info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Dél-Afrikai Köztársaság

Fedezze fel Afrika modern arcát!

Dél-Afrikai Köztársaság last minute utazás körutazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Fedezze fel a Dél-Afrikai Köztársaságot!

Végtelen szavannák, történelmi emlékek

Fedezze fel a Dél-Afrikai Köztársaságot!
Republiek van Suid-Afrika
Számtalan természeti és történelmi látnivalói közül nehéz kiválasztani a legszebbet! A csodás Tábla-hegy, és a róla nyíló kilátás, a nemzeti parkokban az érintetlen természet, a szavannák és a ritka állatfajok mind vonzzák a turistákat. Pihenésképpen pedig időzhetünk Dél-Afrika gyönyörű tengerpartjain. Izgalmas és színes körutazásaink csak Önre várnak!
Egy ország, ami a történelem varázslatos tárháza. A szavannák növény- és állatvilágát az iparosodás megkímélte. Fokföldön kötöttek ki az európai felfedezők, a Tábla-hegy lábánál alapították meg a hollandok a mai Fokváros elődjét, számtalan háború dúlt a fehér telepesek és a helyi lakosság között a mesés gazdagságot rejtő gyémánt és arany lelőhelyekért; vagy éppen a minden embert megillető egyenjogúságért.
Szeptember és május között lényegében mindig kellemes a klíma utazáshoz. Mi januárban érkeztünk, így megéltük az afrikai nyarat (és esőket, meg viharokat). Aztán élveztük a nagyon kellemes, száraz őszt. Júniusban hagytuk el Dél-Afrikát, így ízelítőt kaptunk a télből is.
Szeptember-október-november az európai tavasznak felel meg sok esővel, és a természet ébredésével.
Decembertől februárig tart a nyár, karácsony környékén van a nagy iskolai szünet a gyerekeknek.
Az ősz (március – május) száraz és kellemesen meleg.

A magyar nyár idején ott tél van, elég hideg Dél-Afrika egyes helyein. Joburg környékén éjjel akár 0 fok alá is mehet a hőmérő, de nap közben a napon 20 fok is lehet. Május utolsó hétvégéjén még pólóban, rövidnadrágban izzadtunk a napon, aztán június 1-én gongütésre megérkezett a tél igen hideg reggelekkel-éjszakákkal.

Igen, Afrikában is hordanak sapkát, sálat, nagy pulóvert, csizmát és téli kabátot. Ehhez képest furcsa, hogy a házakban, lakásokban egyáltalán nincs kiépítve a fűtés, az ablakok 1 rétegű üvegből vannak. Többnyire olajradiátort, gázpalackos szieszta kályhát használnak helyi fűtésre.

Utazásra ajánlott időszak: időjárás szempontjából tavasszal és télen érdemes utazni. Szubtrópusi övezetben fekszik az ország, időjárása száraz, napsütésben bővelkedő, amelyre az óceánok mérséklő hatást gyakorolnak.

Repülési idő Fokvárosig: kb. 13 óra, átszállási idő nélkül.

A dél-afrikai hatóságok 2015. június 1-jétől kezdődően belépéskor valamennyi kiskorú (18 év alatti) gyermek esetében megkövetelik az úti okmány mellett az eredeti születési anyakönyvi kivonat, vagy annak három hónapnál nem régebbi hiteles másolatának bemutatását. Amennyiben csak egyik szülővel, vagy szülői kíséret nélkül utazik a kiskorú személy, szükséges a szülők hozzájáruló nyilatkozatának bemutatása angol nyelvű fordítással, aláírás-hitelesítéssel ellátva.
Dél-Afrikát három világtáj felől tenger határolja, ennek következtében hosszú – 3.000 km – partvonallal rendelkezik. Nyugatról, délről és keletről az Atlanti-, illetve az Indiai-óceán határolja. Az atlanti-óceáni partok szelesek, esősek, így például Cape Town (Fokváros) éghajlata gyakran hasonlít Angliára… Ezzel szemben a keleti partok (pl. Durban, ejtsd: dörben vagy helyi nyelvjárásban durbán) éghajlata és növényzete jobban hasonlít az európai mediterrán területekéhez.

A hatalmas ország számtalan élményt tartogat. A Tábla-hegy tetejéről nyíló pazar kilátás, a Jóreménység fokát ostromló vad hullámok, a déli parton elterülő Fokföld szelíd, szőlős kertekkel borított lankái, észak- keleten a Kruger Park vadállománya mind lélegzetelállító látvánnyal örvendeztetik meg a merész kalandorokat. Az ország belsejében nagy kiterjedésű szavannákat, nemzeti parkokat és vadrezervátumokat találunk. A déli tengerpartokhoz közel Fokváros szomszédságában azonban szőlőültetvények, borgazdaságok váltják fel a homokos strandokat. Egyike a legelbűvölőbb, legváltozatosabb domborzatú országoknak, varázslatos hegyek, vízesések, vadban gazdag nemzeti parkok, homokos strandok, szőlőültetvények teszik színessé. Északon a Kalahári-sivatag, észak-keleten a főváros, Pretória, Johannesburg látnivalói, a keleti parton a KwaZulu-Natal és Durban, délen pedig Fokváros és a környező tengerpartok kínálnak ezernyi programot. Ritka állatfajok gyűjtőhelye, ahol pingvinek, bálnák, cápák, és csak a szavannákon élő állatok nagy számban megtalálhatók, szafarik, bortúrák, utazás és szállás luxus vonaton, hogy csak néhányat említsünk a rendkívüli programokból, kézműves tárgyak, ékszerek széles választékban megtalálhatók itt.
 • Propak Kiállítás Fokváros
  20.2020. October
  Propak Kiállítás Fokváros2020. October 20. 08:002020. October 22. 19:00
  Fokváros, Dél-Afrikai Köztársaság (Afrika)
  Ez az esemény meghívja a különböző régiók kiállítóit, hogy mutassák be az innovatív és műszaki szempontból megfelelő termékek, felszerelések és szolgáltatások széles skáláját, környezettudatos fejlesztésekkel, és speciális programok és ajánlatok révén vonzzák a látogatókat, és új üzleti kapcsolatokat alakítsanak ki egymással.
 • EMEA Regionális Konferencia
  07.2020. November
  EMEA Regionális Konferencia2020. November 07. 10:002020. November 10. 20:00
  Fokváros, Dél-Afrikai Köztársaság (Afrika)
  Az EMEA Események Bizottsága és a menedzsment a madridi ülésen bejelentette az EMEA Regionális Konferencia következő helyét, és úgy döntöttek, hogy a következő konferenciát Európán kívül szervezik meg.
 • AfriComp Számítástechnikai Konferencia
  30.2020. November
  AfriComp Számítástechnikai Konferencia2020. November 30. 08:002020. December 02. 20:00
  Fokváros, Dél-Afrikai Köztársaság (Afrika)
  Az Afrikai Számítógépes Mechanikai Konferencia egy konferencia sorozat, amelynek fő célja fórum biztosítása az afrikai kontinensen a számítástechnika mechanikájával foglalkozó kutatók és hallgatók számára, hogy kapcsolatba léphessenek a világ minden tájáról a számítástechnikai közösség tagjaival. Ilyen módon a konferencia sorozatot kulcsfontosságú kezdeményezésnek tekintik, amelynek célja a számítástechnika Afrikában való előmozdítása.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.