info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Fülöp-szigetek

Különleges tájak, érdekes kultúra

Fülöp-szigetek utazás akciós utak last minute üdülés körutak.

Fülöp-szigetek különleges utazás

És a híres Csokoládé hegyek

Fülöp-szigetek különleges utazás
Republika ng Pilipinas
Ha igazán különleges élményekkel szeretnénk gazdagodni, a Fülöp-szigetek tökéletes választás! Látnivalókban sem szenved hiányt, és mivel a térségben az egyetlen főként keresztény vallású állama, így érdekes kontrasztot nyújt Ázsia többi régiójához képest. A gyönyörű strandok elképesztőek, a vízi élővilágot pedig érdemes egy búvárkodás keretein belül megcsodálni! A helyiek jókedve pedig garantáltan mosolyt csal a mi arcunkra is!
A Fülöp-szigetek, hivatalos nevén Fülöp-szigeteki Köztársaság igazán különleges és távolinak tűnő úti cél. Dél- és Dél-Kelet Ázsia régiójában a Fülöp-szigetek az egyetlen, főként keresztény vallású állama, a lakosság 83 százaléka vallja magát római katolikusnak. 7641 sziget tartozik az államhoz. A Fülöp-szigetek fővárosa Manila, amely 2018-ban a legnagyobb népsűrűséggel rendelkezett a világon.

Fülöp-szigetek beutazási feltételek

A Fülöp-szigetekre magyar állampolgárok útlevéllel utazhatnak be. Az útlevélnek még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie a Fülöp-szigetekről történő kiutazás időpontját követően. Figyelem! 2017. január 1-től csak biometrikus útlevéllel lehet belépni az ország területére.
Vízum: 30 naptári napot nem meghaladó turista célú tartózkodás esetén NEM szükséges vízum. A beutazóknak rendelkezniük kell érvényes, visszatérésre vagy továbbutazásra jogosító repülő- vagy hajójeggyel.
 

Fülöp-szigetek pénznem

Fülöp-szigeteki Peso (PHP), korlátozott mennyiségben dollárt szinte minden pénzváltóban és bankban, eurót csak bizonyos helyeken lehet váltani.  1000 USD-n felüli váltási szándékot legalább egy nappal előre kell jelezni.
 

Fülöp-szigetek időjárás

Az ország éghajlata trópusi, az esős, tájfunokkal tarkított évszak júniustól októberig tart, a száraz decembertől májusig, de a levegő páratartalma egész évben magas.
 

Fülöp-szigetek közlekedés

Több tucat helyi légi közlekedési vállalat üzemeltet járatokat, ezek közül számos nem felel meg az európai légiforgalmi előírásoknak. Javasoljuk, ezért a nemzeti légitársaság (Philippine Airlines) és a Cebu Pacific Air járatait. Az utazás megtervezésnél kérjük, legyenek figyelemmel arra, hogy több órás, de akár napos késések is előfordulhatnak!
Az országban jobbra tartás van. A közlekedés általánosságban kaotikus, a közúti szabályok értelmezése rugalmas.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.