Thaiföld last minte akciós olcsó nyaralás utazás üdülés.

Thaiföld. Érdekli az ezerszínű és varázslatos Thaiföld? Megnézné, hogy milyen gyorsan helyreállt Thaiföld a tsunami után? Egyszerűen csak merülne új és gyönyörű merülő helyeken? Vagy csak egyszerűen nyaralna? Thaiföld akciós last minute utazás oldalunkon gyűjtöttük össze az thaiföldi utakat ár szerinti növekvő sorrendben. Bangkok, Phuket, Pattaya, Phi Phi, Koh Samui, Krabi, Koh Chang, Hua Hin a főbb úti céljaink. Az adott utazásról és a szállodáról bővebb információkat az utazás lapján találja meg, kattintson a képre.
Thaiföldnek trópusi időjárása van. Novembertől februárig tartó hűvös időszakban fúj az északi monszun (decemberi középhőmérséklet Bangkokban 25 C) Márciustól május közepéig tart a forró évszak (az áprilisi középhőmérséklet Bangkokban 30 C) Májustól novemberig tart az esős időszak, amit a délnyugati monszun okoz. Az évszakok közötti hőmérséklet-különbség igen csekély, annál nagyobb viszont a napszakok közötti. Az ország déli részén az év második felében gyakran pusztítanak tájfunok.
Az ország központi része földrajzilag a Burma határolta nyugati hegyvidékes területtől kelet felé, az északkeleti síkságig terjed; észak felé pedig Nakhon Sawanig, ahol a Ping, Wang, Nan és Yom folyók a Chao Phraya folyóban egyesülnek (Királyok folyója). Dél felé a Parchuap Khirikhanig terjed, mely Thaiföld legkeskenyebb része, szélessége mintegy 60 km a nyugati hegyek és a Thai-öböl között. A Chao Phraya folyó nagyrészt a Középső síkságot, a világ egyik legnagyobb rizs- és gyümölcstermelő vidékét öntözi. Bonyolult csatornahálózatot táplálva, biztosítja buja orchideák és konyhakerti növények vízellátását. Színteréül szolgál továbbá az úszó piacoknak. A központi vidék rendkívül gazdag történelmi látványosságokban. Ezek közé tartozik Nakhon Pathom, Kanchanaburi, Bang Pa-In, Ayutthaya, Saraburi, Lopburi és a legfontosabb Bangkok, Thaiföld fővárosa és kapuja.

Ahova Thaiföldön érdemes ellátogatni:

Ayutthaya, Bang Pa In, Kanchanaburi, Damnoen Saduak Floating Market, Sukhothai, Chiang Mai, Pattaya, Koh Chang, Phuket, Koh Samui, Phi Phi, Krabi.

Thaiföld Ayutthaya

A volt királyi főváros Bangkoktól csak 70 km-re fekszik északra. A Ez a város évszázadokon keresztül az egyik legjelentősebb ázsiai civilizáció központja volt, mígnem a burmaiak az 1760-as években kifosztották. A csodálatos paloták romjai ma már a világörökség részét képezik, és ennek eredményeként csodás emlékparkot alakítottak ki a látogatóknak, melynek nagy területét akár elefántháton is bejárhatjuk. A főbb látnivalók a Wat Panan Choeng, Wat Sri San Phet, Wat Mahatat, Phukhao Thong, és a helyi nemzeti múzeumot is megtekintésre ajánljuk.

Thaiföld Pattaya

Nincs még ötven éve sem, amikor is Pattaya csak egy kis halászfalucska volt. A fordulat 1959–ben következett be, amikor a területet néhány amerikai katona látogatta meg, akiknek bázisa Nakhon Ratchasimán volt. Kibéreltek egy házat és a kristálytiszta tengernek köszönhetően maradtak is néhány napig. Amikor visszatértek a bázisra, akkor gyorsan terjedt a hír egy létező varázslatos helyről. Nem tartott sokáig és más katonai képviselők is kezdtek Pattayára szállingózni. A további fejlődés csak idő kérdése volt.

Thaiföld Phuket

A Malajziáig terjedő csodaszép földnyelv Thaiföld leggyorsabban fejlődő üdülőterülete. Olyan helyek, mint Phuket, mely valaha hosszadalmas országúti utazással vagy tengeri hajózással volt Bangkokból elérhető, ma kb. egyórás repülőutat jelent. Phuket dél Thaiföld legprosperálóbb vidéke Bangkok után. A gumi- és kókuszpálma-ültetvények mellett az ónbányászat és a halászat jelentős.

