info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Online utazásra való jelentkezés általános szerződési feltételei

Online utazásra való jelentkezés általános szerződési feltételei


Preambulum

A megrendelő kötelessége és felelőssége az utazás díjának kifizetése előtt tájékozódni a Konzuli Szolgálat honlapján a koronavírussal kapcsolatos utazási kockázatokról, korlátozásokról, karanténról és esetleges extra teendőkről, azok költségeiről. Külföldi állampolgárok adott célország követségén egyénileg érdeklődjek a beutazás feltételeiről. Külföldi indulás esetén a megrendelőnek egyénileg, önállóan kell tájékozódnia az onnan történő kiutazási feltételekről illetve a célország beutazási feltételeiről.
A Megrendelő legyen tudatában annak, hogy ezek változhatnak a megrendelés és az utazás, valamint hazautazás pillanatáig is. A rendelkezések  betartásáért  az Utazó felel, a Dive Hard Tours Utazási Iroda Kft. kizár minden ezzel kapcsolatos felelősséget.
Amennyiben a rendelkezések be nem tartása miatt az utazó az utazáson nem tud részt venni, úgy kell tekinteni, mintha az utazást nem kezdte volna meg, egyúttal az utazásszervező és a Dive Hard Tours a lemondási feltételeket lépteti érvénybe.
Fordítson különös figyelmet a lemondási és módosítási feltételekre, mind az utazás, mind a biztosítás kapcsán. Minden aktuális információt megtalál a Konzuli Szolgálat honlapján


Dive Hard Tours Utazási Iroda Kft (1134 Budapest, Taksony utca 9. földszint 8. ajtó,  MKEH engedélyszám: U- 000646, Adószám: 13553687-2-41 , Cgj.: 01-09-861273, Adatkezelési Nyilvántartási Szám: NAIH-61279/2012., Kamarai nyilvántartási száma: BU13553687, Statisztikai számjel: 13553687-7912-113-01., Telefon:+ 36 1 785 84 92, + 36 20 6690 297 Fax: + 36 1 785 84 90 , OTP BANK: 11713005-20400756-00000000) az Internetes weboldalain (online megrendelés) az alábbi "Online utazásra való jelentkezés általános szerződési feltételei"-ről szóló szerződést (Továbbiakban ÁSZF) köti a vele utazni kívánó Utassal, (továbbiakban: jelentkező / megrendelő)  aki a weboldalon keresztül utazásra online jelentkezést küld.

Online utazásra jelentkezéskor a jelentkező/megrendelő nem tudja elküldeni a jelentkezését, mielőtt az alábbiakat nem olvasta illetve nem fogadta volna el. Jelen szerződés a jelentkező / megrendelő részéről történő elfogadással jön létre. Az utazásra jelentkezés elküldése lehetetlen anélkül, hogy a felhasználó a kis négyzetben nem jelölné be az elfogadást, bejelölés nélkül a biztonsági rendszer nem engedi elküldeni a jelentkezési lapot. Amennyiben az ÁSZF-t nem fogadja el, kérjük ne használja a Dive Hard Tours Internetes weblapjait.

Az online utazásra való jelentkezés nem ajánlatkérés! Az utazásra való jelentkezéskor meg kell adni az utazók adatait és el kell fogadnia a jelen ÁSZF-t, az ajánlatkéréshez nem. Utazásra a való jelentkezéskor bizonyos ideig eltesszük Önnek az utat, ezért más ahhoz nem tud hozzáférni, bővebben: https://www.divehardtours.com/online-foglalas
Ha csak ajánlatot szeretne kérni, akkor ne küldjön utazásra való jelentkezést, helyette használja:https://www.divehardtours.com/egyedi-ajanlatkeres

A jelentkezés elküldése után az iroda úgy tekinti, hogy a szerződők akaratai megegyeztek . A két fél egybehangzó joghatás kiváltására irányuló akarat-kijelentései alapján az alábbi szerződés jön létre. Ezen szerződés (ÁSZF) írásba foglalt szerződésnek minősül.

Egy utazásra jelentkezéskor a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) Korm. rendelet 3 § (1) bek. szerint Dive Hard Tours Utazási Iroda Kft. jelen ASZF-t a jelentkező / megrendelő számára hozzáférhető tartós adathordozón rendelkezésre bocsátva átadja az jelentkező/megrendelő részére, akként, hogy egy jelszóval védett és titkosított felhasználói fiókba (un. VIP Fiók) feltölti.  A feltöltött ASZF megegyezik jelen ASZF-el, az már a későbbiekben nem módosítható, formátuma .pdf. Erről a jelentkező/ megrendelő minden esetben e-mailben értesítést kap. A felhasználói fiókba feltöltött szerződést a felhasználó bármikor megtekintheti, azt letöltheti, kinyomtathatja. Az információk, szerződések tárolását a Diva Hard Tours Utazási Iroda Kft. megfelelő időtartamon keresztül módosítások nélkül tárolja.
A Dive Hard Tours Utazási Iroda Kft. szem előtt tartja, hogy
- a VIP Fiók internetes oldal kizárólag a jelentkező/megrendelő számára teszi lehetővé az információk, szerződések olyan módon való tárolását és reprodukálását , hogy azok megfelelő ideig hozzáférhessen.
- A szerződések, információk átadását a Dive Hard Tours Utazási Iroda Kft. aktív magatartása kíséri, amelyeknek célja ezen igénybevevőnek az említett információk, szerződések rendelkezésre állásáról való tájékoztatása.

