info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Hurghada város

Hurghada a legnépszerűbb nyaralóhely egész Egyiptomban. A Vörös-tenger partja mentén végeláthatatlan hosszan szállodák sora terül el, a klasszikus hurghadai bazári rész pedig több ezer turistát fogad minden este. Ha modern és hangulatos környezetben szeretnénk este beülni valahová vagy bulizni, akkor irány a Hurghada Marina!
 1. Hurghada szórakozás, vásárlás

  Az élet a városban estefelé indul be, napközben a legtöbb bolt még csak ki sincs nyitva. Kényelmesen vacsorázzunk meg tehát a szállodánkban és néhány fontért taxizzunk be a belvárosba. Ha pedig olyan szerencsések vagyunk, hogy a hotel már egyből közvetlenül a központban van, akkor csak induljunk neki. 
  A Sea Gull 4* hotel mindig tökéletes kiindulópont a sétához: van előtte egy kávézó, ahol kellemes árakkal várnak minket. Finom itt a tea és jó a vízipipa, valamint ingyenes a wifi, tehát minden adott ahhoz, hogy itt töltsünk egy órát. Ezután kezdjünk el sétálni bármelyik irányba, rengeteg üzletet fogunk találni. Alkudozni kötelező! Egy kivétel van: van legalább egy fix áras bolt Hurghada belvárosában, ahol ki vannak írva az árak. Itt nem fogunk tudni alkudozni, de erre nincs is szükség. Itt biztosak lehetünk benne, hogy normális áron fogjuk kapni a dolgokat.

  Érdemes kipróbálnunk az éttermeket is egy-egy este erejéig. Isteni halételeket kóstolhatunk meg a Fish Market nevű helyen, ahová minden reggel frissen szállítják a legkülönfélébb halakat és tenger gyümölcseit a Vörös-tengerből. Készüljünk rá, hogy nagyon jól fogunk lakni. A belvárosban olyan klasszikus gyorséttermek sorakoznak, mint a KFC, McDonald's és a Burger King. Ha késő este megéhezünk, akkor tökéletesek, valamint ezeken a helyeken általában ingyenesen elérhető a wifi. Bár ez minden kávézóra jellemző mostanság már Hurghadán. Tudja az összes tulaj, hogy akkor fogja a legtöbb vendéget becsábítani, ha van ingyenes wifijük.
  Vásárlás és vacsora után kedvünk lehet egy hideg sörhöz vagy finom koktélhoz. Ekkor két irányba indulhatunk: a Papa's Bar a Hurghada Marinán az itt élő külföldiek kedvence, időnként élő zenével, nagyon jó hangulattal. A Hard Rock Café pedig a legendás amerikai hangulatot kelti életre itt, a Vörös-tenger partján.

  Ha bulizni készülünk, akkor érdemes előtte a szállodában alapoznunk és csak az all inclusive ellátás lejárta után bemenni a városba, mert bár a sör elfogadható áron kapható még a legexkluzívabb helyeken is, de a koktélok árának határa a csillagos ég. A bulik mindig hajnalig tartanak Hurghadán. A három legnépszerűbb szórakozóhely a közvetle tengerparti Papa's Beach a Hurghada Marinán, a Little Buddha a Hard Rock Caféhoz közel, valamint a belvároshoz közeli White Beach. Arra érdemes figyelni, hogy ezek a szórakozóhelyek szinte mindegyike ladies nightot hirdet meg a hét bizonyos napjain, és ilyenkor a hölgyeknek sokszor ingyenes az ital éjfélig vagy éjjel 2-ig. Már csak azért is érdemes figyelni a ladies night akciókat, mert amikor az egyik hely ezt meghirdeti, akkor mindenki ott bulizik Hurghadán, és a többi szórakozóhely szinte kong az ürességtől. Erről a szórakozóhelyek Facebook oldalán lehet előre tájékozódni.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.