info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Hurghada fakultatív

A hurghadai fakultatív programokra a kinti idegenvezetőnél lehet jelentkezni. A fakultatív programokat az egyiptomi beutaztató iroda szervezi, ezért irodánk csupán tájékoztatót tud nyújtani a programokról, de azokra semmilyen ráhatása és azokkal kapcsolatosan semmilyen felelőssége nincs. A fakultatív programok kizárólag azok számára állnak rendelkezésre, akik velünk utaznak! 

Fedezze fel a Piramisok földjét és a Vörös-tenger élővilágát! Izgalmas fakultatív kirándulásaink keretében ellátogathat Kairóba vagy Luxorba, illetve megcsodálhatja a páratlanul szép víz alatti világot.

TOP 12 PROGRAM, HA EGY KICSIT SZELESEBB AZ IDŐ.

Nézze meg a videót:
 1. Elérhető hurghadai fakultatív programok

  Egyiptom számtalan olyan kincset és történelmi emléket rejt, amelyet vétek lenne kihagyni. Fakultatív programjaink az ősi Egyiptomba és a Hurghada jelenlegi mindennapjaiba kalauzolják el a vállalkozó kedvűeket. Az Egyiptomi Múzeum, a piramisok, a Királyok Völgye vagy a quadozás mind olyan programok, amelyek életre szóló élményt nyújtanak.
  Amennyiben Ön például a Grand Hotel 4*, a Siva Grand Beach 4,5*, a Grand Resort 5*, a Grand Marina 5*, a Grand Palace 5* vagy egyéb eurós elszámolású utunkra fizet be, úgy az alábbi hurghadai fakultatív kirándulások közül választhat. 
  • Kairó 1 nap busszal: Luxus színvonalú buszainkkal visszük Önt előbb az Egyiptomi Múzeumba, majd a vele szemben lévő Tahrir-térre, ezután következnek a gízai piramisok, a Völgytemplom és a Szfinx, majd a program egy papiruszműhelyben zárul. Indulás éjjel 1-2 óra körül, érkezés a szállodába késő este 22:00 óra körül. Útközben egy-egy megálló. Reggeli csomagot utasaink a szállodában kapnak, ebéd Kairóban lesz, majd kései vacsora a szállodában. Az ár tartalmazza a belépőket, az ebédet, 4 db kis palackozott vizet és a magyar idegenvezetést. Az ár nem tartalmazza az italfogyasztást az ebédnél, valamint a buszvezető és az idegenvezető borravalóját (kb. 1-2 USD/fő). Ajánlott ruházat: kényelmes, sportos öltözés, fejfedő, vállat fedő ruhával a nap miatt, pulóver a buszban a légkoncícionálás miatt. Fakultatív belépők: a múmiák terme az Egyiptomi Múzeumban (200 LE /fő), fotójegy (50 LE), videójegy (300 LE), belépő a piramisok belsejébe (kb. 400 LE). Ár: kb. 79 EUR.
  • Luxor 1 nap busszal: Töltsön időt a karnaki templomban, ámuljon a Memnóni kolosszusok mérete láttán és járja be a Királyok völgyét. Közben belefér egy nílusi hajókázás és egy alabástrom műhely meglátogatása is. Indulás hajnali 5-6 óra körül, érkezés este 22:00 óra környékén, egy-egy megállóval oda-vissza. Reggeli csomag a szállodából, ebéd Luxorban, késői vacsora a szállodában. Az ár tartalmazza a belépőket a Karnaki Templomba és a Királyok Völgyébe (3 sír meglátogatása), az ebédet, 4 db palackozott kis vizet és a magyar idegenvezetést. Az ár nem tartalmazza az ebédnél az italfogyasztást, valamint a borravalót, illetve a fakultatív programok árát (Tutankhamon sírja: 250 LE, fotójegy a Királyok Völgyében: 300 LE). Ár: kb. 79 EUR. 