Az utazásra való jelentkezés nem hoz létre utazási szerződéses jogviszonyt. Az utazási iroda nem köteles az utazást biztosítani a jelentkezőnek, különösen helyhiány vagy árváltozás esetében. Az utazási iroda nem tudhatja a jelentkezés pillanatában, hogy az ő partnere nem emelt-e időközben árat illetve az utazásra van-e még szabad hely adott pillanatban. Ezek az adatok csak akkor válnak világossá az iroda számára, amikor konkrét jelentkezést kap a felhasználótól, ekkor kéri le a helyeket és árakat. Csak az utazási iroda írásos visszaigazolásával válik hatályossá az utazásra való jelentkezés, amiben a pontos ár és a többi információ szerepel.

Az utazásra jelentkező személy semmilyen kártérítést, bánatpénzt vagy bármilyen más jogcímen nem követelhet az utazási irodától, ha a weboldalon csupán egy jelentkezési űrlapot kitölt és ezzel azt tudatja az utazási irodával, hogy utazni szeretne. Ez viszonos, hiszen az utazási iroda sem tud semmit tenni az olyan felelőtlen felhasználók ellen, akik csak elküldik a jelentkezésüket  és utána nem fizetik ki a részvételi díjat. Azt sem tudja az utazási iroda leellenőrizni, hogy a jelentkező által megadott adatok helyeseke-e, illetve a jelentkezés valódi utazás- és fizetési szándékot takarnak-e.

Sajnos az utóbbi időben egyre több jelentkezés érkezik az irodához, ami mögött nincs valódi utazási-, és fizetési szándék, ekkor az iroda feleslegesen dolgozik, feleslegesen tesz el helyeket mások elöl, aki pedig csak egyéni szórakozásból foglalásokat küld, ő semmilyen módon nem kötelezhető kártérítés és a felesleges költségek megfizetésére.

Kérjük, csak azok küldjenek utazásra jelentkezést, akik valóban komolyan gondolják az utazás és annak díjat ki is fogják fizetni.  Az alábbi szabályozás nekik szól:

1.) A Dive Hard Tours Kft. által üzemeltetett honlap: www.divehardtours.com használatának feltétele, hogy a felhasználó előzetesen elolvassa és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat. Jelentkező a honlap használatával elismeri, hogy a jelen szerződésben foglaltakat előzetesen megismerte, annak rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek fogadja el.

2.) A divehardtours.com honlap meglátogatása a látogató vagy más harmadik fél és a Dive Hard Tours Kft. között jogokat és kötelezettségeket magában foglaló jogviszonyt nem keletkeztet. A jelentkezési lap elküldése nem kötelezi a Dive Hard Tours Kft-t utazási szerződés megkötésére.

2.1) Amennyiben a jelentkező a foglalás során több utas részére rendeli meg az érintett utazási csomagot, abban az esetben a jelentkező / megrendelő a Dive Hard Tours Kft. a többi utas jogszerűen eljáró képviselőjének tekinti. Kizárólag a jelentkező / megrendelő a felelős az olyan kárért, vagy bármely más hátrányért, ami azért ér bárkit, mert a jelentkező / megrendelő a többi utas vonatkozásában nem rendelkezett képviseleti jogosultsággal.

2.2) Az úti-okmányok (útlevél, esetlegesen vízum) beszerzése az Utas/ok kötelessége és felelőssége.
Az Utas/ok köteles az utazásra vonatkozó mindenkori jogszabályokat, előírásokat (pl. útlevél-, vám-, devizajogszabályok, be- és kiutazási szabályok, egészségügyi előírások stb.) betartani; az ezek megszegéséből, be nem tartásából eredő többletköltségek és károk az Utast /okat terhelik. A megrendelő/jelentkező felelőssége, hogy azokat az utasneveket adja meg, amelyek az utazási okmányokban szerepelnek. Későbbi módosítások, korrekciók módosítási díj ellenében lehetségesek, az utazásszervező ASZF-jében és jelen ASZF 18/. pontja szerint
A külföldi állampolgárságú utasok a beutazási szabályokkal kapcsolatban érdeklődjenek az adott célország konzulátuson, illetve nagykövetségen.

