré. Szépségéhez a közeli hegyek is hozzátesznek. Három strandja van, és a szórakozási, és időtöltési lehetőségek is megszámlálhatatlanok. Magaluf mellett található, amely Mallorca éjszakai életének a központjának számít, de Palma Novában is számos fiatal nyaral, itt egy diszkó található. Palma Nova Magalufnál viszonylag csendesebb, kevésbé zsúfolt célpontnak számít.

Palma De Mallorca, újabban csak Palma

A spanyolországi Baleár-szigetek fővárosa, Palma de Mallorca neve ismét egyszerűen csak Palma lesz – döntött az autonóm közösség parlamentje kedden, ezzel nyolc éven belül harmadszor is megváltoztatva a város elnevezését.
A város neve hosszú idő óta vita tárgya a bal- és jobboldali pártok között, és lényegében attól függően változtatják meg négyévente, hogy éppen ki van hatalmon. A mostani egyszerűsítés a baloldali pártoknak köszönhető, akik azzal érveltek a módosítás mellett, hogy
a város így visszakapja eredeti, történelmi nevét, amelyet még az alapító rómaiaktól kapott. forrás:www.origo.hu 2016.11.30.

Mallorca Cala Millor utazás

Cala Millor Mallorca keleti partjának legnagyobb, és első számú üdülőhelye, remek homokos stranddal. Ez Mallorca egyik első üdülő-települése, de jellegtelen, és nem spanyolos. A repülőtértől 70 km-re van. Az első itteni szálloda 1933-ban épült, mára 61 szálloda, és 65 apartman létesült. Számos magas szálloda, üzlet, bár, és szórakozóhely található itt, a keleti parti települések közül Cala Millornak van a legpezsgőbb éjszakai élete. Ugyanakkor családok számára is kiváló hely. A vendégek szórakozásáról golfpályák, és egyéb sportpályák, és több más szórakoztatóipari egység gondoskodik. Cala Millort északról a csendesebb, és nyugodtabb Cala Bona, míg délről Sa Coma határolja. Eljutás Cala Millorba: Palma de Mallorcából a 412-es busszal. További, Cala Millórt érintő buszok: 441, 445, 447, 448, 451.

Mallorca Magaluf utazás

Magaluf Mallorca délnyugati partján, Palma de Mallorcától 18 km-re található. Vitathatatlanul Mallorca party-fővárosának számít. Rengeteg brit kedvenc nyaralási célpontja, a hírhedt éjszakai élet, mindennapos lerészegedés, a vad partyk, a fiatalok önmagukból kivetkőzésének színhelye - bár a magalufi önkormányzat szeretné ezt a hírnevet megváltoztatni, és Magalufot inkább más célközönség számára vonzóvá tenni. Egy nagy stranddal (Platja de Magaluf), és egy kisebbel (Cala Vinyes) rendelkezik. Fő strandja 900 méter hosszú, finomhomokos, kristálytiszta vizű, hangulatos promenáddal. A fiatalok éjszaka számos szórakozási lehetőség közül választhatnak, bárok, és klubok tucatjai fedezhetők fel, melyek közül sokakat Európa legjobb szórakozóhelyeinek tartanak. A legnagyobb magalufi klub a BCM, híresek még pl. a Banana vagy a Boomerang is. A legtöbb szórakozóhely a Punta Balena dombon, és a főutcán van. Nappali szórakozási lehetőségekben (go-kart, aquapark, (vízi)sportolási lehetőségek, lovaglás) sincs itt hiány.
A magalufi Katmandu Park Spanyolország egyik legjobb vidámparkja, mely egyszerre egy remek és izgalmas vidámpark, valamint egy kisebb aquapark is, a területén 3D és 4D mozi, és minigolf pálya is található. Belépő 2016-ban 27,90 EUR felnőtteknek, 21,90 EUR 4-12 éveseknek.