  • Orange Bay - Álomsziget: Két sznorkelezési lehetőség hajóról, látogatás az Orange Islandre, majd a visszaúton naplemente a hajóról. Ár: kb. 29 + 6 EUR. Egy bemutató merülés és egy sznorkelezési lehetőség. Ár: kb. 40 + 6 EUR. 
  • Mahmya. Ár: kb. 79 EUR.
  • Üvegfenekű féltengeralattjáró. Ár: kb. 29 EUR.
  • Egyiptomi hammam masszázzsal. Ár. kb. 39 EUR.
  • Grand Aquarium + Hurghada belváros + vásárlási lehetőség. Ár: kb. 19 EUR.
  • Hurghada Museum + Hurghada belváros + vásárlási lehetőség. Ár: kb. 29 EUR.
  • Mini Egypt Park. Ár: kb. 25 EUR.
  • Quad Safari tevegeléssel beduin környezetben. Ár: kb. 35 EUR.
  • Quadozás Sahl Hasheesh tengerparti szakaszán. Ár: kb. 44 EUR.
  • Jeep safari a sivatagban. Ár: kb. 35 EUR.
  • Super Safari (jeep + quad + buggy + beduin sátor). Ár: kb. 49 EUR.
  • 1 órás lovaglás vagy tevegelés. Ár: kb. 35 EUR.
  Még gazdagabb a fakultatív programkínálat a forintos elszámolású útjaink esetében. 
  • Kairó 1 nap - busz: Luxus színvonalú buszainkkal visszük Önt a Gízai Piramisokhoz és a Szfinxhez, a programba pedig még az Egyiptomi Múzeum bejárása is belefér. Ár: kb. 85 €, belépőkkel és ebéddel.
  • Kairó 1 nap - repülő. Válassza a kényelmes repülős utazást, hogy minél többet lásson Egyiptom fővárosából! Ár: kb. 275 €, belépőkkel és ebéddel.
  • Luxor 1 nap - busz: Töltsön el egy csodálatos napot a karnaki templomban, járja be Hatsepszut templomát, ámuljon a Memnóni kolosszusok mérete láttán és járja be a Királyok völgyét. Eközben még egy hajóval is át fog kelni a Níluson. Ár: kb. 85 €, belépőkkel és ebéddel.
  • Discovery szafari: A végtelen sivatag és a beduinok egyszerű hétköznapjai mindenkit elvarázsolnak. Induljon a sivatag mélyére, ahol lehetőség van tevegelésre, majd a naplemente megtekintésére. A program vacsorával és beduin tánccal zárul. Ár: kb. 45 €, amely tartalmazza a terepjárózást, a sivatagi motorozást, tevegelést, egy terrárium megtekintését, az ebédet és a beduin vacsorát, valamint a magyar nyelvű idegenvezetést. 
  • Paradise Island túra: Fantasztikus hajós kirándulás a Giftun-sziget legszebb részére, amelynek keretében egyszer sznorkelezhetünk is. Ár: kb. 45 €, amely tartalmazza a sznorkel felszerelést, az ebédet egy itallal, és az igénybe vehető vízi játékokat.
  • Happy Dolhin üvegfenekű hajó: Fedezze fel a színes, víz alatti világot különleges halaival és csodás koralljaival, üvegfenekű hajókázással. Ár: kb. 33 €.
  • Red Sea Dolphin tengeralattjáró: Csodálja meg több, mint 20 méter mélységben a Vörös-tengert! Ár: kb. 45 €, amely tartalmazza a tengeralattjárózást és a transzfert. 
  • Giftun-sziget: Pihentető hajóút a Vörös-tengeren, 1-1 órás felszíni búvárkodási lehetőséggel két különböző korallzátonynál, valamint másfél órás megállóval a lakatlan Giftun-szigeten. Az ár tartalmazza a hajóutat, a felszíni búvárkodáshoz szükséges felszerelést, a hajón felkínált ebédet, valamint a transzfert. Ár: kb. 25
  • Mahmya: Pihentető hajóút a Vörös-tengeren felszíni búvárkodással valamint pihenővel a lakatlan szigeten. Ár: kb. 80
  • Sharm El Naga hajóút és búvárkodás. Ár: kb. 45
 2. Vörös-tengeri kirándulás hajóval

