Utazásra jelentkezés online ügyintézése

Online utazás megrendelés 5 lépésben

5 egyszerű lépés

Megtalálta álmai utazását? Jelentkezzen online, hogy időt takarítson meg!
 1. Kattintson a kiválasztott szállodára, válassza ki az időpontot és töltse ki a jelentkezési lapot. Ekkor már egyből látni fogja egyből a teljes fizetendő összeget.
 2. Ezután mi válaszlevelet küldünk Önnek, amely egy megerősítés, hogy megrendelése beérkezett hozzánk, valamint információt küldünk arról, hogy van-e még szabad hely. Amennyiben van szabad hely, akkor egy bizonyos ideig félretesszük Önnek az utat és a további teendőket megírjuk. Amennyiben már nincs szabad hely, akkor ezt írjuk meg, és ekkor természetesen fizetnie sem kell.
 3. Fizesse be az utazást és küldje nekünk vissza a szerződést és az ÁFA-nyilatkozatot aláírva.
 4. Ezután mi minden papírt intézünk, hamarosan küldjük a visszaigazolást vagy a részvételi jegyet, illetve igény esetén a sztornó, valamint a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást. Az elektronikus repülőjegyet és a szálloda vouchert az utazás előtt pár nappal e-mailen vagy az utazás napján a repülőtéren fogja megkapni.
 5. Végül Önnek annyi a dolga, hogy csomagoljon és utazzon!

Ismerje meg részletesen az online foglalás 5 lépését! 

1. lépés: Az utazás kiválasztása és a jelentkezési lap kitöltése

Ország, város és szálloda kiválasztása

A legegyszerűbben úgy találja meg az országot, ha a főmenü "Országok" menüpontjára kattint és itt a lenyíló menüből kiválasztja az Ön számára szimpatikus országot. Ezután megjelennek az adott országhoz tartozó városok a legolcsóbb felnőtt részvételi díjjal. Kattintson a városra, hogy lássa az összes szállodát. Igény esetén szűkítheti a jobb felső sarokban a szállodákat ellátás és csillagszám szerint. Nyissa meg a szállodát és már el is jutott a hotel leírásához, a fotókhoz, indulási időpontokhoz és árakhoz. 

Időpont és időtartam kiválasztása

A szálloda leírásának oldalán  találja meg az ndulási időpontokat és a legolcsóbb részvételi díjakat. Az indulási időpontok havi bontásban jelennek meg. Ahhoz, hogy a teljes fizetendő összeget megkapja, egyszerűen kattintson az Önnek megfelelő indulási időpontra.
 • Tipp: Ha csak arra kíváncsi, hogy 2 főre mennyi a teljes fizetendő, akkor elég csak az egérrel a nap főlé mennie és már át is vált a legkisebb ár sora a 2 főre vonatkozó teljes fizetendő árra. Mobilon ez az ár automatikusan megjelenik az adott sorban. 
 • Az ajánlatok nem a szabad helyeket jelzik, különösen nem last minute utazás esetén, ezért kérjük a szabad helyekről telefonon érdeklődjön. 
 • A listában megjelenő díj a legolcsóbb felnőtt részvételi díj, amely nem a teljes részvételi díj. A szobák árait a szálloda kalkulálja ki, de általánosságban elmondható, hogy más az ára a standard normál szobának már akkor is, ha mondjuk az egyik szoba a tájra néz, még a másik standard szoba a kertre vagy a tengerre. A felnőtt részvételi díja függ attól is, hogy hányan lesznek egy szobában és milyen típusú szobában lesz az elhelyezés. Nem feltétlenül ugyanaz a részvételi díja az 1 főnek, akkor, ha valaki egyedül van egy szobában, vagy mondjuk ketten vagy hárman lesznek.