Thaiföld Koh Samui

A földnyelven félúton lefelé a Sziámi-öbölben található Koh Samui-szigetcsoport egyre népszerűbbé válik. A hátizsákos turisták utolsó menedékének számító Koh Samui - koh szigetet jelent - manapság gyorsan alakul át drága üdülőterületté. A repülőtér megépülése óta a szigeteket ellepte a szervezett turizmus.

Thaiföld Phi Phi Island

A sziget Phukettől és az Andaman tenger nyugati részénél lenyúló szárazföldtől egyaránt 40-40 km-re ( az Andaman tengerben ) fekszik, közigazgatásilag Krabi tartományhoz tartozik. Ebben a térségben ez a legnagyobb sziget, melynek állandó lakosai vannak ( Phi Phi Don ) A turisták előszeretettel látogatják a szigetcsoport másik szigetét is ( Phi Phi Lee ), ahol Maya Bay található. A környező kis szigetek inkább nagy mészkősziklák és lakatlanok ( Bida Nok, Bamboo Island ). A szigeteknél a víz kék és kristálytiszta, így a búvárok is előszeretettel merülnek a környéken.

Thaiföld Krabi

Thaiföld déli részének keleti partján, Bangkoktól 800 kilométerre délre található Krabi tartományban egy kiemelkedő természeti szépségű terület. Ezt a lélegzetelállítóan gyönyörű területet toronymagas mészkő képződmények, klasszikus szűz strandok szegélyezik. Krabi területét ritkán látogatott trópusi szigetek, pálmafákkal övezett tengerpartok, vízesések, barlangok, és furcsa sziklaalakzatok tarkítják. A tartomány fővárosa Krabi town.
A turizmus csak nem rég fedezte fel magának Krabit. A több emeletes szállodák mellet megférnek a kis bungalók, melyek ugyan olyan szolgáltatásokat nyújtanak, mint a szállodák. A legtöbb szálláshely Ao Nang, Ray Ley és Phra Nang körül helyezkedik el.

