info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Szingapúr

Különleges, jól szervezett és modern ország

Szingapúr last minute olcsó akciós utazás körutazások

Tiszta és modern ország: Szingapúr

Ahol szervezettség uralkodik

Tiszta és modern ország: Szingapúr
Republik Singapura
Szingapúr az azonos nevű szigeten terül el, ezen kívül még kb. 60 kisebb sziget (Jurong, Tekong, Ubin stb.) alkotja. A kis területű ország legnagyobb része síkság, és csak pár szigethegy emelkedik ki felszínén. Szingapúr az egyenlítői éghajlaton fekszik, ahol az évi 2400 mm csapadék az átlagos. A statisztikák szerint mindössze két fok átlagos eltérést tapasztalhatunk a januári és a júliusi középhőmérséklet között. Az esős évszak novembertől januárig tart, amikor főként az európainak nehéz megküzdeniük a magas páratartalommal.
Szingapúr a Távol-Kelet legfejlettebb és leggazdagabb országai közé tartozik, világszinten is kiemelkedő a közbiztonsága és a tisztasága. Szingapúr különleges hely. Figyelemre méltóan jól működik minden, hatékony és jól szervezett a társadalmi és a gazdasági élet, ugyanakkor az embereknek lehetőségük van arra, hogy gátlásoktól mentesen élvezzék az életet. Szingapúrban minden látogatónak azonnal feltűnik a hihetetlen modernség. A csúcstechnológia az élet minden pillanatában érezhető - de a hétköznapi és ünnepi szokásokban egyaránt mélyen megőrződtek az évszázados hagyományok. A városállam egyik fontos jellemzője multikulturalizmusa: a többségi kínaiak mellett malájok, indiaiak és európaiak is lakják, különleges karaktert biztosítva az országnak.
Terület: 693 km² (Budapest területének több mint négyharmada, 9494 kilométerre Budapesttől).
Népesség: kb. 4,4 millió (Magyarországénak több mint fele).
Államforma: köztársaság.
Országhívószám: +65.
Pénznem: szingapúri dollár (SGD), váltópénze a cent (1 dollár = 100 cent). 1 dollár =204,08 forint (2018. július).
Hivatalos nyelvek: angol, maláj, kínai, tamil.
Beszélt nyelvek: angol, maláj, kínai, tamil.
Árak: az árak az itthoninál csak kicsit magasabbak. A városokban rengeteg étterem, bisztró, kifőzde van, melyek késő estig nyitva vannak.
Beutazási feltételek: érvényes útlevéllel; vízum nem szükséges.
Diplomáciai képviselet: magyar konzulátus: 250 North Bridge Road #29-01 Raffles City Tower Singapore 179101., Telefon: +65 97 26 69 00.
Éghajlat: az egyenlítői éghajlaton fekszik, ahol az évi 2400 mm csapadék az átlagos. A statisztikák szerint mindössze két fok átlagos eltérést tapasztalhatunk a januári és a júliusi középhőmérséklet között. Az esős évszak novembertől januárig tart, amikor az európai embereknek sokszor meg kell küzdeniük a magas páratartalommal.
Időeltolódás: a nyári időszámítás alatt +6, a téli időszámítás alatt +7 óra (pl. amikor nyáron Budapesten dél van, Szingapúrban este 6 óra).
Közbiztonság: a világon az egyik legjobb - mindössze a szokásos elővigyázatosságra van szükség. Tulajdonképpen Szingapúrban nincs bűnözés.
Közlekedés: BALOLDALI. A tömegközlekedési hálózat nagyon kiterjedt és hatékony, az egész államot könnyen bejárhatjuk vele.
Orvosi ellátás: kiemelkedősen magas szintű, de drága. Mindenképpen érdemes utasbiztosítást kötni.
Szállás: az országban sok, modern szálloda található. Ezek szinte mindig igen tiszták, kényelmesek, a legtöbbnek saját úszómedencéje van.
Gasztronómia: gyakran fogyasztanak levest, melyből viszonylag nagy a választék is.
Szingapúr különleges hely. Figyelemre méltóan jól működik minden, hatékony és jól szervezett a társadalmi és a gazdasági élet, ugyanakkor az embereknek lehetőségük van arra, hogy gátlásoktól mentesen élvezzék az életet. Szingapúrban minden látogatónak azonnal feltűnik a hihetetlen modernség. A csúcstechnológia az élet minden pillanatában érezhető - de a hétköznapi és ünnepi szokásokban egyaránt érezhetők az évszázados hagyományok. A városállam egyik fontos jellemzője multikulturalizmusa: a többségi kínaiak mellett malájok, indiaiak és európaiak is lakják, különleges karaktert biztosítva az országnak.

A sötétzöld Szingapúr folyó két partján elterülő felhőkarcoló-negyed első pillantásra semmiben sem különbözik a legtöbb modern metropolis belvárosától. Csakhogy itt, a Maláj-félsziget déli csúcsán az utcák, parkok, sőt a rakpartok is szinte a klinikai tisztaság benyomását keltik. Mintha frissen lennének mázolva a házak és a hidak, frissen locsolva a sétányok, frissen kapálva a virágágyások. Úgy tűnik, Szingapúr szigorú városatyáinak szemében semmi sem gyűlöletesebb a szennynél és a rendetlenségnél.
Az egy nagy és 54 kisebb szigetre kiterjedő városállam története a legenda szerint a 8. században kezdődött egy félig hal, félig oroszlán tengeri szörny felbukkanásával. Egy éppen a parton álló maláj hercegre olyan mély benyomást tett a különös szörny, hogy a közeli Temasek, azaz "Tenger melletti hely" elnevezésű halászfalut Szinga Púrának, vagyis Az oroszlán városának keresztelte át. A város címerében ma is szerepel az oroszlán, a bélyegeken az oroszlánszájú vízisárkány, és a Merlion Parkban nyolc méter magas szoborként is megcsodálható.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.