2.3) A jelentkező / megrendelő az utazásról önállóan köteles tájékozódni, különös tekintettel a szálloda minőségéről. Dive Hard Tours Kft. csupán ajánlhat utazást, de semmilyen felelőssége nem keletkezik ezzel kapcsolatban, hiszen a döntés az jelentkező / megrendelő kizárólagos hatáskörébe tartozik. Egy ajánlat kiküldése nem jelenti azt, hogy a Dive Hard Tours Kft. felelősséggel tartozik az utazásszervező leírásáért illetve az általa nyújtott szolgáltatások minőségéért. A Dive Hard Tours Kft. azt javasolja az jelentkező / megrendelő -nek, hogy még a jelentkezés előtt és ne utána tájékozódjon  a nemzetközi értékelő oldalakon pl. https://www.tripadvisor.co.hu/  vagy https://www.holidaycheck.de/ oldalakon. Utólag a Dive Hard Tours Kft. nem  tud azzal mit kezdeni, ha ez a fázis kimarad a jelentkező/megrendelő részéről, és utólag olvas egy hotelről kedvezőtlen véleményeket, vagy olyanokat állít valaki, hogy "de Önök ajánlották ezt a szállodát, és nekünk mégsem tetszett." A Dive Hard Tours Kft ebben az esetben kizár minden felelősséget.
A szállodaválasztás mindig a jelentkező/megrendelő felelőssége, a döntés minden esetben nála van.
A jelentkező/megrendelőnek kell eldöntenie, hogy az adott ajánlat megéri-e neki. Ehhez segítséget nyújt a minden hotel lapján látható árgrafikon, viszont arra a Dive Hard Tours Kft. nem tud garanciát vállalni, hogy a lefoglalt ár lesz a legolcsóbb az utazás pillanatáig.
Jelentkező/megrendelő tudomásul veszi, hogy amennyiben az utazás ára a későbbiekben csökken ugyanarra az utazásra illetve szállodára, időpontra, időtartamra és szobatípusra, akkor nem téríti meg a különbséget sem az utazásszervező, sem a Dive Hard Tours Kft, sem a biztosító. Ugyanígy azzal is tisztában van a jelentkező / megrendelő, hogy, ha az utazás ára a későbbiekben emelkedik, nem kell később emiatt többet fizetnie, kivéve, ha erre az adott touroperator utazási szerződése nem tér ki, és azt a touroperator érvényesíteni akarja. Emiatt a megrendelő/utas nem fog kifogással vagy panasszal élni, nem keresheti meg ilyen ügyben a Dive Hard Tours Kft-t, mert ezt tudomásul vette  a foglalás / jelentkezés pillanatában.

2.4.) Előfordulhat, hogy bár jelentkező / megrendelő -nek van érvényes opciója, tehát a magyar piacról más nem tud jelentkező / megrendelő helyett utazni, de a szálloda mégis megtölti magát egy másik országból. Ez ritkán következik be, de mégis előfordulhat, ennek a  szakkifejezése a stop sale. Ez esetben a Dive Hard Tours Kft. azonnal értesíti a jelentkező / megrendelő-t és segít egy másik hotel kiválasztásában vagy a nála lévő pénzt visszautalja a megrendelőnek.. Stop sale vagy visszaigazolás hiánya miatt nem hatályosult utazási szerződés értelmében - függetlenül attól, hogy előleget vagy a teljes díjat kifizette az utas és megkötötte az utazási szerződést az utazásszervezővel - a Dive Hard Tours kft-t semmilyen kártalanítási/kártérítési felelősség nem terheli. Ebben az esetben a Dive Hard Tours Kft. minden tőle telhetőt megtesz az eredeti állapot helyreállítása érdekében.

2.5.) A Dive Hard Tours minden felelősséget kizár azzal kapcsolatban, ha az utazásszervező nem tudja visszaigazolni az adott utat, ezáltal nem hatályosul az utazási szerződés a felek között.  Ilyen esetek például, de nem teljes körűen: ha a kiválasztott utazás helyett nincs a stop sale értesítésének pillanatában vagy azt követően másik hasonló út / hasonló árkategóriában / hasonló dátumon; ha időközben a többi utazás ára jelentősen drágult; ha a megrendelő vagy utastársa már kivette a szabadságát idő előtt és ezen már nem lehet módosítani; ha az út miatt útiokmányokat készített akár gyorsított eljárásban felárért; ha bármi egyéb kiadása vagy kellemetlensége adódik amiatt a nyaralás kapcsán, mert a jelentkező/utas nem várta meg a visszaigazolást.

2.6.) Megrendelő kijelenti, hogy megismerte az Utasási Tanácsok oldalon leírtakat, azokat megértette és ezek tudatában rendelte meg az utazást. Utazási Tanácsok

3.) A szolgáltatásokat és információkat magánjellegű, nem kereskedelmi célú felhasználásra teszi közé a Dive Hard Tours Kft. Senkinek nem áll jogában módosítani, másolni, terjeszteni, megjeleníteni, előadni, újra előállítani, közzétenni, átruházni vagy eladni a Dive Hard Tours Kft. oldalain megszerzett információt vagy szolgáltatást. A Dive Hard Tours Kft. oldalain szereplő nevek, logók, grafikák, tájékoztatók, és egyéb információs anyagok szerzői jogi védelem alatt állnak.

4.) A Dive Hard Tours Kft ingyenesen bocsátja használatra a divehardtours.com oldalain található információkat és szolgáltatásokat. A Dive Hard Tours Kft. nem tehető felelőssé a divehardtours.com oldalán fellelhető információk használatából, végrehajtásából, vagy valamilyen információ hiányából, az információval - vagy annak hiányával - kapcsolatosan keletkező közvetlen vagy közvetett kárért. A Dive Hard Tours Kft. minden, a fellelhető információból eredő kárért kizárja a felelősségét.

5.) Dive Hard Tours Kft. nem tartozik felelősséggel azokért az esetlegesen bekövetkező károkért, veszteségekért, költségekért, amelyek a weboldal használatából, azok használatra képtelen állapotából, nem megfelelő működéséből, üzemzavarából, az adatok bárki által történő illetéktelen megváltoztatásából keletkeznek, illetve amelyek az információ továbbítási késedelemből, számítógépes vírusból, vonal- vagy rendszerhibából, vagy más hasonló okból származnak.

6.) Előfordulhat, hogy a szolgáltatások keretében megjelenített információk pontatlanságokat vagy hibákat tartalmaznak. A divehardtours.com -on elérhető információk rendszeresen módosulnak. A Dive Hard Tours Kft. fenntartja a jogot a felfedezett hibák - a felfedező személyétől függetlenül - előzetes figyelmeztetés nélkül történő helyesbítésére.

