Egyiptom Sharm El-Sheikh last minute utazás, olcsó akciós nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 49 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa
Sharm El-Sheikh utak akciós last minute utazás. Utazzon last minute utazás keretében Sharm el-Sheikh városába! Igaz, hogy ezek az akciós utak gyors döntést igényelnek Öntől, de nem fogja megbánni, mert Sharm el-Sheikh egyszerűen lenyűgözi az összes utazót, aki valaha itt járt. Hogy mivel? Az egész évben tökéletes időjárással, a Vörös-tenger víz alatti világával, az olcsó bazársorokkal, és a méltán híres egyiptomi vendégszeretettel.
A Sínai-félsziget déli csücskén, a Szuezi-öböl és az Akabai-öböl között terül el Sharm El Sheikh, az exkluzív fürdőhely. Különlegesen szép szállodák és éttermek találhatóak a híres Na’ame Bay-ben, melytől északra egy elegáns lakóövezet húzódik. Az öböl festői korallzátonyainak alakzata és felépítése a világ egyik legszebb és leggazdagabb formavilágának számít. A zátonyokkal övezett széles tengeri szakasz egyik fő látványossága a több, mint 100 korall és az egyedülálló halállomány. Ha nyaralását Sharm el Sheikhen tölti, mindenképp tegyenek egy sétát Na'ama Bay centrumában: hotelek, éttermek, bárok, bevásárló központ, játéktermek, éjszakai bárok és discok sokasága várják Önöket! De találnak itt búvárbázist és vízisport centrumot is. Sharm el Sheikh régi piacának a megtekintését a tradicionális élet után érdeklődőknek ajánljuk.

Sharm El-Sheikh ünnepek

Mivel az egyiptomi lakosság kis része keresztény, így karácsonyi hangulat nem érzékelhető, csak családon belül ünneplik. Szilveszterkor is csak a turisták részére állítanak össze extra programot (nem mindenhol). Ezzel szemben az iszlám ünnepek igen látványosak. Ramadan - a legnagyobb muzulmán ünnep - alatt nagyobb a forgalom, a múzeumok korábban zárnak. Kérjük, legyenek különös tekintettel ez időben a vallási szokásokra. A böjtöt követő háromnapos nagy ünnep a Bájrám, amely külsőségeiben hasonlít a mi karácsonyunkhoz. Az emberek kint sétálnak az utcán, mindenki új ruhát, ajándékot kap szeretteitől. Erre az eseményre a szállodák külön programmal készülnek, ugyanis a tehetősebb családok ilyenkor utazgatnak.

Hol találjuk Sharm el-Sheikh -et?

Sharm El-Sheikh a Sínai-félsziget déli csúcsán terül el az Óvárostól, az újabb építésű Naama-öböl-ig (Naama Bay). Budapesttől légvonalban 2550 kilométer, az átlagos repülési idő 3 óra 45 perc. Érdekesség, hogy a Sínai-félsziget az afrikai kontinensen fekvő Egyiptomhoz tartozik, de földrajzilag Ázsiában van.

Mikor utazzunk Sharm El-Sheikhre?

Optimális utazási időzítés: február vége és június valamint szeptember és november között. Júliusban és augusztusban csaknem bizonyosan 40 fok felett van a napi hőmérséklet és nincs sok természetes árnyék. Januárban bizony lehet 14-17 fok közötti hőmérséklet, ami nem igazán való nyaralásra. Eső lényegében nincs. A tengervíz januárban, februárban és márciusban 20-21 fokos, tán inkább az edzett németeknek vagy hollandoknak való. Áprilistól decemberig már kellemesebb a tengerben mártózni.

Sharm El-Sheikh -ről pár infó

Naama Bay fejlődése azzal indult, hogy európai hobbi búvárok felfedezték maguknak, az ő lezser szellemiségük még valamiképpen érződik Sharm el-Sheikh mai, sokkal fejlettebb világában. Sharm el-Sheikh összességében nagyon színvonalas, menőbb, igaz kevésbé autentikus, mint a tunéziai nyaralóhelyek.
