info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Kína

Kínát legalább egyszer látni kell!

Kínai körutazások magyar nyelven akciós áron 

Kína, a változatos tájak országa

Az egyik legtöbb kulturális örökséggel rendelkező ország

Kína, a változatos tájak országa
中华人民共和国
"2019-ben egy körutazás keretében bejártam Kína látnivalói közül sokat, de még bőven maradt felfedeznivaló ebben a hatalmas országban. A Nagy Falat, a tipikus kínai építészet csodáit egyszer  mindenképpen látni kell! Sanghaj, Hongkong és Peking nagyvárosai pedig nagyon modernek a jövőt idéző felhőkarcolókkal. Egészen különleges élmény volt egy, a miénktől ennyire eltérő kultúrát felfedezni és látni, hogy miként él egymás mellett az ősi múlt és a hipermodern jelen."
Hendrik Péter, kollégánk 

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Kína utazás szempontjából végtelen csodát tartogat. A hatalmas ország gazdag történelme és ultramodern jelene egy kínai körutazás keretében ismerhető meg a legjobban, ám ha egy páratlanul szép egzotikus utat keresünk, akkor is jó helyen járunk, ugyanis Kínához tartozik a Keleti Hawaii, azaz Hainan szigete. Mi eddig kétszer jártunk Kínában, láttuk a Nagy Falat, az agyaghadsereget, a nyüzsgő metropoliszokat - és ősszel tervezzük, hogy az első hainani charterjáraton ott leszünk, hogy felfedezzük a terepet. De lássuk is közelebbről, hogy mit tud Önnek nyújtani egy kínai utazás

Kínai körutazás magyar idegenvezetéssel - Többféle kínai körút közül válogathat kínálatunkban. Közös bennük, hogy mindegyik képzett, profi magyar idegenvezetővel kísért körutazás, így naprakész és hiteles információkat kapnak majd végig a kínai körutazás során. Noha kínálatunk folyamatosan változik, a legnépszerűbbeket kiemelnénk, amelyek időről időre indulnak. Kína Öröksége körutazásunkon meglátogatjuk a kínai nagy falat, valamint Peking, Sanghaj, Wuzhen, Suzhou, Hangzhou és Xi'an városokat. A Kína és Hong Kong csodái körutazás keretében Peking, Xi'an, Sanghaj, Guilin, Yangshou, majd végül Hongkong (Makaó) következik. Hasonló programot kínál a Pekingtől Makaóig kínai körutazás, amelynek során Pekinget, a kínai nagy falat, a Nyári Palotát, Luoyangot, Denfenget, Xiant, a Li-folyót, Yangshuot, Shanghait, Zhujiajiao ősi városát, végül pedig Hongkongot fedezhetjük fel.  Akiket a kínai nagyvárosok érdekelnek, azok számára tökéletes választás a Peking és Sanghaj körutazásunk, amelyet akár Peking-Sanghai a Puskagolyó Expresszel formában is foglalhat. Varázslatos élményben lesz része annak, aki A pandáktól a világ tetejéig kínai körutazást választja, ugyanis ennek keretében Dél-Kína és Tibet az úticél. Repülőnk Chengdu városban száll le, innen irány a Leshan-hegység, majd Lijiang, Kunming és a páratlan Lhásza vagy Lhassa. Utunk ezután Gyanste és, Shigatze városokba vezet, de megállunk az egyik tibeti szent tónál, a Yamdok-tónál is. Életre szóló élmény, ami nekünk is rajta van a bakancslistánkon! Kínálatunk folyamatosan változik, ez a leírás egy ízelítő - az aktuális ajánlatokat és programleírásokat keresse a konkrét kínálatunkban, a kínai körutazások menüpontok alatt vagy hívja irodánkat a személyre szabott, pontos ajánlatokért!