7.) Az utazási ajánlatokat, szálloda leírásokat, képeket a Dive Hard Tours Kft. a divehardtours.com honlapjára a vele partneri viszonyban álló utazásszervezők zárt számítógépes rendszerben lévő, ügynevezett XML technológiával töltik fel, ezért ezek megváltoztatására a Dive Hard Tours Kft-nek nincs lehetősége, így ezen adatok valódiságáért az utazásszervezők és nem a Dive Hard Tours Kft. a felelős. A Dive Hard Tours Kft-nek az utazásra jelentkezés pillanatában nincs információja arról, hogy az adott utazás szabad-e, tehát értékesíthető-e a jelentkező részére.
A szállodai leírásoknál, utazásoknál az ott szereplő éttermek nevei illetve a nyitvatartási idők csak tájékoztató jellegűek, azok megváltozása esetében a Dive Hard Tours Kft. nem tartozik felelősséggel. A honlapon szereplő helyesírási hibáért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáért, a kalkulátor pontatlan számolásáért felelősséget a Dive Hard Tours Kft. nem vállalja. A divehardtours.com honlapon szereplő kalkuláció eredménye tájékoztató jellegű, amely az utazási irodát az utazási szerződés megkötésére nem kötelezi. Mindig az utazási iroda által írásban visszaigazolt részvételi díj a mérvadó. A helyes fizetendő részvételi díj az iroda írásos visszaigazolása után tekinthető véglegesnek.

8.) A Dive Hard Tours Kft. által forgalmazott utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeit kizárólag csak a velük kapcsolatos szerződés határozza meg. Ezeket a szerződéseket semmilyen, a divehardtours.com oldalán található anyag, információ, katalógus adat, részletezés nem befolyásolja. A Dive Hard Tours Kft. mindent megtesz azért, hogy a divehardtours.com-n található anyagok, vagy szolgáltatások bemutatásai pontosak és teljes körűek legyenek, de azok tényleges pontosságáért és teljes körűségéért nem szavatol. A Dive Hard Tours Kft. bármikor, előzetes értesítés nélkül módosíthatja a divehardtours.com oldalon található anyagokat és szolgáltatásokat, vagy a bennük részletezett termékeket és árakat. Előfordulhat, hogy a divehardtours.com oldalon fellelhető anyagok és szolgáltatások bemutatása esetenként elavultnak bizonyul - például továbbra is szerepel olyan utazás az adatbázisban, amelyre a szabad helyek elfogytak. A honlapon szereplő utazások illetve azok indulási időpontjai nem a szabad helyeket jelzik. A Dive Hard Tours Kft. mindent megtesz, de nem vállal kötelezettséget ezek frissességére. A Dive Hard Tours Kft. természetesen mindent megtesz érte, de nem vállal felelősséget azért,hogy az oldalon megjelentetett információk tökéletesen kielégítik a a felhasználó/jelentkező elvárásait és várakozásait.

9.) Némely utazást először az utazásszervező utazási iroda külföldi partnerétől szükséges lekérni. Ilyen esetben a Dive Hard Tours Kft. jogosult a jelentkező / megrendelő-től az adott utazásszervező utazási iroda feltételei szerint a teljes díjat bekérni. Sikertelen foglalás esetén a jelentkező / megrendelő által megfizetett teljes összege visszatérítendő a jelentkező / megrendelő részére, amennyiben a jelentkező / megrendelő nem választ a Dive Hard Tours Kft. kínálatából másik, legalább a meghiúsult utazás teljes díjának értékével azonos értékű utazást, azonban a jelentkező / megrendelő az esetleges sikertelen foglalás következtében semmilyen jogcímen nem jogosult kártérítésre.

10.) Utazásra jelentkezéskor a jelentkező / megrendelő részére egy személyes un. VIP Fiók kerül létrehozásra az ÁSZF elfogadásakor. Ha egy szolgáltatás fiók megnyitását igényli, a vonatkozó regisztrációs űrlap kérdéseire a felhasználó az aktuális teljes és pontos adatok megadását követően hajtja végre a regisztrálást. A Dive Hard Tours Kft. a divehardtours.com szolgáltatásainak használata, illetve a regisztráció során tudomására jutott személyes adatot a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései szerint kezel. Amennyiben jelentkező / megrendelő és az általa képviselt utasok bármely személyes adatát megadja, ezzel hozzájárulását adja ahhoz, hogy azt a Dive Hard Tours Kft. - az ügylet jellege által meghatározott célból és ideig - nyilvántartsa és kezelje. A Dive Hard Tours Kft. az így tudomására jutott adatokat nem adja el, nem teszi nyilvánosság vagy harmadik fél számára szükséges partnerek részére- hozzáférhetővé, kivéve az utazási szerződés megkötése miatt a partnereknek történő átadása szerint kifejezetten szükséges. Bővebben: Adatvédelem, adatkezelés.

11.) A jelentkező / megrendelő VIP fiókja jelszavának és a fiók titkosságának megőrzéséért a jelentkező / megrendelő viseli a kizárólagos felelősséget. A jelentkező / megrendelő köteles azonnal értesíteni a Dive Hard Tours Kft.-t, az esetleges illetéktelen személy általi használatáról vagy a biztonságon esett egyéb sérelemről. A Dive Hard Tours Kft. nem felel azért, ha harmadik fél a szerverén tárolt esetleges személyes anyagokhoz hozzáfér, illetve ha harmadik fél a kommunikációs csatornába belépve, vagy a szerver feltörésével a tárolt anyagokat megváltoztatja.