  Hurghada partja mentén csodálatosan színes a Vörös-tenger víz alatt világa. Ezerféle halat és korallt láthatunk már akkor is, ha csak a víz felszínén úszkálva nézünk a felszín alá. Ha kipróbáljuk a búvárkodást, akkor pedig még csodálatosabb élményben lesz részünk. 
  Részletek: Hurghadai búvárkodás.
 3. Személyes beszámoló: Hurghadáról induló Luxor program

  Az egyik legtartalmasabb program, ami Hurghadáról elérhető. Mindenkinek ezt ajánljuk első sorban. Igaz, hogy hosszú az utazás busszal, de mit lehet tenni nagy a távolság Hurghada és Luxor között. Az alábbi leírás a legutóbbi 2021 március bejárt programot mutatja be, természetesen a beutaztató kinti utazási iroda ezt bármikor módosíthatja.
  Indulás a szállodától korán reggel kb fél őt felé. Értünk jön a transzferbusz, de előtte ne felejtsük el a reggeli csomagunkat elkérni a portáról, amit már előző este megigényeltünk.

  Kb. 2-2,5 óra múlva megállunk egy pihenőhelyen, ahol el lehet menni WC-re, meg lehet inni egy kávét el lehet szívni egy cigarettát A kis pihenő után folytatjuk az utunkat Luxor felé.
  Hasznos tanács: Legyen nálunk aprópénz, mert a WC használata pénzbe kerül.

  A Nílushoz érve egy hídon keresztül jutunk el a Nílus bal partjára, ahol az ókori egyiptomiak temetkeztek. A bal parton nem voltak lakóházak, ott nem éltek az emberek, csak temetkeztek, ezért ennek e helynek a neve: Nekropolisz.
  20 perc után megérkezünk a Királyok völgyéhez (arabul Vadi El-Mulik) , ahol a buszokról leszállva hatalmas mennyiségű árus rohan meg minket. Nagy nehezen átvergődünk rajtuk, majd az idegenvezető mindenkinek kioszt egy belépőt.
  Hasznos tanács: A Királysíroknál tilos a fényképezés, ezért a gépünket hagyjuk a buszon, ha nem akarjuk azt, hogy a bejáratnál az őrök elvegyék tőlünk megőrzésre.

  Megnézzünk a völgyről készült makettet majd átmegyünk egy bazársoron, persze az árusok újból az árusok kíséretében.
  Hasznos tanács: Ne álljunk velük szóba, ne beszélgessünk velük, mert akkor nem szabadulunk tőlük.
  Megérkezünk egy parkolóhoz, ahol felszállunk a kis vonatra ( összekapcsolt vagonokból álló nyitott kis vonat) , amelyek elvisznek a Király-sírokhoz. (Itt már az nincsenek árusok.) Leszállunk, majd idegenvezetőnk ellát egy-két hasznos tanáccsal, információval, mivel a sírokban tilos az idegenvezetés.

  Bemegyünk 3 Királysírba, amelyeket a hegy gyomrába vájtak. Minden belépés előtt a jegyünket kilukasztják, hiszen a jegy csak 3 sír meglátogatására jogosít fel minket.

  Akik már előre megváltották Tutanhamon, másik elterjedt írásmód szerint Tutankhamon sírjába is a belépőjegyeket ők oda is ellátogathatnak. 
  Amikor végeztünk a sírok megnézésével, újból felszállunk a buszunkra és Dejr el-Medina falu felé vesszük az irányt.