A szórakozni vágyóknak tetszeni fog Naama Bay színvonalas éjszakai élete. Nincsenek onnan nagyon messze lévő hotelek, hogy ne lehessen gyorsan megoldani az oda- és visszataxizást. A nyugalmasabb nyaralásra vágyóknak érdemes a Shark Bay térségében lévő hotelt választani.
Sharm el-Sheikh szuper hely búvárkodáshoz (mind scuba, mind sznorkel). Hozzáértő búvárok szerint Sharm el-Sheikh a szemszögükből többet nyújt, mint Hurghada.
Sharm el-Skeikh-ből rengeteg kirándulási lehetőség van: kanyonok, hegyek, Szent Katalin-kolostor, Sínai-hegy, vagy akár - jóval odébb - a jordániai Petra.
Egyiptom Merülőhelyek
Sharm El-Sheikhi merülőhelyek Thistlegorm A legérdekesebb és legnézettebb roncs a Sínai-félszigetnél. Egy angol rakományt szállító hajó volt, ami Észak-Afrikába szállított töltényeket, bombákat, katonai autókat - motorokat és ágyúkat a második világháború idején. 1841. október 6-án a kora reggeli órákban német bombázók eltalálták a hajó hátsó harmadát és elsüllyesztették. Az egyik bomba a lőszerraktárat találta el, aminek következtében 33 méterre süllyedt el a tenger mélyén. A rakodóterület és a kapitány kabinját is meg lehet merülni. Autók és motorok között lebeg az ember, illetve azok között a széndarabok közt, melyek a fűtőházból valók. A merülés általában csak a kora reggeli órákban lehetséges, mert túl erős az áramlat. A reggeli 7.30 körül néha már 10 hajó is sorakozik egymás mellett. Az első merüléskor a hajó elejét ajánlott megmerülni, míg a második merüléskor a hajó végét.  DunravenNemzetiség: angolTípusa: szállítóhajóÉpítési éve: 1873Elsüllyedt : 1876Helyzete: 15-29 méter...
Egyiptom Nabq öböl
Nabq Nemzeti Park, Tájvédelmi Körzet Nabq Nemzeti Park, Sharm El-Sheikh, Sínai-félsziget keleti részét hívják Nabq Tájvédelmi területnek vagy körzetnek. Nabq Tájvédelmi Körzet hegyeket, dűnéket, völgyeket magába foglaló, rendkívüli természeti szépségű 600 km2 –es terület egyedül álló élőlényekkel, melyek teret adnak a flóra és a fauna változatosságának. A területet 1992-ben vonták védelem alá és Nabq területe a Wadi Kid határait követi, amely a dél sinai hegyek belsejébe nyúlik. A Wadi Kid tetején található az Ain Kid virágzó oázisa öreg pálmáival. Nabq-ban megcsodálhatjuk a homokos dűnékkel szegélyezett vízparti mangrove erdőket is. Nabq-öböl Sharm EL-Sheikh egyik közkedvelt turista központja lett a maga csodálatos szállodasorával. Nabq-öböllel szemben található a Tirán-szigetek.  A mangrove fák egyedülálló növények, melyek képesek megbirkózni a tengeri környezettel. A gyökérzetük föld feletti része kiszűri a sót a tengervízből biztosítva a növény túlélését. Azt a sómennyiséget, amit a g...
Egyiptom Ras Mohamed
Ras Mohamed Nemzeti Park Sharm El-Sheikh Ras Mohamed Nemzeti park, Sharm El-Sheikh mellett a Sinai-félsziget legdélebbi csúcsán található. 1983 – ban lett védett természeti terület,  majd 1989-ben kiterjesztették és belefoglalták a félszigetet környező korall és halfajokban gazdag tengerparti szakaszt is, bele értve a Vörös-tenger vizét is. Egyiptom első tengeri Nemzeti Parkjává vált.  A nemzeti park alapterülete 480 km2.A félsziget legnagyobb része szabadra került korallszirt, amit a tengerszint csökkenése következtében a száraz föld visszahódított.Ez az oka, hogy rengeteg tengeri fossziliát találhatunk a sziget part menti szakaszán.Számos strandot érdemes meglátogatni ahol sznorkelezésre (felszíni búvárkodás) van lehetőség, illetve nagyon közkedveltek a szárazföldi kirándulások is. A Ras Mohamed Nemzeti Park területén különleges vadvilág él (három róka faj, gazellák, kőszáli kecske és különféle vadmacskák). A szárazföldön látható állatok között számtalan madár található, jó néhány közü...