Keleti Hawaii, azaz Kína egzotikus szigete: Hainan - Trópusi időjárás, végtelen tenger és a legjobb szállodaláncok modern luxusszállodái. Ráadásul mindez rendkívül kedvező áron egy vagy kéthetes turnusban, közvetlenül Budapestről, magyar telepített idegenvezetővel? Igen! Ezt mind tudja Hainan, amely az utóbbi évek egyik legizgalmasabb út úticélja. Extra jó hír a hainani utazóknak, hogy ide nem kell hagyományos kínai vízum, elegendő csak az útlevélmásolat. Rengeteg adminisztrációt megspórolunk így: nekünk csak annyi lesz a dolgunk, hogy élvezzük a pazar hainani utazás minden percét! A A repülő Hainan, avagy Hajnan szigetén Sanya International Airport reptéren száll le, amely igen közel van az összes szállodához. A Hainan - Budapest menetrend a lehetőségekhez képest kedvező jelen tervek szerint - de a konkrétumokról érdemes irodánkban tájékozódni. Hainan hivatalos pénzneme a kínai yüan, érdemes megnézni az erről írt oldalunkat, valamint a Hainan árak és a Hainan vásárlás menüpontunkat is, hogy tájokztató jelleggel informálódjunk előre. Hainan üdülőterületei Sanya környékén a Sanya-öböl, a Yalong-öböl, a Dadonghai-öböl, a Xiaodonghai-öböl és a Haitang-öböl. Olyan pazar szállodák várnak minket, mint az Ocean Sonic 5*, a Pullman Oceanview 5*, az Intercontinental Sanya 5*, Mandarin Oriental Sanya 5*, az MGM Grand Sanya 5*, a St. Regis Sanya Yalong Bay Resort 5*, a Hilton Sanya Yalong Bay 5*, a The Ritz-Carlton Sanya 5* vagy az Atlantis Sanya 5*
Hainan szigetnek a neve is azt jelenti: „a tengertől délre”. A 32 ezer km2 kiterjedésű sziget a Dél-kínai tengeren helyezkedik el, Vietnámtól keletre. Egyharmadát 1400-1800 méteres hegyek foglalják el, partja 1580 km hosszú, mely természeti szépségekben igen gazdag. Üdülőhelyek kialakítására különösen a déli tájak alkalmasak.
Csodálatosan szép homokos tengerpart, trópusi környezet, pálmafák bele lógnak a tengerbe, mintha Hawaii szigetén lennék, persze kis túlzással.
A tájat kiterjedt kaucsukfa, ananász, cukornád, kávé, rizs és kókuszpálma ültetvények teszik változatossá. Madárvilága igen gazdag. A Yalong öböl Sanyától 20 km-re fekszik. Homokos partrész, melyen különös alakú gránitszikla maradványok emelkednek. Selymes, fehérhomokos, trópusi strandját magas, buja zöld hegyek veszik körül. Vize kristálytiszta. A parthoz közeli korallzátonyok szépségeiben a könnyűbúvárok gyönyörködhetnek, de üvegfenekű hajókról is megtekinthető ez a színes világ. Az év szinte minden napján süt a nap. A trópusi óceáni éghajlatnak köszönhetően egész évben meleg van. A csapadék gyors záporok formájában érkezik, mely után újra gyorsan kiderül az ég. Hullámlovaglás, sárkányrepülés és sok egyéb vízi sportolási lehetőség kínálkozik.
Szórakozási lehetőség a szállodákban és környezetükben találhatók. Sanyán sok hangulatos étterem követi egymást, élőzenével, több jellegzetes tájegység konyháhájával. Hard rock café, discók, kareokee bárok, táncos helyek teremtenek jó hangulatot. A szállodák éttermeiben is élő zene biztosítja a hangulatot, kínai szokás szerint este 11 óráig.
 • Anyagtudomány és Gyártástechnika Nemzetközi Konferencia
  05.2020. November
  Anyagtudomány és Gyártástechnika Nemzetközi Konferencia2020. November 05. 08:102020. November 08. 19:10
  Sanya, Kína (Ázsia)
  Az anyagtudomány és a gyártástechnika nemzetközi konferenciája nemzetközi fórumként szolgál majd az anyagtudomány és a gyártástechnika széles területein a technológiai fejlődés és a kutatási eredmények bemutatására és a tapasztalatok cseréjére. A konferencia világszerte vezető kutatókat, mérnököket és érdeklődő tudósokat hoz egy fedél alá.
 • Nemzetközi Anyagtechnológiai Workshop
  05.2020. November
  Nemzetközi Anyagtechnológiai Workshop2020. November 05. 12:002020. November 08. 19:00
  Sanya, Kína (Ázsia)
  A workshop a világ minden tájáról várja az érdeklődő tudósokat, kutatókat, hogy bemutassák kutatásainak eredményeit, így átadva tapasztalataikat minden résztvevő számára.
 • Gongqi Fesztivál Hainan
  12.2021. February
  Gongqi Fesztivál Hainan2021. February 12. 08:002021. February 12. 23:30
  Hainan, Kína (Ázsia)
  A Gongqi, más néven Junpo Festival, Hainan egyik legfontosabb helyi népi ünnepe. A sziget különböző részein különféle isteneket és történelmi személyiségeket ünnepelnek felvonulásokkal, tűzijátékokkal. Noha az ünnepségek minden városban és faluban különböznek, mindegyiknek egyetlen célja van: a jólét és biztonság bevonzása a következő évre.
 • Virágcsere fesztivál Hainan
  12.2021. February
  Virágcsere fesztivál Hainan2021. February 12. 15:002021. February 12. 23:00
  Hainan, Kína (Ázsia)
  Régebben lámpás fesztiválként volt ismert. Amikor Fucheng volt a hainani kormány központja, akkor minden évben tartották, az emberek színes lámpásokkal díszítettek ki az utcákat. Kezdetben, amikor még utcai lámpák sem voltak, kis mécsesekkel és füstölőkkel vonultak, megvilágítva az utcákat, és mindig ha találkoztak valakivel, akkor mindig adtak át párat. Amikor baráttal találkoztak, akkor jókívánságok közepette cseréltek mécseseket. Később, amikor már elterjedtek az utcai lámpák, a gyertyákat virágokra cserélték, így elkerülve a kisebb égési sérüléseket.
 • Nemzetközi Szerkezeti Biztonság és Megbízhatóság Konferencia
  21.2021. June
  Nemzetközi Szerkezeti Biztonság és Megbízhatóság Konferencia2021. June 21. 08:002021. June 25. 18:00
  Kína, Kína (Ázsia)
  A Nemzetközi Szerkezeti Biztonság és Megbízhatóság Konferencia célja a mérnökök, tudósok, oktatók, kutatók és szakemberek összegyűjtése, hogy megértsék a szerkezetek és rendszerek biztonságának, kockázatának és megbízhatóságának jelentőségét a következő területeken: építkezés, gépipar, repülőgépipar, mérnöki munka, anyagtudomány, környezetmérnöki munka, várostervezés.
 • DEAIC Adat Analizációs Nemzetközi Konferencia Kína
  25.2021. June
  DEAIC Adat Analizációs Nemzetközi Konferencia Kína2021. June 25. 08:002021. June 27. 20:00
  Kína, Kína (Ázsia)
  Az Adat Analizációs Nemzetközi Konferencia során a DEA kutatói előadásokat tartanak a kutatás és az oktatás értékelési területén. A szervezők különösen olyan hozzájárulásokra törekednek, amelyek értékes betekintést és következtetéseket nyújthatnak az adatorientált elemzésből, a termelékenységből, a teljesítményértékelésből és az összetett mutatókból.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.