12.) A VIP fiók tulajdonosának engedélye híján nem használhatja fel más személy fiókját. A szolgáltatások használatának feltétele, hogy a szolgáltatásokat semmilyen törvényellenes vagy a jelen feltételek és figyelmeztetések által tiltott célra ne használja. Semmiféle olyan módon nem használhatja a szolgáltatásokat, amely sérülést, működési zavart, túlterhelést vagy károsodást okozhatna a Dive Hard Tours Kft. valamely kiszolgálójában, vagy amely harmadik felet akadályozna a szolgáltatások használatában és élvezetében..

13.) A Dive Hard Tours Kft. fenntartja a jogot arra, hogy bármikor, előzetes figyelmeztetés nélkül megvonja az ingyenes szolgáltatásokhoz való hozzáférési jogát. A Dive Hard Tours Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a szerveren tárolt személyes beállításokat és ingyenesen használatra bocsátott szolgáltatások keretei között tárolt adatokat előzetes figyelmeztetés nélkül törölje. Egy adott utazás adatait, szerződéseit, iratait a Dive Hard Tours Kft. 5 évig megőrzi, azokat nem törli. A jelentkező/megrendelő lehetőleg mielőbb töltse le az ott található iratokat, szerződéseket. Az ilyen adatok elvesztéséből származó károkért történő kártérítés lehetőségét a A Dive Hard Tours Kft. kizárja.

14.) A divehardtours.com oldalon szerepelnek külső oldalakra vonatkozó linkekre vonatkozó korlátozás: A külső linkek nem tartoznak a Dive Hard Tours Kft. szerkesztése alá, a Dive Hard Tours Kft. nem vállal felelősséget ezek frissítéséért, tartalmáért, vagy ezeken elhelyezett linkek hivatkozásaiért. A linkek elhelyezése a divehardtours.com oldalon nem jelenti automatikusan, hogy a A Dive Hard Tours Kft. egyetért a külső linkek tartalmával, az azokon szereplő tartalom következtében felelőssége nem keletkezhet.

15.) A jelentkezéssel kapcsolatos részletes információk megismeréséhez külön tájékoztató oldalt hozott létre a Dive Hard Tours Kft., ahol lépésről lépésre szereplenek a tennivalókat és lehetőségeket. Az online jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókat megtalálhatók a foglalási űrlapon is, illetve ezen link alatt:
Online jelentkezés az utazásra

16.) A divehardtours.com oldalon megjelenített utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezési űrlap kitöltésével, személyesen, telefonon vagy levélben megadott, a foglalás szándékára utaló nyilatkozat nem hoz létre utazási szerződés. Az utazási az utas és az utazás szervező között szerződés a foglalásra küldött/adott visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének vagy a teljes díj megfizetése után jön létre.

17.) Az előleg -, illetőleg a teljes díj befizetése után az utazás visszaigazolását követően  minden esetben megrendelésnek minősül az utazásra való jelentkezés, a visszaigazolásban megjelöltek és az utazásszervező utazási feltételei szerint. A konkrét megrendelésre szóló utazássszervező utazási szerződését a részvételi díj befizetése után a jelentkező / megrendelő által megadott E-mail címére a Dive Hard Tours Kft. megküldi. A Dive Hard Tours utazási iroda ezzel a módszerrel adja át tartós adathordozón a konkrét utazási szerződést. Az utazásszervező utazási szerződését itt tudja előzetesen megismerni, ezzel a Dive Hard Tours eleget tett azon kötelezettségének, hogy előzetesen tájékoztatta a jelentkező / megrendelő -t arról, hogy ki az utazásszervező, és neki milyen utazási szerződési feltételei vannak. Az utazási szerződés létrejöttét nem befolyásolja, hogy utazási szerződést aláírva visszajuttatta-e a jelentkező a Dive Hard Tours Kft. részére. Ebben az esetben ráutaló magatartással létrejött az utazási szerződés, mivel a jelentkező / megrendelő az utazási szerződés feltételeit írásban - igazolható módon- megkapta, azok feltételeit megismerte.  Abban az esetben, ha a jelentkező/ megrendelő valamilyen okból pl.: szándékosan, lustaságból, feledékenységből. stb nem írta alá az nem befolyásolja az utazási szerződés létrejöttét, hiszen az utazás előlegét vagy a teljes díjat megfizette, ekképpen  a felek a magatartásukkal fejezték ki a szándékukat (A ráutaló magatartással tett jognyilatkozat a címzett tudomásszerzésével válik hatályossá).