Egyiptom Red Sea Hotels Sharm
Red Sea Hotels szállodák | Sharm el-Sheikh utazás A Red Sea Hotels szállodalánc tagjai évek óta a magyar utazók kedvence. Fedezze fel Ön is a kiemelkedő minőséget kínáló hotelek az egyiptomi Sharm el-Sheikh városában!Az elmúlt években a Red Sea Hotels szállodalánc a legnagyobbak közé nőtte ki magát Egyiptomban. Ez a siker a magas színvonalnak és a hosszú idő során kialakult elégedett vendégkörnek köszönhető. Mi legutóbb két éve jártuk végig a hoteleket, hogy a saját szemünkkel győződjünk meg a hotelek minőségéről. A Red Sea Hotels története több, mint 30 éve indult el egy 3 csillagos szálloda megnyitásával, amelyből mára egy 15 hotelből álló minőségi szolgáltatást nyújtó szállodalánc vált. Minden egyes hotel egy külön kis világ, ahol közös az épitészeti cél. Ez az 1001 éjszaka érzése, amely áthatja az éttermek hangulatát, a változatos ételeket, az ápolt és buja kerteket, a gyönyörű tengerpartot, így csalogatva a vendégeket, hogy lépjenek be ebbe a mesebelien titkozatos világba. Jelenleg a Red ...
Egyiptom Sharm búvár
Sharm El-Sheikh búvárkodás, tengeri fakultatív kirándulások A búvárprogramokra a kinti idegenvezetőnél lehet jelentkezni.Irodánk itthon nem vesz fel rendeléseket, a kinti búvárbázisok elérhetőségeit nem tudja megadni. Csodálatos tengeri programok nem csak búvároknak!!A Sharm el-Sheikh partjainál elterülő Vörös-tengerről azt tartják, hogy a világ egyik legpompásabb víz alatti élővilágát rejti. Mindez igaz is lehet, hiszen a tenger vize átlátszó, és már a felszínről már egy búvármaszk és légző cső segítségével is fantasztikus látvány tárul a vállalkozó kedvűek szeme elé: számtalan színes korall a legelképesztőbb színű és formájú halakkal. A profik vagy leendő profik pedig a mélyebben fekvő csodákat is felfedezhetik: itt található a neves Ras Mohammed víz alatti nemzeti park és a Coustea kapitány által felfedezett híres hajóroncs, a Thistlegorm is A tengeri túrák egy napja 08:00 órakor a szállodához mennek Önért taxival.08:20 megérkezés a búvárbázisra, utána a kikötőbe mennek és felszál...
Egyiptom Sharm El-Sheikh beduinok
Beduinok az egyiptomi Sínai-félszigeten | Sharm El-Sheikh A közhiedelemmel ellentétben a beduinok nem egy homogén népcsoport az egyiptomi Sínai-félszigeten. Az itt élő beduinok az Arab-félszigetről vándoroltak erre a helyre és az ókori egyiptomiak leszármazottainak tartják magukat. A félszigeten jelenleg körülbelül 80 000 beduin él.A beduinok életformájához tartozik a hagyományok tisztelete és a törzsi nomád életforma fenntartása.A sínai beduinok szunnita muzulmánok .Jellegzetesen tevét, kecskét és szarvasmarhát tartanak. Kisebb részben mezőgazdasági munkát is végeznek, ahol pálma-, olíva-, és őszibarack fa ültetvényüket gondozzák.A halászat és a vadászat tradicionálisan beduin tevékenység. A legutóbbi időkben egyre nagyobb körben elterjedt modernebb mezőgazdasági tevékenység.Jelenleg a Sínai-félszigeten 12 törzs et ismerünk, lakosságszámuk 500 és 12 000 fő között mozog. Ezek a törzsek többnyire a part menti területekre koncentrálódnak.Leghíresebb törzsek Észak-Sinain, a-Sawarkas, ...
