info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Nepál

Titokzatos de izgalmas kultúra

Nepál utazás üdülés akciós körutazás last minute utak.

A Himalája magas hegyei között

Misztikus történetek, egyedi kultúra

A Himalája magas hegyei között
संघीय लोकतान्त्रिक गणतन्त्र नेपाल
Nepál a Himalája ölelésében fekszik, nagyon sok turistát, hegymászót és túrázót vonz minden évben. A helyiek nagyon barátságosak és kedvesek, angolul is egész sokan tudnak. Nepál fővárosa és egyben kulturális szíve Katmandu, ahol több vallási irányzat is fennmaradt. Nepál kulturális látnivalóit muuszáj meglátogatni, hagyjuk el nyugodtan Katmandu városát, hiszen a magasabban fekvő területek is csak arra várnak, hogy felfedezzük!
A Himalája területén található Nepál rengeteg látogatót vonz évszázados palotáival, különleges kultúrájával, gyönyörű tájaival. A Himalája magas csúcsainak látványa pedig egyszerűen elképesztő. A világon egyedülállóan rengeteg UNESCO Világörökséghez tartozó helyszín fedezhető fel Nepálban. A Katmandu-völgyben pedig különösen sűrűn helyezkednek el a Világörökségek. Nepál fővárosa Katmandu, amely egyben a legnépesebb városa is. Nepál legfontosabb látnivalói: Himalája, Katmandu-völgy, Pokhara.
Időjárása a domborzati viszonyoknak megfelelően igen változó. Nepál öt éghajlati zónára osztható, nagyjából a tengerszint feletti magasság szerint. A szubtrópusi övezet 1200 méter alatt fekszik, a mérsékelt övezet 1200 és 2400 méter között, a hideg övezet 2400 és 3600 méter között. 3600 és 4400 méter között magashegyi az éghajlat, 4400 méter felett az örök hó birodalma található.

Nepálban öt évszak tapasztalható: nyár, monszun, ősz, tél, tavasz. A Himalája blokkolja télen a Közép-Ázsia felől fújó hideg szeleket, egyúttal a monszunszelek északi határát képezi.
A Nepálba beutazó magyar állampolgároknak, valamennyi beutazási forma (turisztikai, üzleti, tanulmányi stb.) esetén vízummal kell rendelkezniük. Vízumkérelmet bármely nepáli külképviseleten, ideértve a tiszteletbeli konzulátusokat is, be lehet nyújtani, érvényességi ideje 15, 30 vagy 90 napos lehet, ami Nepálban való tartózkodás során meghosszabbítható. Vízum beszerezhető az érkezéskor akár a katmandui nemzetközi repülőtéren, akár a regionális bevándorlási hivatalokban.
 • Dashain Fesztivál
  12.2021. October
  Dashain Fesztivál2021. October 12. 07:002021. October 17. 22:00
  Nepál, Nepál (Ázsia)
  A fesztivált az indiai szubkontinensen tartják, a jó győzedelmét ünnepli az ördög és a rossz felett, illetve a Durga Puja fesztivál végét is jelzi. Ez a leghosszabb és legnépszerűbb ünnep a Nepál Sambat éves naptárában, tizenöt napon keresztül tart. A fesztivál ideje alatt minden kormány- és egyéb hivatal, oktatási intézmény zárva marad. Az ünnepség legfontosabb napjai az első, a hetedik, nyolcadik, kilencedik és a tizedik nap.
 • Tihar Fesztivál
  04.2021. November
  Tihar Fesztivál2021. November 04. 06:002021. November 06. 22:00
  Nepál, Nepál (Ázsia)
  Tihar a fények fesztiválja, amelyet minden évben tartanak, egy öt napos esemény, mely során fénybe borulnak a házak. A második legnagyobb fesztivál a Dashain után. Az ünnepet az emberek nagyon fontosnak tekintik, azonban nem csak az istenek miatt, hanem az emberekhez nagyon közel álló állatok miatt is, mint a kutyák, tehenek. Az emberek ilyenkor különböző mintákat készítenek a padlókra, és az udvarokra rizsből lisztből, színes homokból vagy virágszirmokból az istenek üdvözlése érdekében.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.