info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Mongólia

Ismerje meg a természet és ember csodás harmóniáját!

Mongólia utazás üdülés last minute akciós utak körutak.

Mongólia a nomád életmód hazája

Ismerje meg ezt a távoli országot!

Mongólia a nomád életmód hazája
Монгол Улс
Mongólia az egyik utolsó hely a világon, ahol az ember igazán igyekszik a természettel harmóniában és együttműködésben élni. Ezen különleges kapcsolat mellett a turistákat a természeti látnivalók és a nyers táj, illetve a különleges fesztiválok és kulturális hagyományok vonzzák. Ha igazi kalandra vágyik, és szeretne egy kicsit vadabb környezetben is megtapasztalni a mindennapokat, akkor irány Mongólia!
Mongólia különleges sztyeppés tájai, a tiszta levegő, és a mongol kultúra egyre több embert csábít az országba, azonban nincs tömegturizmus. Itt megtapasztalhatja a természettel való együtt élést! Mongólia fővárosa Ulánbátor, melnyek lakossága évről évre növekszik. Mongóliában kihagyhatatlan látnivaló a Góbi-sivatag, az Altaj hegyvidéke, a Gorkhi-Terelj Nemzeti Park, Karakorum romvárosa, vagy éppen Dzsingisz Kán születésének helye.

Beutazási feltételek Mongólia utazás

Az útlevél érvényességének legalább 6 hónappal meg kell haladnia a tervezett távozás időpontját. Tanulmányi, kutatási és gyakornoki célú vízum esetén az útlevél érvényességének legalább 12 hónappal meg kell haladnia a tervezett távozás időpontját. Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum és a beléptető bélyegző elhelyezhető.
Vízum beszerzése szükséges. Vízumkérelem benyújtható Mongólia Budapesti Nagykövetségén.
 

Egészségügyi ellátás, egészségügyi helyzet Mongólia

Az egészségügyi ellátórendszer fejletlen és súlyos forráshiányokkal küzd, ami fokozottan érvényesül a vidéki területeken. A legjobb ellátást Ulánbátorban lehet kapni, de sok esetben szükség lehet külföldre történő orvosi evakuációra, a Mongóliába utazóknak ezért ajánlott olyan egészségügyi biztosítás megkötése, ami a belföldi repülőgépes szállítás és hazaszállítás költségeit is fedezi.
Több, embereket és állatokat érintő járvány is kitörhet, akár országos szinten is. Az elmúlt években volt példa nagyméretű kanyaró és influenza járványra, illetve jelentős területeket érintő száj- és körömfájás járványra, a helyzetet súlyosbíthatja, hogy a társadalom jelentős része nem kapta meg gyermekkorában a kötelező védőoltásokat.
 

Közlekedés

Mongólia nagy területű és ritkán lakott ország. Az országon belüli utazáshoz ajánlott megbízható és tapasztalt helyi vezető igénybe vétele. Utazás előtt minden esetben meg kell győződni a gépjármű műszaki állapotáról. A mobiltelefonos lefedettség gyenge, így érdemes műholdas telefont vinni.
A közlekedési morál alacsony, a szabályokat ritkán tartják be, főleg az offenzív vezetési stílus jellemző. Az úthálózat az ország területéhez viszonyítva kicsi, sok a kátyú és váratlan akadály (pl. haszonállatok). A városok közötti közlekedés során ajánlott a gépjárművet megfelelően felkészíteni.
 

Időjárás Mongólia

Az éghajlat a száraz, szélsőségesen kontinentális-, a félsivatagi-, és a magashegységi éghajlat keveréke – régiónként. A hőmérsékleti adatok rendkívül nagy havi / napi eltérést mutathatnak. Júliusban délen hőség – míg északon a hajnali órákban fagy is előfordulhat. A hegyekben, 3.000 m felett az év bármely napján eshet jégeső vagy hó. Nyáron +40°C hőséget is tapasztalhatunk, télen nem ritkák a -40°C, vagy akár ennél is alacsonyabb, dermesztő hidegek.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.