Egyiptom Sharm el-Sheikh delfinekkel úszás
Delfinekkel úszás Sharm el-Sheikh  Ön is rajong a delfinekért? Mindig is arról álmodott, hogy egyszer majd delfinekkel fog úszni? Álmát most valóra válthatja a sharm el-sheikhi Nabq Bayen található Dolphina Park delfináriumban.  Delfin show Élvezzék a delfines műsort Sharm el-Sheikhen, ahol képzett trénerek nyújtanak egy órás, interaktív műsort. A delfinek úsznak, ugranak, képesek visszahozni egy labdát, sőt festeni is tudnak. A show közben a szórakozás mellett alapvető információkat is megtudhatunk a delfinekről. Minden műsor közben egy szerencsés gyermeket választanak ki, aki a show részese lehet.  A mosolygás nagyban növeli az esélyeket! Ár: 25 EUR / fő.  Úszás delfinekkel és búvárkodás delfinekkelA delfin show után lehetőség van arra, hogy külön díj ellenében delfinekkel ússzon az, aki szeretne. Játsszanak a delfinekkel a medencében, ússzanak néhány hosszt a delfin hátán. Fedezzék fel a delfinek egyedülálló intelligenciáját és játékosságát! Vállalkozó kedvűek a víz alatt, búvárkodás k...
Egyiptom Sharm El-Sheikh időjárás
Sharm El-Sheikh időjárás és tengervíz A Sharm El-Sheikhi utazás előtt érdemes megnéznünk, hogy hány fokos a levegő hőmérséklete, és milyen meleg a Vörös-tenger vize. Érdekesség, hogy bár Sharm el-Sheikh északabbra található, mint Hurghada, mégis mindig 1-2 °C fokkal melegebb van itt, hiszen védettebb területen fekszik mind a hegyek, mind a tenger felől. Ezt személyes tapasztalat alapján mondjuk, ugyanis 2002 óta minden évben járunk ki többször Egyiptomba, egyik kolléganőnk 3 hónapot lakott is kint Sharm el-Sheikhen. Levegő hőmérsékleteEgyiptom időjárása egész évben fantasztikus, ha napfényre és melegre vágyunk. Júniustól augusztusig 35-45 °C  fok között ingadozik a nappali hőmérséklet, amit kompenzál a mindig lágyan lengedező szél. Ha hőség helyett simán csak igazi meleget szeretnénk, akkor válasszuk a március-május és szeptember-október hónapokat, amikor 30-35 °C fok fixen a nappali hőmérséklet. Akármi is olvasható az interneten, novembertől februárig 23-28 °C fok a nappali hőmérséklet, tehát...
Egyiptom Sharm fakultatív
Sharm El-Sheikh-i fakultatív programokA sharm el-sheikhi fakultatív programokra a kinti idegenvezetőnél lehet jelentkezni. A fakultatív programokat az egyiptomi beutaztató irodák szervezik, ezért irodánk csupán tájékoztatót tud nyújtani az esetleges programokról, de azokra semmilyen ráhatása és felelőssége nincs. A kétfajta szállodakínálathoz kétfajta fakultatív programok tartozik!Más és más a beutaztató partner, és más és más programokat szerveznek. 1.) Sharm el-Sheikh fakultatív programokEzek a fakultatív programok magyar nyelvű idegenvezetéssel érhetők el, ha pl. az alábbi szállodák egyikébe foglal: Ghazala Beach 3*, Ghazala Gardens 4*, Sharm Resort 4*, Sharm Plaza 4*, Siva Sharm 4,5* és Grand Hotel Sharm el-Sheikh 5* stb.Továbbá azoknál a szállodáknál, ahol ezt látja kiírva a szálloda leírásnál: "Az elszámolás euróban történik." Ras Mohammed sznorkelezés : Fedezze fel sznorkellel a lélegzetelállítóan szép Ras Mohammed Nemzeti Park több merülési helyét! Az ár tartalmazza az...