Szobatípus és biztosítás kiválasztása

Amint kiválasztotta az időpontot, nyaralási időtartamot és a kiindulási repteret, egyből megjelenik a kalkulációs oldal. A szobák számánál adja meg, hogy hány szobára van szüksége. A rendszer automatikusan egy szobát ajánlj fel, így ha egy szobára van szükségük, akkor ezt a sort nem kell módosítania. Ezután válassza ki a szobatípust. 
 • Két főre általában ki tud választani standard szobát, de gyakran azt is, hogy a szoba hová nézzen. Érdemes megnézi a kertre néző és a tengerre néző szoba árának különbségét, mert ha nem sokkal drágább, akkor mi a tengerre néző szobát javasoljuk. 
 • A gyerekeknél a gyerekkorhatár szállodánként eltér. Egy biztos: 2 év alatt a pici csecsemőnek számít, majd utána általában 2-12 évig, de bizonyos esetekben akár 14-15 évig is gyerekkedvezményt kap. Amikor azt látja a szobatípusnál, hogy 2 felnőtt + 1 gyermek (2-12 év), az azt jelenti, hogy 2 felnőttre és 1 gyermekre foglal, aki már elmúlt 2 éves, de még nem töltötte be a 12. életévét a hazautazás napjáig.. A gyermekkorhatárt tehát mindig úgy kell érteni, hogy be nem töltött életév.
 • Változó, hogy egy szállodának milyen szobatípusai vannak. A hatalmas török szállodáknál például gyakori, hogy akár öten-hatan is kényelmesen elférnek egy két hálószobás családi szobában, de egy egyszerűbb görög apartmanban elképzelhető, hogy kétágyas szobákat találunk csak. Érdemes összehasonlítani az árakat, amennyiben többen mennek nyaralni, mert lehet, hogy két darab egymás melletti szoba kedvezőbb áron jön ki, mint egy nagy családi szoba. 
 • Az árkalkuláció eredménye tájékoztató jellegű, amely az utazási irodát az utazási szerződés megkötésére nem kötelezi.
A szobatípus kiválasztása után egyből látja a teljes fizetendő összeget biztosítás nélkül. Bizonyos utaknál a sztornóbiztosítást már az ár tartalmazza, ezt látni fogja a kalkulációban, de sok útnál ezt külön ki kell választania. A biztosítások hozzáadásához mindössze ki kell választania, hogy milyen biztosítástípust kér. Tudjon meg többet a biztosítás típusainkról:  baleset-, betegség és poggyászbiztosítás, sztornóbiztosítás. Miután kiválasztotta, hogy kér-e és ha igen, milyen biztosítást, akkor látja a teljes fizetendő összeget az esetleges biztosításokkal együtt. Nincsenek rejtett költségek! Ha szimpatikus az ajánlat, egyszerűen kattintson a "Most lefoglalom! Tovább az utasadatok megadásához » " gombra.

