info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Maldív-szigetek

Az Indiai-óceán virága

Maldív - szigetek utazás olcsó utak akciós last minute

Homokos part, romantikus lagúnák

Irány a Maldív-szigetek!

Homokos part, romantikus lagúnák
ދިވެހިރާއްޖޭގެ ޖުމުހޫރިއްޔާ
Itt az idő, hogy bőröndbe pakolja az elolvasatlan könyveket, és elutazzon távol a hétköznapoktól és a világ zajától! A Maldív-szigetek gyönyörű, képeslapra illő tengerpartjai, apró szigetei garantáltan elvarázsolják! Nem véletlenül kedvelt nászutas úti cél is. Vízi világa egyedülálló, rengeteg korallszigetből és zátonyból áll, amit érdemes meglátogatni! Fedezze fel ezt a páratlan élővilágot, és pihenjen a világ egyik utolsó Paradicsomában!

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Látnivalók

Maldív - szigetek utazás olcsó utak akciós last minute

Az adott utazásról és a szállodáról bővebb információkat az utazás lapján találja meg, kattintson a megfelelő uticélra. Last minute olcsó, akciós nyaralás utazás.

Marco Polo szerint a Maldív szigetvilág az Indiai-óceán virága. Való igaz, a szigeteket a legszebb gyöngyszemei az óceánnak. Van is belőlük 1192 darab, de ebből csak mintegy 200 lakott, ill. a turizmus kiszolgálására 87 szigetet "tartanak fenn" a lakosok.Mi azt láthatjuk, hogy gyönyörű szálláshelyek, a fehér homokos part, a romantikus lagúnák és a kimagasló vendéglátás olyan élményeket biztosít, ami miatt könnyen visszatérő vendéggé válik az ide látogató. Nem csak ideális nyaralóhely, hanem ismert búvárparadicsom, szerelmi búvóhely és nászút cél. Utóbbi kapcsán sokan jönnek ide házasodni. Tökéletes helyszíne a napfény és a fürdőzés szerelmeseinek.
A helyi lakosság egy része földművelésből és halászatból él, más része viszont főként a turizmusból, így a kimagasló vendégszeretet náluk alapelv. A turizmus adja egyébként az ország legfontosabb bevételét. Maldív-szigetek fővárosa Malé, ami az egyik legnagyobb, az Indiai-óceánból kiemelkedő, Srí Lankától 650 km-re délnyugatra fekvő szigeten fekszik az ún. Malé-atollon. Egyben a szigetek legnagyobb városa is, tengerszint feletti magassága eléri a 24 métert. Ez azért nagy szó, mert a szigetek lapos képződmények, nincsenek rajtuk folyók, hegyek. Az utazó a pihenésre kinézett szigetet általában egy órán belül körbejárhatja. Minden kirándulás, gyaloglás az adott szigetre korlátozódik. Természetesen el lehet látogatni más helyi szigetre, de ott sem tapasztalni 2,4 méternél nagyobb tengerszint fölötti magasságot.

A Maldív-szigetekre utazó nem fog csalódni, a paradicsomba érezheti magát bármelyik szigetet is választotta. Pálmafákkal borított fehér homokos tengerpartok, türkizkék tengeri lagúnák, gazdag és változatos tengeri élővilág, trópusi buja növényzet. Első rangú kiszolgálás a szállodákban, tökéletes választás egész évben.

A Maldív-szigetek aprócska szigetein, az Indiai-óceán közepén könnyen képzelheti magát az utazó hajótöröttnek, akit egy lakatlan szigetre sodortak a hullámok. Bár alaposabban szemügyre véve a szigeteket, a gyönyörűen gondozott, trópusi kertek, takaros bungalók és feszített víztükrű medencék a legmagasabb színvonalú szálláshelyekről árulkodnak.

A Maldív-szigetek mintegy 1200 korallszigetéből közel 100 sziget kínál szállást a pihenni vágyóknak. Egy sziget egy szállodát jelent, amely többnyire természetes anyagokból épült, hangulatos, szárazföldi és a víz fölé benyúló bungalókból áll. A kék káprázatos árnyalataiban pompázó óceán lassan mélyül, átlátszó vizében már a partnál megcsodálhatók a különböző színekben tündöklő halak. A szigetek belsején pálmafák és egzotikus növények nyújtanak jótékony árnyékot.

A Maldív-szigetek nyugalma miatt kedvelt nászutas úti cél, a legtöbb bungalóban nincs televízió. Azonban senki ne féljen attól, hogy egy egyhetes nyaralás során unatkozna itt! Érdemes bepakolni a még olvasásra váró könyveket is a bőröndbe és élni a lehetőséggel, hogy végre valóban a világ zajától távol, paradicsomi körülmények között lustálkodhatunk.

A Maldív-szigeteken a főszezon decembertől áprilisig tart, ilyenkor kevesebb az eső és az árak is magasabbak. A májustól októberig tartó, esős szezonban a vízi világ szebb arcát mutatja és a szállás árak kedvezőbbek. Budapestről átszállással lehet eljutni Maléra, a repülési idő kb. 10 óra (átszállási idő nélkül). A Maldív-szigetek utazáshoz vízum szükséges.
 • 661 ICASMS Maldív-szigetek utazás
  02.2022. April
  661 ICASMS Maldív-szigetek utazás2022. April 02. 08:002022. April 03. 23:00
  Male, Maldív szigetek utazás, Maldív-szigetek (Ázsia)
  A 61. Nemzetközi Alkalmazott Tudományos Matematika és Statisztika (ICASMS) nemzetközi konferencia hivatalos honlapján tájékozódhat. A konferencia 2022. április 2–3 -án lesz Maléban, Maléban. Az ICASMS -t a Global Society for Research and Development (GSRD) szervezi. A konferencia célja, hogy platformot biztosítson a diákok, mérnökök, kutatók és tudósok számára, hogy megosszák egymással az alkalmazott tudomány matematika és statisztika területén tapasztalt legújabb trendek ismereteit és ötleteit.
 • Maldív-szigetek utazás Ramadan
  03.2022. April
  Maldív-szigetek utazás Ramadan2022. April 03. 00:002022. May 01. 00:00
  Maldives, Maldív-szigetek (Ázsia)
  A muzulmán dátumkönyve kilencedik hónapja a Ramadán ideje - egy olyan ünneplés, amelyben 30 nap böjtölést követnek. Mivel túlnyomórészt muszlim ország, a kormányzati munkahelyek a Maldív-szigeteken nyílik csak 9.00 és 13.30 között ebben a hónapban. Valójában még a magán munkahelyek is zárva tartanak 15.00-kor.
 • Maldív-szigetek utazás Kuda Eid
  22.2023. April
  Maldív-szigetek utazás Kuda Eid2023. April 22. 00:002022. April 23. 00:00
  Maldives, Maldív-szigetek (Ázsia)
  A Ramadan befejezése különválasztja a Kuda Eid ünneplését, amelyet nagy dicsérettel dicsérnek. Kuda Eid ugyanígy felismeri a Shawaal idejének kezdetét az iszlám naptárban. Kuda Eid-t dicsérte az újhold helyének feltárásával és fegyverrel jelentette be a Férfiban és TV-ben. A reggel egy fiatal óráján mindenki felhalmozódik a mecsetben, hogy könyörgéseket ajánl a Mindenhatónak, és egy nagy örömöt, hogy vegye utána. Ez ugyanúgy a jótékonysági időszak azoknak a családjainak, akik Zakathot ajánlanak a kevésbé áldottaknak. A Kuda Eid-t három vissza-hátul napra ajánlják, amelyek nyitott alkalmak.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.