Thaiföld Koh Chang

Bangkoktól 315 Km-re, Kambodzsával határos terület, szigetekkel tarkított tengerpartot mondhat magáénak. Ezek közül a legnagyobb Koh Chang, amely a 2. legnagyobb szigete Thaiföldnek. Tengeri nemzeti parkja 52 kisebb szigetből áll. Koh Chang Thaiföld kétségkívül legegzotikusabb, paradicsomi szigete a kambodzsai határ közelében, Bangkoktól kb.400 km-re található (Tratból komppal elérhető). Az esőerdővel borított hegyek mélyén megbúvó vízesések, a tengerparton karibi szigetek hangulatát idéző, fehér homokos, pálmaligetes strandok és a vízre épült kis halászfalvak minden ideérkezőt azonnal lenyűgöznek. Koh Chang egy kevésbé felfedezett sziget, nem úgy mint Phuket, Koh Samui vagy a többi déli sziget. Azok számára ideális választás, akik szeretnének elmenekülni a mindennapok nyüzsgése elől, vagy egy tartalmas körutazás után szívesen pihennének pár napot háborítatlan környezetben.
Thaiföld Ayutthaya
Thaiföld, Ayutthaya - Sziám fővárosaA várost I. Ramathibodi sziámi király (másik nevén Uthong) alapította 1350-ben, aki a Lopburiban kitört himlőjárvány elől menekülve érkezett oda, és királysága fővárosának tette meg; birodalmát gyakran Ajutthaja királyságnak vagy Sziámnak nevezik. 1600-ra már 300 000-en lakhattak a városban, 1700-ra pedig elérhette a népesség az 1 000 000 főt, így a korabeli világ egyik legnagyobb városa lehetett. 1767-ben a burmai sereg pusztította el, így a királyság is összeomlott. Az egykori város romjai alkotják ma az Ajutthaja történelmi emlékparkot, amit nemzetközileg is UNESCO-s világörökségi helyszínként tartanak számon. A várost pár kilométerrel keletebbre alapították újra, s néha „Kelet Velencéjének” nevezik.Ayutthaya, a thaiok második fővárosa egykor egy milliós nagyváros volt, fényes és gazdag. Európa fővárosaival vetekedő. Aztán az örök ellenség, a burmaiak pusztították el (a thaiok és burmaiak úgy vannak itt, mint Európában a németek és franciák – egy évezreden ...
Thaiföld Bang-Pa-In
Bang-Pa-In - Nyári Királyi RezidenciaA Nyári Palota tulajdonképpen régebbi, mint a Nagy Palota Bangkokban. Érthető ez, hiszen Ayutthaya, a régi főváros közelében épült. Bár a "nyár" és "tél" viszonya a világnak azon vidékén egészen más, mint nálunk, a királyok igényt érzetek arra, hogy néha elvonuljanak a nagyvárosból, és egy kellemes, nyugalmas helyen pihenjenek, vagy éppen ott tartsanak fényűző fogadásokat. Erre a célra a Bang Pa-In tökéletesen megfelel: könnyed pavilonjai, hagyományos délkelet-ázsiai és európai stílusban épült kis palotái a Chao Praya folyó mellett gyönyörű természeti környezetben épültek, és szerencsénkre, ma már általában a turisták rendelkezésére állnak (amikor nincs valami különleges királyi ünnepség).
Thaiföld Bangkok látnivalók
Bangkok látnivalók | Bangkok nyaralás és Bangkok utazás Bangkok bővelkedik a csodálatosabbnál csodálatosabb látnivalókban. Mi most összegyűjtöttük a legizgalmasabb látnivalókat. Fedezzük fel Bangkok kulturális oldalát is, igazi kalandban lesz részünk!    Siam Niramit színházSzeretnénk megismerni Thaiföld történelmét és kultúráját, de az útikönyvet túl száraznak és töménynek tartjuk? Irány a 2000 fő befogadására alkalmas Siam Niramit színház, ahol nagyon látványos és szórakoztató módon ismerkedhetünk meg a thai történelem legfontosabb eseményeivel, és ahol betekinthetünk a thai kultúra egy-egy jellemző pillanatába. Bár sokan más látványosságokat javasolnak előbb meglátogatni, mi egyértelműen ezt a grandiózus színházi élményt vennénk előre. Ugyanis ezután minden más látnivaló mélyebb jelentéssel fog bírni számunkra, amit Bangkokban vagy Thaiföld más részein láthatunk. Előadások: naponta. Királyi PalotaAz 1782-ben épült Királyi Palota Bangkok legnépszerűbb látványossága, ami...
Thaiföld Bangkoki éttermek
