info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Kolumbia

Változatos és ismeretlen tájak

Kolumbia utazás akciós üdülés last minute utak körutak.

A még felfedezetlen Kolumbia

Ismerje meg a csodás látványosságokat!

A még felfedezetlen Kolumbia
República de Colombia
Kolumbia nevét hallva sokaknak a drog és a bűnözés jut eszébe, pedig ez már a múltté! Manapság szinte már túlzott óvatosságot is tapasztalhatunk, ha az országba utazunk, így teljesen biztonságos úti céllá vált. Páratlan természeti szépségeit pedig kár lenne kihagyni! A helyiek vendégszeretete, a homokos partok és a gyönyörű hegyvonulatok nem véletlenül vonzanak egyre több turistát. Kolumbia fővárosa Bogotá, amely nyüzsgő élettel, fesztiválokkal várja az ide utazókat.
Kolumbia nagyon sokáig inkább a rossz dolgokról volt híres, a drogháborúk és egyéb veszélyes dolgok által, azonban ez már a múlté! Kolumbia tárt karokkal fogadja a turistákat, ők pedig nagyon szívesen látogatják meg ezt a csodás országot. Kolumbia kormánya 2016 végén békemegállapodást kötött az országban tevékenykedő legnagyobb gerillaszervezettel, a FARC-al. A hosszú évtizedeken át zajló fegyveres konfliktus lezárását követően a gerillák jelentős része lerakta a fegyvert, a kormány jelenleg a társadalmi reintegrációjukra koncentrál. Kolumbia változatos tájai és éghajlata, vulkánjai és különleges növény- és állatvilága garantáltan tartogat meglepetéseket és felfedezni valót. Fővárosa Bogotá.

Kolumbia beutazási feltételek

Magyar állampolgárok magánútlevéllel utazhatnak Kolumbiába, melynek a beutazás napjától számított 6 hónapig kell érvényesnek lennie. 90 napot meg nem haladó tartózkodás esetén vízum nem szükséges. Amennyiben az utazó Brazíliából érkezik, illetve Panama és Venezuela határterületére megy tovább, kötelezően be kell mutassa a nemzetközi oltási könyvét, amely tartalmazza a sárgaláz elleni oltás felvételéről szóló igazolást.
 

Kolumbia utazás, közlekedés

A városokban, így a fővárosban is a legfőbb tömegközlekedési eszközön, a buszokon gyakoriak a lopások. Fokozottan ügyeljenek értéktárgyaikra a járműveken és megállóhelyeken. A kiterjedt úthálózat ellenére a távolsági közlekedés rendkívül lassú, 200-300 km megtétele személyautóval vagy busszal 7-8 órát is igénybe vehet, és nem mindenhol biztonságos, ezért távolsági utazásnál a légi közlekedést ajánlott igénybe venni. A főbb közúti útvonalak napközben jellemzően biztonságosak, éjszaka viszont fokozottan veszélyes közlekedni. Vidékre történő utazást szervezett keretek között, megbízható utazási társaság szolgáltatásának igénybe vételével ajánljuk.
 

Kolumbia vám

Kolumbia területére történő belépéskor vámnyilatkozatot kell kitölteni, még akkor is, ha az utasnak nincsen elvámolni valója. Az 1.500 USD értéket meg nem haladó személyes poggyász, úti holmi, valamint 10.000 USD értéket meg nem haladó valuta külön vámeljárás nélkül bevihető az országba. Az 1.500 USD- t értéket meghaladó tárgyak ideiglenes vámkezeléssel vihetők be, amennyiben a tulajdonosa kötelezettséget vállal arra, hogy távozásakor kiviszi az ország területéről.
 

Kolumbia pénznem

Hivatalos pénznem a kolumbiai peso (COL). 50, 100, 200, 500, 1000 értékű pénzérmét és 2000, 5000, 10.000, 20.000, 50.000 és 2017 óta 100.000 címletű papírpénzt különböztetünk meg. Pénzváltók működnek a nagyobb bevásárlóközpontokban, illetve rosszabb váltási árfolyamon a szállodákban.  Az USD váltása egyszerűbb, az EUR váltása nehézségbe ütközhet. Magyarországon kiadott nemzetközi kártyák (VISA, MASTERCARD) széles körben elfogadottak, a bankautomatából való pénzkivételre magas kezelési költséget számítanak fel. A kevésbé fejlett pénzügyi infrastruktúrával rendelkező térségekben a készpénzfizetés a jellemző.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.