info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Sharm El-Sheikh utazás

Csodálatos víz alatti élővilág Sharm El Sheikh partjainál

Egyiptom Sharm El-Sheikh last minute utazás, olcsó akciós nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 14 szálloda közül választhat.

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Látnivalók
Kultúra
Szótár
Sharm El-Sheikh utak akciós last minute utazás. Utazzon last minute utazás keretében Sharm el-Sheikh városába! Igaz, hogy ezek az akciós utak gyors döntést igényelnek Öntől, de nem fogja megbánni, mert Sharm el-Sheikh egyszerűen lenyűgözi az összes utazót, aki valaha itt járt. Hogy mivel? Az egész évben tökéletes időjárással, a Vörös-tenger víz alatti világával, az olcsó bazársorokkal, és a méltán híres egyiptomi vendégszeretettel.
A Sínai-félsziget déli csücskén, a Szuezi-öböl és az Akabai-öböl között terül el Sharm El Sheikh, az exkluzív fürdőhely. Különlegesen szép szállodák és éttermek találhatóak a híres Na’ame Bay-ben, melytől északra egy elegáns lakóövezet húzódik. Az öböl festői korallzátonyainak alakzata és felépítése a világ egyik legszebb és leggazdagabb formavilágának számít. A zátonyokkal övezett széles tengeri szakasz egyik fő látványossága a több, mint 100 korall és az egyedülálló halállomány. Ha nyaralását Sharm el Sheikhen tölti, mindenképp tegyenek egy sétát Na'ama Bay centrumában: hotelek, éttermek, bárok, bevásárló központ, játéktermek, éjszakai bárok és discok sokasága várják Önöket! De találnak itt búvárbázist és vízisport centrumot is. Sharm el Sheikh régi piacának a megtekintését a tradicionális élet után érdeklődőknek ajánljuk.
Sharm El-Sheikh a Sínai-félsziget déli csúcsán terül el az Óvárostól, az újabb építésű Naama-öböl-ig (Naama Bay). Budapesttől légvonalban 2550 kilométer, az átlagos repülési idő 3 óra 45 perc. Érdekesség, hogy a Sínai-félsziget az afrikai kontinensen fekvő Egyiptomhoz tartozik, de földrajzilag Ázsiában van.
Optimális utazási időzítés: február vége és június valamint szeptember és november között. Júliusban és augusztusban csaknem bizonyosan 40 fok felett van a napi hőmérséklet és nincs sok természetes árnyék. Januárban bizony lehet 14-17 fok közötti hőmérséklet, ami nem igazán való nyaralásra. Eső lényegében nincs. A tengervíz januárban, februárban és márciusban 20-21 fokos, tán inkább az edzett németeknek vagy hollandoknak való. Áprilistól decemberig már kellemesebb a tengerben mártózni.
Naama Bay fejlődése azzal indult, hogy európai hobbi búvárok felfedezték maguknak, az ő lezser szellemiségük még valamiképpen érződik Sharm el-Sheikh mai, sokkal fejlettebb világában. Sharm el-Sheikh összességében nagyon színvonalas, menőbb, igaz kevésbé autentikus, mint a tunéziai nyaralóhelyek.
A szórakozni vágyóknak tetszeni fog Naama Bay színvonalas éjszakai élete. Nincsenek onnan nagyon messze lévő hotelek, hogy ne lehessen gyorsan megoldani az oda- és visszataxizást. A nyugalmasabb nyaralásra vágyóknak érdemes a Shark Bay térségében lévő hotelt választani.
Sharm el-Sheikh szuper hely búvárkodáshoz (mind scuba, mind sznorkel). Hozzáértő búvárok szerint Sharm el-Sheikh a szemszögükből többet nyújt, mint Hurghada.
Sharm el-Skeikh-ből rengeteg kirándulási lehetőség van: kanyonok, hegyek, Szent Katalin-kolostor, Sínai-hegy, vagy akár - jóval odébb - a jordániai Petra.