Bangkoki éttermek| Bangkok utazás és Bangkok nyaralás Imádjuk a thai konyhát? Eddig még csak ismerkedtünk a thai fogásokkal? Akárhogy legyen is, Bangkok igazi kulináris élmény lehet számunkra. Böngéssze át a legjobb bangkoki éttermek listánkat, ahol a piaci árustól kezdve a Michelin-csillagos fine dining élményig minden megtalálható. Kóstolja meg Bangkokot! Soul Food Mahanakorn : Menő thai étterem, ahol az isteni fogásokon túl szuper koktélokat is kevernek. A citromfüves daiquiri koktélt ne hagyjuk ki. Az ételek a legjobb thai utcai ételek hagyományát követik, méghozzá szezonálisan megújuló menüvel. Imádjuk az ilyen egyszerű, de igényes helyeket. www.soulfoodmahanakorn.com 99 Rest Backyard Café : Egy modern kertben lévő bájos étterem, ahol a legjobb alapanyagokból készülnek a finomabbnál finomabb fogások a világhírű Ian Kittichai séf vezényletével. http://www.99-rest.com Klua Kling - Pak Sod : A dél-thaiföldi ízek specialistája ez az étterem, amellyel szinte egyedülálló étlapja van Bangk...
Thaiföld Bangkoki piacok
Bangkoki piacok | Bangkok last minute utak és Bangkok utazás Bangkok városában járunk? Látogassunk el mindenképp egy piacra, ahol beláthatunk a helyiek mindennapjaiba, gyakorlatilag bármit megvehetünk és elvarázsol minket az ezerféle illat és szín. A legnépszerűbb helyi piacot keressük? Hétvégén reggel 6 és este 6 között látogassunk ki a Chatuchak hétvégi piac ra, ahol kóstoljunk meg minél több mindent, főleg a friss gyümölcsöket, zöldségeket és a street foodot. Ennél igazibb thai ételeket sehol nem fogunk kóstolni. Készüljünk fel a Chatuchak hétvégi piac esetében: több, mint 15.000 apró bolt, ahol mindent kaphatunk, amit el tudunk képzelni. Szuveníreket érdemes itt vásárolni, csak szánjuk rá az időt. Legalább egy fél nappal számoljunk. Meg szeretnénk pihenni vásárolgatás közben? Irány a közeli Chatuchak Park , ahol teljesen nyugodtan, zöld környezetben szusszanhatunk egyet. Autentikus élményért menjünk el valamelyik helyi piacra, mint például a Khlong Toey , (más írásmódban Klong Toei...
Thaiföld Bangkoki szórakozóhelyek
Bangkoki bárok, szórakozóhelyek | Bangkoki last minute utak és Bangkok nyaralás BANGKOKI BÁROK A legjobb bangkoki bárok esetében két dolgot tehetünk. Egyrészt mehetünk a turisták által kedvelt tetőteraszos bárokba és a Khao San Roadra, ahol magasabb árakkal és a többi turistával találkozhatunk. Másrészt pedig felfedezhetjük a rejtett kincseket, ahová főleg helyiek és hosszabb ideje itt élő külföldiek járnak.   Bar 23 Egy pólóban van kedvünk beülni a napi városnézés után egy igazán otthonos, mégis nagyon menő, kis bangkoki bárba? Válasszuk a Bar 23 nevű helyet, ahol a laza atmoszférának köszönhetően egyből otthonosan fogjuk magunkat érezni. Mindennek tetejében még az árak is kedvezőek. Sukhumvit Soi 16 Happy Monday : Isteni mojito koktélok, közvetlen közeg, a helyi kreatív emberek és a hipsterek egyik tözshelye. A zene mindig jó, ami nem is csoda, hiszen a tulajok zenészek. Kezdjük vagy végezzük itt az estét a teraszon vagy bent, mindenképp jó élményben lesz részünk. Nyitva mind...
Thaiföld Bangkoki szuvenírek
Bangkoki szuvenírek | Bangkok nyaralás és Bangkok last minute utazás Bangkokban járunk és szeretnénk szuvenírekkel hazatérni? Íme a legjobb tippjeink, hogy mit és hol érdemes vásárolni. Csak rajtunk és a pénztárcánkon áll, hogy a legolcsóbb thaiföldi szuvenírekkel a bőröndünkben térünk haza vagy szeretnénk valami maradandóbbat vásárolni. A Chatuchak hétvégi piac tökéletes szuvenírek vásárlására, de emellett szinte véglegen lehetőség közül választhatunk, ha szuveníreket vennénk. A több, mint 15.000 apró boltban tényleg minden kapható, amit csak el tudunk képzelni. Még az is, amit nem. Hogy mit vegyünk, ha klasszikus thaiföldi szuvenírekre vágyunk? Pamutáru és selyem Fafaragások, kerámiák és egyéb kézműves remekek Fűszerek és különleges thai alapanyagok Műszaki árukA Siam Paragon bevásárlóközpontban is érdemes körülnézni, ha szuvenírt keresünk. Bár az árak magasabbak, de ezek igazán minőségi termékek: Jim Thompson : A selyem Thaiföld egyik legkedveltebb szuvenírje....
Thaiföld Bangkokot kinek ajánljuk?
