Hová utazna?
Indulási hely
1 db
2 fő
0 fő
Indulási hely kiválasztása
Kérem várjon...
Legkorábbi indulás
Kérem várjon...
Legkésőbbi indulás
Időtartam
Kérem várjon...
Szobák és utasok elosztása
Első szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Második szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Harmadik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Negyedik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Ötödik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Új szoba hozzáadása

Hurghada városrészek

Hurghada városrészei

Hurghada utazás olcsó akciós üdülés nyaralás Hurghada jelentős átalakuláson ment át az 1990-es évek elején. A vonzáskörzetében lévő városokat, partszakaszokat is mindenki Hurghadának vagy Hurgadának hívja. Hurghada , alatt jobb, ha egy a Vörös-tenger partján fekvő 25 km hosszú partszakaszt értünk. Egyiptom egyik legszebb üdülőhelye a Vörös-tenger partján, a fővárostól körülbelül 500 km-re délkeletre fekszik. A kristálytiszta tengerpartot finomhomokkal borított hosszú strandok szegélyezik, sok helyen találhatóak korallzátonyok, amelyek víz alatti szépsége elkápráztatja a búvárkodás szerelmeseit. A tenger vizének hőmérséklete ritkán csökken 22 C° alá, így ideális feltételeket biztosít az üdülni vágyók számára. Az új hotelek, amelyek manapság a legattraktívabb helyeken találhatók, végig a parton a régvolt kis halászfalutól 10 km-re délre sorakoznak. Az eredeti központból turistapiac lett, tradicionális kézzel készített ajándéktárgyakhoz lehet itt hozzájutni. Hurghadából át lehet hajózni a környező kis szigetekre is. A legismertebb a Giftun-sziget, ahol a korallzátonyok megismételhetetlenül gyönyörű világa mindenkinek felejthetetlen élményt nyújt. Hurghadaként szokták emlegetni El Gouna-t és a Makadi-öblöt is, talán azért, mert mindkettőhöz a hurghadai járattal jutunk el. Nézzük meg őket külön-külön. Északról dél felé haladva a jelesebb elnevezéseket itt találja meg:

Hurghada El Gouna

Hurghada El Gouna olcsó akciós üdülés nyaralásEz a gyönyörű üdülőövezet közigazgatásilag Hurghadához tartozik, de a központtól körülbelül 30 km-re északra található. A városrész névadói a Vörös-tenger lagúnái, amelyek romantikus hangulatot kölcsönöznek e varázslatos településnek.

Kerthelyiségek, nemzetközi éttermek, bárok, kávézók, bazárok sokaságai, valamint egy hatalmas 18 lyukú golfpálya várja a pihenésre és aktív kikapcsolódásra vágyó vendégeket. A mesterségesen mélyített lagúnák körül keleti stílusban épült szállodák sorakoznak, mintegy kis orientális falucskát mintázva.

Fürdeni a lagúnákban vagy a strandon lehet, ahová meghatározott intervallumokban az adott szállodák kis hajókat indítanak.
Hurghada, El Gouna utazások, akciós, last minute utak

Hurghada - Dahar

Hurghada Dahar olcsó akciós üdülés nyaralásHurghada régi városrészét nevezik Daharnak. Többek Old Townnak is hívják ezt a helyet, mivel kb 20-25 éve csak ez a rész volt meg az akkori kis halászfaluból kinőtt Hurghadából. Egy tipikusan arab városrésznek kell elképzelnünk Dahart. Rengeteg kávézó , bazár található itt.

Az utcák útvesztőiben hamar el lehet tévedni, de az a csodálatos hangulat, amit ez a városrész áraszt elfelejteti velünk az aggodalmat, hogy merre is van a haza felé vezető út. Menjünk be sok üzletbe, alkudozzunk, élvezzük a kelet varázsát.

A hamisítatlan kávézóban bátran rendeljünk Beduin teát vagy kávét és egy Shisát.
Töltsük el időnket itt nagy nyugalomban, adjuk át magunkat a hely szellemének, mert itt minden úgy fog történni, ahogy Allah akarja.
 