Mivel az egyiptomi lakosság kis része keresztény, így karácsonyi hangulat nem érzékelhető, csak családon belül ünneplik. Szilveszterkor is csak a turisták részére állítanak össze extra programot (nem mindenhol). Ezzel szemben az iszlám ünnepek igen látványosak. Ramadan - a legnagyobb muzulmán ünnep - alatt nagyobb a forgalom, a múzeumok korábban zárnak. Kérjük, legyenek különös tekintettel ez időben a vallási szokásokra. A böjtöt követő háromnapos nagy ünnep a Bájrám, amely külsőségeiben hasonlít a mi karácsonyunkhoz. Az emberek kint sétálnak az utcán, mindenki új ruhát, ajándékot kap szeretteitől. Erre az eseményre a szállodák külön programmal készülnek, ugyanis a tehetősebb családok ilyenkor utazgatnak.
 • Nemzetközi Konferencia a Fenntarthatósági Koncepció Fejlesztéséről
  19.2021. December
  Nemzetközi Konferencia a Fenntarthatósági Koncepció Fejlesztéséről2021. December 19. 08:002021. December 21. 20:00
  Sharm El Sheikh, Egyiptom (Afrika)
  A Nemzetközi Konferencia célja az épített környezetben a fenntartható építészet előnyeinek javítása és terjesztése környezetbarát eszközök, például energiatakarékosság révén. Ez a konferencia a világ minden tájáról érkező hallgatókat, tudósokat, mérnököket, építészeket és tervezőket célozza meg, hogy vegyenek részt az eseményen, és járuljanak hozzá a fejlődő országokban a fenntarthatóság javítását szolgáló új innovatív technikák cseréjéhez és megismeréséhez, valamint megoldásaik megosztására másokkal.
 • Szilveszter Sharm El Sheikh
  31.2021. December
  Szilveszter Sharm El Sheikh2021. December 31. 06:102022. January 01. 10:00
  Sharm El Sheikh, Egyiptom (Afrika)
  A SOHO téren csodás tűzijátékoknak lehetnek szemtanúi a szilveszterkor utazók. Éjfél után pedig a SOHO saját éjszakai klubjában mulathatunk reggelig. Napközben Naama Bayen és a főutcán parádék és utcai bál várja az ide látogatókat. Így garantáltan boldogan és vidáman kezdheti az Új Évet!
 • Sharm El-Sheikh Dahab utazás Dél Sinai Fesztivál
  20.2022. March
  Sharm El-Sheikh Dahab utazás Dél Sinai Fesztivál2022. March 20. 06:002022. March 28. 23:00
  Sharm El-Sheikh, Dahab, Egyiptom (Afrika)
  Dahab mint a kultúra és művészetek városa megünneplése – Művészeti előadások – Műhelyek – Tehetségmentő programok a Sínai-félszigeten élőknek – Kulturális szemináriumok – Jegyzőkönyvek aláírása partnerekkel a fesztivál céljainak fokozása érdekében – Művészeti Galériák – Kézműveskedés – Gyermekversenyek – Turizmus és szórakoztatás Programok – Környezetvédelmi és figyelemfelkeltő kampányok – Orvosi karavánok – A Sínai-félsziget lakosságának helyi iparának kisvállalkozásainak támogatása
 • Sharm El-Sheikh utazás Triathlon
  07.2022. April
  Sharm El-Sheikh utazás Triathlon2022. April 07. 06:002022. April 08. 06:00
  Sharm El-Sheikh, Egyiptom (Afrika)
  Sharm El-Sheikh utazás Triathlon kupát 2022 április 7-én tartják meg Egyiptom, Sharm El-Sheikh városában. Utazzon Sharm El-Sheikre és, ha ideje engedi nézze meg ezt az eseményt illetve, ha kedve tartja, akkor vegyen részt az eseményen. Sharm el-Sheikh (a béke városa) egy egyiptomi üdülőváros, csodálatosan furcsa helyen; a Sínai-félsziget sivataga és a Vörös-tenger között található. Védett homokos strandjairól, tiszta vizeiről és korallzátonyairól ismert.
 • Sharm EL-Sheikh utazás Eíd el-Kbír idején
  09.2022. July
  Sharm EL-Sheikh utazás Eíd el-Kbír idején2022. July 09. 06:002022. July 09. 23:00
  Sharm El-Sheikh, Egyiptom (Afrika)
  Az iszlám világ egyik legfontosabb ünnepe, az Áldozat Ünnepe. Az egész muszlim világ Ábrahám ősatya előtt tiszteled, aki követte Isten parancsát és kész volt feláldozni saját fiát odaadása bizonyítására. Hagyományosan az áldozati ünnepet az iszlám holdnaptár utolsó hónapjának tizedik napján tartják, körülbelül hetven nappal a Ramadán, és közvetlenül a haddzs (a muszlimok éves Mekkába történő zarándoklata) után. Az ünnep négy-öt napig tart.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.