Hová utazna?
Indulási hely
1 db
2 fő
0 fő
Indulási hely kiválasztása
Kérem várjon...
Legkorábbi indulás
Kérem várjon...
Legkésőbbi indulás
Időtartam
Kérem várjon...
Szobák és utasok elosztása
Első szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Második szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Harmadik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Negyedik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Ötödik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Új szoba hozzáadása

Nepál

1 369 700 Ft/főTELJES ÁR illetékkel

Nepál utazás üdülés akciós körutazás last minute utak.

A Himalája területén található Nepál rengeteg látogatót vonz évszázados palotáival, különleges kultúrájával, gyönyörű tájaival. A Himalája magas csúcsainak látványa pedig egyszerűen elképesztő. A világon egyedülállóan rengeteg UNESCO Világörökséghez tartozó helyszín fedezhető fel Nepálban. A Katmandu-völgyben pedig különösen sűrűn helyezkednek el a Világörökségek. Nepál fővárosa Katmandu, amely egyben a legnépesebb városa is. Nepál legfontosabb látnivalói: Himalája, Katmandu-völgy, Pokhara.
Időjárása a domborzati viszonyoknak megfelelően igen változó. Nepál öt éghajlati zónára osztható, nagyjából a tengerszint feletti magasság szerint. A szubtrópusi övezet 1200 méter alatt fekszik, a mérsékelt övezet 1200 és 2400 méter között, a hideg övezet 2400 és 3600 méter között. 3600 és 4400 méter között magashegyi az éghajlat, 4400 méter felett az örök hó birodalma található.

Nepálban öt évszak tapasztalható: nyár, monszun, ősz, tél, tavasz. A Himalája blokkolja télen a Közép-Ázsia felől fújó hideg szeleket, egyúttal a monszunszelek északi határát képezi.
A Nepálba beutazó magyar állampolgároknak, valamennyi beutazási forma (turisztikai, üzleti, tanulmányi stb.) esetén vízummal kell rendelkezniük. Vízumkérelmet bármely nepáli külképviseleten, ideértve a tiszteletbeli konzulátusokat is, be lehet nyújtani, érvényességi ideje 15, 30 vagy 90 napos lehet, ami Nepálban való tartózkodás során meghosszabbítható. Vízum beszerezhető az érkezéskor akár a katmandui nemzetközi repülőtéren, akár a regionális bevándorlási hivatalokban.
 • IT Konferencia
  16.2020. April
  IT Konferencia2020. April 16. 09:002020. April 17. 20:00
  Nepál, Nepál (Ázsia)
  Az információtechnológia a gépi adatfeldolgozás eszközeinek és módszereinek összessége. A konferencia platformot biztosít az információtechnológiával foglalkozó szakemberek számára az információcseréhez, illetve betekintést nyerhetnek az IT jelenleg legfejlettebb technológiai megoldásaiba, amelyeket más országokban fejlesztettek ki. A résztvevők széles körű érdekelt feleket képviselnek a kutatástól és az egyetemektől az ipari szektorig, valamint a kormányzati szervezetekig.
 • Dashain Fesztivál
  26.2020. October
  Dashain Fesztivál2020. October 26. 07:002020. November 09. 22:00
  Nepál, Nepál (Ázsia)
  A fesztivált az indiai szubkontinensen tartják, a jó győzedelmét ünnepli az ördög és a rossz felett, illetve a Durga Puja fesztivál végét is jelzi. Ez a leghosszabb és legnépszerűbb ünnep a Nepál Sambat éves naptárában, tizenöt napon keresztül tart. A fesztivál ideje alatt minden kormány- és egyéb hivatal, oktatási intézmény zárva marad. Az ünnepség legfontosabb napjai az első, a hetedik, nyolcadik, kilencedik és a tizedik nap.
 • Tihar Fesztivál
  13.2020. November
  Tihar Fesztivál2020. November 13. 06:002020. November 17. 22:00
  Nepál, Nepál (Ázsia)
  Tihar a fények fesztiválja, amelyet minden évben tartanak, egy öt napos esemény, mely során fénybe borulnak a házak. A második legnagyobb fesztivál a Dashain után. Az ünnepet az emberek nagyon fontosnak tekintik, azonban nem csak az istenek miatt, hanem az emberekhez nagyon közel álló állatok miatt is, mint a kutyák, tehenek. Az emberek ilyenkor különböző mintákat készítenek a padlókra, és az udvarokra rizsből lisztből, színes homokból vagy virágszirmokból az istenek üdvözlése érdekében.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.