Hurghada - Sakkala

Hurghada Sakkala olcsó last minute utazás üdülésHurghada új belvárosa Sakkala vagy másként Sakala. A helyiek gyakran Sakkala helyett Sekkalát mondanak vagy írnak erre a városrészre.
Itt található meg a szórakozóhelyek többsége és az elmaradhatatlan bazár negyed.

Szállodák sora szegélyezi a partszakaszt, többek között itt található a La Pacha, Minamark, Sea Gull, és a Roma Hotel.

A szűk kis mellékutcákba is érdemes betérnünk, hiszen az árusok itt lényegesen olcsóbban árulják portékáikat, mint a főúton.

Sakkala tulajdonképpen egy kétszer kétsávos út két oldalán elhelyezkedő utca. Ha Dahar felé (északi irány) haladunk, akkor az úttól jobbra eső részen a szállodákon túl már a gyönyörű Vörös-tenger partja található.

Hurghada - Soma-Bay

Hurghada Soma Bay olcsó last minute utazás nyaralásSoma-Bay Hurghada déli részén terül el. Tulajdonképpen az már nem is Hurghada, csak azért tekintjük annak, mert amikor Egyiptomba utazunk, akkor a hurghadai utazás kategóriájába vesszük, mivel Hurghada -ban száll velünk a repülőgépünk.

Soma-Bayben megtalálhatjuk még azt az érintetlen természeti környezetet, amely már sajnos Hurghada központjában a sok építkezés miatt eltűnt.

Koralokban gazdag tenger-partja évről-évre egyre több látogatót vonz erre a meseszép részre. Soma-Bayben gyönyörűen megépített Golf pályák várják az idelátogatókat. Soma Bay egyik legszebb szállodája a Caribbean World Resort
 

Hurghada - Makadi-Bay

Hurghada Makadi Bay last minute utazás Makadi- Bay üdülőhely Hurghadától 35 km-re fekszik, strandjai csodálatosak és a közvetlen közelben korallszirtekre lehet bukkanni. Általában magasabb kategóriájú szállodák vannak errefelé, előnyük a magas színvonalú szolgáltatásban rejlik.
Az utóbbi években egy kisebb centrum épült ki, ahol be lehet ülni valamelyik tipikusan egyiptomi kávézóba vagy étterembe.
Makadiból menetrendszerinti autóbuszjárat közlekedik Hurghadába, amit persze kevesen vesznek igénybe.
Majd minden hotel indit iránytaxikat a városba. Ezek menetrendjét meg lehet tudni a szálloda recepcióján. A viteldíjak szállodánként változók, ez függ attól is, hogy hány csillagos szállodából akarunk bejutni valamelyik városrészbe.
Hurghada Makadi Bay last minute utazási ajánlatok

Hurghada - Safaga

Hurghada Safaga last minute olcsó akciós utazásNyugodt tengerparti üdülőövezet, amelynek központja, Port Safaga, Hughadától 58 km-re, délre a Vörös-tenger partján fekszik. Port Safaga -val szemben a Vörös-tengerben található Safaga Island. A tengerpart előtt fekvő Tobia Island korallszirtjei remek búvárkodási lehetőségekkel várják az idelátogatókat. A térség dinamikusan fejlődik, de itt még nincs annyi szálloda, mint Hurghadán, viszont annál nagyobb nyugalom uralkodik errefelé. Esténként a kis sétányon sétálva több étterem, kávézó és üzlet csalogatja vendégeit. Elsősorban azoknak ajánlható, akik a nyugodtabb pihenést részesítik előnyben, és szeretnének búvárkodni. A helyi időjárási viszonyok ideálisak a széllovagláshoz, 1993-ban itt rendezték meg a széllovas- világbajnokságot. Safagán van egy igen jó kis szállodánk: Shams Safaga. A sham arab nyelven napot jelent, így megtapasztalhatjuk a nap melegét és a valódi arab vendégszeretet, itt Egyiptomban!
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.