Utasadatok kitöltése

Megjelenik ekkor az Utasadatok oldal, ahol ismét látni fogja a teljes fizetendő díjat, és ahol meg kell adnia az alábbi adatokat a megrendeléshez:
 • Az Ön neve, címe, telefonszáma és e-mail címe. Ezekre a kapcsolattartáshoz van szükségünk, így kérjük, hogy valós adatokat adjon meg. Postán nem küldünk semmit.
 • Utasok neve és születési dátuma, útiokmányok adatai.  Figyeljen arra, hogy az utiokmányban szereplő, teljes nevet adja meg, és megrendelés előtt ellenőrizze le a születési dátumokat is. Amennyiben még nincs útlevele vagy az lejárt, akkor egy percig se aggódjon, hagyja üresen ezt a mezőt és küldje át később, valamikor az utazás megkezdése előtt a valós adatokat.
 • Nyilatkozat. 2011 óta törvényi előírás szerint nyilatkozni kell minden megrendelőnek arról, hogy magánszemélyként vagy céges megrendelőként veszi igénybe az utazást. Értelemszerűen jelölje meg azt a lehetőséges a három közül, amelyik Önre vonatkozik. Ha cégnévre kéri a számlát, akkor a számlázási nevet és címet írja meg nekünk, ami nem mindig azonos a megrendelővel.
 • Megjegyzés. Ide írhatja minden extra kívánságát vagy megjegyzését. Ha nászutasok, ezt mindenképpen jelezze, mert ezt mi továbbítjuk a hotel felé. 
 • Hírlevélre feliratkozás. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig időben értesüljön legfrissebb last minute akcióinkról.
 • Utazás megrendeléséről szóló szerződés és az Útlemondási biztosítási szabályzat elfogadása. A megrendelés elküldéséhez természetesen el kell fogadnia a szerződést és a szabályzatot is. Utazás megrendeléskor a megrendelő részére automatikusan  egy személyes fiók kerül létrehozásra az Utazás Megrendelésről Szóló Szerződés elfogadásakor. 
 • Következő oldal: Fizetés. Itt tudja kiválasztani, hogy Önnek melyik fizetési forma a legmegfelelőbb.
 • Mindent kitöltött, és a kalkulációt is rendben lévőnek találja? Küldje el nekünk az utazás megrendelését "Megrendelem" gombra való kattintással!
Tipp: Amennyiben valamit javítani szeretne, mindig több lépéssel vissza tud menni, hogy az esetleges javításokat el tudja végezni. Számunkra fontos az adatbiztonság! Az Ön adatait nagyfokú körültekintéssel, bizalmasan kezeljük. Adatait harmadik félnek nem adjuk tovább. A Dive Hard Tours Utazási Iroda adatkezelési nyilvántartási száma: NAIH-61279/2012.  Bővebben: Adatvédelem, adatkezelés.

2. lépés: Válaszlevelet küldünk Önnek

Válaszlevelet küldünk Önnek, amely egy megerősítés, hogy megrendelése beérkezett hozzánk és automatikusan létrejön az Ön személyes VIP fiókja.
Két lehetőség adott:
(1) Ha nincs már hely a kiválasztott útra, akkor ezt tudatjuk Önnel a válaszlevelünkben, értelemszerűen ekkor fizetnie sem kell. Ekkor általában a válasz e-mailben küldünk néhány hasonló ár-érték arányú javaslatot alternatívaként.
(2) Ha van hely, akkor a legtöbb esetben opciósan eltesszük Önnek a megrendelt utazást és erről válasz e-mailt küldünk. Az e-mailben feltüntetjük a fizetési határidőt és a lehetséges fizetési módokat. 
 • Amennyiben az indulás időpontja a megrendeléstől számítva 30 napnál későbbre esik és még sok hely van, akkor az utat általában 24-48 órára tesszük félre.
 • Egy héttel az indulás előtt általában néhány órára vagy egyáltalán nem lehet opciósan eltenni az utazást, a megrendeléssel egyidejűleg kell a teljes díjat kifizetni. Utóbbi esetben a teljes díj megfizetése után, a szabad helyek függvényében áll csak utazási irodánknak módjában befogadni a megrendelést. Amennyiben időközben beteltek a helyek, akkor az iroda a teljes díjat visszafizeti vagy az utassal egyeztetve egy másik utazás árába beszámítja.
 • Az opciós határidő lejártával, amennyiben Ön nem fizet, az opció törlődik, és az így felszabaduló helyek akár azonnal betelhetnek és az árak megváltozhatnak. Ezért kérjük, hogy amennyiben komolyan gondolja a nyaralást, tartsa mindig szem előtt az opciós határidőt! 
 • Amennyiben eláll az utazási szándékáról, vagy meg szeretné hosszabbíttatni az opciós határidőt, ezt mielőbb jelezze irodánk felé. Utóbbira nem tudunk garanciát vállalni, de minden tőlünk telhetőt megpróbálunk racionális keretek között.
 • A nyári szezonban időnként előfordul, hogy bár Önnek van érvényes opciója, tehát a magyar piacról más nem tud Ön helyett utazni, de a szálloda mégis megtölti magát egy másik országból. Ez ritkán következik be, de mégis előfordulhat, a szakkifejezés a stop sale. Ez esetben mi azonnal értesítjük Önt és együtt segítünk egy másik hotel kiválasztásában, hiszen a repülőn még félre van téve Önöknek a hely. 