18.) Lemondási, módosítási feltételek
18/1 Amennyiben az utazás lemondása a jelentkező / megrendelő részéről történik, akkor a jelentkező / megrendelő köteles megfizetni az utazásszervező utazási iroda utazási szerződésben meghatározott bánatpénz/kötbér és/vagy eljárási díjának összegét. Ennek mértékéről és módjáról konkrétan az utazásszervező utazási iroda általános szerződési feltételei a mérvadóak.
18/2. A jelentkező / megrendelő tudomásul veszi, hogy amennyiben bármilyen okból (ide értve pl.: nem szeretne utazni, névátírás, betegségre való hivatkozás, utazásképtelenség miatti lemondás, munkahelyi probléma, más időpontra való átfoglalás, stb.)  lemondja vagy módosítja (lehet pl névmódosítás, névkorrekció) az utazást, akkor az utazásszervező által az utazási szerződésben meghatározott bánatpénzen / kötbéren  illetve egyéb a touroperátor által felszámított díjon felül köteles  a Dive Hard Tours Kft-nak  5.000.- Ft/fő, azaz ötezer forint per fő un. adminisztrációs költséget megfizetni. Abban az esetben, ha eurós elszámolású az utazás, akkor ez a díj 15 Eur/fő. A fizetendő adminisztrációs költséget a Dive Hard Tous Kft. jogosult levonni a visszajáró összegből.  Amennyiben a befizetett összeg nem fedezi ezt az összeget, akkor  a jelentkező / megrendelő köteles a lemondás időpontjától számított 8 napon belül a Dive Hard Tours Kft-nek megfizetni. (ennek kiküszöbölésére már az utazás előlegét ezzel az összeggel megemeljük. pl, ha 40 % az előleg, akkor  a fizetendő előleg 40% + 5.000 Ft/fő / 15 Eur/fő. A hátralék összege ennyivel kevesebb lesz, hiszen ezáltal a teljes részvételi díj összeg nem fog változni.)

19.) Élménybeszámolók, szálloda értékelések: A Dive Hard Tours Kft. felkéri minden utasát a Dive Hard Tours Kft. által közvetített útról való visszatérés után egy kérdőív kitöltésére, amelyben az utas összefoglalhatja és értékelheti a nyaralása lefolyását, a Dive Hard Tours Kft. egyes szolgáltatásait, az adott szállás minősítését stb. Az élménybeszámoló elküldésével az utas kifejezett beleegyezését adja annak nicknevével együtt történő közzétételéhez a Dive Hard Tours Kft. által üzemeltetett weboldalakon. Abban az esetben, ha az utas nem releváns információkat vélemyényeket ír a vélemyényező oldalon, akkor a Dive Hard Tours Kft. annak közzététetlet megtagadhatja. A honlapot a Dive Hard Tours Kft. üzemelteti, ezért saját hatáskörben tartja azon jogát, hogy mit jelentet meg a saját honlapján.

20.) Számlázásra, fizetésre vonatkozó részletes előírások: Ezen az oldalunkon találja meg a leírást:Utazás kifizetése

21.) Dive Hard Tours ügyeleti telefonszáma: +36-30-5101898 csak akkor hívja, ha bajba jutott és már az Utasunk továbbá, ha mondanivalója nem várhat a következő munkanapig. Kérjük, ezt a számot ne hívja munkaidőn kívül, ha csak a szabad helyekről illetve utazásról szeretne érdeklődni.

22.) Magyarázat a szerződés érvényessége és hatályosságának megértéséhez: Amikor az jelentkező / megrendelő és az utazásszervező utazási iroda szerződést köt, akkor az a szerződés érvényes, de nem hatályos. Akkor válik hatályossá ez az utazási szerződés, amikor az utazásszervező írásbeli visszaigazolást küld az utazásközvetítőn keresztül az Utasnak.
A szerződés érvényessége: A szerződés ALKALMAS a célzott joghatások kiváltására, nem ütközik jogszabályi tilalmakba, megfelel a felek akaratának.
A szerződés hatályossága: A szerződés TÉNYLEGESEN kiváltja a célzott joghatásokat, jogok és kötelezettségek keletkeznek.

23.) Az útlevél érvényességéért, útlevéllel, vízummal kapcsolatos, illetve vám-, deviza- és közegészségügyi rendelkezések betartásáért az Utasok felelnek.
A koronavírusról és annak utazási implikációiról tájékozódni utasaink felelőssége, a beutazási szabályokról külön-külön értesítést senkinek nem küld a Dive Hard Tours Kft.
Az aktuális járványügyi előírások befolyásolhatják a szállodák egyes szolgáltatásainak, létesítményeinek igénybevételét, melyek a járványügyi helyzettől függően előzetes bejelentés nélkül is változhatnak.
Külföldi állampolgárok utazása esetén javasolt az utazás lefoglalása előtt felvenni a kapcsolatot a célország nagykövetségével a beutazási feltételekre vonatkozó információk beszerzése céljából.

A jelentkező / megrendelő kötelessége és felelőssége az utazás díjának kifizetése előtt tájékozódni a Konzuli Szolgálat honlapján a koronavírussal kapcsolatos utazási kockázatokról, korlátozásokról, karanténról és esetleges extra teendőkről, azok költségeiről. Külföldi állampolgárok adott célország követségén egyénileg érdeklődjek a beutazás feltételeiről. Külföldi indulás esetén a megrendelőnek egyénileg, önállóan kell tájékozódnia az onnan történő kiutazási feltételekről illetve a célország beutazási feltételeiről.
A jelentkező / megrendelő legyen tudatában annak, hogy ezek változhatnak a megrendelés és az utazás, valamint hazautazás pillanatáig is. A rendelkezések  betartásáért  a jelentkező / megrendelő felel, a Dive Hard Tours Utazási Iroda Kft. kizár minden ezzel kapcsolatos felelősséget.