A Western Water Park Magaluf aquaparkja, kisgyerekeknek, és gyorsabb, és nagyobb, felnőtteknek is izgalmas csúszdákkal. Hétfő és péntek között Magalufból, Palmanovából, Santa Poncából és Paguerából ingyenes aquapark-buszok közlekednek ide, de el lehet jutni menetrend szerinti buszokkal is, Magalufból a 104, 105, 106-ossal, Palmából a 104-essel, 105-össel, Santa Poncából és Peguerából pedig a 104-essel. 2016-ban a belépő 27 EUR, 110-140 cm-es gyerekeknek 18 EUR, 91-110 cm-es gyerekeknek 10 EUR. Online vásárolva 2 EUR-val olcsóbbak a jegyek. Nyitva június és szeptember között 10:00-17:00-ig, de ezen belül júliusban és augusztusban 18:00-ig. Gokartozni is lehet Magalufban (Karting Magaluf, 22 EUR / 15 perc) Mindenképp megemlítendő a magalufi Kalóz-show is, amelyet sokan magalufi nyaralásuk csúcspontjának tartanak. 1980-as nyitása óta mintegy 3 millió látogatót szórakoztatott a gyermekek, és felnőttek számára is nagy élményt szerző, kiváló családi kikapcsolódást nyújtó előadás. A kalóz-show Magaluf egy nagy színházában van, amelyben egy életnagyságú kalózhajó van. A fedélzeten helyet foglalva megkezdődik az interaktív show. Morgan kapitány kalandjait tehetséges artisták, táncosok, és akrobaták mesélik el. Szerda, és péntek esténként a felnőttek számára "vágatlan változatot" is előadnak, ahol csúnya szavak is elhangzanak, és a szereplők is alulöltözöttebbek. Eljutás Magalufba: A palma de mallorcai buszpályaudvarról a 106-os busszal. További, Magalufot érintő buszok: 104, 105, 107.
Cala Bona a nagyobb Cala Millor mellett helyezkedik el. De annál sokkal csendesebb, exkluzívabb hely, családoknak kifejezetten ideális kis halászfalu. Persze nem is kínál annyi programlehetőséget, mint a legnagyobb üdülési célpontok. Mindenesetre, ha egy nagyobb település szolgáltatásaira vágynánk, mindössze 15-20 perc átsétálni Cala Millorba.
Mallorca Cala Major (Cala Mayor) Palma de Mallorcától nyugatra található, mára már azzal összeépült üdülőhely. Ez volt Mallorca első nyaralóhelye, ma már főleg csak a spanyolok körében kedvelt. Cala Major strandja van az egyik legközelebb a fővároshoz. A homokos, kék zászlós, jól felszerelt strand elég kicsi, és Palma de Mallorcához való közelségének köszönhetően zsúfolt.
Mallorca Cala Ratjada Mallorca legkeletibb pontján, elég kieső helyen van. A németek körében kedvelt hely, itt szinte csak velük találkozhatunk. Vízisportolási lehetőségeket, szórakozóhelyeket, szépséges, de zsúfolt finomhomokos strandokat kínál. A legközelebbi kirándulási lehetőség a rövid gyaloglással elérhető Capdepera világítótorony, és érdemes ellátogatni a szép Capdepera és Arta településekre is innen.
Mallorca Camp de Mar Palma de Mallorcától 26 km-re lévő, gyönyörű természeti környezetben lévő csendes, békés üdülőhely. Ide nem nagyon szerveznek utakat az utazási irodák, főleg egyéni utazók látogatják, és több hírességnek is van villája ezen a szép helyen. Kis, exkluzív, drágább nyaralótelepülés.
Mallorca C'An Picafort Alcudiától délre lévő kis üdülőhely, a Playa de Muro strand mellett. Szép strandja mentén széles tengerparti sétány húzódik. C'an Picafort kikötőjéből pedig hajókirándulások indulnak. Több bár, és 1-2 szórakozóhely szolgálja az esti kikapcsolódást.
