Hová utazna?
Indulási hely
1 db
2 fő
0 fő
Indulási hely kiválasztása
Kérem várjon...
Legkorábbi indulás
Kérem várjon...
Legkésőbbi indulás
Időtartam
Kérem várjon...
Szobák és utasok elosztása
Első szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Második szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Harmadik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Negyedik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Ötödik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Új szoba hozzáadása

Mongólia

1 244 000 Ft/főTELJES ÁR illetékkel

Mongólia utazás üdülés last minute akciós utak körutak.

Mongólia különleges sztyeppés tájai, a tiszta levegő, és a mongol kultúra egyre több embert csábít az országba, azonban nincs tömegturizmus. Itt megtapasztalhatja a természettel való együtt élést! Mongólia fővárosa Ulánbátor, melnyek lakossága évről évre növekszik. Mongóliában kihagyhatatlan látnivaló a Góbi-sivatag, az Altaj hegyvidéke, a Gorkhi-Terelj Nemzeti Park, Karakorum romvárosa, vagy éppen Dzsingisz Kán születésének helye.

Beutazási feltételek Mongólia utazás

Az útlevél érvényességének legalább 6 hónappal meg kell haladnia a tervezett távozás időpontját. Tanulmányi, kutatási és gyakornoki célú vízum esetén az útlevél érvényességének legalább 12 hónappal meg kell haladnia a tervezett távozás időpontját. Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum és a beléptető bélyegző elhelyezhető.
Vízum beszerzése szükséges. Vízumkérelem benyújtható Mongólia Budapesti Nagykövetségén.
 

Egészségügyi ellátás, egészségügyi helyzet Mongólia

Az egészségügyi ellátórendszer fejletlen és súlyos forráshiányokkal küzd, ami fokozottan érvényesül a vidéki területeken. A legjobb ellátást Ulánbátorban lehet kapni, de sok esetben szükség lehet külföldre történő orvosi evakuációra, a Mongóliába utazóknak ezért ajánlott olyan egészségügyi biztosítás megkötése, ami a belföldi repülőgépes szállítás és hazaszállítás költségeit is fedezi.
Több, embereket és állatokat érintő járvány is kitörhet, akár országos szinten is. Az elmúlt években volt példa nagyméretű kanyaró és influenza járványra, illetve jelentős területeket érintő száj- és körömfájás járványra, a helyzetet súlyosbíthatja, hogy a társadalom jelentős része nem kapta meg gyermekkorában a kötelező védőoltásokat.
 

Közlekedés

Mongólia nagy területű és ritkán lakott ország. Az országon belüli utazáshoz ajánlott megbízható és tapasztalt helyi vezető igénybe vétele. Utazás előtt minden esetben meg kell győződni a gépjármű műszaki állapotáról. A mobiltelefonos lefedettség gyenge, így érdemes műholdas telefont vinni.
A közlekedési morál alacsony, a szabályokat ritkán tartják be, főleg az offenzív vezetési stílus jellemző. Az úthálózat az ország területéhez viszonyítva kicsi, sok a kátyú és váratlan akadály (pl. haszonállatok). A városok közötti közlekedés során ajánlott a gépjárművet megfelelően felkészíteni.
 

Időjárás Mongólia

Az éghajlat a száraz, szélsőségesen kontinentális-, a félsivatagi-, és a magashegységi éghajlat keveréke – régiónként. A hőmérsékleti adatok rendkívül nagy havi / napi eltérést mutathatnak. Júliusban délen hőség – míg északon a hajnali órákban fagy is előfordulhat. A hegyekben, 3.000 m felett az év bármely napján eshet jégeső vagy hó. Nyáron +40°C hőséget is tapasztalhatunk, télen nem ritkák a -40°C, vagy akár ennél is alacsonyabb, dermesztő hidegek.
 • Khövsgöl Jégfesztivál Mongólia
  28.2020. February
  Khövsgöl Jégfesztivál Mongólia2020. February 28. 06:002020. March 01. 20:00
  Mongólia, Mongólia (Ázsia)
  Mongóliában márciusban akár -35 Celsius fokra is hűlhet a hőmérséklet, de a mongóliai Khövsgöl-tó mellett lakókat ez egyáltalán nem tántorítja el az ünnepléstől! A helyiek lovas szánokkal, kidolgozott jégszobrokkal, hagyományos ételekkel, korcsolyaversenyekkel és "jégszumóbirkózással" ünnepelnek, különleges élményt nyújtva az ide utazóknak.
 • Nemzetközi Olaj- és Bányászati Kiállítás
  08.2020. April
  Nemzetközi Olaj- és Bányászati Kiállítás2020. April 08. 07:002020. April 10. 19:00
  Mongólia, Mongólia (Ázsia)
  A Nemzetközi Olaj- és Bányászati Kiállítás a Buyant Ukhaa Sportközpontban kerül megrendezésre. A kiállítás Mongólia hagyományos bányászati és feltörekvő olajiparát mutatja be, kiállítókkal és látogatókkal, akik az ipar nagyvállalatait és szakembereit képviselik. Ezen túlmenően a szervező bizottság szemináriumokat tart a kormány és annak ügynökségeinek meghívott előadói, tudományos kutatók és üzleti szakemberek részvételével.
 • Naadam Fesztivál Mongólia
  10.2020. July
  Naadam Fesztivál Mongólia2020. July 10. 07:002020. July 12. 23:00
  Mongólia, Mongólia (Ázsia)
  A Naadam Fesztivál egy egészen egyedi esemény, amely a kultúra tiszteletét, a nemzeti függetlenség ünnepét és a művészetek és sportok iránti szeretetet ötvözi. A fesztivál fő attrakciója három egészen férfias sport- a birkózás, a lovaglás és az íjászat- de a művészet számos elemét is megtekinthetjük a táncos, zenés előadásokon. Az ünnep nagy népszerűségnek örvend, éppen ezért az ország legszebb szezonjában, júliusban tartják.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.