info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Zanzibár utazás, nyaralás

Álomszép strandok és pálmafák Tanzánia partjainál

Zanzibár utazások last minute akciós áron. Uroa, Kiwengwa, Nungwi, Kengawa

Ezen az oldalon 39 szálloda közül választhat.

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Látnivalók
Utazzon télen Zanzibár csodálatos üdülőhelyére. Zanzibár Tanzániához tartozó szigetcsoport az Indiai-óceánban. Zanzibár egy szigetvilág, mely két nagyobb szigetből - Zanzibár, Pemba - és számos szigetecskéből áll. Zanzibár fővárosa Zanzibár városa, melynek óvárosa Stone Town, jelenleg az UNESCO világörökség része. Szállodák sora épült a gyönyörű fehér homokos strandon, melyek ideálisak a pihenésre. Főbb uticéljaink: Uroa, Kiwengwa, Nungwi, Kengawa.
Zanzibár Afrika keleti partja mentén található, két szigete Unguja és Pemba. A szigetcsoport Tanzániához tartozik, fővárosa Zanzibár város. A szigetcsoport csodálatos látványt nyújt hófehér homokos tengerpartjaival, pálmaligeteivel, és mesébe illő naplementéivel. Zanzibár óvárosa az UNESCO világörökségi listáján szereplő Stone Town, más néven Mji Mkongwe a szigetcsoport fő szigetének, Ungujának nyugati partján fekszik. Stone Town Kelet-Afrika kiemelkedő történelmi és művészeti jelentőségű városa. A főként a 19. századból származó építészete tükrözi a szuahéli kultúra alapjául szolgáló elemeket, az arab, a perzsa, az indiai és európai kultúrák egyedülálló keverékét adja. Emiatt a várost 2000-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. A szigetcsoport az aktív pihenésre vágyóknak is kínál elfoglaltságokat. Zanzibár a búvárok közkedvelt helye korallzátonyainak és elsüllyedt hajóroncsainak köszönhetően. A zanzibári nyaralást a legjobb egy tanzániai szafarival indítani. Utasaink gyönyörködhetnek a páratlan állatvilágban. Az utazás élményét növeli a Serengeti Nemzeti Park, ahol természetes élőhelyükön figyelhetik meg az elefántokat, oroszlánokat, vízilovakat és még sok más álltafajt. A fentiek alapján nem kétséges, hogy Zanzibár kiváló úti cél akár Tanzániával összekötve, akár önmagában.

Zanzibár búvárkodásra kiválóan alkalmas, mivel világszínvonalú merülőhelyekkel rendelkezik, a tenger hőmérséklete pedig egész évben átlagosan 27 °C fokos. Merülőhelyeinek legnagyobb része a Menai-öbölben található, a sziget dél-nyugati részén. Ez a terület a turisták és búvárok által még kevésbé felfedezett helyek közé tartozik, így tulajdonképpen szinte érintetlen. A Menai-öböl nem egy átlagos merülőhely, ugyanis egy természetvédelmi területen található. Ezen a hatalmas területen vulkanikus szigetek, homok- és korallzátonyok tömkelege található. A szigeteket viszonylag sekély vizek veszik körül, mely koralloknak, trópusi halaknak és sokféle egyéb tengeri élőlénynek adnak otthont. Változatos merülőhelyeinek valamelyike minden tudásszintű búvár számára alkalmas.

Zanzibár leghíresebb szülöttje a Queen egykori énekese, Freddie Mercury, szülőháza ma is megtekinthető Stone Town-ban. Rajongói azt a zoroasztriánus templomot is felkereshetik, amit az énekes imádott, vagy akár egy ebédet is elfogyaszthatnak a róla elnevezett tengerparti étteremben.

Egy jó nyaraláshoz fontos az ideális helyszín megtalálása.
Nungwi a sziget legnyüzsgőbb városa, itt található a legtöbb szórakozóhely, étterem, bár és üzlet. Emellett Paje az egyik legnépszerűbb üdülőváros, ahol szintén remek éttermekre és bárokra lelhetnek a turisták.
Akik csendre és nyugodt pihenésre vágynak, azok Jambiani települését válasszák, melynek hosszú, finom, fehérhomokos tengerpartján kisebb bungallók és pár étterem sorakozik. Érdemes már kora reggel a parton ücsörögni, hiszen csodás napfelkeltében lehet gyönyörködni. A természet nyújtotta béke szinte kézzel fogható. Viszonylag szeles partszakasz, akik szeretnek szörfözni, azok emiatt fogják kedvelni.
Mangapwani települést szintén azoknak ajánljuk, akik olyan nyaralásra vágynak, melynek során elvonulhatnak a világ zajától. Pálmafákkal szegélyezett álomstrandja olyan meseszép, akár az elveszettnek hitt Földi paradicsom.
Bububu egy viszonylag sűrűn lakott település, ahol bár kevés szálloda található, de itt fedezhető fel igazán, hogy élik az emberek a mindennapjaikat, ugyanis betekintést nyerhetünk a helyiek életébe. Ha már túl sok a nyugalom, akkor a pezsgő főváros is csak egy karnyújtásnyira fekszik.

