info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Zambia

Fedezze fel Zambia természeti látnivalóit!

Zambia utazás last minute utak olcsó akciós körutazás nyaralás üdülés

Zambia, a természeti látnivalók otthona

A Viktória-vízesés és a vadvilág csak Önre vár!

Zambia, a természeti látnivalók otthona
Republic of Zambia
Zambia Dél-Afrika területén található, és bár tengerparttal nem rendelkezik, látnivalókat annál többet tartogat. A Viktória-vízesés az egyik kihagyhatatlan látnivaló, azon belül is az Ördög vízesése garantáltan lenyűgözi majd Önt is! Ha Zambia területén járunk, érdemes meglátogatni a nemzeti parkok valamelyikét. Az egyik leghíresebb a Kafue Nemzeti Park, de talán a leggazdagabb állatvilággal a South Luangwa Nemzeti Park rendelkezik.
Zambia Dél-Afrika egyik tengerpart nélküli országa. Nevét a Zambézi-folyó miatt kapta. Régebben brit gyarmatként Észak-Rodézia néven volt ismert. Fő látványossága a Viktória-vízesés, amelyen Zimbabwe és Zambia határán található.
Magyar állampolgárok útlevéllel utazhatnak be az országba. Zambiába való belépéskor az útlevélnek további hat hónapig kell érvényesnek lennie, és két üres oldalt kell tartalmaznia.
Az országba történő utazáshoz vízum szükséges. Jelenleg a zambiai határon magyar állampolgárok igényelhetnek vízumot, ami egyszeri vagy kétszeri belépésre jogosít fel, a határon való belépés esetén multiple vízum nem igényelhető. Többszöri beutazásra szóló vízumot előzetesen kell beszerezni Zambia külképviseletein.

KAZA UNIVISA

A Kavango Zambezi természetvédelmi terület (KAZA TFCA) 5 dél-afrikai országon ível át, ezek a következők: Angola, Botswana, Namibia, Zambia és Zimbabwe. A természetvédelmi terület központjában található a Caprivi-Chobe-Victoria terület, amely közkedvelt turisztikai célpont.

A Zambiai Köztársaság és Zimbabwe létrehozta a KAZA UNIVISA elnevezésű pilot projektet, amelynek célja a turizmus fejlesztése, fellendítése, és amely ennek érdekében igyekszik megkönnyíteni a turisták határátlépési procedúráját a két ország között.

A KAZA UNIVISA díja 50,- USD, amely vízum mindkét országba való belépést lehetővé teszi több alkalommal. A vízum 30 napig érvényes, amennyiben a vízumkérelmező nem hagyja el Zambia és Zimbabwe területét.

A vízumot online nem lehet igényelni, csak bizonyos repülőtereken és határátkelőkön lehet beszerezni.

Zambia pénznem

Zambia pénzneme a zambiai kwacha (ZK)= ngwee. Devizabehozatali korlátozás nincs, a behozott devizát azonban az érkezésnél regisztráltatni kell.
 

Zambia időjárás

Alapvetően trópusi, a magasföldek mérsékelt öviek, a domborzat 329 m és a 2301 m magasságig nyúló hegyvidék között változik. A nyári időszak október-november között meleg, száraz (19-32 fok), a május-júliusi "tél" hűvös, száraz (10-25 fok). Az esős évszak decembertől áprilisig tart, rövid időn belül fokozott maláriaveszélyes helyzet kialakulásával lehet számolni. A téli időszak (május-július) száraz, hűvös, különösen a hegyvidéken, a nyár (november-március) esős, meleg.
 

Zambia közegészség, egészségügyi helyzet

Zambiában az egészségügyi szolgáltatások színvonala - különösen vidéken - nagyon alacsony. Még az alapvető gyógyszerek és injekciós tűk beszerzése is problémát jelenthet. Legyen Önnél vércsoportjáról igazolás, továbbá alapvető gyógyszer- és kötszercsomag, mely steril injekciós tűket is tartalmaz. Beutazáskor a behozott gyógyszerekről orvosi igazolás bemutatását kérhetik.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.