  Dejr el-Medina faluról annyit érdemes tudnunk, hogy a sírokat építő és díszítő munkások lakhelye egy kis vádiban helyezkedik el a Királyok és a Királynék völgye között, Thébával szemben. A munkások a thébai hegyeken keresztül jutottak a sírokhoz. Az építők mindennapi életét jól ismerjük, mivel sok feljegyzés van róluk a sírokban és hivatalos iratokban.

  Pár perc buszozás után felkeresünk egy alabástrom készítő üzemet illetve egy ajándékboltot, ahol megnézhetjük, hogy kézzel, azaz hagyományos módon hogyan munkálták meg az alabástrom köveket, hogy készültek belőlük használati tárgyak.

  Az alabástrom tulajdonképen gipsz, mely több árnyalatban létezik és igen puha kőzet. Természetesen vásárlásra lehetőségünk van.
  Következő megállónk Hatsepszut királynő templománál azaz Deir el-Baharnál van.

  Leszállva a buszról újból kis vonattal visznek minket a templom bejáratához.
  Hasznos tanács: Fejfedőt, vizet és fényképezőt vigyünk magunkkal. A bejárattól balra található egy kávézó, ahol el tudunk menni WC-re, meg tudunk inni egy kávét, üdítőt és tudunk venni magunknak vizet.

  Hatsepszut halotti templomának épült a híres teraszos kiképzésű Dejr el-Bahari-i templom, mely arányos szépségével az ókori egyiptomi templomépítészet egyik legszebb épülete.

  Falain megörökítik Hatsepszut isteni származását. Az ókorban Dzseszer-dzseszeru, azaz „A szentek szentje” néven ismert templomot a középbirodalmi II. Mentuhotepnek a közelben álló, hasonlóan teraszos kiképzésű temploma ihlette.

  A templom falain ábrázolt jelenetek Hatsepszut életének és uralkodásának főbb eseményeit elevenítik fel – a fáraónő istentől való fogantatása, születése és koronázása, vallási ünnepek, núbiai lázongások leverése, a punti kereskedelmi expedíció. A templomban kápolnákat emeltek többek között Hatsepszutnak, I. Thotmesznek és Hathornak is.
  A következő megállónknál a Memnón-kolosszusokat nézzük meg. A két kolosszus eredetileg Amenhotep halotti templomának bejáratánál állt, mely az ókori Egyiptom legnagyobb temploma volt.

  A Memnón-kolosszusok (arabul el-Kolosszát vagy esz-Szalámát) III. Amenhotep fáraó két hatalmas ülőszobra, melyek 3400 éve állnak a thébai nekropoliszban, a Nílus partján a mai Luxor városával átellenben. A két, kb. 16 méter magas szobor ülve ábrázolja a fáraót, amint kezeit térdén nyugtatja; arccal a folyó és felkelő Nap felé fordul. Lábai mellett két kisebb alak áll, fő felesége, Tije, és anyja, Mutemwia. A szobor oldalain Hápi, a Nílus-isten ábrázolása látható.
  Újból buszra szállunk és pár perc buszozás után érkezünk meg a Nílus partján fekvő étteremhez, ahol ebédelni fogunk. Svédasztalos ebédet kínálnak. Az italokért külön kell fizetni.

  Ebéd után lemegyünk a Nílus partjára, ahol kis hajókra szállunk, és átkelünk a folyón.
  A túlparton található Karnak. A karnaki templomegyüttes bejáratánál megnézzük az egész helyről készült makettet. Hasznos tanács: Fejfedőt, vizet és fényképezőt vigyünk magunkkal.

  A karnaki templomegyüttes, több, mint 100 hektáron fekszik és az ókori Egyiptom legnagyobb vallási helye volt. 3 fő részből áll a templomegyüttes: Mut templomkörzete, Montu templomkörzete, Ámon-Ré főisten templomkörzete.