Egyiptom Sharm térkép
Sharm El-Sheikh térképeSharm El-Sheikh i utazás megtervezéséhez szükségünk lehet az alábbi térképre. Last minute olcsó nyaralás sem nélkülözheti a pontos tájékozódást. 3 részre osztottuk fel Sharm El-Sheikhet.
Egyiptom Sharm történelme
Sharm El-Sheikh városárólSharm el-Sheikh hotelekben és éttermekben gazdag, turistákra berendezkedett város, ahol minden adott az aktív és jó minőségű kikapcsolódáshoz: a Vörös-tenger pompás élővilága , a számtalan kulturális látnivaló, a szállodák homokos tengerpartja, és a pazar éjszakai élet mind arra hivatottak, hogy az ide látogatónak felejthetetlen élményt nyújtsanak.  Sharm El-Sheikh történelme Sharm el-Sheikh a Sínai-félsziget legnagyobb városa , és a félsziget legdélibb pontján fekszik az Aqaba-öböl szájánál. Bár mai méreteit látva nehéz elhinni, de Sharm el-Sheikh alig néhány évtizede még csak egy egyszerű halászfalu volt.Sharm El-Sheikh utazás olcsó last minute nyaralás.A Sínai-félsziget sorsa az elmúlt ötven évben igen kalandos volt , ugyanis 1956-ban Izrael elfoglalta a terület, amelyet a következő évben sikerült Egyiptomnak visszafoglalnia.A viszonylagos nyugalom mindössze 9 évig tartott, mert 1967-ben a hatnapos háború alkalmával Izrael ismét rátette a kezét a félszige...
Egyiptom Sharm városrészek
Sharm el-Sheikh városrészek | Sharm el-Sheikh utazás Sharm el-Sheikh egész Egyiptom egyik legizgalmasabb nyaralóhelye. A régi városrésszel, a közkedvelt Naama Bay belvárossal és a frissen épült SOHO Square-rel Sharm el-Sheikhen mindenki megtalálja azt, amitől feledhetetlen lesz számára a nyaralás. Pompás hotelek, vendégszerető helyiek és páratlanul gazdag merülőhelyek. Ez mind Sharm el-Sheikh.A Sínai-félsziget déli csücskén fekvő Sharm el-Sheikh egy igazán exkluzív nyaralóhely. Néhány évtizede még csak egy apró halászfalu volt, azonban ma már luxushotelekkel sűrűn szegélyezett riviérává változott. Sharm El-Sheikh Old Market Sharm el-Sheikh régi városrésze, közel a Travco Mariná hoz, azaz a kikötőhöz, ahonnan naponta búvárhajók százai futnak ki a Vörös-tenger víz alatti világát megismerni vágyó kalandorokkal. A régi városrész meglehetősen kaotikusnak tűnhet az először itt járók számára, de ne hagyjuk magunkat elrettenteni! Számoljunk előre zeg-zugos bazár ral, ahol minden kapható az egyszerű hűt...
Egyiptom Sharm vízum
Egyiptom utazás | Vízum Sharm El-Sheikh Vízum szempontjából más szabályok vonatkoznak a Sínai-félszigetre utazókra, mint az Egyiptom más részére utazó utasokra, ugyanis nekik nem kötelező kiváltani a klasszikus egyiptomi vízumot, hanem igénybe vehetik a Sínai-vízumot. A Sínai-félszigeten található többek között Sharm el-Sheikh, Dahab, Nuweiba és Taba.  Általános szabályok Az Egyiptomi Arab Köztársaság és Magyarország között vízumkényszer van. A beutazó magyar állampolgároknak vízumot kell váltaniuk. Ez a vízum lehet a klasszikus egyiptomi vízum vagy a Sínai-vízum. Mindegyik vízum esetében lényeges, hogy az útlevélnek még a hazautazást követően 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Külföldi állampolgárságú utasok a beutazási szabályokkal kapcsolatban érdeklődjenek az adott konzulátuson, illetve nagykövetségen. Kérdezzék meg, hogy kell-e útlevél vízum stb.  A befogadó ország beutazási feltételeiről egyénileg kell tájékozódnia az Utasnak. Klasszikus egyiptomi vízumA klasszikus egyiptomi vízu...