Zanzibár szigetcsoort
A szigetcsoport Tanzániához tartozik, két fő szigete Unguja és Pemba. Gyönyörű, fehér homokos tengerpartjai, kristálytiszta vizei, türkizkék színű tengere, rejtett öblei és misztikus mangrove erdői a világ egyik legromantikusabb helyszínévé teszik.
A szigetek kedvező fekvésük miatt a kelet-afrikai városokkal való kereskedéshez jó támaszpontnak számítottak. Kikötőiből elefántcsonttal, fűszerekkel és ébenfával megrakott hajók indultak útnak, hogy később kínai porcelánnal, selyemmel és gyöngyökkel térjenek vissza. Emiatt a területet többen is hatalmuk alá vonták, portugál, arab és brit gyarmat is volt. 1896. augusztusában tört ki az angol–zanzibári háború, amely az angolok jelöltjének trónra kerülésével végződött. Ez volt a történelem legrövidebb háborúja, ugyanis Zanzibár 38 perc alatt adta meg magát. 1963 decemberében nyerte vissza függetlenségét Nagy-Britanniától, ám ez a szabadság rövid életű volt, ugyanis 1964. január 12-én a szultánt elűzték, majd április 26-án egyesülve Tanganyikával, létrejött Tanzánia. Nevét három szó összevonásából alkották meg: „Tan” (Tanganyika) „Zan” (Zanzibár) és „ia” (Azania, mely Kelet-Afrika görög neve).

A szigeteken sokféle népcsoport megfordult, ennek eredményeként afrikai, perzsa, arab és indiai származású emberek élnek itt. Fő vallásuk a muzulmán, de emellett megmaradtak az afrikai hagyományos vallások, mélyen hisznek a fekete mágiában és a szellemekben is. Bár a helyi lakosság viszonylagos szegénységben él, ennek ellenére az emberekből sugárzik a boldogság, mindenki mosolyog, az ide látogató utazókat nagy szeretettel és nyitottsággal fogadják. „Hakuna matata” (vagyis: minden rendben, nincs gond) - ez az életérzés hatja át a gondolataikat és így élik a mindennapjaikat. Egy különleges etnikai csoport tagjai is élnek a szigeteken, akik eredetileg Tanzániában és Kenyában őshonosak, ők a maszájok. Magas, vékony testalkatukról, és jellegzetes öltözékükről könnyen felismerhetők. Zanzibárra a jobb élet reményében érkeznek, a tengerpartokon szinte mindenhol találkozni velük, ahol különféle kézzel készített ékszereket és egyéb tárgyakat kínálnak eladásra.
Az Indiai-óceán türkizkék vize, a legtisztább fehér homok, kevés ember és sok napsütés - Zanzibár a legjobb választás egy ideális nyaraláshoz! Ráadásul tucatnyi hihetetlen strand várja a turistákat a szigeten!

Tengerparti nyaralás Zanzibáron

Kezdjük a lényeggel: Zanzibár a szabadstrandok országa, a tengerben való fürdésért egy fillért sem kell fizetni. Ez alól kivételt képeznek a szállodák előtti zárt strandok, de ez elenyésző a több tíz kilométernyi szabadstrandokhoz képest. Viszont csak a szállodák rendelkeznek nyugágyakkal. Ha nem szeretnek a homokra terített törülközőn feküdni, akkor a szálloda alkalmazottain keresztül viszonylag kis összeg ellenében lehet napágyat bérelni.

Hol vannak Zanzibár legjobb strandjai?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő óceánpartot? Ez attól függ, hogy milyen nyaralást részesítenek előnyben, ugyanis a sziget különböző partjai jelentősen eltérnek egymástól.

A későbbiekben a strandokról részletesebben is írunk, de most íme egy rövid összefoglaló. Zanzibár strandjai híresek arról, hogy mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt.
- A Nungwi falu melletti északi part hihetetlen korall-lagúnákkal büszkélkedhet. Ha Zanzibár legjobb strandjait keresi árapályjelenség nélkül, akkor itt a helye: feltűnően gyönyörű tájak, varázslatos naplementék és sekély, homokos tengerpart. Ez a strand az egyik legnépszerűbb a turisták körében. Viszont a Nungwi Beach-i hotelek gyakran teltházasak, jobb előre, időben lefoglalni a szállást.
- Északkeleten található a híres Matemwe strand, amely egy igazi búvárparadicsom, csodálatos víz alatti természettel.
- A sziget délkeleti részén fekszik a Jambiani strand, a horgászat és a vízi sportok kedvelőinek célpontja.
- A keleti part (például a Paje strand) a különlegességeket keresők gyöngyszeme, ugyanis apály idején az Indiai-óceán vize 1,5-2 kilométerrel húzódik vissza a parttól, felfedve a tengeri sünökkel és csillagokkal tarkított tengerfeneket.