  Az építkezés legalább 30 fáraó uralkodásához köthető, a Középbirodalomtól egészen a görög-római korig. Az ókorban Ipet szutnak („kiválasztott hely”) hívták, és Egyiptom új-birodalmi fővárosa, Théba mellett állt. Mai nevét al-Karnak faluról kapta, amely mellette található. A templom területe kétszerese a faluénak, ezért általában a templomot, nem pedig a falut értik Karnak alatt.
  Ámon templomkörzetében talajvízzel telt szent tó is található, ez a papok rituális tisztálkodásához biztosította a vizet. Északnyugati szegletében Taharka kápolnája áll, ennek föld alatti helyiségeibe olyan szövegeket írtak fel, melyek a napisten éjszakai alvilági útjáról és szkarabeuszként való újjászületéséről szólnak. Valószínűleg ezért hozták ide azt a hatalmas szkarabeuszszobrot, amely eredetileg III. Amenhotep halotti templomában állt.

  Itt hever egy Hatsepszut által állíttatott obeliszk piramidionja is. A tótól keletre voltak a papok lakásai, délre pedig Ámon szent ludainak óljai, ahonnan egy kőalagúton át tudtak kijutni a madarak a tóra.
  A következő megállónk egy Papirusz üzlet, ahol megmutatják nekünk hogy miként készítették a papiruszt. A papirusz egyfajta nád, rostos szárából vékony szeleteket vágtak, amelyeket egy vízzel nedvesített deszkalapon szorosan egymás mellé helyeztek, és simára kalapáltak. Ezekre keresztben újabb csíkokat fektettek, és fakalapáccsal - további nedvesítés - közben a két réteget összedolgozták. A papiruszlapokat a napon megszárították, majd kő- vagy csonteszközzel a felületüket simára csiszolták. Ezután összeragasztották és tekercs formájában hozták forgalomba. Manapság hamisítják a papiruszt, nem nádból, hanem pálmalevélből készítik. A papirusznövény szinte kizárólag csak Egyiptomban termett (a Nílus középső folyása mentén és annak deltájában), valamint Szíriában az Eufrátesz vidékén, az egyiptomiak valóságos monopóliumot hoztak létre. A papirusz elsőrendű áru volt, ezért alaposan meg is kérték az árát. Érdekesség viszont, hogy a szicíliaiak is foglalkoztak papiruszkészítéssel, valószínűleg ők látták el az itáliai városállamok és a Pápai Állam hivatalait.

  Az üzletben lehetőségünk van vásárlásra is, természetesen az eladók szerint eredeti papiruszt árulnak.
  Amikor végeztünk a papirusz üzlettel, akkor újból buszra szállunk és indulunk Hurghada felé. Pár óra múlva megállunk egy kis pihenőre, majd kb. este tíz óra felé megérkezünk a szállodánkhoz.

  A program ára tartalmazza a belépőket, a svédasztalos ebédet, a buszos transzfereket és az idegenvezetés díját.
 4. Fontos információk

