info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 30 547 1208

Kína

Kínát legalább egyszer az életben látni kell!

Kínai utazások körutazások last minute olcsó akciós áron.

Kína, a változatos tájak és ültetvények országa

Az egyik legtöbb kulturális örökséggel rendelkező ország

Kína, a változatos tájak és ültetvények országa
中华人民共和国
Kína gazdasági értelemben is az egyik nagyhatalom a világon, nincs ez másképp turisztikai értelemben sem; a Nagy Falat, a tipikus kínai építészet csodáit egyszer  mindenképpen látnia kell! Hongkong és Peking nagyvárosai pedig nagyon modernek, jövőt idéző felhőkarcolókkal. Kínában azonban ha úgy tartja kedvünk, Hainan szigetén kipihenhetjük magunkat a homokos tengerparton, ahol a csodás pálmafák és a trópusi környezet miatt olyan mintha Hawaii szigetére keveredtünk volna!

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Már a neve is azt jelenti: „a tengertől délre”. A 32 ezer km2 kiterjedésű sziget a Dél-kínai tengeren helyezkedik el, Vietnámtól keletre. Egyharmadát 1400-1800 méteres hegyek foglalják el, partja 1580 km hosszú, mely természeti szépségekben igen gazdag. Üdülőhelyek kialakítására különösen a déli tájak alkalmasak.
A tájat kiterjedt kaucsukfa, ananász, cukornád, kávé, rizs és kókuszpálma ültetvények teszik változatossá. Madárvilága igen gazdag. A Yalong öböl Sanyától 20 km-re fekszik. Homokos partrész, melyen különös alakú gránitszikla maradványok emelkednek. Selymes, fehérhomokos, trópusi strandját magas, buja zöld hegyek veszik körül. Vize kristálytiszta. A parthoz közeli korallzátonyok szépségeiben a könnyűbúvárok gyönyörködhetnek, de üvegfenekű hajókról is megtekinthető ez a színes világ. Az év szinte minden napján süt a nap. A trópusi óceáni éghajlatnak köszönhetően egész évben meleg van. A csapadék gyors záporok formájában érkezik, mely után újra gyorsan kiderül az ég. Hullámlovaglás, sárkányrepülés és sok egyéb vízi sportolási lehetőség kínálkozik.
Szórakozási lehetőség a szállodákban és környezetükben találhatók. Sanyán sok hangulatos étterem követi egymást, élőzenével, több jellegzetes tájegység konyháhájával. Hard rock café, discók, kareokee bárok, táncos helyek teremtenek jó hangulatot. A szállodák éttermeiben is élő zene biztosítja a hangulatot, kínai szokás szerint este 11 óráig.
Csodálatosan szép homokos tengerpart, trópusi környezet, pálmafák bele lógnak a tengerbe, mintha Hawaii szigetén lennék, persze kis túlzással.
 • Ázsiai Aromaterápiai Konferencia
  20.2020. April
  Ázsiai Aromaterápiai Konferencia2020. April 20. 08:302020. April 22. 19:30
  Haikou, Kína (Ázsia)
  A konferencia célja a kínai stílusú és eredetű aromaterápiás megoldások népszerűsítése. Az eseményre a világ minden tájáról érkeznek aromaterápia szakértők és kutatók. Az esemény célja továbbá, hogy erősítse az illóolajok szabványaival és tesztelésével kapcsolatos munkát, és igyekezzen az esszenciális alapanyagokra és az aromaterápiára vonatkozó kínai szabványokat a nemzetközi szabványokkal közös nevezőre hozni.
 • Sárkányhajó-fesztivál Kína
  25.2020. June
  Sárkányhajó-fesztivál Kína2020. June 25. 10:002020. June 27. 22:00
  Kína, Kína (Ázsia)
  Dragon Boat Fesztivál, magyarul a Sárkányhajó-fesztivál hagyományos nevén Duanwu or Tuen Ng Fesztivál egy nagyon régi ünnep, már több, mint 2 ezer éve tartják meg. A fesztivál a tradicionális kínai naptár 5. hónapjának 5. napján kerül megrendezésre Qu Yuan (Kr.e 340-278) tiszteletére, aki egy kínai hazafias költő volt. A Dél-Kínából származó esemény mai napig nagyobb népszerűségnek a déli területeken örvend, Jiangsu, Zhejiang, Guangdong környékén.
 • Konferencia az opto- és mikroelektronika alapvető problémáiról
  24.2020. August