Amennyiben a rendelkezések be nem tartása miatt az jelentkező / megrendelő illetve az általi képviselt utas /ok az utazáson nem tudnak részt venni, úgy kell tekinteni, mintha az utazást nem kezdte volna meg, egyúttal az utazásszervező és a Dive Hard Tours a lemondási feltételeket lépteti érvénybe.
Jelentkező / megrendelő különös figyelmet a lemondási és módosítási feltételekre, mind az utazás, mind a biztosítás kapcsán. A jelentkező / megrendelő minden aktuális információt megtalál a Konzuli Szolgálat honlapján

24.a.) Európai Unión kívüli utazások
2015.06.04-től változás az adatok megadása területén: A fokozódó terrorfenyegetések miatt az Európai Unió új jogszabályokat vezetett be, melynek folyományaként Magyarország Belügyminisztériuma valamennyi, az Unión kívüli országba induló és onnan érkező járat esetében kiterjesztett adatokkal feltöltött utaslisták továbbítását tette kötelezővé a légitársaságok számára. Minden utas figyelmét felhívja a Dive Hard Tours Kft., hogy az utazáshoz szükséges utiokmányairól saját magának kell gondoskodnia. A befogadó ország beutazási feltételeiről egyénileg kell tájékozódnia az Utasoknak. (Útlevéllel vagy anélkül lehet-e utazni adott országba, kell-e vízum vagy sem stb.
A Dive Hard Tours Kft. felhívja a nem magyar állampolgároknak figyelmét, hogy adott célország konzuli szolgálatánál tájékozódjanak a beutazási feltételekről.). Az útlevél érvényességéért, útlevéllel, vízummal kapcsolatos, illetve vám-, deviza- és közegészségügyi rendelkezések betartásáért az Utas felel. Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Ha a rendelkezések be nem tartása miatt az Utas az utazáson nem tud részt venni, úgy kell tekinteni, mintha az utazást nem kezdte volna meg, egyúttal az utazásszervező lemondási feltételeket lépteti érvénybe.
Az előzőekre tekintettel minden Európai Unión kívüli úti cél foglalása esetén a megrendelő/szerződőnek meg kell adni az alábbi adatokat minden utasra vonatkozóan:
Passenger / Utas:
Gender (sex) / Neme:
Surname / Vezetéknév:
First name / Keresztnév:
Date of Birth / Születési idő:
Nationality / Nemzetiség:

Travel docs (passport) / Úti okmányok (útlevél):
Type / Útlevél típusa *:
Issuing country / Dokumentumot kibocsátó ország:
Number / Útlevélszám:
Expiry date / Lejárat dátuma:
( *Az útlevelek többsége magánútlevél, ezeknél „P” jelzést kell beírni)

24.b.) Európai Unión belüli utazások
Minden Utasnak plasztik típusú személyazonosító igazolvánnyal kell rendelkezniük, amelynek minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie. Ha a gyermeknek vagy csecsemőnek nincs személyazonosító igazolványa, akkor nekik útlevél kiváltása szükséges.
Felhívjuk az Utasok figyelmét, hogy az adott országba való utazáshoz szükséges úti okmányok meglétének biztosítása az Utas felelőssége és kötelessége.

25. Tájékoztató az utazási csomagról
Tájékoztató a divehardtours.com oldalon vásárolt utazási csomagokkal kapcsolatosan

A Dive Hard Tours Utazási Iroda Kft  (1134 Budapest, Taksony utca 9. földszint.  Nyilvántartási szám: U-000646 ) által üzemeltetett www.divehardtours.com vagy a Dive Hard Tours Utazási Irodában: 1134 Budapest, Taksony utca 9. földszint.(továbbiakban: a Dive Hard Tours) vásárolt, foglalt utazási csomagokkal kapcsolatosan a következőkben tájékoztatjuk Önt.

Magyarázat: a 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet meghatározása szerint az utazási csomag kifejezés jelentése: legalább két különböző típusú utazási szolgáltatás együttes igénybevétele ugyanazon utazás vagy üdülés részeként, ha
 • a) az érintett utazási szolgáltatásokat egy adott vállalkozó állítja össze, ideértve azt az esetet is, amikor ez az utazó kérésére vagy választásával összhangban történik, valamennyi szolgáltatásra kiterjedő egyetlen szerződés megkötését megelőzően, vagy
 • b) függetlenül attól, hogy az egyes utazási szolgáltatókkal önálló szerződések jönnek-e létre
  • ba) az érintett utazási szolgáltatásokra vonatkozóan a szerződések megkötésére egyetlen értékesítési helyen kerül sor, és a szolgáltatások kiválasztása még azelőtt megtörténik, hogy szerződés jön létre az utazóval,
  • bb) az érintett utazási szolgáltatásokat összesített vagy egy összegben meghatározott díj fejében kínálják vagy nyújtják, illetve ilyen díjat számolnak fel értük,
  • bc) az érintett utazási szolgáltatásokat "csomag" vagy más hasonló néven hirdetik vagy nyújtják,
  • bd) az érintett utazási szolgáltatásokat olyan szerződés megkötését követően állítják össze, amely alapján a vállalkozó különböző típusú utazási szolgáltatások közötti választásra biztosít jogot az utazónak, vagy
  • be) az érintett utazási szolgáltatásokra vonatkozóan különböző vállalkozókkal jön létre a szerződés egymáshoz kapcsolódó online foglalási folyamatok keretében, amelyek során az a vállalkozó, akivel vagy amellyel az utazó először köt szerződést, továbbítja az utazó nevét, fizetési adatait és e-mail címét egy vagy több másik vállalkozónak, és köztük az első utazási szolgáltatás foglalásának visszaigazolását követően legkésőbb 24 órán belül szerződés jön létre;

Amennyiben Ön a Dive Hard Tours oldaláról több utazási szolgáltatásból álló csomagot (ahol szállás, odautazás, autó bérlés, kiegészítő szolgáltatások közül legalább kettőből áll az utazás pl.: repülős tengerparti nyaralás, buszos körutazást, stb.) vásárol, akkor a utazási csomagra vonatkozó valamennyi jogosultság megilleti Önt.