Kinek ajánljuk Bangkokot? Bangkok last minute utak és Bangkok akciós utazás Bangkok, Thailföld fővárosa elsősorban azoknak ajánlható, akik imádják a nyüzsgést : a helyi piac különleges forgataga kiváló terep az alkudozáshoz és az itt élők megismeréséhez, a számtalan szórakozóhely csak úgy kínálja magát a bulizáshoz, igazán aktív pihenésnek néz elébe az, aki a város minden nevezetességét meg szeretné tekinteni. Bangkok emellett a kulturális élményre vágyókat is tökéletesen leköti, ugyanis : itt járva bármikor szóba elegyedhetünk a helyiekkel, így testközelből ismerjük meg a thai szokásokat és gondolkodásmódot, a keleti vallások áthatják a mindennapokat, a városban rengeteg múzeum és történelmi emlék található a 300 éves Wat Phra Weo volt királyi palotától kezdve a Wat Pho és a Wat Arun buddhista templomokon át a legendás úszó piacokig. 
Thaiföld Csak repjegy
Thaiföldi repjegyek, repülőjegy Bangkokba és vissza Egypt Air block seat foglalási feltételei:1, A repülőjegy nem visszaváltható és nem módosítható.2, Indulási és érkezési dátum nem változtatható.3, Névmódosítás foglalás után, még a repülőjegy kiállítása előtt lehetséges, melynek a díja 30.000 HUF / fő.4, Utasonként a csomagtérbe feladható 2 db.egyenként 23 kg súlyú csomag. ( összesen 46 kg / utas )5, Utasonként a fedélzetre vihető 1 db. max. 8 kg súlyú kézipoggyász.  2. eset | Repülőjegy vásárlás menetrend szerinti gépekre Általános Szerződési Feltételek Milyen adatokra van szükség charter repülőjegy vásárlás esetén? Utasadatok megadása: az utas(ok) neve, születési ideje, telefonszáma, címe, e-mail címe, útlevélszáma. Számlázási cím, ha az eltér a lakcímtől.Az adatok megadása az utasok felelőssége. Ügyeljen a vezetéknév és keresztnév megfelelő sorrendjére, illetve a titulus helyes megadására. Helytelen adatok megadásából származó esetleges károkért iro...
Thaiföld Maeklong vasútpiac
Mae Klong , Maeklong- VasútpiacA múlt század elején megindult Thaiföldön is a vasútépítés. Az egyik vonal a főváros és Samut Songkhram között érinti az ország legnagyobb halakra és egyéb tengeri állatokra specializálódott piacát is. Mit érinti! Keresztülmegy rajta. Olyannyira, hogy ha jön a vonat, fel kell húzni az árnyékolókat, gyorsan el kell pakolni a sínekre tett árut és be kell húzódni a boltokba. És ezt valahányszor jön a vonat – mindkét irányba 21 megy naponta – meg is teszik, ami igazi turistalátványossággá, sőt Youtube sztárrá tette a piacot. A piac kettészelése persze nem a szuperexpressz sebességével történik: a piacon a maximális sebesség 30 km/óra..
Melyik thaiföldi úticélt válasszam?
Melyik úticélt válasszam? | Thaiföld utazás Thaiföld említésekor az egyik első dolog, ami beugrik a leendő utazónak, a helyiek vendégszeretete. A híres thai mosoly áll a Thaiföldi Turisztikai Hivatal idei kampányának, az Amazing Thailandnak is a középpontjában. Mi most örömmel segítünk Önnek, hogy megtalálja a legideálisabb thaiföldi úticélt!  A Thai Királyság trópusi klímája, finomhomokos tengerpartjai és pezsgő éjszakai élete utazók millióit vonzza érvről évre az országba. Ezt meg is értjük, hiszen ha egzotikus utazás a cél, akkor Thaiföld az egyik legjobb ár-érték arányú választás, legyen szó akár egyszerű szállásról Thaiföldön kedvező áron, vagy akár igazi ötcsillagos luxusszállodáról egy mesés thaiföldi tengerparton. Thaiföldet négy nagy egységre oszthatjuk, az északi részre, az északkeleti részre, középső részre és délre. Turisztikai szemponból a középső területen fekvő Bangkok és a délen található úticélok a legizgalmasabb.  Melyik thaiföldi utazást válasszuk?Mi azon az állásponton vagyun...
Thaiföld Phra Pathom Chedi
Thaiföld, Bangkok | Phra Pathom Pagoda - ChediBár az első Thai állam csak a 13. században alakult, a buddhizmus akkor már sok évszázada jelen volt e Földön. Nincs ennek szebb bizonyítéka, mint a Phra Pathom, mely a világ legmagasabb (127 m) sztúpájával büszkélkedhet. Bár az az impozáns épület, amit látunk jórészt 19. századi, Mongkut király idejéből való, a szent helyet, ahol a sztúpa áll már 675-ben említik a források, és már akkor azt írják róla, igen régi. Aztán, ahogy sok más szent helyet is – benőtte az őserdő. Mongkut király megtalálta, felújította, ma milliók csodálják.
Thaiföld Thai szexturizmus