Mallorca Ciudad Jardin a fővárostól keletre lévő kisebb, és az egyik első üdülőhely. A repülőtérhez nagyon közel található. Fehérhomokos, hosszú, lassan mélyülő strandja kevésbé zsúfolt, mint a szomszédos Playa de Palmáé. A tengerparti promenádon elérhető Palma de Mallorca és Platja de Palma. Ideális hely azoknak, akik a fővároshoz, és a repülőtérhez közel szeretnének nyaralni.
Mallorca Colonia de Sant Pere Alcudától 30 km-re, C'An Picaforttól 17 km-re helyezkedik el, a környék egyik legautentikusabb, legháborítatlanabb, legcsendesebb, legbékésebb, legkevésbé kiépült nyaralórésze. Kis homokos strandja van, több étterem, bár, és boltok szolgálják az itt nyaralók kikapcsolódását.
Mallorca Colonia de Sant Jordi a sziget déli részén, Campos településtől 14 km-re lévő hely, az egyik legközelebbi település a csodálatos Es Trenc strandhoz, és azon kívül is több romlatlan szépséges partszakaszhoz. A Cabrera Nemzeti Park közelsége miatt is kiemelendő, a gyönyörű természeti szépségeket nyújtó, romlatlan szigetre Colonia Sant Jordiból hajókirándulás keretében látogathatunk el. Colonia de Sant Jordi maga egy kisebb, csendesebb, nem túlépített település.
Mallorca Illetes (Illetas) Palma de Mallorcától 9 km-re délnyugatra lévő, szépséges kis üdülőhely, az egyik legkellemesebb célpont a főváros közelében. Drágább, exkluzívabb hely. Strandja a környéken az egyik legszebb, egy védett öbölben lévő, sziklákkal határolt, kis, homokos part, 2 beach clubbal.
Mallorca Peguera (Paguera) Mallorca délnyugati partján helyezkedik el, Camp de Martól 3 km-re, Palma de Mallorcától 23 km-re, keletre. Kis, viszonylag csendesebb, a németek körében kedvelt üdülőhely, homokos, nagyon széles stranddal.
Mallorca Port d'Andratx, a gyönyörű halászfalu egy drágább, exkluzívabb, hírességek, milliomosok által is szívesen látogatott üdülőhely a sziget déli részén, annak egyik legnyugatibb öblében. Nagyobb saját strandja nincs, a jobb strandokhoz kicsit utazni kell.
Mallorca Portals Nous Palma de Mallorcától 10 km-re nyugatra elhelyezkedő, főleg magánszállásokat, villákat, csak kevés hotelt kínáló üdülőrész, kis stranddal.
Mallorca Portixol a fővárostól keletre lévő legközelebbi nyaralóhely, és fürdési lehetőség, a fővárosból akár gyalog is eljuthatunk ide a tengerparti sétányon keresztül. Strandja kevésbé zsúfolt, mint a Platja de Palma részen lévők. Nem a legszebb, de Palma de Mallorcához nagyon közeli partszakasz.
Mallorca Porto Colom (Portocolom) máig egy kis, nyugodt halászfalu a Mallorca keleti partján, nem egy tömegturizmus célpont. Lassan mélyülő, gyerekes családok számára is ideális homokos strandon lehet napozni és strandolni.
Mallorca Porto Cristo (Portocristo) a sziget keleti részének korábbi legjelentősebb nyaralóhelye volt, mára családi nyaralóhellyé vált. Otthona a sárkánybarlangnak, és a közelben, Sa Cománál egy állatkert is van (Safari-Zoo Mallorca).
Mallorca Sant Elm (Sant Elmo) Mallorca nyugati pontján, a San Dragonera Nemzeti Park szigetével szemben, a Tamuntana hegy lábánál, gyönyörű természeti környezetben helyezkedik el. Egy másik lakatlan sziget, a Pantaleu nagyon közel található a parthoz. Csendes, nyugodt üdülőhely, szép stranddal, melynek egyik része homokos, másik része kavicsos.
