Zöld-foki-szigetek utazás akciós utak last minute utazás, utak

Zöld-foki-szigetek utazás olcsó akciós last minute utak.  NO STRESS hallhatjuk lépten-nyomon ebben a földi paradicsomban. És ez valóban így van. Itt mindenki megpróbál stressz nélkül élni.
A Zöld-foki szigetek az Atlanti-óceán gyöngyszeme, Afrikától mintegy 450 km-re, nyugatra fekszik. Egzotikus, érintetlen, turisták által alig felfedezett terület, ahol mindig meleg és napsütéses klíma és kristálytiszta, néhol smaragdzöld, néhol azúrkék tenger fogadja az ide látogatót. Nyolc óra repülési idő után eljuthat az Atlanti-óceán egy csodálatos pontjára, ahol télen is meleg van. Zöld foki szigetek akciós last minute utazás oldalunkon gyűjtöttük össze az Zöld-foki-szigetek utakat ár szerinti növekvő sorrendben.

Zöld-foki szigetek Sal szigete és Boa Vista szigete

A különleges hangulatú Zöld-foki-szigeteken nagyon változatos tájakat találunk. A vulkáni kúpok, kalderák és meredek hegyoldalak mellett a szigetcsoportnak vannak sivatagos éghajlatú, üledékes kőzetekkel borított részei is.
A két legnépszerűbb sziget, Sal és Boa Vista az utóbbiak közé tartozik - a terület annak köszönheti világhírét, hogy nem csak kiváló közbiztonság és stabil, kellemes időjárás jellemzi, hanem gyönyörű strandokat is találunk ezeken a szigeteken.
A partokat világos, finom homok borítja, az éghajlat sajátosságaiból adódóan pedig december-januárban is kellemes meleg van - ezért is találunk rengeteg szállodát és üdülőtelepet ezeken a szigeteken. A strandolás mellett az állandó szélnek köszönhetően ez a terület igazi szörfparadicsom.
A nyaralást színesíthetjük éjszakai teknőslessel, a Fogo vagy a Sao Antao szigetekre tett egynapos kirándulással vagy egy kiváló halvacsora elfogyasztásával is.
Sal szigetének fővárosa Santa Maria és ott található egy piac, ahol szuveníreket árulnak. Legyünk elsőre tisztában azzal, hogy jószerével minden portéka Szenegálból való, és az árusok nagy része is onnan jön át. A szigeten minden kicsit is turistás helyen ott vannak a szenegáliak a fafaragványaikkal (ébenfa, törzsi maszkok stb.).

Zöld-foki szigetek Sao Antao szigete.

A Zöld-foki szigetek csodálatos tájai közül is kiemelkedik a vadregényes Sao Antao szigete. A szigetcsoport legnyugatibb tagja a szomszédos Sao Vincente szigetéről a közelíthető meg vízi úton - a két földdarab között csak egy keskeny, 16 kilométeres csatorna található. A Sao Antao szigetet a TAP légitársaság járataival közelíthetjük meg, Praia városában leszállva kell csatlakozást keresnünk Sao Vincente szigetre.
A Sao Antao sziget fővárosából, Porto Novo településéről fedezhetjük fel legjobban a sziget értékeit. A Zöld-foki szigetek többi tagjával ellentétben ezt a szigetet gyakrabban öntözik az óceán felől érkező páradús légtömegek okozta esők - így itt nem olyan sivatagos az éghajlat, a sziget meredek falú szurdokvölgyeiben dús vegetációt találunk.
A vulkáni csúcsok között húzódó hasadékok és különleges geológiai formák lenyűgözik a Természet szépségei iránt érdeklődőket. A zöldellő növényzettel borított, ködbe vesző hegyoldalak Madeira vagy Hawaii tájait idézik, a völgyekben banán és cukornád ültetvények között kanyarog az ösvény.
A mezőgazdálkodás és az egyre fejlődő turizmus mellett a halászat számít a fő foglalkozásnak a szigeten.
A Sao Antao szigeten izgalmas túrákat tehetünk - a hegycsúcsokra meredek, de jól kiépített gyalogtúra ösvények vezetnek, de a buszos utazás is igen izgalmas a gerinceken átvezető a hajtűkanyarokkal tarkított hegyi szerpentinek miatt. Ha a Zöld-foki szigetek más tagjain szállunk meg, akkor is felfedezhetjük Sao Antao szépségeit, hiszen egynapos kirándulásokat szerveznek ide a többi szigetről is.

Zöld-foki szigetek Fogo szigete

A Zöld foki-szigetek magas hegyei nagyrészt vulkánok romjai. A szigetcsoport délnyugati részén található vulkáni sziget egyben a szigetek legmagasabb pontjának is otthont ad - majdnem 3000 méter magasra nyúlik fel az egykor kaldera. A Fogo szigeten máig aktív vulkáni tevékenységgel találkozhatnak a geológiai folyamatok iránt érdeklődők.
Legutóbb 2014 decemberében tapasztalta meg a lakosság a föld mélyén rejlő energiák pusztítását: több tucat házat öntött el a kitörésben a felszínre kerülő láva, hatalmas terület vált földművelésre alkalmatlanná. A nagyon látványos kitörési ciklusok viszont vonzzák a turistákat, így újra és újra felépítik a lávafolyamokban elpusztuló épületeket.
A magma nagyon gazdag ásványi anyagokban így a vulkán által nem háborgatott hegylábak nagyon termékenyek - szőlő és kávéföldeket találunk errefelé. A sziget központi része és a vulkáni tömb a Fogo Nemzeti Park védelme alá tartozik.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.