3. lépés: Fizetés, szerződés és nyilatkozat

Miután megkapta tőlünk a válasz e-mailt és még van hely, amelyet ideális esetben félre is tudtunk Önnek tenni, akkor Önnek a megadott határidőig be kell fizetnie az utazás előlegét vagy teljes díját. Az utazás kifizetésének módjáról a Fizetés menüpont alatt talál részletes leírást. A határidőben történő befizetés után Ön értesítést küld irodánknak, mi leellenőrizzük a jóváírást. Mi ekkor véglegesítjük az utazást. Ekkor küldünk Önnek egy újabb e-mailt, amelyben jelezzük, hogy az összeg megérkezett a bankszámlánkra, valamint mellékeljük az utazási szerződést és ÁFA-nyilatkozatot. Ezeket nyomtassa ki, töltse ki és írja alá, majd juttassa vissza irodánk részére az alábbi három mód egyikén:
 • E-mailen. Scannelje be vagy okos-telefonjával fényképezze le mindkét dokumentumot és küldje el nekünk az info@divehardtours.com e-mail címre. Ezt javasoljuk, mivel az e-mail gyors és ingyenes. 
 • Töltse fel személyes VIP fiókjába. Erről mi automatikusan értesítést kapunk, külön e-mailt nem kell küldenie.
 • Postán. Természetesen ki is nyomtathatja a dokumentumokat, és postázhatja is számunkra.

4. lépés: Mi e-mailben küldjünk Önnek az utazási dokumentumokat

A foglalás véglegesítését követően minden dokumentumot e-mail fogunk küldeni Önnek illetve feltöltjük a VIP fiókjába
 • Visszaigazolás. Amennyiben Ön előleget fizetett be, Visszaigazolást kap tőlünk. Ezt nem kell kinyomtatnia, ugyanis a hátralék befizetése után Részvételi jegyet kap. Fontos: Az utazási iroda írásbeli visszaigazolását követően válik hatályossá az utazási szerződés, amely vagy a Visszaigazolás vagy a Részvételi jegy dokumentum formájában történik.
 • Részvételi jegy. A részvételi jegyet majd 1 példányban kell kinyomtatnia és magával vinnie a reptérre.
 • Igény esetén baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás. Ezt is 1 példányban nyomtassa ki, és vigye magával. Tartsa meg hazatérésig.
 • Elektronikus repülőjegy és szálloda voucher. A repülőgép indulási idejét, a poggyászra vonatkozó információkat és a reptéren történő találkozó idejét általában néhány az indulás előtti héten küldi meg irodánknak az utazásszervező, amit mi is csak ekkor tudunk továbbítani az Utasokanak. A elektronikus repjegyet és a szálloda vouchert az indulás előtti héten küldjük meg Önnek, vagy az iratok a repülőtéren lesznek átvehetők. Amennyiben e-mailen kapja meg tőlünk ezeket a dokumentumokat, akkor nyomtassa ki - némely esetben 3 példányban-, és vigye magával. Az első példányt a repülőtérre való érkezéskor a check-in pultnál, a második példányt a hotelben a recepción, a harmadik példányt pedig a visszaútnál a repülőtéri check-in pultnál kell használnia.
Amennyiben igényli, a fenti dokumentumokat és a számlát szívesen postázzuk Önnek, illetve személyesen is átveheti ezeket irodánkban vagy letöltheti a VIP fiókjából. Az összes megrendelőnk, rendelkezik személyes VIP  fiókkal, az utazáshoz szükséges iratokat feltöltjük a jelszóval védett privát fiókjába és onnan is le tudja tölteni azokat.