Thaiföldi szexturizmus | Thaiföld nyaralás és Thaiföld last minute utak Prostitúció a világon mindenhol megtalálható, mégis Thaiföld és Hollandia az a két ország, amelynek nevéről szinte elsőre a szexturizmus ugrik be az embereknek. Ez nem is csoda, hiszen a prostitúció annyira nyilvánvalóan sehol nincs az utazók szeme előtt, mint itt.A szexturizmus jelenti az egyik legnagyobb vonzerőt  nyugati, fehér férfiak számára, akik potom pénzért itt töltenek néhány hetet, miközben potom pénzért vásárolják meg az örömlányok szolgáltatásait. Ezek a férfiak arról számolnak be, hogy azért utaznak Thaiföldre, mert a thai lányok sokkal nagyobb odafigyeléssel szolgálják ki őket az otthagyott pénzükért cserébe, mint a hazájukban élő hölgyek. Miért ilyen elterjedt Thaiföldön a szexturizmus? Egyrészt történelmi okai vannak:  a vietnámi háború okozta amerikai katonák jelenléte alapozta meg. A katonák az eltávozásuk alkalmával a thai lányok kényeztetését élvezhették. Miután kivonultak Vietnámból, a...
Thaiföld Thai útiszótár
Thai útiszótár | Thai nyelv | Thaiföldi utazás Thaiföldi utazást tervez idén télen? Tanuljon meg néhány thai szót és kifejezést, hogy könnyebben megértesse magát és egyből barátokat szerezzen a thaiföldi nyaralás során! Az itteni thai útiszótár ebben lesz segítségére. Thai útiszótárHasználjuk bátran ezeket a thai kifejezéseket - még akkor is, ha nem vagyunk biztosak abban, hogy miként kell kiejteni a szavakat. A helyiek majd segítenek és nagyon értékelni fogják a gesztust.  Sa was de - Szia! Találkozáskor és elköszönéskor is használhatjuk. La Kon - Viszlát! Khop Kun - Köszönöm! Sa bai dee ru - Hogy vagy? Sa Bai dee, khop khun - Jó lesz, köszönöm! Chan sear jai - Bocsánat! Khor tort - Elnézést! Mai pen lai - Semmi probléma. Akkor is használják, ha valaki elnézést kér, de akkor is, Hong nam - WC Ta na karn - Bank Gi baht - Mennyi? Paeng pi - Túl drága Lot noi dai mai? - Tudja olcsóbban adni?  Mai ow - Nem kérem. Az egyik leghasznosabb ...
Thaiföld térkép
Thaiföld utazás térkép | Thaiföldi térkép Kinézte már, hogy hová utazna Thaiföldön belül? Nézze meg, melyik úti cél hol helyezkedik el Thaiföldön belül! Irány Thaiföld last minute utazás keretében!
Thaiföld fakultatív
Íme a fakultatív programkínálatunk a Bangkok + tengerpart kombinált utazásokra, amelyekre az érkezés után lehet befizetni Bangkokban. Fontos: ezek a programok kizárólag a velünk utazók számára érhetők el. Bangkoki fakultatív kirándulások magyar és angol nyelven Wat Traimi kolostor - Wat Pho – Királyi Palota - Kínai piac - Kínai templom - Virág piac2-3 utas: 3 000 THB/fő4 utastól: 1890 THB/fő Wat Traimit kolostor - Wat Pho – Királyi Palota - Csónakázás a Thonburi csatornákon - Wat Arun - Wat Prayurawongsawas Worawihan (Teknősbéka Templom)2-3 utas 3250 THB/fő4 utas felett 2350 THB/fő Damnoen Saduak Floating Market Vízipiac (5-7 órás)2-3 utas 3000 THB/fő4 utas felett 1500 THB/fő Ampawa vízipiac (csak péntek, szombat és vasárnap)2-3 utas 3000 THB/fő4 utas felett 2550 THB/fő Vízipiac és Rózsakert (egész napos, ebéddel)2-3 utas 3350 THB/fő4 utas felett 2250 THB/fő Ayutthaya és Bang Pa In (egész napos, ebéddel)2-3 utas 3250 THB/fő4 utas felett ...
Thaiföld kiadatás
Thaiföld kiadatás | Thaiföld utazás és thaiföldi nyaralásThaiföld és Magyarország között nincs kiadatási egyezmény, ennek ellenére olvashatjuk a hírekben: "Thaiföld kiadta Magyarországnak a miskolci pénzszállító kifosztóját. A férfit már hazahozta az Interpol, azzal gyanúsítják, hogy 2009 szeptemberében 525 millió forintot lopott egy pénzszállító autóból a miskolci telephelyen." Akkor hogy is áll a helyzet? Általában a kiadatás elkerülése a bűnözők legfontosabb szempontja a célország kiválasztásakor. Az ilyen tárgyú nemzetközi szerződések dzsungelében azonban nem könnyű kiigazodni. Európai viszonylatban például alaposan be vagyunk biztosítva különféle kiadatási szerződésekkel. Magyarország is aláírta az 1957-es többoldalú európai egyezményt, amely 47 államra vonatkozik, ebből kettő, Izrael és a Dél-Afrikai Köztársaság, nem európai ország. A 47 ország közül az egymás közötti együttműködésben az Európai Unió tagállamai az európai elfogatóparancsot alkalmazzák. Emellett számos európai országgal van kétol...
