Éppen most frissülnek az áraink. Várjon pár percet vagy kérjen ajánlatot az info@divehardtours.com e-mail címen!

Nepál utazás üdülés akciós körutazás last minute utak.

A Himalája területén található Nepál rengeteg látogatót vonz évszázados palotáival, különleges kultúrájával, gyönyörű tájaival. A Himalája magas csúcsainak látványa pedig egyszerűen elképesztő. A világon egyedülállóan rengeteg UNESCO Világörökséghez tartozó helyszín fedezhető fel Nepálban. A Katmandu-völgyben pedig különösen sűrűn helyezkednek el a Világörökségek. Nepál fővárosa Katmandu, amely egyben a legnépesebb városa is. Nepál legfontosabb látnivalói: Himalája, Katmandu-völgy, Pokhara.

Éghajlat

Időjárása a domborzati viszonyoknak megfelelően igen változó. Nepál öt éghajlati zónára osztható, nagyjából a tengerszint feletti magasság szerint. A szubtrópusi övezet 1200 méter alatt fekszik, a mérsékelt övezet 1200 és 2400 méter között, a hideg övezet 2400 és 3600 méter között. 3600 és 4400 méter között magashegyi az éghajlat, 4400 méter felett az örök hó birodalma található.
Nepálban öt évszak tapasztalható: nyár, monszun, ősz, tél, tavasz. A Himalája blokkolja télen a Közép-Ázsia felől fújó hideg szeleket, egyúttal a monszunszelek északi határát képezi.

Nepál beutazási feltételek

A Nepálba beutazó magyar állampolgároknak, valamennyi beutazási forma (turisztikai, üzleti, tanulmányi stb.) esetén vízummal kell rendelkezniük. Vízumkérelmet bármely nepáli külképviseleten, ideértve a tiszteletbeli konzulátusokat is, be lehet nyújtani, érvényességi ideje 15, 30 vagy 90 napos lehet, ami Nepálban való tartózkodás során meghosszabbítható. Vízum beszerezhető az érkezéskor akár a katmandui nemzetközi repülőtéren, akár a regionális bevándorlási hivatalokban.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.