5. lépés: Csomagoljon és utazzon! 

Önnek már csak annyi a dolga, hogy csomagoljon és utazzon. Csomagoláskor ügyeljen a feladható poggyász súlyhatárára, valamint arra, hogy mit vihet fel a repülőgépre a kézipoggyászban.
Bővebb információ: Repülőtér. Utazáskor vigye magával a részvételi jegyet 1 példányban, a biztosítási kötvényt 1 példányban, valamint ha előtte megküldtük, akkor az elektronikus repjegyet és szálloda vouchert 3 példányban. Emellett ne felejtse otthon az összes utas útlevelét és csomagjait!
 

Egyéb tudnivalók az utazás online megrendeléséről és jogi nyilatkozat

Figyelemmel az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, a  Polgári Törvénykönyvéről szóló 2013. évi V. törvény törvény illetve az utazási szerződésről szóló 281/2008. (XI. 28.) Korm. rendelet előírásaira az alábbi tájékoztatást nyújtjuk az elektronikus szerződéskötésről illetve az online megrendelésről.
 1. A megrendelő lépés-lépésre tájékoztatva van az utazási-,  online megrendelése folyamán.
 2. Az Utazás megrendeléséről szóló szerződés nyelve magyar.
 3. Online megrendeléskor az Utas nem tudja elküldeni a megrendelését mielőtt az Utazás megrendeléséről szóló szerződést el nem olvasta illetve el nem fogadta volna. Az interneten – kattintással vagy elektronikus levelezés útján – ráutaló magatartással valósul meg a szerződéskötés. A megrendelés elküldése előtt elfogadott jelen Utazás megrendeléséről szóló szerződés szerint az utazásszervező utazási szerződését írásban kell megkötni. Az utazási iroda minden esetben az elküldött (elektronikus úton kézbesített) megrendelőt kinyomtatja és iktatja illetve a szerződéseket és a többi utazással kapcsolatos elektronikus levelezést külön adathordozón elmenti (szerveren) és az utas számára az bármikor hozzáférhetővé teszi, ezen kívül emailben is elküldi részére. Az utazási szerződésről szóló 281/2008. (XI. 28.) Korm. rendelet 3. § (1) bek. előírása szerint a konkrét utazásszervező utazási szerződését és az ÁFA nyilatkozatot az utas írásban pdf. formátumban megkapja azokat aláírva vissza kell küldenie az utazási irodánknak. Az iroda lehetőséget biztosít, hogy a Utazás megrendeléséről szóló szerződést letöltse, majd akarata szerint ki tudja nyomtatni.
 4. Az adatbeviteli hibáknak a szerződéses nyilatkozat elküldését megelőzően történő azonosításához és kijavításához biztosított biztonsági felugró ablakok útján illetve olyan Java Script (Ez a szabvány egyben ISO szabvány is.) alkalmazásával biztosít az iroda, ami a jelenleg elérhető legmodernebb technikák. A weboldal https, azaz olyan SSL kulcsot használ, ami a legmodernebb  rendszer a weben biztonságilag kritikus kommunikációknál, mint amilyenek például a fizetési tranzakciók és a felhasználói jelszavas bejelentkezéseknél. Az SSL bebiztosítja az adatokat az interneten a böngésző és a felhasználó prezentációját tartalmazó szerver között.
 5. Az utazási iroda megfelelő, hatékony és hozzáférhető technikai eszközöket biztosít, hogy az igénybe vevő (megrendelő, utazásra jelentkező) az adatbeviteli hibák azonosítását és kijavítását megrendelésének elektronikus úton való elküldése előtt el tudja végezni. A megrendelés véglegesítése előtt le tudja ellenőrizni az összes esetleges gépelési hibát, vissza tud lépni és javítani tudja azokat.