Thaiföld pénz
Thai pénz | Thaiföld pénzEgy thaiföldi utazás előtt érdemes megismerkedni a thai pénzzel. Mi a hivatalos thaiföldi pénznem? Mi a váltópénz? Milyen árfolyammal számoljunk? Milyen bankjegyek vannak forgalomban? Olvasson tovább és mindent megtudhat.Thaiföld hivatalos pénzneme a thai baht (THB), amelynek váltópénze a satang . 100 satang ér 1 thai bahtot. Ellenőrizzük kiutazás előtt mindig a pontos árfolyamot, de irányadónak érdemes tudnunk, hogy 1 thai baht 7 forintot ér .  Thaiföldi fémpénz és papírpénz Thaiföldön fémpénz és papírpénz egyaránt használatos . Fémpénzből létezik 25 és 50 satangos érme, valamint 1, 2, 5 és 10 bahtos érme. Papíppénzből 20, 50, 100, 500 és 1 000 bahtos létezik. A leggyakoribb érme a 10 bahtos, míg a leggyakoribb papírpénz a 100 bahtos. A 25 és az 50 satangos érme szinte teljesen haszontalan, ha egyszer ilyet kapunk, szinte lehetetlen megszabadulni tőle - de helyi boltokban kaphatunk ilyet vissza.  Thaiföldi pénz tippek Egy thaiföldi utazás során érdemes né...
Thaiföld vásárlás
Thaiföld vásárlás és thaiföldi árak | Thaiföld utazás Hasznos tanácsok thaiföldi vásárláshoz - Thaiföldön nagyon megéri vásárolni, ha tudjuk, hogy mit érdemes itt venni. Az árak rendkívül alacsonyak, és nem feltétlenül kapunk érte rossz minőséget. Sőt, a thaiföldi selyem például világhírű. Thaiföldi vásárlás tippek Alkudni, alkudni, alkudni mindenre! Ez Thaiföld. Az eredeti ár körülbelül felénél többet semmi esetre se fizessünk a piacokon. Többet, kevesebbért Thaiföldön általánosan érvényes az a szabály, hogy ha egy árusnál egyszerre több mindent veszünk, akkor az egyes termékek ára olcsóbb lesz. Kerüljük az indiai árusokat! Az indiai árusok a legerőszakosabbak, sose fogunk velük kezet, mert utána többet nem fogunk tőlük megszabadulni. Az értékeinkre mindig vigyázzunk , a zsebesek ezeken a helyeken ügyesen dolgoznak, és figyeljünk rá, nehogy átverjenek minket. Ha már fizettünk, a pénzt nem adják vissza, úgyhogy jól fontoljuk meg a vásárlást. Kísérőt semmiképpen ne...
Thaiföld vízum
Thaiföld vízum | Thai vízum Thaiföldön szükséges vízum vagy nem? Jó hírünk van: 30 napot nem meghaladó, turista célú utazás esetében nem szükséges thaiföldi vízum 2011 óta. Több időre utazik? Olvasson tovább.  Turista vízum | Thaiföld utazásKezdjük tehát a jó hírrel: 2011. augusztus 11-től a 30 napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól . Amennyiben az utazó nem légi határátkelőhelyen lép be Thaiföldre, csak 15 napot tartózkodhat vízummentesen az országban. A diplomata vagy szolgálati útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok 90 napig vízummentesen tartózkodhatnak a Thaiföldi Királyság területén.A magyar állampolgárok az erre kijelölt alábbi 23 thaiföldi határátkelőhelyen is felvehetik a 15 napot nem meghaladó turista vízumot:1. Suvarnabhumi nemzetközi repülőtér, Bangkok2. Chiang Mai nemzetközi repülőtér, Chiang Mai3. Phuket nemzetközi repülőtér, Phuket4. Hat Yai nemzetközi repülőtér Songkhla5...
Thaiföldi ételek
Thai ételek és thaiföldi ízek | Thaiföldi nyaralás és thaiföldi utazás Imádjuk itthon a thai konyhát? Esetleg a pad thainál tovább még nem jutottunk? Akárhogy is legyen, Thaiföld igazi kulináris élmény. Egzotikus fűszerezésű levesek, pirított tésztás és rizses egytálételek, fűszeres zöldségek és különleges mártások. Mit kóstoljunk meg mindenképp, ha Thaiföldön járunk? Íme a lista. Thaiföldi levesek Tom yum egy igazán jellegzetes és illatos zöldségleves gombával, hagymával, újhagymával, fokhagymával, citromfűvel, gyömbérrel, korianderrel. Vigyázzunk, mert ez lehet nagyon csípős is. Amikor mi a legutóbb ettük, rendesen könnyeztünk tőle.  A tom kha gai egy kókusztejes csirkeleves. Közkedvelt fogás még a khao tom rizsleves is.Thaiföldi főételekA legtipikusabb thai fogás a pad thai , ami egy isteni egytálétel pirított tésztával, zöldségekkel és tofuval, valamint rengeteg fűszerrel, zöldcitrommal és mogyoróval, amelyhez csirkét, marhát vagy rákot kérhetünk. Thaif...
Thaiföldi időjárás
