info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Lefkada-sziget utazás

Zöldellő fenyvesek, kéklő tengerpartok

Görögország Lefkada-sziget last minute utazás olcsó akciós nyaralás

Ezen az oldalon 34 szálloda közül választhat.

Szűrők

Minden amit tudni érdemes

Információk
Kultúra
Szótár
Görögország Lefkada-sziget last minute utazás olcsó akciós nyaralás.
Görögország egyik legszebb strandokkal megáldott szigete zöldellő fenyveseivel, kéklő tengerpartjaival egész évben vár! Lefkada strandjai, látnivalói és városai garantálják, hogy itt tartózkodásod alatt egy percig se unatkozzon.
Lefkada szigete Közép-Görögország nyugati partvidékén található, a hét tagból álló Jón-szigetek része. Nevét jellegzetes, fehér mészkő szikláiról kapta (a "lefkosz" szó görögül fehér), amelyek a sziget felszínének legnagyobb részét borítják. A sziget belső részén található hegyek közül több is ezer méter fölé magasodik, a legmagasabb csúcs mind közül a Stavrota, 1182 méteres magasságával.
A sziget nagyobb települései Lefkada városon kívül Nidri, Vassiliki, Karya, Poros, Agios Nikitas, Sivota, Kalamitsi. Sajnálatos módon Lefkada településeinek egy részét egy 1948-as földrengés romba döntötte, így kevés épület maradt meg eredeti állapotában - sokat teljesen felújítottak, vagy újjáépítettek. A megmaradt épületek a velencei építészet stílusjegyeit viselik magukon, ugyanis a 18. századig Velencéhez tartozott a sziget.
 A szigetnek sajátos földrajzi adottságai miatt saját repülőtere nincs: hegyes-völgyes tájai nem teszik alkalmassá olyan egybefüggő sík terület kialakítására, ahol kifutópályákat, illetve ehhez kapcsolódó nemzetközi légikikötőt lehetne kialakítani. Lefkada közelében az egyetlen nemzetközi légikikötő Preveza város mellett, a szigettől húsz kilométerre található (PVK), ahová Európa több országából is érkeznek járatok. Magyarországról közvetlen járat Prevezába nagyon hosszú ideig nem létezett, ám ezt az állapotot 2019 júliusától a Ryanair törte meg - a fapados légitársaság a nyári szezonban több hónapon át működő járatot üzemeltetett Budapest és Preveza között. A prevezai repülőtér közvetlen magyar kapcsolata így sok, Lefkadára repülővel érkezni vágyó számára hozta közelebb a szigetet, és végre nem csupán busszal vagy autóval érkezhettek a nyaralók a budapesti repülőtérről.
Lefkadában nincs tömegturizmus, ami nagy előny. A sziget természeti szépségeinek összefüggésében amúgy furcsa, hogy nem jönnek ide sokkal többen. Azért van nemzetközi repülőtere és számos európai városból közlekedik ide repülőjárat. . A Preveza nevű repülőtér a szárazföldön van és onnan zajlik a transzfer át a szigetre. Csak kavicsos és sziklás strandok vannak. A szigeten a közbiztonság kiváló. Ideális időzítés: Június vagy szeptember (már és még jó az idő, de nincs sok turista). görögül: Λευκάδα, latin betűvel használatos a Lefkas is.
A sziget nyugati oldalának strandjai olyan egyedülálló látványt nyújtanak, hogy rajongói Lefkadát egyszerűen csak a kék sziget becenéven emlegetik. A legtöbb lefkadai strandot magasra felnyúló, meredek sziklafalak keretezik, melyek fehér színe csodás kontrasztot alkot a tenger valódi kékjével. A főként mészkőből álló sziklafalak anyaga nagyobb hullámzáskor egyszerűen belemosódik a tengerbe, amitől a víz végül elnyeri a káprázatos színét.
Lefkada strandjainak szépségére jellemző, hogy számos, a legszebb tengerpartokat felsoroló szavazásban előkelő helyen végeznek. A legismertebb közülük a sziget egyik jelképévé is vált Porto Katsiki, melynél a magasra törő sziklafal árnyékában szinte eltörpülnek a strandolók. Az évről-évre változó partot lépcsőn lehet megközelíteni, egyedüli hátránya a népszerűsége miatti nagyobb zsúfoltság lehet a nyári hónapokban.
Másik mesébe illő partszakasz Lefkadán Egremni, melynél két éve egy földrengés elérhetetlenné tette a szárazföld felől partot, ám jelenleg is gőzerővel zajlanak a munkák, hogy 2017 nyarára ne csak a tengeren, hanem aszfaltúton is megközelíthető legyen ismét.
A magas páratartalom miatt a sziget bővelkedik dús zöld növényzetben, erdőkben és fenyvesekben. Egyszerű megközelíthetősége miatt közkedvelt célpontja a turistáknak, még csak kompra sem kell szállni, hiszen át lehet autózni a szárazföldről a szigetre, az összekötő hídon keresztül. A szigeten lehetőség van jobban megismerkedni a görög gasztronómiával is, ugyanis a helyiek kiváló minőségű ételeket és italokat kínálnak az ide érkező vendégeknek.   A sziget felszínének legnagyobb részét fehér mészkőszikla borítja, ennek köszönhető neve is, amely a „lefkosz” szóból ered, ez görögül fehéret jelent. A szigetet a szárazfölddel egy kis híd köti össze, így nem kell kompot igénybe venni az átjutáshoz. Az üdülőtelepülések a sziget keleti oldalán találhatók, ennek oka, hogy ez a rész szélvédett, kevésbé meredek, illetve a tenger is lassabban mélyül, és jobb infrastruktúrával rendelkezik. Lefkada tája igazán vadregényes, belső része hegycsúcsokkal tarkított (legmagasabb pontja a Stavrota, 1182 méter), fehér sziklafalai bámulatos látványt nyújtanak, a világoskék tengerrel pedig elképesztő kontrasztot alkot. A sziget leghíresebb partszakaszai a Porto Katsiki, Egremni, Megali Petra, Ammoussa, illetve az Agiofili Beach. Tekintsék meg Lefkada legszebb strandjait, melyek garantáltan életre szóló élményt nyújtanak majd.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.