  Konferencia az opto- és mikroelektronika alapvető problémáiról2020. August 24. 09:002020. August 27. 18:00
  Haikou, Kína (Ázsia)
  A konferencia lehetőséget biztosít a résztvevők számára, hogy betekintést nyerjenek a lézeres rendszerek, az optika, és a lézerek különböző területeibe, az optoelektronika és a fotonika fejlődésébe, illetve a lézerrendszerek és ehhez kapcsolódó fejlett technológiák alkalmazási területeibe.
 • Anyagtudomány és Gyártástechnika Nemzetközi Konferencia
  05.2020. November
  Anyagtudomány és Gyártástechnika Nemzetközi Konferencia2020. November 05. 08:102020. November 08. 19:10
  Sanya, Kína (Ázsia)
  Az anyagtudomány és a gyártástechnika nemzetközi konferenciája nemzetközi fórumként szolgál majd az anyagtudomány és a gyártástechnika széles területein a technológiai fejlődés és a kutatási eredmények bemutatására és a tapasztalatok cseréjére. A konferencia világszerte vezető kutatókat, mérnököket és érdeklődő tudósokat hoz egy fedél alá.
 • Nemzetközi Anyagtechnológiai Workshop
  05.2020. November
  Nemzetközi Anyagtechnológiai Workshop2020. November 05. 12:002020. November 08. 19:00
  Sanya, Kína (Ázsia)
  A workshop a világ minden tájáról várja az érdeklődő tudósokat, kutatókat, hogy bemutassák kutatásainak eredményeit, így átadva tapasztalataikat minden résztvevő számára.
 • Gongqi Fesztivál Hainan
  12.2021. February
  Gongqi Fesztivál Hainan2021. February 12. 08:002021. February 12. 23:30
  Hainan, Kína (Ázsia)
  A Gongqi, más néven Junpo Festival, Hainan egyik legfontosabb helyi népi ünnepe. A sziget különböző részein különféle isteneket és történelmi személyiségeket ünnepelnek felvonulásokkal, tűzijátékokkal. Noha az ünnepségek minden városban és faluban különböznek, mindegyiknek egyetlen célja van: a jólét és biztonság bevonzása a következő évre.
 • Virágcsere fesztivál Hainan
  12.2021. February
  Virágcsere fesztivál Hainan2021. February 12. 15:002021. February 12. 23:00
  Hainan, Kína (Ázsia)
  Régebben lámpás fesztiválként volt ismert. Amikor Fucheng volt a hainani kormány központja, akkor minden évben tartották, az emberek színes lámpásokkal díszítettek ki az utcákat. Kezdetben, amikor még utcai lámpák sem voltak, kis mécsesekkel és füstölőkkel vonultak, megvilágítva az utcákat, és mindig ha találkoztak valakivel, akkor mindig adtak át párat. Amikor baráttal találkoztak, akkor jókívánságok közepette cseréltek mécseseket. Később, amikor már elterjedtek az utcai lámpák, a gyertyákat virágokra cserélték, így elkerülve a kisebb égési sérüléseket.
 • Nemzetközi Szerkezeti Biztonság és Megbízhatóság Konferencia
  21.2021. June
  Nemzetközi Szerkezeti Biztonság és Megbízhatóság Konferencia2021. June 21. 08:002021. June 25. 18:00
  Kína, Kína (Ázsia)
  A Nemzetközi Szerkezeti Biztonság és Megbízhatóság Konferencia célja a mérnökök, tudósok, oktatók, kutatók és szakemberek összegyűjtése, hogy megértsék a szerkezetek és rendszerek biztonságának, kockázatának és megbízhatóságának jelentőségét a következő területeken: építkezés, gépipar, repülőgépipar, mérnöki munka, anyagtudomány, környezetmérnöki munka, várostervezés.
 • DEAIC Adat Analizációs Nemzetközi Konferencia Kína
  25.2021. June
  DEAIC Adat Analizációs Nemzetközi Konferencia Kína2021. June 25. 08:002021. June 27. 20:00
  Kína, Kína (Ázsia)
  Az Adat Analizációs Nemzetközi Konferencia során a DEA kutatói előadásokat tartanak a kutatás és az oktatás értékelési területén. A szervezők különösen olyan hozzájárulásokra törekednek, amelyek értékes betekintést és következtetéseket nyújthatnak az adatorientált elemzésből, a termelékenységből, a teljesítményértékelésből és az összetett mutatókból.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.