Mallorca Ses Covetes nagyon kicsi, békés üdülőhely a sziget délkeleti részén, nagyon közel az Es Trenc strandhoz.
Spanyolország Fakultatív
Mallorca fakultatív kirándulások Mallorca szigettúra Valamennyi kirándulás közül a legátfogóbb kirándulás, amelynek során elsőként meglátogatjuk a sziget védőszentjeként tisztelt lluci „Fekete Madonnát”, akitől a legenda szerint minden igaz ember kívánhat valamit. Utunkat a sziget leghíresebb természeti látványossága, a Calobra-öböl felé vesszük, ahová már az odavezető út maga is káprázatosan szép és izgalmas. Kanyargós szerpentinek, változatos növényzettel tarkított erdőkön keresztül, majd kopár szurdokvölgyek mentén haladva jutunk el a Calobra-öbölbe, ahol a Parreis-patak találkozik a tengerrel. Itt fürdés, majd hajóút a festői Port de Sóller városába. Innen kisvasúttal haza, vagy – igény esetén – folytatjuk a nyugati part felfedezését Son Marroig egykori Habsburg-birtokával és a Chopinről világhírűvé vált Valldemossa városának felfedezésével.Irányár: 56 EUR/főGyermekeknek 12 éves korig: 28 EUR/fő Mallorca Akvárium Palma ...
Spanyolország Hasznos
Mallorca utazás. Utazási tanácsok. Kinek ajánljuk Mallorcat?Mallorca, a Baleári-szigetcsoport legnagyobb és legnépszerűbb szigete, a Földközi-tenger gyöngyszeme. Kristálytiszta türkizkék tenger, hófehér homokú öblök, festői falvak, kolostorok és lüktető éjszakai élet várja évről évre a napfény és a vízi sportok szerelmeseit. Ez az a hely, amelynek változatossága mindenkit rabul ejt, a természet szépségei mellett rendkívül gazdag kulturális emlékekben valamint a spanyol gasztronómia különleges ízei felejthetetlenné teszik az itt töltött csodálatos nyaralás emlékeit. Mallorca utazás hasznos tanácsok Beutazási feltételek Mallorcára történő beutazáshoz érvényes útlevél, vagy Uniós tagságunk révén új típusú kártyás személyi igazolvány is elegendő. Az útlevélnek a visszaúttól számítva még 1 hónapig érvényesnek kell lennie. Mallorca időeltérésMagyarországgal megegyező időzónába tartozik, ugyanaz az időszámítás. 2016. július 1-től idegenforgalmi adót vezetnek be Mallorcán Az adó bev...
Spanyolország Térkép
Mallorca térképLast minute olcsó, akciós utazás nyaralás előtt nézze meg Mallorca térképét, valószínűleg hasznos lehet az Ön számára.
Spanyolország Városok
Mallorca városok MallorcaA sziget úgy fest, mintha két nagy darabot kikanyarítottak volna belőle, hogy abból alakítsák ki Bahia (öböl) de Alcudiát északkeleten és Bahia de Palma-t délnyugaton. A sziget nyugati oldalán végighúzódó Sierra de Tramuntana hegyvonulata óvja a szigetet az északi szelektől. A sziget közepe a leglaposabb rész.Nyilvánvaló, hogy a turizmus Mallorca legfőbb bevételi forrása, de azért nem függ teljes egészében a turisták tömegétől. A sziget belső területein a teraszos földmőveléssel, amit több mint ezer évvel ezelőtt alakítottak ki, még ma is különféle gabonafajtákat termesztenek, valamint itt van Spanyolország cipőkészítő iparának egyik központja is.Palma de Mallorca a legfőbb szolgáltató központ, és a Baleárok politikai fővárosa. A Baleár-szigetek Autonóm Közösségének kormánya és parlamentje szintén ebben a városban kapott helyet, ahol a várostervezéssel, turizmussal és közlekedéssel kapcsolatos legfőbb döntéseket ...
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.