Az utazási csomag szerződésszerű teljesítéséért teljes egészében az Utazási szerződésen utazásszervezőként megjelölt társaság a felelős.

Az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet szerint Önt a következő jogosultságok illetik meg:
 • Az utazási csomagra vonatkozó szerződés megkötése előtt megkap minden lényeges tájékoztatást az utazási csomagról.
 • Minden esetben meg kell jelölni legalább egy vállalkozót, aki vagy amely felelős a szerződésben foglalt valamennyi utazási szolgáltatás szerződésszerű teljesítéséért. Ez a társaság az Utazási szerződés nyomtatványon utazás szervezőként feltüntetett társaság, ami feljebb olvasható.
 • Az Ön számára meg kell adni egy sürgősségi telefonszámot vagy egy kapcsolattartó elérhetőségét, amelyen keresztül kapcsolatba léphet az utazásszervezővel vagy az utazásközvetítővel.
 • Az utazók az utazásszervező észszerű időn belüli előzetes értesítése mellett és az esetlegesen felmerülő többletköltségek megfizetése ellenében az utazási csomagot átruházhatják egy másik személyre.
 • Az utazási csomag díja csak bizonyos költségek (például üzemanyagárak) növekedése miatt és csak akkor emelhető meg, amennyiben erről a szerződés kifejezetten rendelkezik, de minden esetben csak legfeljebb húsz nappal az utazási csomag megkezdése előtt. Ha a díjemelkedés mértéke meghaladja az utazási csomag díjának nyolc százalékát, az utazó felmondhatja a szerződést. Ha az utazásszervező fenntartja magának a díjemelés jogát, akkor az utazó díjengedményre jogosult, amennyiben a vonatkozó költségek csökkennek.
 • Önök bánatpénz megfizetése nélkül is felmondhatják a szerződést, és ekkor a megfizetett teljes összeg visszajár, ha az utazási csomag bármely, a díjtól eltérő lényeges eleme lényegesen megváltozott. Ha az utazási csomagért felelős vállalkozó az utazás megkezdése előtt törli az utazási csomagot, az utazók pénzvisszafizetésre, és kormányrendelet szerinti feltételek fennállása esetén kártérítésre jogosultak.
 • Önök kivételes körülmények fennállása esetén - így például ha a célállomáson olyan súlyos biztonsági problémák merültek fel, amelyek valószínűsíthetően befolyásolják az utazási csomagot - az utazási csomag megkezdése előtt bánatpénz megfizetése nélkül is felmondhatják a szerződést.
 • Önök megfelelő mértékű és indokolt bánatpénz megfizetése ellenében az utazási csomag megkezdése előtt bármikor felmondhatják a szerződést.
 • Amennyiben az utazási csomag megkezdése után kiderül, hogy annak lényeges elemei nem teljesíthetők a szerződésben foglaltak szerint, megfelelő helyettesíthető szolgáltatásokat kell felajánlani az utazónak többletköltség felszámítása nélkül. Ön bánatpénz megfizetése nélkül felmondhatja a szerződést, amennyiben a szolgáltatások teljesítése nem felel meg a szerződésnek, és ez lényegesen befolyásolja a csomag teljesítését, továbbá az utazásszervező nem orvosolja a problémát.
 • Önök díjengedményre, illetve kártérítésre is jogosultak abban az esetben, ha az utazási szolgáltatásokat nem vagy nem szerződésszerűen teljesítik.
 • Az utazásszervezőnek segítséget kell nyújtania, amennyiben Ön / Önök nehéz helyzetbe kerülnek.
 • Ha az utazásszervező fizetésképtelenné válik, a megfizetett pénzösszegeket visszafizetik. Ha az utazásszervező az utazási csomag megkezdése után válik fizetésképtelenné, és az utazók szállítása a csomag részét képezi, gondoskodnak az utazók hazaszállításáról. Az utazás szervező társaság a fizetésképtelenséggel szembeni védelemért felelős, az Utazási szerződés nyomtatványon, illetve az Utazási szerződéshez csatolt Általános Szolgáltatási Feltételekben meghatározott szervezet révén gondoskodott a fizetésképtelenséggel szembeni védelemről..
 • Az utazók ezzel a szervezettel (Budapest Főváros Kormányhivatala Kereskedelmi, Haditechnikai, Exportellenőrzési és Nemesfémhitelesítési Főosztály Idegenforgalmi és Közraktározás-felügyeleti Osztály (székhely: 1124 Budapest, Németvölgyi út 37-39.; e-mail: idegenforgalmi@bfkh.gov.hu; telefonszám: 06-1-458-5800), vagy adott esetben az illetékes hatósággal vehetik fel a kapcsolatot, ha a szolgáltatások teljesítését az utazásszervező fizetésképtelensége miatt megtagadják.

Jelen tájékoztatót a 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet előírásainak megfelelően állítottuk össze.

Tájékoztatjuk, hogy a Dive Hard Tours Kft. tevékenységével kapcsolatos panasz esetén 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről (Fgytv.) 17/A § (1a) bekezdése szerint fogyasztói jogvita esetén Ön a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti békéltető testülethez fordulhat.

26.) Panaszkezelésről külön oldalon tájékozódhat: Panaszkezelés

27.) Adatvédelemről külön oldalunkon tájékozódhat: Adatvédelmi tájékoztató
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.