Egyiptom Sínai-félsziget
Sínai-félsziget Sharm el-SheikhA Sínai-félszigettel már találkozhatunk a Bibliában is. A Sínain keresztül vezette ki Mózes az egyiptomi fogságból a zsidókat, ezen a helyen kapta meg az emberiség az Istentől a 10 parancsolatot. De nézzük sorjában mit is tudunk a Sínai-félszigetről. A mintegy 61.100 négyzetkilométeres, Egyiptomhoz tartozó félsziget északon a Földközi-tengerrel, északkelet felől Izraellel, délkeleten az Akabai-öböllel, délnyugaton a Szuezi-öböllel, nyugaton a Szuezi-csatornával határos. A félsziget déli részét magas hegyláncok jellemzik (itt van az ország legmagasabb pontja), északi része sivatagos síkság. A Vörös-tenger Akabai-öböl nyugati partján a városok északról dél felé- Taba- El Tarabin- Nuweiba- Dahab- Sharm El-Sheikh, majd innen észak felé található- El-Tour- Ayun Musa- Al-AreeshEzen az oldalunkon csak pár érdekes dolgot szeretnénk megemlíteni a Sínai-félszigetről illetve a többi nevezetes helyről.Nem kívánunk bővebb történelmi áttekintést nyújtan...
Egyiptom Szórakozóhelyek
Sharm El-Sheikhi szórakozóhelyek és éttermek Míg egy sharm el-sheikhi utazás last minute akció keretében rendkívül kedvező áron elérhető, az éjszakai élet annyiba kerül, mint itthon. A hazai árak azonban ne riasszanak el senkit, ugyanis az éttermek, kávézók és szórakozóhelyek ugyanúgy Egyiptom részei, mint a piramisok, tehát ezeket is látni kell!  Sharm El-Sheikh kávézóiHa Sharmba megyünk nyaralni, akkor mindenképpen be kell ülnünk egy helyi kávézóba és el kell szívni egy vízipipát, avagy arab nevén shishát. Kortyoljunk mellé beduin teát vagy karkadit, ami a hibiszkusz tea itteni neve. Éljük meg a helyiek vendégszeretetét, az ottani ízvilágot és lazuljunk el!  Sharm El-Sheikh Camel BarNálunk az első helyre a Camel Bar került. Naama Bay sétálóutcájában található ez a három emeletes bár, amelynek az alsó része az utcán található terasz, középen egy angol stílusú pub helyezkedik el, ahol minden jelentős sportmeccset közvetítenek. Az igazi csoda a tetőteraszon van, ahol a csillagos ég alat...
Egyiptom Utazás infók
Egyiptom Sharm El-Sheikh, utazás leírása, hasznos tanácsok, régióinformációSharm el-Sheikh a Sínai-félsziget legnagyobb városa , és a félsziget legdélibb pontján fekszik az Aqaba-öböl szájánál. Bár mai méreteit látva nehéz elhinni, de Sharm el-Sheikh alig néhány évtizede még csak egy egyszerű halászfalu volt.Ha Sharmba megyünk nyaralni, akkor mindenképpen be kell ülnünk egy helyi kávézóba és el kell szívni egy vízipipát - más néven shisát és meg kell kóstolni a beduin teát és a karkadit (hibiszkusz te.) Éljük meg a helyiek vendégszeretetét és az ottani ízvilágot és lazuljunk el. Repülőjárat információk, budapesti és pozsonyi indulásnál: Budapesti indulású utakEzek a szállodák: Ghazala Beach, Ghazala Gardens, Sharm Resort, Sharm Plaza, Siva Sharm, The Grand Hotel, ezekbe a szállodákba mindig charter járattal történik az utazás. Mire van szükségünk az utazáshoz? Útlevélre , ami legalább 6 hónapig érvényes. Útlevél igénylés Egyiptomi vízum kiváltása kötelező ez tény, nade van...
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.