Zanzibár 5 legnépszerűbb strandja

Az emberek gyakran keresik Zanzibár legjobb strandjait árapályjelenség nélkül, olyan helyeken, ahol biztonságosan úszhatnak. Egyetértünk, hiszen nem túl kellemes az az élmény, amikor lemegyünk az óceán partjára fürdeni, és megállapítjuk, hogy a szelíd óceán „eltűnt” a partról.

Kendwa strand
Kendwa a "milliomosok partja", ez a sziget legfényűzőbb helye és a legjobb strandja. Ezt a helyet azok keresik, akik a legtisztább természeti környezetet kedvelik. Áttetsző, türkizkék víz, a szeméttől gondosan megtisztított fehér homok, a szállodák hatalmas választéka - a Kendwa Beach ideális választás egy családi nyaraláshoz!

Nungwi strand
Ha a Kendwa strand gyakorlatilag egy európai hely, akkor a Nungwi Beach megőrizte helyi jellegét, mivel itt egy olyan halászfalu található, amely az egyik legnépesebb az egész szigeten. Természetesen kisebb, mint Zanzibár fővárosa, Stone Town, de mégis nagyon hangulatos. Feltétlenül látogasson el a helyi hajógyárba, menjen el a világítótoronyhoz, és keresse fel reggel a halpiacot, mivel hihetetlen élményeket fog szerezni. Ami az úszást és a tengerparti kikapcsolódást illeti: a Nungwi Beach-i szállodák nem maradnak el a Kendwa Beach-i versenytársaiktól, mindent megtesznek azért, hogy Ön kényelmesen érezze magát.

Matemwe strand
Zanzibár keleti strandjai mind-mind egy természeti csoda, de ezek közül is kiemelkedik a Matemwe Beach hihetetlen varázsa. Ez egy elhagyatott és csendes hely, sok szálloda és étterem nélkül, emiatt sikerült Matemwe-nek megőriznie természetes, sőt kissé vad szépségét. Leírhatatlanul finom homok, kristálytiszta víz és a víz alatti élővilág zavartalansága - emiatt vált a Matemwe Beach ikonikus búvárhellyé. A Matemwe strand mellett található Mnemba sziget a búvárkodás és a sznorkelezés paradicsoma.

Kizimkazi strand
A Kizimkazi strand a sziget délnyugati részén található. A partrész arról nevezetes, hogy a delfinek a szigethez közel úsznak, amely akár testközelből is megtapasztalható. Emellett Zanzibár déli strandjai az erős hullámokról is ismertek, így a vízisportok szerelmesei is megtalálják a megfelelő szórakozást.

Kiwengwa strand
Kiwengwa Beach a sziget keleti részén található. Ha diszkókat, zenét, szórakozást és barátságos embereket keres, akkor a Kiwengwa Beach az ideális választás. Mindemellett a strandok tiszták és rendezettek. Ez egy nagyszerű hely a kikapcsolódásra egy nagy társasággal!
Természetesen Zanzibár szépsége nem korlátozódik az öt kiemelt területre, hiszen az alább felsorolt partok is különlegesek:
- a Paje strand nem mindennapi árapály különbséggel
- az Uroa strand elhagyatott tájképe
- Pwani Mchangani strand
- Jambiani tengerpart...
Ezek mind Zanzibár gyönyörű strandjai, mindegyiknek megvan a maga jellege és sajátossága. Ha az ideje engedi, akkor javasoljuk, hogy látogassa meg az összes népszerű helyet, és alakítsa ki a saját véleményét ezekről.
Zanzibár egy gyönyörű kis sziget, kb 40 km-re a tanzániai partoktól, az Indiai-óceánban. Kétségtelenül Kelet-Afrika legjelentősebb helyei közé sorolhatjuk. A 19. században a világ elsőszámú fűszerszigetévé és a rabszolga-kereskedelem központjává nőtte ki magát. Zanzibár és a szomszédos Pembasziget kiváló agrárterületekkel rendelkeznek. Az 1818-ban Mauritiusról behozott szegfűszeg termelése a mai napig is biztosítja e szigetek világhírét. A szegfűszegen kívül az itt szintén jól termő bors, kardamon, szerecsendió és fahéj biztosít jómódot a helyiek számára. Történelmét számos hódító alakította, melynek nyomait ma is őrzi. 1964-ben Zanzibár önálló köztársasági államformát vett fel a német majd angol uralom után, és Tanganyikával együtt csatlakozott Tanzániához. Zanzibár "Stone Town" (kőváros) óvárosának szűk, zegzugos utcácskái mint történelmi ékszerdoboz várják a turistákat. Fedezzék fel az ománi uralkodás bizonyítékait: az öreg házak művészien faragott faajtóit és a gazdagon díszített balkonokat. Az UNESCO Zanzibárt a Világörökség részévé nyilvánította. A szigetet nyugodtan nevezhetjük strandparadicsomnak is. Az Indiaióceán türkiz és sötétkék színű vize fürdésre és búvárkodásra egyaránt csábít.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.