Thaiföld időjárás | Thaiföld utazás Thaiföld időjárás és tenger szempontjából a téli hónapokban a legjobb: novembertől márciusig bármikor mehetünk, alig fog esni az eső, és hét ágra fog sütni a nap, a tenger pedig szinte forró egész évben.Thaiföld trópusi éghajlatára jellemző a forróság és a magas páratartalom. Az esőzés általában rövid, kiadós formában jelentkezik. Májusban, júniusban van a legmelegebb, ilyenkor nem ritka a 40 fok körüli hőmérséklet, míg novembertől márciusig 30 fok köré „szelidül” a hőség. Tapasztalataink szerint május, szeptember és október a legkevésbé alkalmasak a Thaiföldre utazásra, bár a turizmus ezekben a hónapokban sem áll le. Tekintettel arra, hogy az utazók szinte 100%-a ellátogat valamelyik tengerpartra, érdemes megvizsgálni a 3 legnépszerűbb üdülőhely Pattaya, Phuket és Koh Samui egymástól eltérő klímáját. Pattaya szinte egész évben alkalmas a tengerparti pihenésre, szeptember és október kivételével. Ugyanakkor Phuket szigetén az esőzés májustól a nyári hónapokon át egész...
Thaiföldi látnivalók
Thaföldi látnivalók | Thaiföldi utazás Egy thaiföldi utazás szólhat sokkal többről is, mint tengerparton való pihenésről és a pezsgő éjszakai életről. Thaiföld ugyanis szinte páratlanul gazdag látnivalókban. Vegyünk részt akár egy thaiföldi körutazáson, akár egy-egy fakultatív programon, amíg Phuketen, Pattayán vagy Bangkokban nyaralunk, imádni fogjuk a mi kultúránktól annyira eltérő emlékek megtekintésének minden egyes pillanatát. Praktikus tanácsok: Térdet és vállakat elfedő ruhában lehet csak meglátogatni a legtöbb helyszínt, így könnyű, hosszú ruházatot is csomagoljunk, ha felfedeznénk Thaiföld látnivalóit. Vigyünk magunkkal vizet napközben, mert Thaiföldön egész évben meleg van, és egy-egy nagyobb látványosság megtekintése akár órákig is eltarthat. Ne foglalkozzunk azokkal az emberekkel, akik a látványosságok előtt várakoznak és azt mondják nekünk, hogy az adott látnivaló zárva van, és helyette ők elvisznek minket máshová a tuk tukjukon. Ez egyértelm...
Thaiföld Utazás infók
Thaiföldi utazás hasznos információk Thaiföldre utazik? Válassza akár Bangkok városát, Phuket vagy Pattaya fantasztikus tengerpartját és éjszakai életet, érdemes tudni néhány dolgot utazás előtt. Megtalál itt minden információt az útlevélre vonatkozó információktól kezdve a vízumon át a hasznos telefonszámokig. Foglaljon le egy kedvező árú last minute utat és irány Thaiföld! Mire van szükségünk az utazáshoz? Az útlevél és a vízum  beszerzéséről és érvényességéről nem az utazási iroda, hanem utasai, egyénileg gondoskodnak. Útlevélre , ami legalább 6 hónapig érvényes. Új útlevélre van szüksége? Olvassa el útlevél igénylés bejegyzésünket, ahol megtalálja a legfrissebb árakat és útlevél készítési határidőket. Pénzre. Eurót vagy dollárt vigyünk magunkkal, majd váltsuk át helyi pénzre. Forintot kint nem váltanak. A helyi pénznem a baht (THB). A váltópénz a satang. 1 baht 100 satangot ér. Kiutazás előtt ellenőrizzük a pontos árfolyamot, de 1 baht körülbelül 7 forintot ér. Tudjon meg többet a t...
Thaiföld Vegetáriánus Fesztivál
Vegetáriánus Fesztivál | Thaiföld utazás és last minute utak A thaiföldi Vegetáriánus Fesztivál minden évben nagy népszerűségnek örvend. Látogasson el Ön is egy last minute utazás keretében Phuket szigetére a fesztivál idején, amelynek a neve egyáltalán nem utal a meghökkentő rítusokra!  A thai Vegetáriánus Fesztivál eredete A taoista és kínai vallási alapokra épülő Vegetáriánus Fesztivál története egészen az 1820-as évekig megy vissza, amikor Phuket bányáiban számos kínai munkást alkalmaztak. A szórakoztatásukra egy opera társulat érkezett Kínából, akik hónapokig utazgattak előadásukkal a szigeten. Egyik napról a másikra azonban azt vették észre, hogy a társulat szinte minden tagja annyira megbetegedett, hogy már fellépni sem tudtak. A misztikus rosszullét okát abban vélték felfedezni, hogy Kínától távol elhanyagolták a hagyományokat. A társulat eldöntötte, hogy a kilencedik holdhónap kezdetétől kilenc napig elhagyják étrendjükből a húst, valamint mindenben követik az előírt vallási rítusokat. A...
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.