info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Marsa Matruh utazás

Üdülő város Egyiptom északi részén a Földközi -tenger partján

Marsa Matruh utazás last minute olcsó utak utazások nyaralás, üdülés

Ezen az oldalon 10 szálloda közül választhat.

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Látnivalók
Kultúra
Szótár
1. Tengerparti Éden

Van aki így írja: Marsza Matrúh vagy így Marsa Matrouh , viszont mi ezt használjuk:  Marsa Matruh utazás. A város Egyiptom északi részén található, ahol a homokos sivatag találkozik a Földközi-tenger türkizkék vizével. Az itt fekvő tengerparti üdülőhelyek kényelmet és lenyűgöző tájakat kínálnak az ide látogatóknak.

2. Homokdűnék és sivatagi kalandok

A környék sivatagaival és lenyűgöző homokdűnéivel a látogatóknak kihagyhatatlan lehetőségeik vannak az egyedi sivatagi kalandokra. A sivatagi szafarikon való részvétel során a vendégek megismerhetik a helyi kultúrát és élvezhetik a csodálatos naplementét a sivatagi homokdűnék lábánál.

3. Történelmi kincsek

Marsa Matruh történelmi jelentőségű város is, mely gazdag múlttal rendelkezik. Az elágazó történelmi helyszínek közé tartozik a Romai Múzeum, ahol a látogatók visszarepülhetnek az időben, és felfedezhetik az ókori római birodalom kincseit.

4. Snorkeling és búvárkodás a tenger mélyén

A Földközi-tenger tiszta vizében rejlő élővilág lehetőséget kínál a snorkeling és búvárkodás szerelmeseinek. A színpompás korallzátonyok és a gazdag tengeri élet garantáltan lenyűgözi azokat, akik szeretik felfedezni a víz alatti világot.

5. Gasztronómiai élmények

A helyi ételek és italok hozzájárulnak a teljes élményhez. Kóstolja meg az egyedi egyiptomi konyha ízeit, és élvezze a tenger gyümölcseit a part menti éttermekben.

6. Nyugodt pihenés és wellness

Marsa Matruh nemcsak a kalandokról szól, hanem a pihenésről is. A luxus üdülőhelyek és wellness központok különféle masszázsokkal és kezelésekkel várják a vendégeket, hogy felfrissülve távozhassanak.

Zárószó

Marsa Matruh ideális úti cél azoknak, akik egy különleges nyaralást szeretnének eltölteni egy gyönyörű tengerparti környezetben. A város történelmi kincsei, kalandos sivatagi túrái és pihentető wellness élményei minden utazót elvarázsolnak. Fedezze fel ezt a rejtett gyöngyszemet, és élvezze a Földközi-tenger varázsát!
Az Utolsó Pillanatban a Napsütötte Marsa Matruh-ba: Utazás a Váratlan Kalandok Világába

Ahogy a nyár utolsó sugarai szelídítik a napot, itt az ideje elmerülni a Földközi-tenger kék ölelésében. Miért ne indulna el az utolsó pillanatban egy varázslatos utazásra Marsa Matruh-ba? Egyiptom gyöngyszeme várja Önt, hogy életének legemlékezetesebb nyaralását kínálja.

1. Gyors indulás, gyors élmények

Az utolsó pillanatban last minute, szervezett utazásoknak egyedi varázsa van. Nincs idő az aggodalomra vagy a tervezésre; csupán a váratlan kalandok és felfedezések számítanak. Marsa Matruh csábító homokos partjai és türkizkék vizei garantáltan lenyűgözik Önt az első pillanattól kezdve.

2. Nyugágy és napernyő: több nincs is szükség

A Marsa Matruh-i tengerpart ideális hely a pihenésre és a napfényben való élvezetre. Csak hagyja hátra a mindennapi gondokat, és feküdjön le a homokra. A kényelmes nyugágyak és napernyők biztosítják, hogy maximálisan élvezhesse a pihenést, miközben a tenger hullámai szelíd zenét játszanak.

3. Készenlétben a sivatagi kalandokra

Ha váratlanul izgalmas tevékenységekre vágyik, ne hagyja ki a sivatagi kalandokat. A last minute-ban azaz az utolsó pillanatban szervezett sivatagi szafari lehetőséget ad arra, hogy felfedezze a homokdűnék rejtett csodáit és az érintetlen sivatagi tájat.

4. Éjszakai csillagtúrák és tengerparti partik

Marsa Matruh nemcsak a nappali szórakozásról szól. Az éjszakai élet vibráló és színes, ahol csillagtúrák és tengerparti partik teszik felejthetetlenné az éjszakákat. Csodálja meg a csillagos eget a homokos parton, vagy táncoljon az éjszaka mélyéig a tenger hangjaira.

5. Last Minute gasztronómiai élmények

Az egyiptomi konyha különleges ízekkel és aromákkal várja Önt. Az utolsó pillanatban megszervezett utazások során is élvezheti a helyi ételeket a tengerparti éttermekben, és kóstolhatja meg a friss tenger gyümölcseit.

Záró gondolatok

A last minutute utolsó pillanatban szervezett utazások Marsa Matruh-ba kalandokkal, pihenéssel és váratlan élményekkel teli élményt kínálnak. Ne hagyja ki az alkalmat, hogy belevetítse magát az Egyiptomi Paradicsom szívébe, és hozza létre saját, utolsó pillanatban születő emlékeit!
Ezt a csatát 1942. június 26. és június 29. között vívták. Ez volt az Afrika Hadtest utolsó nagy győzelme Erwin Rommel tábornok vezetésével, a Venezia hadművelet és Tobruk ugyanazon év június 21-i elfoglalása után.

A csata akkor kezdődött, amikor a német 90. könnyű hadosztály lerohanta a brit durhami könnyűgyalogságot, mielőtt üldözte és csapdába ejtette a brit tisztek 29. indiai gyalogdandárját Fukánál.

Rommel azt tervezte, hogy bekeríti és megsemmisíti William Holmes altábornagy Marsa Matruh-t védő 10. hadtestét, de a brit Nemzetközösség erőinek nagy része a sötétség leple alatt el tudott menekülni június 28-ról 29-re virradó éjszaka.

Mindazonáltal a Marsa Matruh fennmaradó védelmét június 29-én reggel áttörték, és 6500 Brit Nemzetközösségi katonát (beleértve a Durham Light Infantry korábban harcoló katonáját is) fogságba ejtették, valamint 1600 indiai katonát, akik Fukába vonultak vissza.

A Marsa Matruh és Fuka felé tartó előrenyomulás során további 2000 Nemzetközösségi katona került a tengely kezébe[1][2], köztük 1000 új-zélandi, akik Minqar Qaim közelében rekedtek.
  • A forradalom napja Marsa Matruh
    23.2024. July
    A forradalom napja Marsa Matruh2024. July 23. 06:002024. July 23. 23:00
    Marsa Matruh, Egyiptom (Afrika)
    Minden évben július 23-án ünneplik a forradalom napját Egyiptomban. A forradalmat jelölő éves ünnepség előzménye 1952. július 23-ára nyúlik vissza, amikor kezdődött a forradalom, és végül a szabadtisztviselők mozgalom elvesztéséhez vezetett. Magának az ünnepnek is nagy és bonyolult ünnepségei vannak, beleértve a televíziós koncerteket, amelyek erősen nacionalista témákkal és katonai parádákkal rendelkeznek.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.