  • A hurghadai fakultatív programokra a kinti telepített idegenvezetőnél lehet jelentkezni.
   • A helyszínen történő befizetése esetén a szervező iroda közvetlenül kínálja értékesítésre a szolgáltatásait.
   • A jelentkező (érdeklődő) tehát közvetlenül tőle vásárol, vele köt szerződést, tőle kapja valamennyi iratot, jegyet. A mi irodánk közvetítést nem végez, azért nem kap díjazást.  A lemondás, módosítás, reklamáció, azaz minden jogkövetkezmény a helyi iroda feltételei szerint alakul
   • Utasaink a programokról pontos tájékoztatást a helyszínen kaphatnak.
   • Az utazás során igénybe vehető fakultatív kirándulások elindítása minimális létszámhoz kötött.
   • Amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el ezt a létszámot, kinti partnerirodánk, aki a programokat szervezi az indulás előtt kötbérmentesen lemondhatja az utazást.
   • A kirándulások befizetésekor érdeklődjön azok lemondási feltételeiről. Általában az aznapi lemondás vagy nem megjelenés esetén a programok árát helyi partnerünknek visszatéríteni nem áll módjában.
   • A helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás, stb.) miatt programok módosításának jogát kinti partnerünk fenntartja, a lebonyolításért is ők felelnek, így panasz esetén, kérjük még hazaindulás előtt keressék fel őket, vagy jelezzék a telepített idegenvezetőnek.
  • Minden ellenszolgáltatás vagy külön díj megfizetése nélkül megadjuk a kinti helyi iroda által alkalmazott idegenvezető elérhetőségét , legkésőbb a megérkezéskor.
  • A fenti árak tájékoztató jellegűek, helyi utazási iroda fenntartja a program- ill. árváltoztatás jogát. Tehát, ha a kinti iroda más áron kínálja a fenti programokat, akkor az Utas nem hivatkozhat arra, hogy ezen az oldalon más áron látta, a Dive Hard Tours a felelősségét ez alól kizárja.
  • A Dive Hard Tours illetve az utazásszervező az utassal nem köt szerződést fenti fakultatív programok egyikére sem, az utas a helyi cégnél tájékozódhat pontosan a programokról, árakról. Az utas és az utazásszervező iroda közötti utazási szerződés hatálya a fakultatív programokra nem terjed ki.
  • Felhívjuk a külföldre, elsősorban az Európán kívülre utazó magyar állampolgságú Utasok figyelmét arra, hogy tapasztalatok szerint is a világ számos országában (köztük nyugat-európai országokban is) egyes pénzváltó irodák nem szívesen, vagy egyáltalán nem fogadnak el a régi 100 US dolláros, valamint a régi 50 US dolláros bankjegyet, mivel azok könnyebben hamisíthatók, valódiságuk nehezebben ellenőrizhető. Ezért előfordul, hogy ilyen bankjegyek beváltását elhárítják, (vagy a külföldi partner nem fogadja el, amikor ilyennel akarja kifizetni a fakultatív program árát) illetve a nagyobb bankokhoz irányítják az ügyfeleket. Ezért az idegen országba érkezőknek ajánlatos kisebb címletű amerikai dollár bankjegyeket is maguknál tartani a pénzváltáshoz és a faklutatív programok fizetéséhez. Ezen kívül felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét arra is, hogy az eurót, (kivétel az 500 eurós címlet) a korábban is széles körben használt angol fonthoz és a svájci frankhoz hasonlóan, ma már Európán kívül is minden további nélkül egyre több helyen elfogadják.  Összegezve: Az utas felelőssége és kötelessége tájékozódni, arról hogy milyen pénzt és milyen érvényességű bankjegyet lehet felhasználni adott országban. Ennek elmulasztása miatti minden kártérítési felelősséget az utazási iroda kizár.
  • ne forduljon hozzánk olyan kéréssel, hogy csak a fakultatív programokon szeretne részt venni, mert ez nem lehetséges.
  • a helyi telepített idegenvezető csak a mi utasainknak nyújtja szolgáltatásait.
  • mi nem adunk el fakultatív programokat, nekünk az az érdekünk, hogy az Utasoknak utazásokat érékesítsünk. A jelentkező (érdeklődő) tehát közvetlenül tőle vásárol, vele köt szerződést, tőle kapja valamennyi iratot, jegyet. A mi irodánk közvetítést nem végez, azért nem kap díjazást.  A lemondás, módosítás, reklamáció, azaz minden jogkövetkezmény a helyi iroda feltételei szerint alakul.
  • információért se forduljon hozzánk (sem ár tekintetében, sem a fakultatív programok tartalma miatt, sem) nem áll módunkban segíteni, inkább keresse fel segítségért azt az irodát, akinél az utazását befizette.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.