 6. Második javítási lehetőség elírás esetén: A megrendelőnek az iroda válaszlevelet küld azokkal az adatokkal, amelyeket a megrendelő beírt a megrendelő megadott rovataiba. Abban az esetben, ha a megrendelő ekkor észleli, hogy névelírást vétett vagy bármely adatot tévedésből rosszul adott meg, akkor a megrendelő egy válaszlevélben (vagy a saját privát fiókjában)  még ezt jelezheti az iroda felé és az utazási iroda ezt még ingyenes kijavítja. Ennek időbeli korlátja: Abban az esetben, ha az utas már befizette a részvételi díjat és az utazásszervező iroda már visszaigazolta az utazást, akkor már csak módosítási díj ellenében lehetséges a módosítás, az utazásszervező módosítási feltételei szerint.
 7. Az utazási iroda a megrendelő/vevő megrendelésének megérkezését az igénybe vevő felé elektronikus úton nagyon gyorsan megválaszolja. Amennyiben e válasz az igénybe vevő megrendelésének elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legkésőbb 48 órán belül az igénybe vevőhöz (megrendelőhöz) nem érkezik meg, az igénybe vevő mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól. A megrendelés és annak válasza, akkor tekintendő a szolgáltatóhoz, illetve az igénybe vevőhöz (megrendelőhöz) megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik.
A 2011. január 1.-től hatályos, többször módosított Áfa tv. 206. §-a alapján az Ügyfél köteles nyilatkozni arról, hogy az utazási iroda által nyújtott szolgáltatást
 • nem adóalanyként, vagy nem adóalanyi minőségében (azaz utasként) veszi igénybe (tehát magányszemélyként foglal, nem kér cégnévre számlát)
 • adóalanyként saját nevében és javára, tehát végső felhasználóként veszi igénybe (tehát cégnévre kér számlát, de a megrendelt szolgáltatást nem számlázza tovább)
 • adóalanyként saját nevében, de más javára (azaz nem utasként) veszi igénybe (tehát cégnévre kér számlát és a megrendelt szolgáltatást továbbszámlázza, ez esetben plusz ÁFA-t is fel kell számolni).
A Dive Hard Tours Utazási Iroda Kft. honlapján megjelenített utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. Az utazásra jelentkezés, megrendelés elküldés a honlapon keresztül nem kötelezi az utazási irodát utazási szerződés megkötésére. Az utas és az utazás szervező közötti utazási szerződés a foglalásra küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése után hatályosul. A visszaigazolás után történő előleg fizetése minden esetben megrendelésnek minősül a visszaigazolásban megjelöltek és az utazásszervező utazási feltételei szerint. Az utazási szerződés felmondására az utazásszervezőnek az adott útra vonatkozó utazási feltételei irányadóak. Legnagyobb gondosság és igen gyors ügyintézés esetén is előfordulhat, hogy a visszaigazolás és a fizetés közti időszak alatt a megrendelt utazásra elfogynak a szabad helyek. Ebben az esetben a Dive Hard Tours Utazási Iroda haladéktalanul értesíti az utast a helyek beteltéről, és a fizetéssel létrejött szerződés megszűnik. A szerződés ilyen módon történő megszűnésből adódó károkért a Dive Hard Tours Utazási Iroda kizárja a felelősségét. A szerződésnek a visszaigazolás és fizetés közti időszakban történő megszűnése esetén a Dive Hard Tours Utazási Iroda segít újabb utat találni, vagy kezelési költség felszámolása nélkül visszafizeti az összeget. Az internetes foglalási lap alkalmas az utazási díj minden elemének tényleges számításba vételére, azonban lehetnek eltérések a honlapon, a foglalási lapon megkapott és a visszaigazoláson szereplő ár között, mindkét irányban. Amennyiben ez az eset fordul elő mindig a visszaigazoláson szereplő érték az érvényes. 
Bővebben: Utazás Megrendelésről Szóló Szerződés.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Kérjük mutatkozzon be
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.